monika15 Posted November 24, 2012 Posted November 24, 2012 http://i1186.photobucket.com/albums/z366/Talucha/n048.jpg piękna ta obroża:loveu: Lasti świetnie w niej wygląda, chyba sprawię taką mojemu ciapkowi na urodziny :) przez dogomanię, a szczególnie przez wątek obrożowy dostałam fisia na punkcie psich akcesoriów:loveu: jedyne co powstrzymuje mnie przed kupieniem tych cudeniek to brak kasy:evil_lol: Quote
angineuuka Posted November 24, 2012 Posted November 24, 2012 [quote name='monika15']http://i1186.photobucket.com/albums/z366/Talucha/n048.jpg piękna ta obroża:loveu: Lasti świetnie w niej wygląda, chyba sprawię taką mojemu ciapkowi na urodziny :) przez dogomanię, a szczególnie przez wątek obrożowy dostałam fisia na punkcie psich akcesoriów:loveu: jedyne co powstrzymuje mnie przed kupieniem tych cudeniek to brak kasy:evil_lol: u mnie są jeszcze rodzice :evil_lol: Quote
Talucha Posted November 24, 2012 Author Posted November 24, 2012 [quote name='Aleksandra95']ooo ale Lasti też już ma ładne futro.:lol: Tak, obrósł na zimę :D A jeszcze dzisiaj go czesałam to tak fajnie się prezentuje :lol: [quote name='whiteterrier']Kurde uwielbiam jagody, to moja miłość normalnie! A obroża świetna :D Zauważyłam, że Amoor lepiej chodzi na dławikowych, więc mu chyba zamówię pod choinkę a na urodziny dostanie frisbee :D Ja też kocham jagody :D Dzięki :) Jak dla mnie półzaciski są najwygodniejsze :) Ale łańcuszkowe :D Bo w zwykłym wkurza mnie, że pies musi iść po konkretnej stronie żeby zacisk się luzował, a martingale tak brzydko odstaje :roll: [quote name='monika15'] piękna ta obroża:loveu: Lasti świetnie w niej wygląda, chyba sprawię taką mojemu ciapkowi na urodziny :) przez dogomanię, a szczególnie przez wątek obrożowy dostałam fisia na punkcie psich akcesoriów:loveu: jedyne co powstrzymuje mnie przed kupieniem tych cudeniek to brak kasy:evil_lol: Dzięki :loveu: Ja tak samo, kiedyś mój pies chodził w czarnych szelkach, na czarnej smyczy i nie chciałam nic innego :lol: A teraz?! Ciągle chcę coś nowego :shake: A kasy, no właśnie-brak. Teraz przez tą nową obrożę mam problem, bo mi ID holder nie pasuje, muszę zamówić taki na szerokość 4 cm :lol: i mówię mamie, że nie opłaca mi się kupować tylko holdera, więc może obrożę albo smycz do tego? :diabloti: [quote name='Angi']u mnie są jeszcze rodzice :evil_lol: moja mama już nic nie mówi :evil_lol: Quote
whiteterrier Posted November 24, 2012 Posted November 24, 2012 Widzę wreszcie ktoś o podobnych gustach smakowych :razz: My teraz mamy taki dizajnerski łańcuszek co kupiłam Amoorowi jak byłam na wystawie :D Zresztą zawsze chciałam mieć dla niego łańcuszek, a teraz poszukamy jakiegoś fajnego pół zacisku :) I oddaje niektóre obroże, smycze, szelki i frisbee na bazarek dla piesków :D Quote
Talucha Posted November 24, 2012 Author Posted November 24, 2012 Łańcuszek mamy ale bardziej w celach szkoleniowych :) Nie lubię psa prowadzić na samym łańcuszku Ja to czego nie używam/Lasti wyrósł etc. zanoszę do schroniska :) Quote
whiteterrier Posted November 24, 2012 Posted November 24, 2012 Talucha napisał(a):Łańcuszek mamy ale bardziej w celach szkoleniowych :) Nie lubię psa prowadzić na samym łańcuszku Ja to czego nie używam/Lasti wyrósł etc. zanoszę do schroniska :) A my się nauczyliśmy na łańcuszku i spoko jest :D A no my przeznaczamy na potrzebujące pieski :D Quote
