Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

[quote name='Sonka95']Jemu aż z wrażenia się spać zachciało :evil_lol: [/QUOTE]

A chwilę wcześniej jak piszczał, że na spacer chce :p

[quote name='Ty$ka']Wiesz, głodnemu chleb na myśli :lol: :siara:

Lasti coś nie zachwycony tym spacerem, leży niczym trup :lol:[/QUOTE]

Tytyty! :eviltong:
To jest dziwny pies...

[quote name='phase']Widzę, że nie tylko moja Żaba jest taka szczęśliwa, że musi ruszyć tyłek. :evil_lol:[/QUOTE]

Wiesz, ja się czasem zastanawiam czy ja aby na pewno mam psa w typie husky? :niedowia::confused:
Idę z nim biegać-on spowalnia. Idę z nim na rolki-ja ciągnę go, zamiast on mnie. Bikejoring, ciągnięcie sanek-nieee to nie dla niego :eviltong: Mam psa kanapowego :P

• Replies 4.9k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Top Posters In This Topic

Posted

Fajnie szykujecie się na spacer :diabloti:
u mnie to wygląda znacznie inaczej :D jak pies widzi,że się ubieram już dostaje szału. :D a jak widzi smycz w ręku to kręci się w kółko, biega.. wychodzenie za furtkę, to jedne wielkie ciągnięcie... powrót do domu jest jedynie spokojniejszy :D bo spowalnia :D

Posted

Oooo nie, chyba bym gnojka zabiła gdyby mi takie jazdy odwalał przed wyjściem :lol:
On może ewentualnie sobie popiszczeć, jak zaczyna się wiercić to wysyłam go na schody żeby sobie posiedział grzecznie :D Akurat na schody, bo on tam uwielbia czekać, właściwie już sam najczęściej się tam kieruje jak widzi, że się ubieram :)

A ja się właśnie szykuję i zaraz zabieram psa do Gdyni. Ładna pogoda to skorzystamy. Może będą fotki? ;)

Posted

Co prawda w Gdyni nie chciało mi się cykać fotek :P ale mam kilka podwórkowych ;)
Piękna pogoda u nas była, 19 stopni, słoneczko :loveu: A teraz pada deszcz ;)

Posted

[quote name='Sonka95']Wyścigi :cool3:

U nas to dzisiaj na przemian słońce deszcz słońce deszcz i teraz jest słońce ;)[/QUOTE]

Lubią się tak czasem powydurniać ;)

[quote name='phase']Tak nie chce chłopak na dwór a proszę jaki szczęśliwy! :)[/QUOTE]

Ten typ tak ma :lol:

[quote name='Ty$ka']Ale debil biega :lol: :evil_lol:[/QUOTE]

Ja Ci dam debil :-x :eviltong:

[quote name='Aleksandra95']OOO ale miał fajne towarzystwo do gonitw :D[/QUOTE]

Brata i kuzyna :D

wioooosnaaa

[IMG]https://lh4.googleusercontent.com/-7oNxaJNf2Dg/UWlgTdbty3I/AAAAAAAABZc/ryVwX5q7Tq8/s512/IMG_8831.JPG[/IMG] [IMG]https://lh4.googleusercontent.com/-XmFECtKEGyA/UWlgY_dT31I/AAAAAAAABZ0/GwYwP5zgGk4/s512/IMG_8834.JPG[/IMG]

[IMG]https://lh3.googleusercontent.com/-78vUqizUwKw/UWlgTgyHx9I/AAAAAAAABZg/P5ckyskop94/s640/IMG_8832.JPG[/IMG]

[IMG]https://lh4.googleusercontent.com/-cWKy5e3kPMc/UWlgYxRzmEI/AAAAAAAABZ4/6xs8kab-_F4/s512/IMG_8839.JPG[/IMG]

Posted

Lasti w ogrodzie przebywa tylko i wyłącznie pod kontrolą, więc nie :evil_lol:

Ale mi wczoraj numer odwalił :/ Uciekł mi z obroży, obok ruchliwej ulicy, w porze kiedy wszyscy wychodzą na spacer z psami. Omal nie zeszłam na zawał! Podbiegł do kilku ludzi z psami, ale byłam wściekła! Przepraszałam ich po kolei i mówiłam, że wylazł mi z obroży :/ jeszcze nie chciał wrócić. Masakra!
A dzisiaj zrobiliśmy sobie spacerek, miał być taki zwykły, krótki spacerek na siku. Nooo i przeszliśmy z 12 km :lol:

Posted

Ty$ka napisał(a):
Dobrze, że nic się tak naprawdę nie stało. Ani Tobie, ani Lastiemu ;)

12km? Toż to normalny spacer na siku :lol:

Nieee, ostatni spacer to tylko taki króciutki parę metrów, na ostatnie siku i do spania :eviltong:

Sonka95 napisał(a):
Dobrze , ze wczoraj nic nikomu się nie stało ...

Ehh myślałam, że zatłukę drania :shake:

Posted (edited)

Byłam dzisiaj roznosić ostatnią turę ulotek, wzięłam jak zwykle psa ze sobą i w sumie zeszło nam ok. 3 godzin. Po powrocie zapakowałam sprzęt (smaki, furminatory, grzebienie itp.) i poszłam na podwórko, spuściłam Lasteckiego żeby jeszcze sobie poszalał po ogrodzie i poszłam po Łatka. Chciałam go wreszcie doprowadzić do porządku po zimie. Tak więc Łatek wyczesany i trochę obcięty (jak zwykle dla jego wygody, podcięta sierść na łapach, udach, uszach i ogonie. Tam mu się zawsze jakieś patyki wplątują itp.) Jaaaaki był szczęśliwy, że ktoś go głaszcze i się nim zajmuje :loveu: Podziwiam tego psa za cierpliwość, robiłam przy nim i robiłam a on siedział grzecznie i znosił wszelkie niewygody. Czuł się tylko odrobinę niepewnie przy ogarnianiu mu zadka. Ale i tak już jest z tym super, bo kiedyś w ogóle nie dałby się tam dotknąć. Lasti nie jest tak cierpliwy przy czesaniu :lol:
A Lasteckiego też pomęczyłam, bo już wyglądał nieelegancko :eviltong:
Wyczuwam wysyp kleszczy, ostatnio po spacerze zauważyłam jednego siedzącego Lasteckiemu nad okiem, jeszcze nie wbity, a innym razem łaził mu jakiś po grzbiecie :/ Także dzisiaj oba psy zostały potraktowane spray'em fiprexem, bo miałam go jeszcze w domu, ale i tak zamawiam Lastiemu obrożę tą co w zeszłym roku, bo fiprex za dobry nie jest. No i zamawiam właśnie psu karmę. Tym razem szybko zjadł cały worek :eviltong: A i chyba szykuje mi się nowy wydatek-obroża dla Łatka, bo ta którą ma teraz już jest cała rozwalona, ledwo się trzyma, a babcia mu nowej nie kupi :roll:
No i dobra nowina: mam foty :lol: Zaraz będą ;)

edit. Kogo chcecie najpierw? Mojego głupiego czterolatka, czy 15 letniego pana psa? :razz:

Edited by Talucha