Onomato-Peja Posted March 25, 2012 Posted March 25, 2012 Co tak kłamiesz z tymi plażami? Są dostępne w sezonie tylko nie wszystkie. ;) Dickmana, babie Doły i kilka plaż od babich w stronę Helu na pewno a w Gdyni Gł mały kawałek koło pomostu i restauracji na bulwarze. A Yorki sa straszne, nie wszystkie co prawda ale ciężko spotkać jakiegoś normalnego. Na osiedlu mam 2 nie rzucające się ale i tak podbiegacze, co nie jest za bezpieczne dla nich samych. Reszta to drące mordy szczury, matko bosko. Quote
łamAga Posted March 25, 2012 Posted March 25, 2012 Ale fajnie biega :loveu: Jak Ty to robisz ze przy psie masz tak czyste podlogi :crazyeye::evil_lol: Quote
Aleksa. Posted March 25, 2012 Posted March 25, 2012 dOgLoV napisał(a):Ale fajnie biega :loveu: Jak Ty to robisz ze przy psie masz tak czyste podlogi :crazyeye::evil_lol: Właśnie ! :diabloti: mi tu ktoś dopiero dore wpuścił, a wczoraj myłam podłoge ! :evil_lol: teraz dywan ze śladami łap psa...podłoga brudna noo .:angryy::angryy::angryy: :eviltong: Quote
łamAga Posted March 25, 2012 Posted March 25, 2012 Aleksandra95 napisał(a):Właśnie ! :diabloti: mi tu ktoś dopiero dore wpuścił, a wczoraj myłam podłoge ! :evil_lol: teraz dywan ze śladami łap psa...podłoga brudna noo .:angryy::angryy::angryy: :eviltong: Dokladnie , ja chwila moment i mam nerona łapy na panelach ( dywan dawno wynioslam do piwnicy bo nie bylo sensu codziennie czyscic go na kolanach ) i ciągły kurz :angryy: Quote
Talucha Posted March 25, 2012 Author Posted March 25, 2012 [quote name='wikikoniki']Ale zjada :D ;) [quote name='deer_1987']Co tam dobrego ma? Ogonek :) [quote name='Onomato-Peja']Co tak kłamiesz z tymi plażami? Są dostępne w sezonie tylko nie wszystkie. ;) Dickmana, babie Doły i kilka plaż od babich w stronę Helu na pewno a w Gdyni Gł mały kawałek koło pomostu i restauracji na bulwarze. A Yorki sa straszne, nie wszystkie co prawda ale ciężko spotkać jakiegoś normalnego. Na osiedlu mam 2 nie rzucające się ale i tak podbiegacze, co nie jest za bezpieczne dla nich samych. Reszta to drące mordy szczury, matko bosko. A bo mi chodziło o te, na których bywamy najczęściej :D Na Babich faktycznie zakazu nie ma, na Dickmana nie bywamy, a tego skrawka na bulwarze nie lubię, bo tam wtedy i tak za dużo ludzi bywa :P A na Babich raz się mnie kobieta przyczepiła, że z psem wchodzę. Nawiedzona jakaś Łeeee na pobliskie osiedle do nas ciągle wprowadzają się nowi ludzie z psami, do tego budują kolejne osiedla i już się boję co to będzie bo już są spiny [quote name='dOgLoV']Ale fajnie biega :loveu: Jak Ty to robisz ze przy psie masz tak czyste podlogi :crazyeye::evil_lol: Haha, bo to było krótko po sprzątaniu :lol: Nie widzicie mojej podłogi teraz:diabloti: Też muszę co chwilę sprzątac :shake: A to pełno sierści, a to piachu :angryy: [quote name='Aleksandra95']Właśnie ! :diabloti: mi tu ktoś dopiero dore wpuścił, a wczoraj myłam podłoge ! :evil_lol: teraz dywan ze śladami łap psa...podłoga brudna noo .:angryy::angryy::angryy: :eviltong: Haha, uroku posiadania psa :lol: [quote name='dOgLoV']Dokladnie , ja chwila moment i mam nerona łapy na panelach ( dywan dawno wynioslam do piwnicy bo nie bylo sensu codziennie czyscic go na kolanach ) i ciągły kurz :angryy: Ja po każdym spacerze mam ślady psich łap a jak wyschną to sam piach z nich leci :cool3: Najlepiej jak Lasti się po spacerze położy na podłodze, za jakiś czas wstaje a ja patrzę z przerażeniem, że pod nim się pustynia zrobiła :p:roll: Na osiedlu ostatnio widuję nowego psa-młodego doga niemieckiego, aaaaa :loveu: Kocham te psy :D Quote
Misia&Ruby Posted March 25, 2012 Posted March 25, 2012 Świetne fotki :) http://i1186.photobucket.com/albums/z366/Talucha/2012/wiosna063.jpg Te żądne krwi pluszaka spojrzenie :evil_lol: Quote