kalyna Posted November 24, 2012 Posted November 24, 2012 Skoro szybko i łatwo robi się te babeczki to dawaj przepis :diabloti::diabloti: mi się właśnie skończyły pic rogaliki, i czekam aż ciasto swoje odstoi i będę ciastka robić :evil_lol::evil_lol: Boszz cudna ta obróżka :loveu: też o niej myslałam :evil_lol: a ostatecznie kupiłam na bazarku półzacisk na taśmie... następne obróżki to będą właśnie na zacisku łańcuszkowym :diabloti: Quote
Naklejka Posted November 24, 2012 Posted November 24, 2012 A ja mam jabłecznik i sernik :loveu: Ta obroża jest świetna, tez taką chcę :placz: Quote
łamAga Posted November 25, 2012 Posted November 25, 2012 http://i1186.photobucket.com/albums/z366/Talucha/n030.jpg świetne ujęcie :loveu: Quote
Talucha Posted November 25, 2012 Author Posted November 25, 2012 [quote name='whiteterrier']A my się nauczyliśmy na łańcuszku i spoko jest :D A no my przeznaczamy na potrzebujące pieski :D ;) [quote name='kalyna']Skoro szybko i łatwo robi się te babeczki to dawaj przepis :diabloti::diabloti: mi się właśnie skończyły pic rogaliki, i czekam aż ciasto swoje odstoi i będę ciastka robić :evil_lol::evil_lol: Boszz cudna ta obróżka :loveu: też o niej myslałam :evil_lol: a ostatecznie kupiłam na bazarku półzacisk na taśmie... następne obróżki to będą właśnie na zacisku łańcuszkowym :diabloti: O mniam, rogaliki :loveu: Też miałam ochotę ostatnio ale stwierdziłam, że za dużo z tym roboty :lol: Proszę, proszę, ktoś nam się wciąga w kupowanie obroży :razz: Przepis: 4 jajka 1 szklanka oleju 1 szklanka cukru cukier wanilinowy 2 szklanki mąki 2 łyżeczki proszku do pieczenia +można dorzucić co się lubi :lol: Ja najczęściej daję jagody ;) Zmiksować, wlać do foremek i piec w ok. 200 stopniach [quote name='Naklejka']A ja mam jabłecznik i sernik :loveu: Ta obroża jest świetna, tez taką chcę :placz: Mniam :loveu: Ja dzisiaj jadłam sernik u babci :D To kup, zastanawiałaś się podobno nad jakimiś dla Jetsana i Arniego :cool3: [quote name='dOgLoV'] świetne ujęcie :loveu: Dzięki :) Szkoda, że nie mam lepszego obiektywu, lepsze zdjęcia by były ;) [quote name='maryg22']Ta obroża jest super :loveu: Dzięki :D Quote
Baton Posted November 25, 2012 Posted November 25, 2012 [quote name='Talucha'] Przepis: 4 jajka 1 szklanka oleju 1 szklanka cukru cukier wanilinowy 2 szklanki mąki 2 łyżeczki proszku do pieczenia +można dorzucić co się lubi :lol: Ja najczęściej daję jagody ;) Zmiksować, wlać do foremek i piec w ok. 200 stopniach Za trudne :shake: (słaby ze mnie kucharz :lol:, chcesz zrobić i przynieść następnym razem do ciapkowa?:cool3:) http://i1186.photobucket.com/albums/z366/Talucha/n033.jpg Prawie jak chart :lol: A tak trochę poza tematem... Lasti przypadkiem nie je taste of the wild? Quote
Talucha Posted November 25, 2012 Author Posted November 25, 2012 Trudne?! No coś Ty, najłatwiejszy przepis jaki znam! :lol: Do Ciapkowa pewnie którymś razem przyniosę rogaliki, bo tak już mnie przed świętami wszyscy wykorzystują, się kurcze przyzwyczaili, że wtedy je piekę i przynoszę do szkoły, więc i do Ciapkowa się upiecze :lol: Lasti je 1st Choice :) Quote
Naklejka Posted November 25, 2012 Posted November 25, 2012 Muszę kupić foremki i zrobić te babeczki :p http://i1186.photobucket.com/albums/z366/Talucha/n033.jpg wariat :D Jetsan wygląda żałośnie w obrożach, a się na nic zdecydować nie umiem :eviltong: Quote
