Talucha Posted July 5, 2013 Author Posted July 5, 2013 Rasistka :lol: Wybieram się, wybieram :) Quote
Sonka95 Posted July 5, 2013 Posted July 5, 2013 Zapatrzony na psiaki :) https://lh6.googleusercontent.com/-iAhvzsE8AqU/UdLoxS3LCyI/AAAAAAAADd0/9336H7DyMNo/w898-h595-no/lasto.jpg Quote
Talucha Posted July 6, 2013 Author Posted July 6, 2013 Sonka95 napisał(a):Zapatrzony na psiaki :) Tak :) Onomato-Peja napisał(a):Orłowo? Jutro? Czy Babie? Mi by w sumie bardziej Babie pasowały Aleksandra95 napisał(a):Cześć cześć :):):) Heej :) Nie mam psich zdjęć i ostatnio nie chce mi się ich robić :eviltong: Quote
Buńka Posted July 6, 2013 Posted July 6, 2013 Hejka:) Wpadam z rewizytom i jutro na spokojnie sobie przejrzę galeryjkę;) Lasti ma piękne oczy i umaczczenie:loveu:. Czekoladowe? Brazowe? nie wiem jak się to określa ale takie umaszczenie mi się podoba najbardziej:loveu: Ja wybierałam miedzy bokserem a husky;) Ale wkońcu padło na boksiołka bo wiem że haszczakowi nie zapewniła bym pełni szczęścia. Jam jest leń... Ale ciii nie mów nikomu:evil_lol: Quote
Talucha Posted July 7, 2013 Author Posted July 7, 2013 (:Buńka:) napisał(a):Hejka:) Wpadam z rewizytom i jutro na spokojnie sobie przejrzę galeryjkę;) Lasti ma piękne oczy i umaczczenie:loveu:. Czekoladowe? Brazowe? nie wiem jak się to określa ale takie umaszczenie mi się podoba najbardziej:loveu: Ja wybierałam miedzy bokserem a husky;) Ale wkońcu padło na boksiołka bo wiem że haszczakowi nie zapewniła bym pełni szczęścia. Jam jest leń... Ale ciii nie mów nikomu:evil_lol: Dobrze zrobiłaś, że boksera wybrałaś :lol: Boksery są świetne, sama bym kiedyś chciała, ale jeśli chodzi o rasowce to w pierwszej kolejności będzie u mnie berneńczyk :D Potem może się zdecyduję na boksia :D A myśmy dzisiaj byli na dogo spacerze na plaży i w parku, Lasti był dość grzeczny. Jakaś kobieta miała problem, że mój pies przetrąci jej psu kręgosłup, bo już kiedyś owczarek tak zrobił i straciła psa, bla bla bla, ale chwila... Ja nie mam owczarka :evil_lol: No i Lasti AŻ ledwo powąchał jej psa, faktycznie, o krok od przetrącenia kręgosłupa :lol: Skoro tak się o swoje mikrusy boi to nie wiem czemu się pcha na psią plażę, która jest dla każdego :) Potem przyszła inna pani z małym pieskiem i jakoś nie miała problemu gdy psy się zaczęły bawić (a tu już Lasti i skakał i walił łapami, więc...) Największą słodkością na plaży był szczeniak doga niemieckiego :loveu: No cuuuudo! Wstawię zdjęcia jak wrócę z plaży, bo zaraz jadę bez psa się wykąpać ;) Na dogo spacerze się zjarałam i wyglądam teraz jak burak, wylałam na siebie hektolitry kremu z filtrem i można jechać dalej :P Quote
Baton Posted July 7, 2013 Posted July 7, 2013 Talucha napisał(a): Największą słodkością na plaży był szczeniak doga niemieckiego :loveu: No cuuuudo! P Jak mogłaś zdradzić swoje ukochane berneńczyki :mad: Ale się jednak z tym zgadzam :evil_lol: Quote
Talucha Posted July 7, 2013 Author Posted July 7, 2013 Berneńczyk był słodki, no a jakże, ale jednak dog go pobił :lol: NAJCUDOWNIEJSZY! Quote
Onomato-Peja Posted July 7, 2013 Posted July 7, 2013 Najcudowniejszy to był ten Lab co mnie obszczał... Dalej mi się ktoś dziwi, czemu ich nie lubię? :lol: Quote
Baton Posted July 7, 2013 Posted July 7, 2013 Onomato-Peja napisał(a):Najcudowniejszy to był ten Lab co mnie obszczał... Dalej mi się ktoś dziwi, czemu ich nie lubię? :lol: Ja ich nie lubię i bez tego więc się nie dziwię :evil_lol: Quote
Sonka95 Posted July 7, 2013 Posted July 7, 2013 Dogi też sa słodkie :loveu:, ale bardziej wole bernańczyki a goldeny wymiatają :loveu: Quote
Baton Posted July 7, 2013 Posted July 7, 2013 Sonka95 napisał(a):Dogi też sa słodkie :loveu:, ale bardziej wole bernańczyki a goldeny wymiatają :loveu: Nie widziałaś tego doga to się nie odzywaj :evil_lol: I te nieproporcjonalnie wielkie łapy... :loveu: Quote
Buńka Posted July 7, 2013 Posted July 7, 2013 o tak dogi rządzą , , ,:loveu: Ehh moje bardzo, bardzo odległe marzenie:roll: Quote
Majkowska Posted July 7, 2013 Posted July 7, 2013 A gdzie te zdjęciaszki? właściciele małych piesków się boją tych dużych, w sumie może i się babie nie dziwię jak straciła pieska, uraz psychiczny i przewrażliwienie zostaje :( To i tak nic w porównaniu z tym jak byłam kiedyś na psim wybiegu, a przylazł gość z maluteńkim dzieckiem i miał pretensje że psy wkoło niego biegają... (a gość był bez psa). Ludzie sami siebie przebijają. Quote
Onomato-Peja Posted July 7, 2013 Posted July 7, 2013 Też się jej nie dziwię, że się się obawia, ale zachowała się bardzo mało przyjemnie. Siedziałyśmy sobie ładnie grzecznie, Lasti i Raszpla biegały po plaży (jak dziesiątki innych wielkopsów) a baba do nas podeszła i się na nas wydarła, jeszcze chwila i by chyba rzuciła się na Natalię. No wybaczcie... Jej suki do nas same podbiegały, jakoś wtedy nie była skora do odwołania ich. Quote
Baton Posted July 7, 2013 Posted July 7, 2013 Onomato-Peja napisał(a):Też się jej nie dziwię, że się się obawia, ale zachowała się bardzo mało przyjemnie. Siedziałyśmy sobie ładnie grzecznie, Lasti i Raszpla biegały po plaży (jak dziesiątki innych wielkopsów) a baba do nas podeszła i się na nas wydarła, jeszcze chwila i by chyba rzuciła się na Natalię. No wybaczcie... Jej suki do nas same podbiegały, jakoś wtedy nie była skora do odwołania ich. No dokładnie :roll: Mówiąc to się jakoś dziwnie na Rastę patrzyła... :evil_lol: Z resztą ja jakoś nie panikowałam, a psa mam 3 razy mniejszego niż ona :evil_lol: Po części ją rozumiem, ale prędzej tym psom mogło się coś stać jak ona z nimi w wodzie była niż Lasti by im coś zrobił... Quote
Majkowska Posted July 7, 2013 Posted July 7, 2013 Bo ludzie lubią o wszystko pyszczeć. Szczególnie ci z małymi pieskami. Bo duży musi mieć kaganiec, a mały jest słodki i przyjemny, a jak ujada jak dziki to nic się nie dzieje. Wręcz przecież on nie może mieć kagańca, bo jakby go ten duży zaatakował to się musi bronić... musi umieć gryźć i szczekać bo jest malutki i bezbronniutki... Quote
vege* Posted July 7, 2013 Posted July 7, 2013 Onomato-Peja napisał(a):Najcudowniejszy to był ten Lab co mnie obszczał... Dalej mi się ktoś dziwi, czemu ich nie lubię? :lol: bo wyczuł, ze labów nie lubisz to cię obszczał:evil_lol: Talucha napisał(a):Berneńczyk był słodki, no a jakże, ale jednak dog go pobił :lol: NAJCUDOWNIEJSZY! Dogi są cudne, ale niufy rządzą, te są najcudowniejsze pod słońcem :loveu: Chociaż dogi pokochałam,, przez moją koleżankę, która ma i niufkę i roczną dożycę. Dożka jest super, pilnowałam jej na wystawie, to tak się tuliła, a pierwszy raz mnie na oczy widziała :loveu: Quote
Baton Posted July 7, 2013 Posted July 7, 2013 Majkowska napisał(a):Bo ludzie lubią o wszystko pyszczeć. Szczególnie ci z małymi pieskami. Bo duży musi mieć kaganiec, a mały jest słodki i przyjemny, a jak ujada jak dziki to nic się nie dzieje. Wręcz przecież on nie może mieć kagańca, bo jakby go ten duży zaatakował to się musi bronić... musi umieć gryźć i szczekać bo jest malutki i bezbronniutki... Ej, nie wszyscy właściciele małych psów są tacy :mad: Chociaż w większości to i ja ich nie toleruje (taa, odezwała się właścicielka chi:evil_lol:) Quote
Majkowska Posted July 7, 2013 Posted July 7, 2013 nie wszyscy, ale dużo jest pańci przewrażliwionych co już panikę robią na sam widok psa większego od ich o 5 mm. Są też normalni. Przykładowo znam faceta, który ma yoreczkę, mini mini i mój Waldek jak był młodszy to tratował ją równo. Na moje odwoływania go gość sam protestował żebym mu dala spokój, bo przecież to psy i muszą się dogadać, a jakby co to yoreczka mu się ładnie odgryzie albo narobi wściekłego pisku. I faktycznie ładnie im to szło. Quote
Baton Posted July 7, 2013 Posted July 7, 2013 Ja z moją tyle co uważam by nie popsuć długoletniej pracy z nią (Joy kiedyś strasznie bała się psów), a interweniuję dopiero w ostateczności ;) Quote
Talucha Posted July 7, 2013 Author Posted July 7, 2013 Onomato-Peja napisał(a):Najcudowniejszy to był ten Lab co mnie obszczał... Dalej mi się ktoś dziwi, czemu ich nie lubię? :lol: Ahahah :evil_lol: maryg22 napisał(a):Ja ich nie lubię i bez tego więc się nie dziwię :evil_lol: Racja! Sonka95 napisał(a):Dogi też sa słodkie :loveu:, ale bardziej wole bernańczyki a goldeny wymiatają :loveu: Berneńczyki to moja rasa, kocham ubóstwiam i tak dalej, ale uwierz, że ten dog słodkością pobił wszystko :lol: maryg22 napisał(a):Nie widziałaś tego doga to się nie odzywaj :evil_lol: I te nieproporcjonalnie wielkie łapy... :loveu: Aaaa cały taki ciapa :loveu: (:Buńka:) napisał(a):o tak dogi rządzą , , ,:loveu: Ehh moje bardzo, bardzo odległe marzenie:roll: Też bym chciała ale to raczej nie realne Majkowska napisał(a):A gdzie te zdjęciaszki? właściciele małych piesków się boją tych dużych, w sumie może i się babie nie dziwię jak straciła pieska, uraz psychiczny i przewrażliwienie zostaje :( To i tak nic w porównaniu z tym jak byłam kiedyś na psim wybiegu, a przylazł gość z maluteńkim dzieckiem i miał pretensje że psy wkoło niego biegają... (a gość był bez psa). Ludzie sami siebie przebijają. Zdjęcia będą, dopiero do domu weszłam i muszę je ogarnąć :) Ja też się nie dziwię, że kobieta się cyka. Tylko wiesz, jak widzę, że mój pies serio napastuje jakiegoś mikrusa, no to kurde raczej mu na to nie pozwalam, bo mam wyobraźnię i nie chcę żeby zrobił małemu krzywdę, ale ta kobieta zaczęła się wydzierać jakby nie wiadomo co się stało, a mój pies ledwo powąchał jej psa! Miał im zrobić krzywdę wąchaniem? :lol: Poza tym jak jej psy podbiegały innym psom pod łapy jak się ganiały to było okej :lol: I jak aż tak panikuje i chce mieć spokój, to czemu się pcha na psią plażę w upalny dzień, kiedy wiadomo, że na plaży będzie masa innych psów, też dużych, bo w końcu plaża jest dla wszystkich :) Onomato-Peja napisał(a):Też się jej nie dziwię, że się się obawia, ale zachowała się bardzo mało przyjemnie. Siedziałyśmy sobie ładnie grzecznie, Lasti i Raszpla biegały po plaży (jak dziesiątki innych wielkopsów) a baba do nas podeszła i się na nas wydarła, jeszcze chwila i by chyba rzuciła się na Natalię. No wybaczcie... Jej suki do nas same podbiegały, jakoś wtedy nie była skora do odwołania ich. Oto to Majkowska napisał(a):Bo ludzie lubią o wszystko pyszczeć. Szczególnie ci z małymi pieskami. Bo duży musi mieć kaganiec, a mały jest słodki i przyjemny, a jak ujada jak dziki to nic się nie dzieje. Wręcz przecież on nie może mieć kagańca, bo jakby go ten duży zaatakował to się musi bronić... musi umieć gryźć i szczekać bo jest malutki i bezbronniutki... Racja vege* napisał(a):bo wyczuł, ze labów nie lubisz to cię obszczał:evil_lol: Dogi są cudne, ale niufy rządzą, te są najcudowniejsze pod słońcem :loveu: Chociaż dogi pokochałam,, przez moją koleżankę, która ma i niufkę i roczną dożycę. Dożka jest super, pilnowałam jej na wystawie, to tak się tuliła, a pierwszy raz mnie na oczy widziała :loveu: Laby są paskudne :P Bez urazy jak ktoś ma/lubi :eviltong: No nie mój typ. Molosy rządzą :lol: Ten dog też do nas podchodził się przytulać i się kładł koło nas :loveu: maryg22 napisał(a):Ej, nie wszyscy właściciele małych psów są tacy :mad: Chociaż w większości to i ja ich nie toleruje (taa, odezwała się właścicielka chi:evil_lol:) Majkowska napisał(a):nie wszyscy, ale dużo jest pańci przewrażliwionych co już panikę robią na sam widok psa większego od ich o 5 mm. Są też normalni. Przykładowo znam faceta, który ma yoreczkę, mini mini i mój Waldek jak był młodszy to tratował ją równo. Na moje odwoływania go gość sam protestował żebym mu dala spokój, bo przecież to psy i muszą się dogadać, a jakby co to yoreczka mu się ładnie odgryzie albo narobi wściekłego pisku. I faktycznie ładnie im to szło. No właśnie po tej akcji z kobietą od shih-tzu (to chyba shitziaki były nie?) weszła na plażę kobieta z innymi dwoma psiakami, jeden też mikrus i Lasti podbiegł, zawołałam go, a kobieta też protestowała, żebym dała im się bawić, że nic nie zrobią, psy muszą się dogadać. Powiedziałam, że ja jestem niepewna bo niektórzy tu na plaży bardzo panikują, że mój pies innym przetrąci kręgosłup :evil_lol: ale kobieta mówiła, że nie, spokojnie, niech się bawią. I tu już Lasti zaczął skakać, walić łapami i wszystko grało, psy się bawiły. Quote
Recommended Posts