Talucha Posted March 25, 2012 Author Posted March 25, 2012 Aleksandra95 napisał(a):chcesz doga niemieckiego może ?:lol: Tak :evil_lol: Ale to w dalekiej przyszłości :) Najpierw berneński pies pasterski :D Misia&Ruby napisał(a):Świetne fotki :) Te żądne krwi pluszaka spojrzenie :evil_lol: Pluszak miał już przyszywaną głowę :diabloti: A ja zamiast iśc z psem na spacer to siedzę i nadrabiam szkolne zaległości :shake: Quote
Aleksa. Posted March 25, 2012 Posted March 25, 2012 A szkoda, że nie teraz. :p sąsiad chce oddać suczke Doga Niemieckiego ma ok. 4 lat.. mieszka w kojcu z mixem amstafa, który jak podeszłam rzucał ie na nią.:( ale jej stosunek do psów nie wiem jaki jest, skoro od dwóch lat mieszka w kojcu z takim psem, który ją gryzie.:( Quote
Jean Posted March 25, 2012 Posted March 25, 2012 http://i1186.photobucket.com/albums/z366/Talucha/2012/wiosna062.jpg Jakie oczy!! :D Quote
Talucha Posted March 25, 2012 Author Posted March 25, 2012 [quote name='Aleksandra95']A szkoda, że nie teraz. :p sąsiad chce oddać suczke Doga Niemieckiego ma ok. 4 lat.. mieszka w kojcu z mixem amstafa, który jak podeszłam rzucał ie na nią.:( ale jej stosunek do psów nie wiem jaki jest, skoro od dwóch lat mieszka w kojcu z takim psem, który ją gryzie.:( Teraz nie mogę-rodzice. Z resztą przed nabyciem doga wolałabym wiedziec więcej o rasie i miec większe doświadczenie z psami, jednak dog to dog ;) Wkurzają mnie tacy ludzie, kupią sobie psa a potem ups, problem :angryy: [quote name='Jean'] Jakie oczy!! :D :evil_lol: Poomooooocy :lol: Mam dylemat. Przeglądałam oferty klatek kennelowych i znalazłam 2, które mnie interesują. Tylko jedna jest czarna a druga srebrna. No i nie wiem, którą wziąc :roll::lol: Wizualnie chyba bardziej podoba mi się czarna (ta też póki co ma przewagę głosów :P) ale srebrna jest trochę tańsza. Quote
Jean Posted March 25, 2012 Posted March 25, 2012 a czemu chcesz kupować klatkę? Lasti broi? Śliczna wiosna! Quote
DomixX Posted March 25, 2012 Posted March 25, 2012 Faktycznie podłogi aż się błyszczą :) he ale wiem jak to jest później.. Fajne makrowe fotki. A miny Lastiego bezcenne :D Zapraszam do nas.. Quote
Talucha Posted March 25, 2012 Author Posted March 25, 2012 Pisałam już kiedyś ;) Potrzebuję na wyjazdy i jak przychodzą do nas dzieci, za którymi Lasti nie przepada, matka ich nie pilnuje a ja chcę miec pewnośc, że Lasti nikomu krzywdy nie zrobi i sam będzie się czuł bezpiecznie. Przy dzieciach jest bardzo nerwowy DomixX dzięki :) Uwierz, że dzisiaj już nie błyszczą :P Quote
omry Posted March 25, 2012 Posted March 25, 2012 Czarna na pewno bardziej elegancka i zawsze wszędzie pasuje :) Quote
Talucha Posted March 25, 2012 Author Posted March 25, 2012 deer_1987 napisał(a):ja bym brala czarna :D omry napisał(a):Czarna na pewno bardziej elegancka i zawsze wszędzie pasuje :) Wszystkie głosy są na czarną :lol: bo pytałam nie tylko tutaj ;) Ja także byłam bardziej skłonna ku czarnej i tą też kupiłam, już przelew zrobiłam, więc liczę, że we wtorek klatka już będzie :cool1: No i mogę zbierac na wymarzone glany :diabloti::diabloti::diabloti: Quote
Aleksa. Posted March 25, 2012 Posted March 25, 2012 czarne ładne są.:D a jaki rozmiar wzięłaś, bo ja jak będę miała kase nie wiem jaki dorze wziąć, bo max znalazłam 120x76x82 dlxszerxwys Quote
Talucha Posted March 25, 2012 Author Posted March 25, 2012 Aleksandra95 napisał(a):czarne ładne są.:D a jaki rozmiar wzięłaś, bo ja jak będę miała kase nie wiem jaki dorze wziąć, bo max znalazłam 120x76x82 dlxszerxwys Wzięłam w sumie mniejszą niż zamierzałam, bo chciałam kupic 106x71x68 a wzięłam 92x57x64 i trochę się obawiam, że będzie przymała ale jak mierzyłam Lastiego to powinien się ładnie zmieścic... :P Najwyżej sprzedam jak będzie za mała. A Dora jest chyba trochę większa od Lastiego Max. też widziałam 120x76x82 Quote