Baton Posted November 25, 2012 Posted November 25, 2012 Talucha napisał(a):Trudne?! No coś Ty, najłatwiejszy przepis jaki znam! :lol: Do Ciapkowa pewnie którymś razem przyniosę rogaliki, bo tak już mnie przed świętami wszyscy wykorzystują, się kurcze przyzwyczaili, że wtedy je piekę i przynoszę do szkoły, więc i do Ciapkowa się upiecze :lol: Lasti je 1st Choice :) A widzisz jednak jest ktoś kto go nie potrafi :lol: Główny problem polega na tym, że jak mam roztłuc jajko to wszystko wpada do miski :lol: (Raz nawet udało mi się do niej wrzucić prawie całą skorupkę i nóż :splat:) To coś mi się z tą karmą pomieszało :lol: Quote
betty_labrador Posted November 25, 2012 Posted November 25, 2012 bardzo fajna ta obroża :) ale spacer z biegiem przełajowym :D Quote
betty_labrador Posted November 25, 2012 Posted November 25, 2012 maryg22 napisał(a):A widzisz jednak jest ktoś kto go nie potrafi :lol: Główny problem polega na tym, że jak mam roztłuc jajko to wszystko wpada do miski :lol: (Raz nawet udało mi się do niej wrzucić prawie całą skorupkę i nóż :splat:) To coś mi się z tą karmą pomieszało :lol: to jak TY to jajko rozbijasz? :P Quote
Baton Posted November 25, 2012 Posted November 25, 2012 betty_labrador napisał(a):to jak TY to jajko rozbijasz? :P Nie chcesz wiedzieć :evil_lol: Quote
Talucha Posted November 25, 2012 Author Posted November 25, 2012 [quote name='Naklejka']Muszę kupić foremki i zrobić te babeczki wariat Jetsan wygląda żałośnie w obrożach, a się na nic zdecydować nie umiem Ja teraz się czaję na takie silikonowe (czy co to tam za materiał :eviltong:), bo na razie robię w takich papierowych, a słyszałam, że te silikonowe są naprawdę fajne :) Lastiemu też się tak czasem obroża wbija w kryzę i wygląda to koszmarnie :P Więc na Jetsanie to już w ogóle musi być porażka :lol: [quote name='maryg22']A widzisz jednak jest ktoś kto go nie potrafi Główny problem polega na tym, że jak mam roztłuc jajko to wszystko wpada do miski (Raz nawet udało mi się do niej wrzucić prawie całą skorupkę i nóż ) To coś mi się z tą karmą pomieszało :crazyeye: [quote name='betty_labrador']bardzo fajna ta obroża ale spacer z biegiem przełajowym Dzięki :) Tak, zawsze jak go spuszczam to musi zrobić kilka okrążeń speedem :D [quote name='betty_labrador']to jak TY to jajko rozbijasz? :P No właśnie, jakim cudem?! [quote name='maryg22']Nie chcesz wiedzieć :evil_lol: Wiesz, tego się nie zgniata w ręce :cool3::diabloti: ani nożem nie kroi :lol: Wpadnij kiedyś do mnie na kawę (o ile pijesz :D) to upieczemy babeczki, nauczysz się :D Na spacer dzisiaj wzięłam też Łatka to się chłopaki przeszli ;) Ale trochę ciężko teraz się z nimi chodzi, bo oni oboje mają inne tempo. Lasti ma dość szybkie tempo, chce się wybiegać, osika kilka krzaków i idziemy. Natomiast Łatek to już staruszek, w dodatku głuchy i ślepawy (trochę widzi ale słabo) i dla niego priorytetem na spacerze jest wąchanie krzaczków. Mógłby spędzić cały spacer na wąchaniu krzaczka. I tak to jest, że jak chcę żeby szli przy nodze, to jednego stopuję, bo wyprzedza, a drugiego ciągnę, bo spowalnia :lol: Trochę się martwię o małego Łatulca, bo w ostatnim czasie tak bardzo się postarzał :( Ta zmiana tak w ostatnim roku mega zaszła. Coraz