Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

omry napisał(a):
Szelki świetnie :)

Dzięki :)

maryg22 napisał(a):
Nie męczył małych piesków, a tylko jednego małego pieska ;)

2 bo jeszcze Lunę :P

Ty$ka napisał(a):
Jak ładnie Lastiemu w mokrej sierści :D

A szelki arcyciekawe ;).

Hah, no ma wtedy takie fajne cienkie łapy :P
Lepsze zdjęcie szelek potem dam ;)

• Replies 4.9k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Top Posters In This Topic

Posted

Ty$ka napisał(a):
Łatek jest rozczulający :loveu:

O tak, jest kochany :loveu:

Misia&Ruby napisał(a):

Fajne macie szelki :)

:loveu:

Posted

wikikoniki napisał(a):
natalia, będziesz w niedzielę ?

Niestety nie

dagaa111 napisał(a):
weszłam przypadkiem i widzę haszczaka w moim ulubionym umaszczeniu :loveu:

Witamy :loveu:
To też moje ulubione umaszczenie, inne są takie bardziej pospolite :eviltong:

dOgLoV napisał(a):
Ale fajne zdjęcia :loveu::loveu::loveu::loveu:

jak wam sie sprawuje fizjolog ??;)

Fizjolog świetnie! Lepszego kagańca znaleźc nie mogłam ;)
Lasti go akceptuje najbardziej ze wszystkich kagańców (mieliśmy już i tubę i skórzany), wiadomo, że nie w 100% bo lepiej biegac bez niczego, no ale... ;)
Kaganiec uniemożliwia mu zjadanie śmieci, a jednocześnie może swobodnie ziac, więc dla mnie jest super.
Często słyszę opinię (o chociażby jak jechałam na dogomaniacki spacer we wtorek), że ten kaganiec jest za wielki, za ciężki, że psa męczę ale kto by się przejmował opinią ludzi, którzy nie są w temacie i zakładają swoim psom w takie upały tuby albo psa wcale nie mają.

Dzisiaj leniuchujemy, Lasti spędził dzień na podwórku a na spacer wyszliśmy tylko na chwilę, żeby się załatwił.

Posted

Niestety Lasti ma przymusowy zakaz kąpieli, bo muszę go spryskac fiprexem, a pies nie może się moczyc na dwa dni przed zakropleniem i dwa dni po :shake:

Posted

Skąd ja znam te gadanie o kagańcach :shake:
Raz poszłam do banku zrobić przelew, a Nukę zostawiłam przed bankiem z siostrą, siostra ustała sobie z boku z Nuką, żeby nie przeszkadzać przechodzącym, a w pewnym momencie na przeciwko Nuki ustała baba z torbami i zaczęła machać Nuce nad głową tymi torbami i krzyczeć "o matko ten pies ma za duży kaganiec, jeszcze kogoś pogryzie o matko, o boże" i dalej macha Nuce nad głową tak, że prawie uderzyła ją w głowę, Nuka nie wytrzymała i zaczęła szczekać na babę, baba strasznie szybko zaczęła uciekać dalej krzycząć, że ten pies w końcu kogoś ugryzie. :diabloti:

Posted

Często słyszę właśnie, że jak kaganiec duży to pies przez niego i tak ugryzie :-? Ciekawe jak?!
Zastanawiam się też czasem, bo ci ludzie gadają takie głupoty czy oni tak na serio czy tylko udają :lol:
Nie mam sił do takich osób :lol:

Posted

Talucha napisał(a):
Często słyszę właśnie, że jak kaganiec duży to pies przez niego i tak ugryzie :-? Ciekawe jak?!
Zastanawiam się też czasem, bo ci ludzie gadają takie głupoty czy oni tak na serio czy tylko udają :lol:
Nie mam sił do takich osób :lol:

Ludzie chyba jednak są tacy głupi :lol: Koło mnie mieszka babka z głupim yorkiem, który ostatnio ugryzł Nukę w łapę :/ Babka żyje w przekonaniu, że ona może wszystko bo jej pies nie przekracza wagi 3,5 kg, więc na pewno nic nie zrobi.
Jak ją spotkam jeszcze raz z tym psem bez smyczy i znowu się na Nukę rzuci, to jej wygarnę, że w dupie mam to, że jej pies podobno nic nie zrobi i że jest mały, bo to nie będzie moja wina jak Nuka mu coś zrobi w końcu bo to nie ja mam psa bez smyczy i kagańca :diabloti:

Posted

wikikoniki napisał(a):
A w autobusie raz jakiś koleś okrzyczał koleżankę z mieszanką shih tsu płaski pysk, że ten pies powinien nosić kaganiec :D i mówił całkiem serio

No to ja teraz mówię całkiem serio że są kagańce dla shih tzu, dla buldożków francuskich i innych tych psów 'bez pyszczków" :eviltong:

A ja chyba wykrakałam tego yorka, bo poszłam z Nuką na łąki a ten znowu mi zza rogu wyleciał i się rzucił -.-

Posted

wikikoniki napisał(a):
a ja gdzieś czytałam, że sgih tsu są rasą uprzymilejowaną i nie muszę kagańca nosić

Ja czytałam to o buldożkach, ale wg mnie każdy pies kaganiec nosić powinien, jeśli jest agresywny nawet shih tzu, który słodko wygląda :p

Posted

vege* napisał(a):
Ludzie chyba jednak są tacy głupi :lol: Koło mnie mieszka babka z głupim yorkiem, który ostatnio ugryzł Nukę w łapę :/ Babka żyje w przekonaniu, że ona może wszystko bo jej pies nie przekracza wagi 3,5 kg, więc na pewno nic nie zrobi.
Jak ją spotkam jeszcze raz z tym psem bez smyczy i znowu się na Nukę rzuci, to jej wygarnę, że w dupie mam to, że jej pies podobno nic nie zrobi i że jest mały, bo to nie będzie moja wina jak Nuka mu coś zrobi w końcu bo to nie ja mam psa bez smyczy i kagańca :diabloti:

Ludzie bez wyobraźni...
Tak jak jakaś kobieta spuściła swojego psa mikrusa centralnie pod pysk mojemu psu po czym zaczęła panikowac, że Lasti jej psa zagryzie :diabloti: Kocham to :evil_lol:

dagaa111 napisał(a):
to ja nie raz słyszałam, że psa katuję tym że zakładam mu kaganiec, że jak tak można, że powinnam go natychmiast zdjąć :lol:

Ktoś się martwił o Twojego psa a ty teraz tak bezczelnie się z niego śmiejesz :evil_lol: Ostatnio na dogo spacerze była z nami agamer ze swoim niufkiem i podobno została opieprzona przez jakiegoś dziada dlatego że... krzyknęła na psa :lol:

wikikoniki napisał(a):
A w autobusie raz jakiś koleś okrzyczał koleżankę z mieszanką shih tsu płaski pysk, że ten pies powinien nosić kaganiec :D i mówił całkiem serio

vege* napisał(a):
No to ja teraz mówię całkiem serio że są kagańce dla shih tzu, dla buldożków francuskich i innych tych psów 'bez pyszczków" :eviltong:

A ja chyba wykrakałam tego yorka, bo poszłam z Nuką na łąki a ten znowu mi zza rogu wyleciał i się rzucił -.-

Trzeba było Nukę puścic do niego, może by się pies nauczył albo właściciel by się obudził :D
Ja tak ostatnio robię i mam wszystko w d**** :D

wikikoniki napisał(a):
a ja gdzieś czytałam, że sgih tsu są rasą uprzymilejowaną i nie muszę kagańca nosić

vege* napisał(a):
Ja czytałam to o buldożkach, ale wg mnie każdy pies kaganiec nosić powinien, jeśli jest agresywny nawet shih tzu, który słodko wygląda :p

Co do tych kagańców-to mnie to właśnie strasznie wkurza takie myślenie, że małe psy czy też rasy brachycefaliczne kagańców nosic nie muszą. Przecież one zęby mają jak każdy inny pies, a to, że nie ma kagańców dla takich ras to żadna wymówka, bo na rynku już są dostępne takie kagańce. A jeśli ktoś ma problem z kagańcem to niech zapakuje psa do transporterka. I tyle w temacie :lol:

Pogoda się zepsuuuuła :(
A już było tak fajnie. Chociaż po ostatnim dogo spacerze tak spaliło mi twarz (mama twierdzi, że aż poparzyło :P) tak mi schodzi skóra... Wyglądam jak potwór :lol: No ale już się zaopatrzyłam w kremy z filtrem a tu deszcz!

A tak mi ostatnio pies zmienił umaszczenie:

Jakby miał oko podbite :diabloti: