Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Lasti jak zwykle przepiękny :loveu:
I widać, że wykłady ciekawe. ja do dziś żyłam w przekonaniu, że po powrocie nie należy się z psem witać bo wtedy wyjdzie na to, że on odbierze to jako prośbę o pomoc bo wróciliśmy z jakiegoś złego miejsca,gdzie teraz szukamy u niego schronienia i to on jest panem :shake:

• Replies 4.9k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Top Posters In This Topic

Posted

[quote name='whiteterrier']Lasti jak zwykle przepiękny :loveu:
I widać, że wykłady ciekawe. ja do dziś żyłam w przekonaniu, że po powrocie nie należy się z psem witać bo wtedy wyjdzie na to, że on odbierze to jako prośbę o pomoc bo wróciliśmy z jakiegoś złego miejsca,gdzie teraz szukamy u niego schronienia i to on jest panem :shake:

:crazyeye: takiej głupoty jeszcze nie słyszałam :lol:

U mnie wszyscy chorzy, ale z psem przecież trzeba i tak pójść, więc oczywiście padło na mnie :eviltong: A pogoda dzisiaj tragiczna, ciągle leje deszcz... Wyrwałam się jak przez chwilę nie padało, z nadzieją, że nas nie zmoczy. No ale niestety w drodze powrotnej dopadł nas deszcz i grad :p Lasti się cieszył z gradu, zaczął skakać z radości i łapać grad w pysk :lol: głupek.
Mam jeszcze kilka marnych fotek

Posted

[quote name='magdabroy']:loveu:

Ładnie Lastiemu na czerwonym tle :)

No to jeszcze kilka fotek :)

A Lasti dzisiaj cały dzień działa mi na nerwy -,-
Byłam z nim na spacerze, załatwił się itp. Przyszliśmy do domu a on piszczy. Ciągle piszczy. Pobawiłam się z nim trochę, wymęczyłam go. Myślę sobie, że wreszcie chwila spokoju. Ale nie. On znowu piszczy. Wypuściłam go na podwórko 2 razy. W domu dalej szaleje i skrzeczy. No chyba mu łeb urwę! Chciałam mu zrobić krótki trening z oponą. Nie ma szans, wielmożny pan Lasti stanie sobie jak cep i ani myśli ciągnąć opony. Pobiegać z nim też nie pójdę, bo nadal jestem chora i załatwię się jeszcze bardziej.
Chyba uduszę małego drania.

Posted

Ale ładny Lastuś, tylko patrzeć :loveu:
I widzę ktoś lubi Brytyjskie klimaty ;)
Ah znam dużo psów, które po oponie mają tak ładnie wyrobione mięśnie, że tylko oh i ah.
Nawet znam hodowle owczarków niemieckich, która dzienne treningi psów opiera też na oponie właśnie :)

Posted

aaa wykład był mega z tego co czytam.. o niektórych rzeczach nam p. Zofia mówiła na zlocie.. a Gandzik narobił siary :mdleje: bo był brany jako przykład i... miał wziąć chleb a on zaczął nim pluć :angryy: a co gorsza, najpierw na niego się rzucił, jakbym przez tydzień go głodziła.. no i wykład na temat właśnie tego delikatnego brania jedzenia... czego go uczyłam i umiał.. a przed p. Zofią dał taki popis :mdleje:

Ja to z Gandzikiem się wtedy udaliśmy :evil_lol::evil_lol:

http://i1186.photobucket.com/albums/z366/Talucha/z004.jpg ale cwaniak z niego :diabloti:

Posted

whiteterrier napisał(a):
Ale ładny Lastuś, tylko patrzeć :loveu:
I widzę ktoś lubi Brytyjskie klimaty ;)
Ah znam dużo psów, które po oponie mają tak ładnie wyrobione mięśnie, że tylko oh i ah.
Nawet znam hodowle owczarków niemieckich, która dzienne treningi psów opiera też na oponie właśnie :)