Naklejka Posted March 25, 2012 Posted March 25, 2012 Powinna być dobra, mam właśnie taką i zmieszczą się tam dwa Arniki :P Arni ma 50cm w kłębie.... Quote
Aleksa. Posted March 25, 2012 Posted March 25, 2012 kurde, no tą co Ty wzięłaś to na pewno za mała dla mojej by była :( Quote
KT Arts Posted March 26, 2012 Posted March 26, 2012 http://i1186.photobucket.com/albums/z366/Talucha/2012/wiosna063.jpg Hahahahaha boskie :D A czemu niufa nie chcesz? ;> Quote
Talucha Posted March 26, 2012 Author Posted March 26, 2012 [quote name='Naklejka']Powinna być dobra, mam właśnie taką i zmieszczą się tam dwa Arniki :P Arni ma 50cm w kłębie.... Mam nadzieję, że będzie dobra i mam nadzieję, że już jutro ją dostanę :P [quote name='Aleksandra95']kurde, no tą co Ty wzięłaś to na pewno za mała dla mojej by była :( Też mi się wydaje, że byłaby mała ale może wtedy ta 107x68x75 była by dobra? [quote name='Niufciak'] Hahahahaha boskie :D A czemu niufa nie chcesz? ;> :) A baaardzo podobają mi się niufy, zastanawiałam się nad nowofundlandem ;) Jednak moje serce od początku do końca podbiły berneńczyki :lol: O tej rasie marzę od bardzo dawna :) Niufki lubi też mój tata :razz: Spodobały mu się jak poznał niufa swojego kolegi ;) Tylko ten ich trochę spasiony :P Chcecie notkę z photobloga? :P Ostrzegam, że długa :roll: [FONT=Arial] [/FONT]Wróciłam właśnie ze spaceru z psem. No i Lasti ma nowego kolegę :P 11 miesięcznego dobermana :) Przecudne psisko! Mogłam go wygłaskac :loveu: Psiak strasznie wesoły i chętny do zabawy, zobaczymy ile to potrwa :cool3: No i kto normalny puszcza dwójkę chłopców na oko 5-6 lat z dwoma psami bez opieki na dwór?! Chłopcy bawili się na polance, psy biegały wokół nich luzem i się bawiły (york i shih-tzu), nikomu nie przeszkadzając, ja ich widziałam to obeszłam drogą dalej aby nie przeszkadzac. No i po drodze właśnie spotkałam pana z dobkiem, psy się zaczepiały, my sobie rozmawialiśmy i nagle mi pod nogi przyleciały te dwa małe jazgoty. Na początku ok, psy się obwąchały ale york w pewnym momencie podszedł za blisko i Lasti pacnął go łapą i do ziemi -,- Ogarnęłam Lastiego ale yorczek trochę się wystraszył i zaczął biegac wokół Lastiego obszczekując go. Gościu zapiął swojego dobka żeby jazgotów nie staranował bo gdzie doberman i te maluchy :P Ale Lasti w końcu się wkurzył na obszczekującego yoraska (mnie też już irytował -,-) i zaczął sobie warczec ostrzegawczo. W końcu jakoś udało nam się ruszyc dalej, pan z dobkiem w swoją stronę, my w swoją i za chwilę znowu dwa małe podbiegają, a chłopcy usiłują je złapac, ten od yorka już strasznie wystraszony bo widział reakcję Lastiego i błagał o pomoc drugiego chłopaka już niemal ze łzami w oczach. York się kręcił mi koło nóg to kucnęłam i chciałam go złapac no ale mikrus wystraszony odskakiwał. I wiecie co zrobił mój genialny pies? Wykorzystał chwilę luzu w obroży półzaciskowej i zwiał xD No myślałam, że szlak mnie trafi tym bardziej, że dupek coś się mnie dzisiaj nie słucha. Yorkowi krzywdy nie zrobił oczywiście, złapałam go, chłopcy swoje jakoś też złapali i mogliśmy iśc. Istna wariacja xD W sumie nie dziwię się, że psy nie chciały dac się złapac tym dzieciakom jak widziałam jak oni je łapali *.* Ten od yorka dosłownie rzucał się całym ciałem na psa żeby mu nie uciekł :o Ale kurde, puszczac dwa takie małolaty z psami samych bez żadnego nadzoru to porażka. Komu się będzie chciało czytac to przeczyta tymczasem macie tu 3 kwiatkowe fotki i 2 Lastuśkowe filmiki :P [video=youtube;X9FMueTZt7s]http://www.youtube.com/watch?v=X9FMueTZt7s[/video] [video=youtube;hRz_Z65KV8k]http://www.youtube.com/watch?v=hRz_Z65KV8k[/video] Muzyka na youtube mnie naprawdę wkurza :P A chciałam podmienic muzykę w windows movie maker to mi w ogóle nie chce odczytac filmików :mad: Quote
Naklejka Posted March 26, 2012 Posted March 26, 2012 http://vimeo.com/ może tu dodawaj filmy, można z muzyką :D Quote
Recommended Posts