Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 4.9k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Top Posters In This Topic

Posted

Co tak kłamiesz z tymi plażami?
Są dostępne w sezonie tylko nie wszystkie. ;)
Dickmana, babie Doły i kilka plaż od babich w stronę Helu na pewno a w Gdyni Gł mały kawałek koło pomostu i restauracji na bulwarze.

A Yorki sa straszne, nie wszystkie co prawda ale ciężko spotkać jakiegoś normalnego.
Na osiedlu mam 2 nie rzucające się ale i tak podbiegacze, co nie jest za bezpieczne dla nich samych.
Reszta to drące mordy szczury, matko bosko.

Posted

dOgLoV napisał(a):
Ale fajnie biega :loveu:

Jak Ty to robisz ze przy psie masz tak czyste podlogi :crazyeye::evil_lol:

Właśnie ! :diabloti: mi tu ktoś dopiero dore wpuścił, a wczoraj myłam podłoge ! :evil_lol:

teraz dywan ze śladami łap psa...podłoga brudna noo .:angryy::angryy::angryy: :eviltong:

Posted

Aleksandra95 napisał(a):
Właśnie ! :diabloti: mi tu ktoś dopiero dore wpuścił, a wczoraj myłam podłoge ! :evil_lol:

teraz dywan ze śladami łap psa...podłoga brudna noo .:angryy::angryy::angryy: :eviltong:

Dokladnie , ja chwila moment i mam nerona łapy na panelach ( dywan dawno wynioslam do piwnicy bo nie bylo sensu codziennie czyscic go na kolanach ) i ciągły kurz :angryy:

Posted

[quote name='wikikoniki']Ale zjada :D

;)

[quote name='deer_1987']Co tam dobrego ma?

Ogonek :)

[quote name='Onomato-Peja']Co tak kłamiesz z tymi plażami?
Są dostępne w sezonie tylko nie wszystkie. ;)
Dickmana, babie Doły i kilka plaż od babich w stronę Helu na pewno a w Gdyni Gł mały kawałek koło pomostu i restauracji na bulwarze.

A Yorki sa straszne, nie wszystkie co prawda ale ciężko spotkać jakiegoś normalnego.
Na osiedlu mam 2 nie rzucające się ale i tak podbiegacze, co nie jest za bezpieczne dla nich samych.
Reszta to drące mordy szczury, matko bosko.

A bo mi chodziło o te, na których bywamy najczęściej :D
Na Babich faktycznie zakazu nie ma, na Dickmana nie bywamy, a tego skrawka na bulwarze nie lubię, bo tam wtedy i tak za dużo ludzi bywa :P
A na Babich raz się mnie kobieta przyczepiła, że z psem wchodzę. Nawiedzona jakaś
Łeeee na pobliskie osiedle do nas ciągle wprowadzają się nowi ludzie z psami, do tego budują kolejne osiedla i już się boję co to będzie bo już są spiny

[quote name='dOgLoV']Ale fajnie biega :loveu:

Jak Ty to robisz ze przy psie masz tak czyste podlogi :crazyeye::evil_lol:

Haha, bo to było krótko po sprzątaniu :lol: Nie widzicie mojej podłogi teraz:diabloti:
Też muszę co chwilę sprzątac :shake: A to pełno sierści, a to piachu :angryy:

[quote name='Aleksandra95']Właśnie ! :diabloti: mi tu ktoś dopiero dore wpuścił, a wczoraj myłam podłoge ! :evil_lol:

Haha, uroku posiadania psa :lol:

[quote name='dOgLoV']Dokladnie , ja chwila moment i mam nerona łapy na panelach ( dywan dawno wynioslam do piwnicy bo nie bylo sensu codziennie czyscic go na kolanach ) i ciągły kurz :angryy:

Ja po każdym spacerze mam ślady psich łap a jak wyschną to sam piach z nich leci :cool3:
Najlepiej jak Lasti się po spacerze położy na podłodze, za jakiś czas wstaje a ja patrzę z przerażeniem, że pod nim się pustynia zrobiła :p:roll:

Na osiedlu ostatnio widuję nowego psa-młodego doga niemieckiego, aaaaa :loveu: Kocham te psy :D

Posted

Aleksandra95 napisał(a):
chcesz doga niemieckiego może ?:lol:

Tak :evil_lol: Ale to w dalekiej przyszłości :) Najpierw berneński pies pasterski :D

Misia&Ruby napisał(a):
Świetne fotki :)

Te żądne krwi pluszaka spojrzenie :evil_lol:

Pluszak miał już przyszywaną głowę :diabloti:

A ja zamiast iśc z psem na spacer to siedzę i nadrabiam szkolne zaległości :shake:

Posted

A szkoda, że nie teraz. :p sąsiad chce oddać suczke Doga Niemieckiego ma ok. 4 lat.. mieszka w kojcu z mixem amstafa, który jak podeszłam rzucał ie na nią.:( ale jej stosunek do psów nie wiem jaki jest, skoro od dwóch lat mieszka w kojcu z takim psem, który ją gryzie.:(

Posted

[quote name='Aleksandra95']A szkoda, że nie teraz. :p sąsiad chce oddać suczke Doga Niemieckiego ma ok. 4 lat.. mieszka w kojcu z mixem amstafa, który jak podeszłam rzucał ie na nią.:( ale jej stosunek do psów nie wiem jaki jest, skoro od dwóch lat mieszka w kojcu z takim psem, który ją gryzie.:(

Teraz nie mogę-rodzice. Z resztą przed nabyciem doga wolałabym wiedziec więcej o rasie i miec większe doświadczenie z psami, jednak dog to dog ;)
Wkurzają mnie tacy ludzie, kupią sobie psa a potem ups, problem :angryy:

[quote name='Jean']
Jakie oczy!! :D

:evil_lol:

Poomooooocy :lol: Mam dylemat. Przeglądałam oferty klatek kennelowych i znalazłam 2, które mnie interesują. Tylko jedna jest czarna a druga srebrna. No i nie wiem, którą wziąc :roll::lol:
Wizualnie chyba bardziej podoba mi się czarna (ta też póki co ma przewagę głosów :P) ale srebrna jest trochę tańsza.

Posted

Pisałam już kiedyś ;)
Potrzebuję na wyjazdy i jak przychodzą do nas dzieci, za którymi Lasti nie przepada, matka ich nie pilnuje a ja chcę miec pewnośc, że Lasti nikomu krzywdy nie zrobi i sam będzie się czuł bezpiecznie. Przy dzieciach jest bardzo nerwowy

DomixX
dzięki :) Uwierz, że dzisiaj już nie błyszczą :P

Posted

deer_1987 napisał(a):
ja bym brala czarna :D

omry napisał(a):
Czarna na pewno bardziej elegancka i zawsze wszędzie pasuje :)

Wszystkie głosy są na czarną :lol: bo pytałam nie tylko tutaj ;)
Ja także byłam bardziej skłonna ku czarnej i tą też kupiłam, już przelew zrobiłam, więc liczę, że we wtorek klatka już będzie :cool1:
No i mogę zbierac na wymarzone glany :diabloti::diabloti::diabloti:

Posted

Aleksandra95 napisał(a):
czarne ładne są.:D
a jaki rozmiar wzięłaś, bo ja jak będę miała kase nie wiem jaki dorze wziąć, bo max znalazłam 120x76x82 dlxszerxwys

Wzięłam w sumie mniejszą niż zamierzałam, bo chciałam kupic 106x71x68 a wzięłam 92x57x64 i trochę się obawiam, że będzie przymała ale jak mierzyłam Lastiego to powinien się ładnie zmieścic... :P
Najwyżej sprzedam jak będzie za mała. A Dora jest chyba trochę większa od Lastiego
Max. też widziałam 120x76x82

Posted

[quote name='Naklejka']Powinna być dobra, mam właśnie taką i zmieszczą się tam dwa Arniki :P Arni ma 50cm w kłębie....

