Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

[quote name='Jean']a ja nie dostałam jeszcze :(

Pewnie miejsc już zabrakło :(

[quote name='Onomato-Peja']A te będziesz chciała sprzedać?
Czy zostawiasz na czarną godzinę?

Bo jeśli pasowałyby na Leczo to chętnie je kupię, nawet z tą zdezelowaną eko skórką.

Raczej sprzedam ;)
Na czarną godzinę mam jeszcze obroże no i szelki Pimpek-Styl

[quote name='Ty$ka']--- och i ach nie mam słów na tego psa :loveu:

:):)

[quote name='kalyna']łoooo ale zazdroszczę wykładu z p. Zofią.
a ten drugi to bym nie poszła :D

to potem jak będziecie to napiszcie jak było :)

a jak klatka się sprawuje?

ps. p. Zofia jest na forum owczarków :)

Wyjaśniło się, że wykłady będą 19 tak jak zapowiadali na szczęście :D
Mnie kręci szkolenie psów dlatego idę też na Gałuszkę, jestem ciekawa o czym będzie mówił. Ja i tak mam swoje zdanie na temat szkolenia, Gałuszka nie jest moim hero :P
Aaaa klatka słaaabo :<
Lasti przekonuje się do niej bardzo powoli

[quote name='Jean']No i juz chyba nie dostanę..
Więc Talucha czekamy na obszerną relację..

Coś oczywiście naskrobię po wykładach :)

Dziewczyny pomóżcie! Chcę kupic Lastiemu szelki z Activdog z tym nowym podszyciem ale kompletnie nie wiem jakie...
Pomożecie wybrac tasiemkę+taśmę podkładową+nowe podszycie? Tu są tasiemki i taśmy podkładowe: http://www.activdog.pl/?page_id=7
A tu nowe podszycia: http://www.activdog.pl/?page_id=663

Zastanawiałam się nad tasiemką: 9.rock i podoba mi się podszycie zielone [1]. Ale nie wiem czy to do by do siebie pasowało i jaka taśma podkładowa?
Podobają mi się też te tasiemki:
2.gałązki
5.ptaszki
6.wschód
7.czachy
9.rock
10.superbohater
37.biedronka i lisek
40.robaki
62.wiewióreczki

Przyjmę też inne propozycje :D
Pomóżcie, bo na obrożowym dwa razy zostałam brutalnie olana :lol:

Zdjęcia później

• Replies 4.9k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Top Posters In This Topic

Posted

wikikoniki napisał(a):
Wzorek nr 47 mi się meeega podoba.

Też jest fajna ale raczej nie dla nas :)

Naklejka napisał(a):
Ptaszki, zielona limonka, granat
Ale nie mam pojęcia czy to będzie Lastiemu pasować :lol:

Nie ma to jak problem z wyborem szelek dla psa :diabloti: :lol:
Teraz się tak zastanawiam czy nie wziąc mu czegoś męskiego... bo wszystkie akcesoria ma takie trochę jak na suczkę :lol:
A te ptaszki też trochę dziewczęce :D
Pytałam mamy i koleżanki w szkole, to koleżanka też obstawia tasiemkę rock, mamie też się podoba rock i trampki. Ale trampek raczej nie chcę.
A jak myślicie, będzie pasowało takie połączenie?
tasiemka rock+żółta taśma podkładowa (przód chcę jak najszerszy a podkładowej 3cm jest mało kolorów :()+zieleń [1]
Szkoda, że nie umiem tego ponakładac na siebie w jakimś programie to bym wiedziała jak ty wygląda...

Jakieś propozycje jeszcze co do połączeń z tasiemką rock? :lol: Albo z tasiemką czachy :D

Posted

Rock wygląda fajnie w połączeniu czerni i czerwieni... tfu co ja piszę :D nie myślę już- fiolet i turkus miałam na myśli :lol:
Chwilka, zaraz się na PSie pobawię :P

Posted

Naklejka napisał(a):
Rock wygląda fajnie w połączeniu czerni i czerwieni... tfu co ja piszę :D nie myślę już- fiolet i turkus miałam na myśli :lol:
Chwilka, zaraz się na PSie pobawię :P

O jak by Ci się chciało to bym była mega wdzięczna!

wikikoniki napisał(a):
Napisz do nich to mogą zrobić zdjęcie.

