Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 4.9k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Top Posters In This Topic

Posted

[quote name='dianusia921']http://i1186.photobucket.com/albums/z366/Talucha/2011/jesiecdn027.jpg ładnie się komponuje Twój pies z tymi jesiennymi kolorkami :loveu::loveu:

http://i1186.photobucket.com/albums/z366/Talucha/2011/jesiecdn039.jpg psychopatyczny wzrok :evil_lol:

http://i1186.photobucket.com/albums/z366/Talucha/2011/jesiecdn022.jpg przystojniach z Lastiego :loveu:

Brązowy fajnie wygląda z tymi pomarańczowymi liściami ;)
Tak, wzrok ma jak zawsze :lol:
No ba ;)

I sobie przekleję taką historię dzisiejszą z mojego photobloga ;)

Jestem mega dumna z mojego psa! Kocham go!

Poszliśmy na spacer, cwiczyliśmy sobie komendy z naciskiem na przywołanie, było super! Bawiliśmy się i doskonaliliśmy aportowanie-extra!

Wszystko szło mu ładnie, nawet zignorował innego psa ;)

Później szedł ładnie na nienapiętej smyczy.

No i z osiedla wyszło 3 typków, może troszkę starszych ode mnie i muzyka w telefonie na full -,- jakieś techno czy inne gówno.

Nienawidzę takiej muzyki z całego serca, żadnego rapu, żadnej techniawy-fuj fuj fuj. Strasznie mnie denerwowało to, że oni sobie tak głośno to słuchają już normalnie myślałam, że zaraz im coś powiem -,-

Jeszcze potem specjalnie za mną szli i zbliżali się do Lastiego. Jeszcze zaczęli walic tekstami: cześc laska itp.

Już się kurde serio zdenerwowałam i wiecie co?

Mój kochany pieseczek rzucił się na tego jednego typa co niósł ten telefon i za bardzo podszedł do nas :) Nie żeby go zaraz gryźc tylko wystraszyc. Ha! Ich reakcja? Natychmiastowe odsunięcie się. No i komentarze w stylu: oj, chyba się pieskowi muzyka nie podoba!

I coś tam: o! Dostałeś z dyńki od huskiego!

Na co Lasti na nich dodatkowo naszczekał ^^

Ten jeden typ tylko coś tam gadał żeby wyłączyli tą muzykę i że ich na słuchawki nie stac ;p

Cudny jest ten mój pies i niech mi nikt nie mówi, że husky nie potrafi bronic i szczekac, haha :D

Posted

[quote name='Aleksandra95']hahahhaaha. dobry Lasti. :loveu: To może Lasti weźmie Dore do siebie na szkolenie ? :lol: aportowanie,przywoływanie hmm, jak to fajnie się czyta.. :(

Jasne, dawaj mi ją tu :diabloti:
My się cały czas uczymy, z przywołaniem to jest koszmar :evil_lol: ale się nie poddajemy.
Aport czasem mu wychodzi, czasem nie. Dzisiaj na przykład nie chciało mu się zbytnio przynosic mi aportu.

[quote name='deer_1987']No to wiesz ze na Lastiego mozesz liczyc :D

Przynajmniej wiem, że jak coś to umie postraszyc :lol:

[quote name='understandme']No Lasti jako obrońca zdał egzamin na 6! :D

http://i1186.photobucket.com/albums/z366/Talucha/2011/jesiecdn019.jpg to zdjęcie mi się bardzo podoba :)

Tak :D
Dziękuję :)

[quote name='Marta_Ares']hehe jestem pełna podziwu, Mayki szczekanie to można policzyć na palcach jednej ręki....
jak to piszą w charakterystyce haszczaków, złodzieja po domu oprowadzi za kawałek kiełbasy:D:D

Lasti też nie szczeka jakoś specjalnie często no ale zdaża się :D Dobrze, że reaguje na 'typów z pod ciemnej gwiazdy' :eviltong:
To prawda, za kiełbasę pewnie by mu przeszło straszenie :lol: Jak ktoś wchodzi do nas do domu bez pukania to on nie raczy dac znac :mad: ale taka już rasa :lol:

Dla mnie miejsca już nie było ;)
Jaśnie pan czasem rozwali się tak w nocy a potem wielce oburzony, że śmiem go przesunąc :)

Posted

[quote name='Collie']Znam to rozkładania na łóżku , ale cóż zrobić :D

No właśnie, szkoda tylko że dla mnie miejsca już nie ma :evil_lol:

[quote name='kalyna']witamy się :)
toż to masz psa obrońcę :) mojej owczarzycy z pseudo włącza się obrona jak ciemno się robi, albo osoby pod wpływem % idą :)

Hej! :)
Lasti na ludzi pod wpływem % też czasem reaguje, czasem to właśnie warczenie, czasem po prostu idzie najeżony

Nie mam normalnych zdjęc, ani robic też mi się nie chce ;)
Ale mam fajną wiadomośc :D

[FONT=Arial]MAMY 3 MIEJSCE W KONKURSIE! :D[/FONT]

[FONT=Arial]Łuhuuuu ![/FONT][FONT=Arial]
A za 3 miejsce mi się nagroda podobała-zestaw zabawek z comfy :D
[/FONT]
[FONT=Arial]^^[/FONT][FONT=Arial]
To zdjęcie, które ma 1 miejsce obstawiałam od początku, że wygra :P
[/FONT]

Ze strony comfypet.pl :

Nasz fecebookowy jesienny konkurs dobiegł końca!
Dostaliśmy całe mnóstwo super zdjęć, które możecie obejrzeć na naszym facebooku w Galeriii Konkursowej
Zwycięzcy konkursu:
1.miejsce: Magdalena Osman
2.miejsce: Bianka Sawoniuk
3.miejsce: Natalia Talarek

Posted

To zdjęcie, co zdobyło pierwsze miejsce jest po prostu rewelacja! :)
Gratuluję Wam wygranej, dodaj zdjęcia zabaweczek, najlepiej w akcji z Lastim przystojniakiem, jak dojdą do Was :)

Posted

Talucha napisał(a):

Lasti też nie szczeka jakoś specjalnie często no ale zdaża się :D Dobrze, że reaguje na 'typów z pod ciemnej gwiazdy' :eviltong:
To prawda, za kiełbasę pewnie by mu przeszło straszenie :lol: Jak ktoś wchodzi do nas do domu bez pukania to on nie raczy dac znac :mad: ale taka już rasa :lol:

Moja Nuka na szczęście nie jest taka, żeby wzięła od obcego coś do jedzenia i obcego do domu też nie wpuści :loveu:
Jak z nią jestem na spacerze to każdego człowieka omija obojętnie, nie zwraca uwagi, gorzej jest jak ktoś zacznie podchodzić w naszą stronę albo coś mówić/naśmiewać się, wtedy następuje nastraszenie czyli przyjęcie postawi typu "ja stroję przed moją pańcią, to moja pańcia, nie podchodź bo ci buźkę pokanceruję" :diabloti: jak to nie działa to wtedy Nuka szczerzy zęby i szczeka, nikogo jeszcze nie ugryzła, zawsze tylko straszy, ale wiem, że jakby na prawdę ktoś chciał mi coś zrobić to mogłaby niezłą krzywdę zrobić.

Posted

gratki, gratki :loveu: sama zastanawiałam się,czy zdjęcia Dory nie dać,ale nie miałam nic fajnego :shake:

a to telekarma wybierała najlepsze zdjęcia,czy głosowanie było ? :loveu:

Posted

[quote name='deer_1987']Gratulacje!

Dziękujemy :)

[quote name='omry']To zdjęcie, co zdobyło pierwsze miejsce jest po prostu rewelacja! :)
Gratuluję Wam wygranej, dodaj zdjęcia zabaweczek, najlepiej w akcji z Lastim przystojniakiem, jak dojdą do Was :)

Zgadzam się, pierwsze było super :)
Oczywiście, że dam fotki jak tylko dostaniemy nagrodę :D

[quote name='vege*']Moja Nuka na szczęście nie jest taka, żeby wzięła od obcego coś do jedzenia i obcego do domu też nie wpuści :loveu:
Jak z nią jestem na spacerze to każdego człowieka omija obojętnie, nie zwraca uwagi, gorzej jest jak ktoś zacznie podchodzić w naszą stronę albo coś mówić/naśmiewać się, wtedy następuje nastraszenie czyli przyjęcie postawi typu "ja stroję przed moją pańcią, to moja pańcia, nie podchodź bo ci buźkę pokanceruję" :diabloti: jak to nie działa to wtedy Nuka szczerzy zęby i szczeka, nikogo jeszcze nie ugryzła, zawsze tylko straszy, ale wiem, że jakby na prawdę ktoś chciał mi coś zrobić to mogłaby niezłą krzywdę zrobić.

To dobrze, że w razie czego broni :)
Ja też myślę, że Lasti byłby w stanie ugryźc w przypadku prawdziwego zagrożenia

[quote name='Paula03']Gratulujemy :)

[quote name='understandme']Gratuluję ! :loveu:

Dzięki!

[quote name='dianusia921']Te zdjęcia jak Lasti śpi w łóżeczku są bombowe :loveu::loveu:

Gratulujemy !!!! :multi:

Super wszystkie trzy zdjęcia są, bardzo mi się wszystkie miejsca podobają :lol:

Dziękujemy bardzo :)
Fajnie, że się podobają zdjęcia.
Jest częśc osób, którym podoba się tylko 1 miejsce, reszta nie ;)

[quote name='Aleksandra95']gratki, gratki :loveu: sama zastanawiałam się,czy zdjęcia Dory nie dać,ale nie miałam nic fajnego :shake:

a to telekarma wybierała najlepsze zdjęcia,czy głosowanie było ? :loveu:

Dzięki :) Mogłaś dac jakieś, coś byś znalazła ;)
Oni wybierali zwycięzców.

W sobotę byliśmy na dogo spacerze, zaraz będą zdjęcia.
Na razie przeklejam notkę z photobloga bo drugi raz nie chce mi się pisac :P

[FONT=comic sans ms]Wczoraj się zdziwiłam.[/FONT]
[FONT=comic sans ms]Wracając autobusem z Gdyni z Lastim, mijaliśmy naszego weta, tzn. klinikę.[/FONT]
[FONT=comic sans ms]I zobaczyłam, że na szybach nie ma już tych naklejek, które były zawsze, drzwi są otwarte a w środku gruz![/FONT]
[FONT=comic sans ms]Chyba im się interes nie rozkręcił i musieli likwidowac...[/FONT]
[FONT=comic sans ms]W ostatnim czasie właśnie mieli dziwne godziny pracy, często ich nie było itp. To już chyba wiem czemu.[/FONT]
[FONT=comic sans ms]Ale nie było nigdzie żadnej informacji o tym, że likwidują czy coś... Ostatnio jak byłam u nich z Dingiem to też nic nie mówili.[/FONT]
[FONT=comic sans ms]Trochę jestem zła bo lubiłam tych wetów, do tego miałam blisko.[/FONT]
[FONT=comic sans ms]Teraz będę musiała chodzic do Sujkowskiego. Fakt faktem, że jest on bardzo dobrym weterynarzem, nawet ludzie z centrum Gdyni do niego przyjeżdżają ale czasem jak się chce coś od niego dowiedziec to trzeba wyciągac informacje. Do tego często są baaaaaardzo długie kolejki.[/FONT]
[FONT=comic sans ms]No trudno, nic nie poradzę.[/FONT]
[FONT=comic sans ms]A jeszcze karmę zawsze kupowałam u naszego weta. Teraz będę musiała zobaczyc czy u Sujkowskiego ją mają, a jak nie to może będzie w ZOO Karina w galerii Szperk, którą budują i mieli w listopadzie otwierac.[/FONT]
[FONT=comic sans ms]Albo najlepiej będę zamawiac u kolesia od którego mam wizytówkę, on do domu przywozi.[/FONT]

[FONT=comic sans ms]A wczoraj na dogo spacerze psy szalały na plaży i chciałam Lastiemu rzucic piłkę (taką na sznurku, jego i moja ulubiona) i tak jakoś niefortunnie wpadła nam do wody xD Lasti po nią pobiegł ale jej nie przyniósł -,-[/FONT]
[FONT=comic sans ms]Aaaaa ! Usiłowałam go zachęcic żeby ją przyniósł (była tuż przy brzegu a ja nie mogłam jej wydostac bo woda by mnie zalała ponad kostki przez fale) ale on nic sobie z tego nie zrobił xd. Zgredek też nie była zainteresowana przyniesiem piłki. Jeszcze liczyłam na to, że woda ją wyrzuci bardziej na brzeg ale nie! Chwilę się piłka unosiła na wodzie a potem utonęła *.*[/FONT]
[FONT=comic sans ms]I nie mamy piłki :([/FONT]
[FONT=comic sans ms]Muszę kupic kolejną, nie mam wyboru xD[/FONT]