więcej śpi, prawie za każdym razem jak do niego zaglądam to on śpi. W dodatku nie w budzie, a na zimnej glebie. Zawsze otwierałam bramkę to on już w podskokach do mnie biegł, chciał być głaskany i chciał dostać smaka. Teraz nie zauważa, że ktoś wszedł. Babcia mówi, że on nigdy jej nie słyszy i śpi, a jak do niego przychodzi dać mu jedzenie i zachodzi go od tyłu to on nagle się zrywa zlękniony. Mówiłam babci, żeby tak nie podchodziła do niego i go nie straszyła, bo on już jednak tak nie kontaktuje i nagle wyrwany ze snu, zaskoczony mógłby kłapnąć zębami. Lepiej jak będzie podchodziła od przodu, tak żeby ją widział. Na spacerach też już nie jest taki energiczny. No ale czego oczekiwać, chłopak ma ok. 14 lat :( Wrzuciłam mu dzisiaj znowu słomę do budy, bo to co ostatnio wrzuciłam, wygarnął łańcuchem :roll: Cieszył się mikrusek :loveu: A jeszcze babci kury mu włażą do budy i wyżerają jedzenie :mad: i chcę mu zrobić taką zasłonę w wejściu, kury nie będą wchodziły i nie będzie psu tak wiał wiatr do środka. Ktoś ma pomysł z czego to zrobić? Quote
Aleksa. Posted November 25, 2012 Posted November 25, 2012 http://i1186.photobucket.com/albums/z366/Talucha/n039.jpg dobra mina :evil_lol: Quote
angineuuka Posted November 25, 2012 Posted November 25, 2012 do Psitula też możesz wysłać ze 100 sztuk :evil_lol: Quote
Baton Posted November 25, 2012 Posted November 25, 2012 Talucha napisał(a): No właśnie, jakim cudem?! Wiesz, tego się nie zgniata w ręce :cool3::diabloti: ani nożem nie kroi :lol: Wpadnij kiedyś do mnie na kawę (o ile pijesz :D) to upieczemy babeczki, nauczysz się :D Bo widzisz, to trzeba być mną :evil_lol: Ale ja tego nie zgniatam w ręce (chociaż może tak bym zrobiła mniej bałaganu :evil_lol:). Robię to na dwa sposoby (albo raczej próbuję zrobić :lol:): 1. Uderzam nożem o jajko (według mojej mamy najlepszy sposób:roll:) Tyle, że to kończy się tym, że albo uderzam za lekko albo za mocno :evil_lol: 2. Uderzam jajkiem o kant miski. Ale znowu albo za lekko albo za mocno i połowa jajka ląduje na ziemi :lol: (chociaż jest też możliwość, że przewróci się miska :roll:) Akurat jestem z tych niepijących kawy :D (Ogólnie w kuchni jestem wybredna:diabloti:). Ale przyjść chętnie przyjdę (tylko uprzedzam, że jeśli będziemy robić babeczki to będzie duuużo do sprzątania :evil_lol:) Quote
kalyna Posted November 25, 2012 Posted November 25, 2012 Talucha napisał(a):O mniam, rogaliki :loveu: Też miałam ochotę ostatnio ale stwierdziłam, że za dużo z tym roboty :lol: Proszę, proszę, ktoś nam się wciąga w kupowanie obroży :razz: a ciasto miałam zrobione i zamrożone.. więc o wiele mnie roboty miałam :D :D noo w końcu te moje potworki muszą wyglądać jak psy :lol: a przepis pewnie wykorzystam.. ale najpierw kupię foremki :D Quote
aganela Posted November 25, 2012 Posted November 25, 2012 Ciekawi mnie jak Lastii reaguje na zwierzynę, np.sarenki? Moje psiuchy(nawet DONka) jak zobaczą sarny to gotowe do pościgu i tylko smycze trzymają je przy mnie... Chciałabym nauczyć tą moją mix husky Vikki ,żeby była odwoływalna od saren... Quote
Ty$ka Posted November 25, 2012 Posted November 25, 2012 Jakie fajne fotki :D Obroża, super - pasuje Lastiemu :loveu: Świruje świr jeden widzę :D Masz problem z kurami? Pozwól zaprzyjaźnić sie Lastiemu z nimi :lol: Quote
Recommended Posts