Talucha Posted November 25, 2012 Author Posted November 25, 2012 Aleksandra95 napisał(a): dobra mina :cool3: Angi napisał(a):do Psitula też możesz wysłać ze 100 sztuk Haha, jasne :evil_lol: maryg22 napisał(a):Bo widzisz, to trzeba być mną Ale ja tego nie zgniatam w ręce (chociaż może tak bym zrobiła mniej bałaganu ). Robię to na dwa sposoby (albo raczej próbuję zrobić ): 1. Uderzam nożem o jajko (według mojej mamy najlepszy sposób) Tyle, że to kończy się tym, że albo uderzam za lekko albo za mocno 2. Uderzam jajkiem o kant miski. Ale znowu albo za lekko albo za mocno i połowa jajka ląduje na ziemi (chociaż jest też możliwość, że przewróci się miska ) Akurat jestem z tych niepijących kawy (Ogólnie w kuchni jestem wybredna). Ale przyjść chętnie przyjdę (tylko uprzedzam, że jeśli będziemy robić babeczki to będzie duuużo do sprzątania ) Ja zawsze rozbijam o miskę i wiadomo, mi też się czasem za lekko puknie, ale wtedy tak jakby palcami naciskam na to pęknięcie i idzie cacy :razz: A miska się nie przewróci jak ją przytrzymasz :evil_lol: Oj, to dostaniesz herbatę/soczek :D A sprzątać będziesz po sobie :p kalyna napisał(a):a ciasto miałam zrobione i zamrożone.. więc o wiele mnie roboty miałam noo w końcu te moje potworki muszą wyglądać jak psy a przepis pewnie wykorzystam.. ale najpierw kupię foremki Aaa jak ciasto było to szybka robota :) aganela napisał(a):Ciekawi mnie jak Lastii reaguje na zwierzynę, np.sarenki? Moje psiuchy(nawet DONka) jak zobaczą sarny to gotowe do pościgu i tylko smycze trzymają je przy mnie... Chciałabym nauczyć tą moją mix husky Vikki ,żeby była odwoływalna od saren... Pogonił by ;) Wszelkie ptaszki/zajączki/sarenki = gonić! I nie ma szans na odwołanie :shake: Ty$ka napisał(a):Jakie fajne fotki Obroża, super - pasuje Lastiemu Świruje świr jeden widzę Masz problem z kurami? Pozwól zaprzyjaźnić sie Lastiemu z nimi Dzięki :) Wiesz co by mi babcia zrobiła, gdybym pozwoliła mu się zaprzyjaźnić z kurami?! :diabloti: Quote
Baton Posted November 25, 2012 Posted November 25, 2012 Talucha napisał(a)::cool3: Ja zawsze rozbijam o miskę i wiadomo, mi też się czasem za lekko puknie, ale wtedy tak jakby palcami naciskam na to pęknięcie i idzie cacy :razz: A miska się nie przewróci jak ją przytrzymasz :evil_lol: Oj, to dostaniesz herbatę/soczek :D A sprzątać będziesz po sobie :p To chyba przyjdę do Ciebie na praktyki :D A kakałko może być ? :mdrmed: Ale gość nie sprząta... :diabloti: Quote
Ty$ka Posted November 25, 2012 Posted November 25, 2012 Oj tam babcia :P Przecież troszczysz się o Łatka :lol: Quote
angineuuka Posted November 25, 2012 Posted November 25, 2012 nie jasne, tylko tak :evil_lol: Bierz się do roboty :D na 1 grudnia mają być :lol: Quote
Talucha Posted November 25, 2012 Author Posted November 25, 2012 [quote name='maryg22']To chyba przyjdę do Ciebie na praktyki :D A kakałko może być ? :mdrmed: Ale gość nie sprząta... :diabloti: Ooo kakałko mam, mama mnie zaopatrzyła :D U mnie panują inne zasady :evil_lol: [quote name='Ty$ka']Oj tam babcia :P Przecież troszczysz się o Łatka :lol: :lol: A kto się będzie o niego troszczył jak babcie mnie zabije?! :D [quote name='Angi']nie jasne, tylko tak :evil_lol: Bierz się do roboty :D na 1 grudnia mają być :lol: Zdecydowanie za mało czasu! :lol: Nie mam składników :lol: Quote
Ty$ka Posted November 25, 2012 Posted November 25, 2012 Ja się nim zajmę :loveu: Więc się nie martw :D Quote
angineuuka Posted November 25, 2012 Posted November 25, 2012 pff, mnie to nie obchodzi! do roboty :evil_lol: Quote
Talucha Posted November 25, 2012 Author Posted November 25, 2012 [quote name='Ty$ka']Ja się nim zajmę :loveu: Więc się nie martw :D Aaaa więc to wszystko podstęp bo chcesz mi zabrać Łatulca :shake: [quote name='Angi']pff, mnie to nie obchodzi! do roboty :evil_lol: Jak zwykle, robić nie ma komu, ale wpie**alać to już tak :evil_lol::evil_lol::evil_lol: Quote
Ty$ka Posted November 25, 2012 Posted November 25, 2012 No baa ! I Łatulca i Lastulca 8) Kto to słyszał po polu latać? :D Quote
angineuuka Posted November 25, 2012 Posted November 25, 2012 jutro masz się do roboty wziąć :evil_lol: Quote
betty_labrador Posted November 25, 2012 Posted November 25, 2012 o na polu kapuchy sie latało :D Quote
Talucha Posted November 26, 2012 Author Posted November 26, 2012 Ty$ka napisał(a):No baa ! I Łatulca i Lastulca 8) Kto to słyszał po polu latać? :D Spadaj, nie oddam moich kudłaczy ;) Ciiiicho! :evil_lol: Angi napisał(a):jutro masz się do roboty wziąć :evil_lol: Cwana :cool3: betty_labrador napisał(a):o na polu kapuchy sie latało :D Ciiiiiiii! Nikt nie widział :razz: Nie mam fotek, skończyły się wczoraj a jest już ciemno :p A ja się cieszę, bo znalazłam pracę. A właściwie-praca znalazła mnie :lol: Tam gdzie miałam praktyki :) Wpadnie jakiś grosz na koncerty i na obroże :diabloti: W dodatku ludzie pro zwierzęcy-robią gadżety z kotami, które sprzedają, a dochód idzie m.in. na kastracje i sterylizacje kociaków :) Quote
angineuuka Posted November 26, 2012 Posted November 26, 2012 za pracę się wzięła! zamiast te rogale piec :evil_lol: cwaniak :evil_lol: Quote
Talucha Posted November 26, 2012 Author Posted November 26, 2012 Kazałaś mi się wziąć do pracy to się wzięłam. Tylko, że do innej :diabloti: Quote
Talucha Posted November 26, 2012 Author Posted November 26, 2012 :) Kurde, zapomniałam, że miałam iść z Lastim do weta :shock: Jeszcze zdążę, to idę się szykować. Quote
Speedymania Posted November 26, 2012 Posted November 26, 2012 http://i1186.photobucket.com/albums/z366/Talucha/n042.jpg bez urazy ale wygląda jakby był na haju :P I co byłaś u tego weta ? Quote
angineuuka Posted November 26, 2012 Posted November 26, 2012 [quote name='Brunomania']http://i1186.photobucket.com/albums/z366/Talucha/n042.jpg bez urazy ale wygląda jakby był na haju :P I co byłaś u tego weta ? :evil_lol::evil_lol::evil_lol::evil_lol::evil_lol::lol::lol: Quote
Talucha Posted November 26, 2012 Author Posted November 26, 2012 Angi napisał(a):zapominalska :mad::mad: Nie zapominalska, bo sobie przypomniałam :p Brunomania napisał(a): bez urazy ale wygląda jakby był na haju :P I co byłaś u tego weta ? :evil_lol: A kto to tam wie, co w tej karmie jest :diabloti: On wiecznie na haju :D Byłam u weta, jest ok ale za 10 dni mamy jeszcze wpaść. Angi napisał(a)::evil_lol::evil_lol::evil_lol::evil_lol::evil_lol::lol::lol: :eviltong: Quote
whiteterrier Posted November 27, 2012 Posted November 27, 2012 kapuściana głowa :evil_lol: ale w sumie.. mój lata w burakach :lol: Quote
Ty$ka Posted November 27, 2012 Posted November 27, 2012 Siemka :D Jak tam po wizycie u weta? ;P Quote
angineuuka Posted November 27, 2012 Posted November 27, 2012 cześć wam, relację od weta poproszę :p Quote
Karro Posted November 27, 2012 Posted November 27, 2012 Ale nas u Was dawno nie było :roll: Lasti świetnie wygląda w tej obróżce od DS! Cudo :loveu: Tak podkreśla jego kolor oczu :) Świetnie dopasowałaś :) Pozdrawiamy :) Quote
Talucha Posted November 27, 2012 Author Posted November 27, 2012 whiteterrier napisał(a):kapuściana głowa :evil_lol: ale w sumie.. mój lata w burakach :lol: Mój lata po wszystkim co tam rośnie :lol: Ty$ka napisał(a):Siemka :D Jak tam po wizycie u weta? ;P Angi napisał(a):cześć wam, relację od weta poproszę :p Cześć, cześć :D Ledwo z pracy wróciłam a już mnie męczycie :evil_lol: Byliśmy u weta bo dalej walczymy z uchem :p Tzn. już jest ok, ucho jest czyste, nie śmierdzi. Aczkolwiek wczoraj byliśmy na kontroli i powiedziałam wetowi, że Lasti się zaczął drapać znowu w to ucho. Sprawdził i jest ok, nic tam się nie tworzy, ale dostał jeszcze maść i za 10 dni znowu na kontrolę, tak na wszelki wypadek. Wolimy być pewni czy wszystko jest ok, bo na prawdę nieźle miał ostatnio zababrane to ucho :/ I zauważyliśmy, że Lasti jest grzeczniejszy podczas wizyty. Tzn. dalej się wierci jak opętany a wet załamuje ręce jak nas widzi w poczekalni :diabloti: ale jest lepiej niż było :) Możliwe, że to dlatego, iż ucho już go nie boli. Wtedy bolało, a jeszcze jak wet mu wpychał te waciki żeby wyczyścić ucho to już w ogóle musiało go boleć :shake: Sama wiem jaki to jest ból jak coś do ucha wkładają, bo ja wielokrotnie miałam problemy z uszami :roll: i chodziłam na jakieś głupie płukanie uszu itp :/ A jeszcze wszyscy mówili, że to wcale nie boli :loveu: A ja płakałam z bólu za każdym razem ;) A już w ogóle u typa, który mi wsadził jakiś patyk ostro zakończony do ucha i zadrapał tak, że mi krew zaczęła lecieć :angryy: Baran... W życiu nie chciałam więcej do niego iść, a mama mnie na siłę do niego ciągała, bo to 'najlepszy lekarz' :mad: Ja zawsze mam jakieś jazdy z lekarzami, chyba dlatego ich tak bardzo nienawidzę :diabloti: edit. understandme dzięki :D Jak zobaczyłam tą tasiemkę to od razu miałam wizję w głowie i wiedziałam, że muszę ją mieć :) Zastanawiałam się między tą a świąteczną czerwoną w bałwanki ale ostatecznie stwierdziłam, że ta jest lepsza i nie tylko na zimę :) Quote
Recommended Posts