A lubię, lubię ;)
No właśnie, a mój nie chce ciągnąć opony -,- Motywuję go jak się da ale nie będzie ciągnął i już. Nie wiem dlaczego, bo w zimę sanki ciągnie normalnie.

magdabroy napisał(a):
nosek jak u świni :evil_lol::eviltong:

Korenia napisał(a):

Wygląda jak świnka :evil_lol:

Co wy z tą świnką :evil_lol:

kalyna napisał(a):
aaa wykład był mega z tego co czytam.. o niektórych rzeczach nam p. Zofia mówiła na zlocie.. a Gandzik narobił siary :mdleje: bo był brany jako przykład i... miał wziąć chleb a on zaczął nim pluć :angryy: a co gorsza, najpierw na niego się rzucił, jakbym przez tydzień go głodziła.. no i wykład na temat właśnie tego delikatnego brania jedzenia... czego go uczyłam i umiał.. a przed p. Zofią dał taki popis :mdleje:

Ja to z Gandzikiem się wtedy udaliśmy :evil_lol::evil_lol:

ale cwaniak z niego :diabloti:

Tak jest zawsze, że jak się chce pokazać z dobrej strony to wtedy wszystko idzie źle :diabloti:

Pestkaa napisał(a):
lastiemu pięknie we wszystkim :loveu:

:):)

Noo właśnie a mnie wzięło na nową obrożę :shake:
Marzy mi się np. skórzana z ćwiekami. Albo coś z DS. Ale nie mam kasy :evil_lol: Muszę najpierw sobie kupić kurtkę i zrobić sobie kolczyk. Ale taaaak mnie korci ta obroża :diabloti:
Później wstawię jakąś fotkę :)

Posted

No bo twierdzi, że on jest psem zimowo-zaprzęgowym i będzie ciągnął TYLKO sanki a nie ty mu jakies bezsensowne opony dajesz :diabloti:
Ale też opona nie ślizga się tak jak sanki może to dlatego? A próbowałaś na początku pomóc mu ciągnąć tą oponę?

Posted

[quote name='whiteterrier']No bo twierdzi, że on jest psem zimowo-zaprzęgowym i będzie ciągnął TYLKO sanki a nie ty mu jakies bezsensowne opony dajesz :diabloti:
Ale też opona nie ślizga się tak jak sanki może to dlatego? A próbowałaś na początku pomóc mu ciągnąć tą oponę?

Nie wiem o co mu chodzi, może faktycznie dlatego, że sanki mają lepszy poślizg :lol:
Tak, pomagałam mu i motywowałam na różne sposoby. I dupa. Nie będzie ciągnął bo nie.

Byliśmy na spacerku, porobiłam kilka jesiennych fotek, Lasti się załatwił i... wpierdzielił coś co sobie znalazł oczywiście, bo nie wzięłam kagańca ;)
Potem zrobiłam mu trening BJ. Wróciliśmy do domu i Lasti się zrzygał :p Okazało się, że na spacerze zjadł por :-o Dziwię się, bo w domu tego typu rzeczy nawet nie powącha.

A tak Lasti się rozkłada 'na swoim legowisku' wieczorem, jak chcę iść spać :razz:

Na jakimś wątku była dyskusja o mizianiu psów po brzuchach, że samca się 'nie da'. Ja tam nie wiem, Lasti ma dużą powierzchnię brzuszka do miziania, co widać na zdjęciu :diabloti:

Mam więcej fotek ale wiem czy chcecie :evil_lol:

Posted

Ja u Amoora też daję rade go po brzusiu miziać bo też ma sporą powierzchnie :diabloti:
No właśnie z moim tak samo jest.. Na dworze zje wszystko a w domu mało co.. więc jak już jest ta głodówka 3-4 dniowa to biorę go na dwór, wsypuję karmę w skarpetę, skrapiam krwią świńską żeby był zapach, chowam, robię 'ścieżkę' zapachową rozcieńczoną krwią z wodą i każe szukać. Jak znajdzie to taka radocha i apetyt zaraz wraca.. :evil_lol:
A fotek oczywiście, że więcej chcemy! :D