Mam nadzieję, że będzie dobra i mam nadzieję, że już jutro ją dostanę :P

[quote name='Aleksandra95']kurde, no tą co Ty wzięłaś to na pewno za mała dla mojej by była :(

Też mi się wydaje, że byłaby mała ale może wtedy ta 107x68x75 była by dobra?

[quote name='Niufciak']
Hahahahaha boskie :D

A czemu niufa nie chcesz? ;>

:)
A baaardzo podobają mi się niufy, zastanawiałam się nad nowofundlandem ;) Jednak moje serce od początku do końca podbiły berneńczyki :lol: O tej rasie marzę od bardzo dawna :)
Niufki lubi też mój tata :razz: Spodobały mu się jak poznał niufa swojego kolegi ;) Tylko ten ich trochę spasiony :P

Chcecie notkę z photobloga? :P Ostrzegam, że długa :roll:
[FONT=Arial]
[/FONT]

Wróciłam właśnie ze spaceru z psem. No i Lasti ma nowego kolegę :P
11 miesięcznego dobermana :) Przecudne psisko! Mogłam go wygłaskac :loveu:
Psiak strasznie wesoły i chętny do zabawy, zobaczymy ile to potrwa :cool3:

No i kto normalny puszcza dwójkę chłopców na oko 5-6 lat z dwoma psami bez opieki na dwór?!
Chłopcy bawili się na polance, psy biegały wokół nich luzem i się bawiły (york i shih-tzu), nikomu nie przeszkadzając, ja ich widziałam to obeszłam drogą dalej aby nie przeszkadzac. No i po drodze właśnie spotkałam pana z dobkiem, psy się zaczepiały, my sobie rozmawialiśmy i nagle mi pod nogi przyleciały te dwa małe jazgoty. Na początku ok, psy się obwąchały ale york w pewnym momencie podszedł za blisko i Lasti pacnął go łapą i do ziemi -,- Ogarnęłam Lastiego ale yorczek trochę się wystraszył i zaczął biegac wokół Lastiego obszczekując go. Gościu zapiął swojego dobka żeby jazgotów nie staranował bo gdzie doberman i te maluchy :P
Ale Lasti w końcu się wkurzył na obszczekującego yoraska (mnie też już irytował -,-) i zaczął sobie warczec ostrzegawczo. W końcu jakoś udało nam się ruszyc dalej, pan z dobkiem w swoją stronę, my w swoją i za chwilę znowu dwa małe podbiegają, a chłopcy usiłują je złapac, ten od yorka już strasznie wystraszony bo widział reakcję Lastiego i błagał o pomoc drugiego chłopaka już niemal ze łzami w oczach. York się kręcił mi koło nóg to kucnęłam i chciałam go złapac no ale mikrus wystraszony odskakiwał. I wiecie co zrobił mój genialny pies? Wykorzystał chwilę luzu w obroży półzaciskowej i zwiał xD No myślałam, że szlak mnie trafi tym bardziej, że dupek coś się mnie dzisiaj nie słucha. Yorkowi krzywdy nie zrobił oczywiście, złapałam go, chłopcy swoje jakoś też złapali i mogliśmy iśc. Istna wariacja xD
W sumie nie dziwię się, że psy nie chciały dac się złapac tym dzieciakom jak widziałam jak oni je łapali *.* Ten od yorka dosłownie rzucał się całym ciałem na psa żeby mu nie uciekł :o
Ale kurde, puszczac dwa takie małolaty z psami samych bez żadnego nadzoru to porażka.

Komu się będzie chciało czytac to przeczyta tymczasem macie tu 3 kwiatkowe fotki i 2 Lastuśkowe filmiki :P

[video=youtube;X9FMueTZt7s]http://www.youtube.com/watch?v=X9FMueTZt7s[/video]

[video=youtube;hRz_Z65KV8k]http://www.youtube.com/watch?v=hRz_Z65KV8k[/video]

Muzyka na youtube mnie naprawdę wkurza :P
A chciałam podmienic muzykę w windows movie maker to mi w ogóle nie chce odczytac filmików :mad: