Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 4.9k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Top Posters In This Topic

Posted

Ooo to jak dojdą koniecznie się pochwal :)
Na spacerze ze mną nic nie zjadł... Ale nie wiem czy jak był z mamą...
Poza tym się wkurzam, bo moja mama chodzi rano na kawę do mojej babci (mieszka obok) i teraz odkąd nie ma już Psotki

• (w listopadzie minęła kolejna rocznica odkąd jej nie ma :( ) i nie ma Dinga
  • , zabiera czasem Lastiego. A tam babcia podkarmia mi psa :angryy: A to bułeczka a to to, a to tamto :angryy:
    W ogóle często dają mu pieczywo, którego on nie może, bo jest uczulony na zboża :shake:
    Nie znoszę takiego dokarmiania psa, a mój tata też to robi :mad:
    Co jest najlepsze, podkarmia go przy obiedzie a potem się wkurza, że mu pies żebrze :loveu::loveu::loveu:

Angi
    zanim ja się do tego zoologa wybiorę :lol: Chodzi mi raczej o stronę internetową, bo podobno można dostać w fajnych cenach

• Posted

Talucha napisał(a):
    Ooo to jak dojdą koniecznie się pochwal :)
    Na spacerze ze mną nic nie zjadł... Ale nie wiem czy jak był z mamą...
    Poza tym się wkurzam, bo moja mama chodzi rano na kawę do mojej babci (mieszka obok) i teraz odkąd nie ma już Psotki
  • (w listopadzie minęła kolejna rocznica odkąd jej nie ma :( ) i nie ma Dinga
  • , zabiera czasem Lastiego. A tam babcia podkarmia mi psa :angryy: A to bułeczka a to to, a to tamto :angryy:
    W ogóle często dają mu pieczywo, którego on nie może, bo jest uczulony na zboża :shake:
    Nie znoszę takiego dokarmiania psa, a mój tata też to robi :mad:
    Co jest najlepsze, podkarmia go przy obiedzie a potem się wkurza, że mu pies żebrze :loveu::loveu::loveu:

Angi
    zanim ja się do tego zoologa wybiorę :lol: Chodzi mi raczej o stronę internetową, bo podobno można dostać w fajnych cenach

• U mnie to samo, najpierw dają, a potem 'dlaczego pies się znów drapie?' :loveu:

Posted

Mnie też to wkurza...Lejdi nie jest alergiczką ale nie trawi kości i nabiałów , a mój ojciec daje jej nie dość ze kosci to jeszcze te szpikulce z kurczaka , a potem jak pies wymiotuje to ja mam sprzątać:angryy:
    W zasadzie to by mi nie przeszkadzało , gdyby nie ryzyko ze ta kość przebije Lejdi gardło....

Posted

Na szczęście mój tata wie, żeby nie dawać psu kości z kurczaka bo w ten sposób zginął pies, którego mieli w pracy :roll:

Huh, nawet pouczyłam się słówek! :lol:
    Ciekawa jestem czy mi Ciapkowo wypali w tą sobotę. Pogoda mnie martwi :/ a w sobotę ma być śnieg. Jak będzie śnieg to mogę jechać, ale żeby nie padał deszcz :lmaa:

Dzisiaj w pracy dowiedziałam się, że potrzebny jest DT/DS dla szczeniaka, suni, poniżej kolana. Suczka miała dom ale... pogryzła kanapę :p Wiadomo, że szczeniaki niszczą, dlatego trzeba się nimi odpowiednio zająć. Jej 'właściciele' tego nie pojmują i ją oddali...
    Teraz trzeba zrobić wszystko, żeby suńka nie trafiła do schroniska, jest jeszcze szczeniakiem, od zawsze wychowywana w domu, jak trafi do schroniska to na pewno zostanie ślad na jej psychice :shake:

Posted

Mada95 napisał(a):
    Biedna sunia....

O której idziesz do schronu ? bym poszła z tobą (zwłaszcza ze mój (no nie długo mój) pies jest w kojcu z kilkoma psami i trudno mi go samej wyjąć :roll::evil_lol:)

Czy mi się wydaje, czy ty chcesz ją wykorzystać :diabloti:
    A co z tą sunią? Może by ją gdzieś poogłaszać...?

Posted

Mada95 napisał(a):
    Biedna sunia....

O której idziesz do schronu ? bym poszła z tobą (zwłaszcza ze mój (no nie długo mój) pies jest w kojcu z kilkoma psami i trudno mi go samej wyjąć :roll::evil_lol:)

Chodzę na 11 ale jutro jednak nie dam rady z kilku powodów :roll:

maryg22 napisał(a):
    Czy mi się wydaje, czy ty chcesz ją wykorzystać :diabloti:
    A co z tą sunią? Może by ją gdzieś poogłaszać...?

Ehhh taki już mój marny los, wszyscy mnie wykorzystują :lol: A że to ja muszę wyciągać psów z kojców już się przyzwyczaiłam, bo od pierwszego dnia wolontariatu padło na mnie :lol: Ale m to nie przeszkadza w sumie :eviltong: Chociaż czasem jest poziom hard :lol:

Kaaasia napisał(a):
    Jeśli chodzi o różne śmierdziele to kupują tu (są też na allegro) http://www.e-pies.eu/

kalyna napisał(a):
    oo ja tam zamawiam i jestem baaardzo zadowolona ;)

mają tylko jedną wadę :( nie mają darmowej wysyłki :( :(

Oooo dzięki bardzo za link i opinie :loveu:

Ty$ka napisał(a):
    Hejka :)

A co to za szczylka? masz jej fotki?

Heeej :hand:
    Niestety nie mam, dowiedziałam się o niej w pracy...
    A teraz do Eli (z pracy, prozwierzęca :) ) trafił mały kociak. Był u rodziny, która miała małe dziecko i wiadomo, dziecko ciągnęło kociaka za ogon, ściskało itp. Teraz jak chce się kociaka złapać to podobno strasznie syczy i nie wiadomo czy nie ma połamanych żeber :shake: Jak można dziecku na takie coś pozwolić?! :shake:

Piątek wreeeeszcie, o matko jak dobrze :lol:
    Napisałam wszystkie słówka z angielskiego, ale chyba jedno pomyliłam :mad:
    W pracy byłam, pierwszą wypłatę dostałam :eviltong:
    Zaraz zmykam do kumpeli :)
    Z Lastim pójdę jutro na długi spacer i postaram się porobić fotki :)

Posted

Mam prośbę :)

Rydzyk i wszystkie inne psiaki ze schroniska bardzo proszą o głosy w konkursie! :) Do wygrania są obroże, które są bardzo potrzebne w schronisku do wyprowadzania psiaków
    :painting:. Także wchodzimy w ten link: http://furkidz.pl/ i głosujemy na:
    OTOZ Animals Schronisko dla Bezdomnych Zwierząt "Ciapkowo"

:modla:

Posted

Eeeeej :diabloti: To idzie na inne cele, mam 2 koncerty w marcu :lol: Święta niedługo i trzeba prezenty kupić ;) I planuję zbierać na nowy obiektyw :)
    Od obroży się powstrzymuję jak mogę teraz :D

Super! :D

Posted

Talucha napisał(a):
    Eeeeej :diabloti: To idzie na inne cele, mam 2 koncerty w marcu :lol: Święta niedługo i trzeba prezenty kupić ;) I planuję zbierać na nowy obiektyw :)
    Od obroży się powstrzymuję jak mogę teraz :D

Super! :D

O postępy robisz :D
    Ciekawe ile wytrzymasz bez nowych obroży :evil_lol:

Posted

maryg22 napisał(a):
    O postępy robisz :D
    Ciekawe ile wytrzymasz bez nowych obroży :evil_lol:

Mam nadzieję, że wytrzymam sporo :eviltong:

whiteterrier napisał(a):
    Ej a gdzie do pracy chodzisz? Ja zaczynam w wakacje,zbieram na psa! :D
    Zagłosowane :cool3:

W agencji reklamowej, 2 minuty od domu :lol:
    Ja zbieram na tyle rzeczy, że łooo matko :shake:
    Dzięki! :)

Klaudia&Aza napisał(a):
    Zagłosowane :)

Dziękuję! :)

Mam kilka fotek ale nie chce mi się zmniejszać :(

Posted

Ja zawsze zbieram na coś kasę, zazwyczaj nie wiem na co. Kiedyś mi się tyle uzbierało, że se psa kupiłam :diabloti:
    Też chciałabym gdzieś pracować, bo kasa zawsze się przyda. Czasem coś wpadnie, jak jakiegoś psa "przechowuję".

Posted

U mnie dużo kasy idzie na koncerty... Rodzice nie chcą już sponsorować :lol: A ja jestem od tego uzależniona, muszę chodzić na koncerty bo zwariuję :lol:
    Poza tym teraz święta i trzeba prezenty kupić...
    Do tego ciągle potrzebuję coś dla psa, jakieś smaki itp.
    A i dla siebie chciałabym coś mieć, potrzebuję obiektyw do aparatu :shake:

Kupiłam dzisiaj Lastiemu tchawice, jest szał.

Posted

Naklejka napisał(a):
    Ja zawsze zbieram na coś kasę, zazwyczaj nie wiem na co. Kiedyś mi się tyle uzbierało, że se psa kupiłam :diabloti:
    Też chciałabym gdzieś pracować, bo kasa zawsze się przyda. Czasem coś wpadnie, jak jakiegoś psa "przechowuję".

Ja tez tak właśnie gromadzę. Ostatnio stwierdziłam że zaczynam zbierac na samochód :D

Zgłosowałam :)

Posted

Na zwierzaki ciągnę od rodziców ile wlezie, ale akcesoria ja kupuję chyba że mama ma dobry humor i stwierdzi, że ona coś kupi psom :P
    Na obiektywy, lustro, też sobie zbierałam ;)

Posted

Naklejka napisał(a):
    Na zwierzaki ciągnę od rodziców ile wlezie, ale akcesoria ja kupuję chyba że mama ma dobry humor i stwierdzi, że ona coś kupi psom :P
    Na obiektywy, lustro, też sobie zbierałam ;)

ja na zwierzaki sama ciągne.. :evil_lol:
    za wyjątkiem weta^^