Słyszałam opinie, że trochę ciężko się z nimi skontaktowac i tego się obawiam :lol:
Ale i tak muszę napisac o wycenę.

A teraz tak myślę nad połączeniem wiewiórek+żółta taśma (2,5cm)+pomarańczowy albo zielony podkład (zielony [1] czy [2] ?!) a może jeszcze fioletowa? i do tego jakaś kolorowa nitka (jaka?!) :lol::lol::lol:

Posted

Oooo super :loveu: Dzięki wielkie :D
Podobają mi się oba :lol:
A muszę wybrac jedno :P
Powiedz mi jeszcze tylko na 1 połączeniu taśma podkładowa to jaka szerokośc? I to jest ta taśma ciemna zieleń? :)

Posted

a to zong....
od dłuższego czasu też na klatę się czaiłam, ale czekam i czytam co dogomaniacy na to, którzy ją wprowadzają...
bo wiadomo co innego jak pies umie tam odpoczywać itp, a co innego dopiero to wprowadzać :roll:

no i czy wielkość tej klatki ma znaczenie? chodzi mi, ze jak za duża to nie spełni oczekiwanych zadań...

a co do wyboru taśm i kolorów to dla mnie za dużo i nie mam bladego pojęcia co Lastiemu pasowałoby, raczej większość, ale żeby na jedną się zdecydować...

ale idź na oba wykłady i rób notatki :D prawie jak na studiach i potem nam streścisz :)

Posted

Naklejka napisał(a):
3cm, ciemna zieleń ;)

To dobrze, dziękuję bardzo :loveu:
Biorę pierwsze ;)

kalyna napisał(a):
a to zong....
od dłuższego czasu też na klatę się czaiłam, ale czekam i czytam co dogomaniacy na to, którzy ją wprowadzają...
bo wiadomo co innego jak pies umie tam odpoczywać itp, a co innego dopiero to wprowadzać :roll:

no i czy wielkość tej klatki ma znaczenie? chodzi mi, ze jak za duża to nie spełni oczekiwanych zadań...

a co do wyboru taśm i kolorów to dla mnie za dużo i nie mam bladego pojęcia co Lastiemu pasowałoby, raczej większość, ale żeby na jedną się zdecydować...

ale idź na oba wykłady i rób notatki :D prawie jak na studiach i potem nam streścisz :)

My rozmiar chyba dobraliśmy dobrze, nie jest za mała i nie jest ogromna. U nas z wprowadzaniem ten problem, że Lasti na początku się wystraszył strasznie tej ruchomej tacki i teraz tak ostrożnie wchodzi. Ostatnio też nie mam zbyt wiele czasu żeby nad tym siedziec i pracowac :roll:
Szczerze powiem, że nie lubię sama robic notatek, wolę jak nam nauczyciele dyktują, albo jak mamy sobie streścic z książki-to tak, ale tak ze słuchu to średnio mi to idzie :lol:
W każdym razie na pewno zapamiętam o czym był wykład i coś napiszę :)

Napisałam wczoraj wieczorem maila do activdog o wycenę szelek, dzisiaj rano już dostałam odpowiedz także nie jest tak źle z kontaktem z firmą, a tego się bałam.

Posted

[quote name='wikikoniki']Nagraj na dyktafon :D

Nie mam dyktafonu :P
W telefonie mi za szybko bateria padnie :D

Tak się zastanawiam... Dostałam wycenę tych szelek z AD. I mam dylemat :diabloti:
Nie lepiej kupic norwegi z DS i obróżkę Furkidz? Chociaż z AD skusił mnie ten nowy podkład, którego DS nie ma. Ech...

Posted

Jak dla mnie DS ma większy wybór taśm... są szersze i grubsze... Jakbyś wybrała np. rock na fiolecie i turkusowej eco... fiolet ma szer. 4cm, jak i 2,5cm ;)
Tylko tasiemka na tak szerokiej taśmie nie wygląda tak fajnie...