Posted

Talucha napisał(a):

Na jakimś wątku była dyskusja o mizianiu psów po brzuchach, że samca się 'nie da'. Ja tam nie wiem, Lasti ma dużą powierzchnię brzuszka do miziania, co widać na zdjęciu :diabloti:

Mam więcej fotek ale wiem czy chcecie :evil_lol:

poważnie :stupid::stupid:
moje dwa samce są miziane poi brzuszkach... w sumie to suka w tych samych miejscach jest miziana :evil_lol::evil_lol:

pewnie, ze chcemy więcej fot.. Ale Lasti to śpi z tobą w łóżku?

Posted

[quote name='whiteterrier']Ja u Amoora też daję rade go po brzusiu miziać bo też ma sporą powierzchnie :diabloti:
No właśnie z moim tak samo jest.. Na dworze zje wszystko a w domu mało co.. więc jak już jest ta głodówka 3-4 dniowa to biorę go na dwór, wsypuję karmę w skarpetę, skrapiam krwią świńską żeby był zapach, chowam, robię 'ścieżkę' zapachową rozcieńczoną krwią z wodą i każe szukać. Jak znajdzie to taka radocha i apetyt zaraz wraca.. :evil_lol:
A fotek oczywiście, że więcej chcemy! :D

tropienie :razz: Lasti uwielbia szukać rzeczy, może też mu zrobię takie tropienie :lol:

[quote name='kalyna']poważnie :stupid::stupid:
moje dwa samce są miziane poi brzuszkach... w sumie to suka w tych samych miejscach jest miziana :evil_lol::evil_lol:

pewnie, ze chcemy więcej fot.. Ale Lasti to śpi z tobą w łóżku?

Serio :cool3:
Tak, śpi w łóżku :)

No to kilka jesiennych fotek

Kopanie jest ciekawsze niż pozowanie ;)

'Doobra, masz 3 sekundy na zrobienie zdjęcia'

'Koniec!'

Posted

[quote name='Kaaasia'] chyba model znudził się pozowaniem ;)

Ja też nie mam problemu z mizianiem Olka po brzuszku a on ma krótką sierść i wszystko na wierzchu :evil_lol:

Bo kopanie w ziemi i węszenie jest znacznie ciekawsze :)
Mizianie po brzuszku najlepsze :loveu: Lasti wtedy często tylną łapę tak na maxa rozprostowuje i się pręży :lol:

Kolejna porcja fotek :)

• 2 weeks later...
Posted

[quote name='whiteterrier']Tropienie bardzo fajna sprawa, mój to kocha :D
A zdjęcia cudne te jesienne kolorki bardzo pasują Lastiemu :loveu:

Mam nadzieję, że uda mi się go jeszcze pofocić w jakiejś porządnej jesiennej scenerii :) Być może w weekend się uda

Odświeżam trochę galerię, bo się zakurzyło :eviltong:
Lasti ma coś z uchem, ostatnio wydobywała się z niego jakaś ciecz, strasznie śmierdzi i miał całe zasyfione. Wyczyściłam mu to ucho, ale wybierzemy się do weta zobaczyć co tam się dzieje. Obawiam się tylko, że Lasti nawet nie da się obejrzeć, bo u weta zachowuje się okropnie :/ Nawet sam weterynarz powiedział jak byliśmy na zastrzykach, że nie wyobraża sobie badać Lastiego :diabloti:

Ktoś zna stronę gdzie dostanę fajne (w rozsądnej cenie) obroże z ćwiekami/kolcami? :lol: Napaliłam się na taką jak nie wiem :lol:

Posted

Naklejka napisał(a):
Z uchem to pewnie zapalenie....
A co do obroży- pitman :evil_lol:
Fajnie pozuje :)

Ooo zapomniałam o pitmanie :evil_lol: Muszę sobie przejrzeć.