Posted

Naklejka napisał(a):
Jak dla mnie DS ma większy wybór taśm... są szersze i grubsze... Jakbyś wybrała np. rock na fiolecie i turkusowej eco... fiolet ma szer. 4cm, jak i 2,5cm ;)
Tylko tasiemka na tak szerokiej taśmie nie wygląda tak fajnie...

Ale nie mają tasiemki rock :( Szukałam na allegro...
Nie mają też tego fajnego podszycia dla psów pływający, które mnie tak skusiło w AD.
A eko mi popękała dlatego chciałam to nowe podszycie.

Posted

No i po wykładzie z panią Zofią :)
Trafiłam bez problemów na szczęście ;) Wykład ciekawy, mogłabym jeszcze posłuchac :P
Generalnie było i savoir vivre psim i o psim ratownictwie.
Mi się bardzo podobało i jeśli jeszcze będzie okazja na jakiś wykład z nią, to ja bardzo chętnie.

Posted

ee tak mało? no myślałam, że bardziej się rozpiszesz :D

a co do notowania to na studiach się nauczysz, jak pomyślisz, że masz pisać mega szybko przez 1,5 godziny bez przerwy :roll:

a zdjęcia :loveu:

Posted

Hmmm, a co mam jeszcze napisac? :P
Pani Zofia miała filmiki, dzięki którym dowiedzieliśmy się jak to możliwe, że psi ratownicy są w stanie odnaleźc człowieka w lesie np. pomimo rozproszonego zapachu, wytłumaczyła jak uczy się psa pewnego sygnału oznaczającego znalezienie człowieka (złapanie do psyka kawałka materiału przywieszonego do obroży).
Mówiła jakie błędy ludzie często popełniają przy szczeniakach oraz psach schroniskowych (np. pozwalając im na wszystko, wynagradzając to, że były w schronisku. Mówiła jak nauczyc psa szacunku do naszej twarzy i rąk. O tym, że nie możemy psu pozwolac na siebie skakac przy powitaniu-tłumaczyła, że to bzdura, ponieważ szczeniak czuje się odtrącony a nie skakania można nauczyc w inny sposób (np. miec przy wejściu do domu chociażby kawałek suchego chleba i jak pies się z nami wita, naprowadzic go na 'siad' i nagrodzic). Było też trochę o aporcie :)

Lastiemu chyba coś jest, najadł się dzisiaj trawy, miewa odruchy wymiotne i straaasznie bulgocze mu w brzuchu... Zaraz się z nim trochę przejdę.
Zdjęc nie ma, nie wiem kiedy będą, nie mam weny na robienie.

MOŻEMY PROSIC O KLIKANIE 'LUBIĘ TO'? :)
http://www.facebook.com/photo.php?fbid=397835793576960&set=o.217815658305908&type=1&theater

http://www.facebook.com/photo.php?fbid=435322446494961&set=o.217815658305908&type=1&theater

Posted

Ech, żałuję że nie było mnie na wykładzie.. :(

Luna zawsze nas wita skacząc pod niebiosa. Nigdy jej tego nie zabranialiśmy, bo to poprostu miłe, że ktoś się tak straszliwie cieszy, jak wracamy do domku.

Posted

A ja opanowałam skakanie, ale tylko u mnie, bo reszta rodziny specjalnie ją podkręca. Ale za to ona PISZCZY od zawsze, nie mogę znaleźć na to odpowiedzi w żadnej książce, teraz jesteśmy na etapie że turla się obok mnie popiskując więc nie jest tak źle ale jak do domu wchodzi moja siostra, kytóra ma 8 lat to specjalnie do niej "Neeeesia chodź szybko' no i ją podnieca jeszcze bardziej -,-

A ona potrafi tak się zachowywać jak mój tata wyjdzie na podwórko wyrzucić śmieci i wraca to znowu pisk.

Ktoś zna jakiegoś psiego psychiatrę ? :razz: