Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

[quote name='maryg22']Zgadzam się :D I to w obu kwestiach :lol:
Berneńczyk-cudo :loveu: Oby szybko znalazł dom :D
A powiedz mi, ze schroniskowymi da się jakoś wyjść w miarę narmalnie na spacer na tym śniegu... Czy raczej lepiej się przyszykować na ekstremalne przeżycia? :evil_lol: Jutro się chyba wybieram to chcę wiedzieć czy muszę się przyszykować psychicznie :lol:[/QUOTE]

Ja go chcę :lol: Szkoda, że to nierealne :/
Da się, jest trochę ślisko i trzeba uważać (ja to w glanach się podwójnie ślizgam :lol:), ale dzisiaj z Niechą nawet z większymi psami dałyśmy radę :)

• Replies 4.9k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Top Posters In This Topic

Posted

[quote name='Talucha']A ktoś może jest zainteresowany whippetem? 7 miesięcy, rodowodowy do oddania :p[/QUOTE]
Trochę za późno...mój pan od infy szukał jakiś czas temu, ale już ma ;) No chyba, że będzie chciał drugiego :evil_lol:
[quote name='Talucha']Ja go chcę :lol: Szkoda, że to nierealne :/
Da się, jest trochę ślisko i trzeba uważać (ja to w glanach się podwójnie ślizgam :lol:), ale dzisiaj z Niechą nawet z większymi psami dałyśmy radę :)[/QUOTE]
A to może przeżyję :evil_lol:

Posted

[quote name='Angi']na whippeta trzeba mieć zgodę? :p[/QUOTE]

A nawet nie wiem

[quote name='maryg22']Trochę za późno...mój pan od infy szukał jakiś czas temu, ale już ma ;) No chyba, że będzie chciał drugiego :evil_lol:

A to może przeżyję :evil_lol:[/QUOTE]

Szkoda :(
Dasz radę :D

Sypie śnieg, idę z psem na spacer, bo uwielbiam patrzeć jak on się cieszy z takiej pogody :D

Posted

[quote name='Talucha']
Sypie śnieg, idę z psem na spacer, bo uwielbiam patrzeć jak on się cieszy z takiej pogody :D[/QUOTE]

A u nas odwilż :-( Deszcz padał... :-(
Ja dzisiaj na luzie w schronisku, bo wszystkie psy bez smyczy zasuwały, a ja robiłam zdjęcia- jak zwykle :eviltong:

Posted

A może napisz do fundacji tych psów w typie ras?
Ja tak zrobiłam rok temu. Wystarczyło kilka maili i bojący się wszystkiego labek, który nawet nie wychodził z budy na jedzenie kilka dni później spał już w łóżeczku :razz:
Tak samo ogłaszałam haskacze, malamuty i rottki ze schronu, ale te to już miały mniej szczęścia, bo ich jest o wiele więcej do adopcji jednak.

Posted

Hej :loveu:
Mi się strasznie podobają berneńczyki , ale minusem jest to , że właśnie zbyt krótko żyją :shake:
Ja pamiętam , że jak byłam brać psiaka ze schroniska to dużo było husky , spanieli i nawet w klatce były malutkie posokowce ;)

Posted

O mamo, takiego cudnego berneńczyka ktoś oddał? Kiedyś chorowałam na tą rasę, ale jednak ciągnie mnie do psów o bardziej... atletycznej budowie ;)

Posted

[quote name='Angi']ta, u nas deszcz padał...[/QUOTE]

Bleee, u nas też odwilż i jest do dupy :/

[quote name='Naklejka']A u nas odwilż :-( Deszcz padał... :-(
Ja dzisiaj na luzie w schronisku, bo wszystkie psy bez smyczy zasuwały, a ja robiłam zdjęcia- jak zwykle :eviltong:[/QUOTE]

Ja wczoraj nie miałam weny na fotki :lol:

[quote name='Angi']a ja nie dojechałam do schroniska :lol:[/QUOTE]

Leń :mad:

[quote name='omry']A może napisz do fundacji tych psów w typie ras?
Ja tak zrobiłam rok temu. Wystarczyło kilka maili i bojący się wszystkiego labek, który nawet nie wychodził z budy na jedzenie kilka dni później spał już w łóżeczku :razz:
Tak samo ogłaszałam haskacze, malamuty i rottki ze schronu, ale te to już miały mniej szczęścia, bo ich jest o wiele więcej do adopcji jednak.[/QUOTE]

Myślałam właśnie o tym. Zobaczymy.

[quote name='Sonka95']Hej :loveu:
Mi się strasznie podobają berneńczyki , ale minusem jest to , że właśnie zbyt krótko żyją :shake:
Ja pamiętam , że jak byłam brać psiaka ze schroniska to dużo było husky , spanieli i nawet w klatce były malutkie posokowce ;)[/QUOTE]

To prawda, żyją krótko, ale tak szczerze... Teraz tyle ras ludzie zepsuli i wszystkim skracają życie. Chociażby patrząc po ONkach :shake:

[quote name='daguerrotype']O mamo, takiego cudnego berneńczyka ktoś oddał? Kiedyś chorowałam na tą rasę, ale jednak ciągnie mnie do psów o bardziej... atletycznej budowie ;)[/QUOTE]

Nie wiem czy oddał, czy się zgubił...
Ja jestem w nich po uszy zakochana, jedyna rasa, która podoba mi się w takim stopniu. Pasuje mi zarówno charakterem jak i wyglądem :loveu:

Do dupy, do dupy, do dupy. Pogoda jest beeeeznadziejna, nic kompletnie mi się nie chce, a mam na jutro tyle do nauki :loveu::placz::angryy:
Przez to, że byłam chora w cholerę nadrabiania a jeszcze bieżące... :angryy:

Posted

[quote name='Talucha']
Nie wiem czy oddał, czy się zgubił...
Ja jestem w nich po uszy zakochana, jedyna rasa, która podoba mi się w takim stopniu. Pasuje mi zarówno charakterem jak i wyglądem :loveu:
[/QUOTE]
Ja mam tak z Niufkami, i charakter mi odpowiada w 100%, a wygląd jeszcze bardziej :loveu:

Posted

[quote name='vege*']Ja mam tak z Niufkami, i charakter mi odpowiada w 100%, a wygląd jeszcze bardziej :loveu:[/QUOTE]

Niufki też baaaardzo lubię :loveu: W ogóle molosy :loveu::loveu:

Posted

A ja nawet nie wiem czy istnieje jakaś rasa, która mi się podoba na tyle, by ją wziąć pod dach. Mówię serio - jest wiele psów, które mi się podobają, ale zawsze znajdę u nich coś, co mi nie spasuje :D.

Też mam dużo nauki i też mi się nie chce. Nawet nie siadłam do książek, a muszę umieć naprawdę sporo. Trudno :P.

http://i1186.photobucket.com/albums/z366/Talucha/Ciapkowo151212r022_zpse9675408.jpg o raaany, dałaś znać dziewczynom z SOS Husky? Dawno zaglądałam do nich na forum :oops:, więc nie wiem czy czasem o tym psie już wiedzą ;)

Posted

[quote name='Ty$ka']A ja nawet nie wiem czy istnieje jakaś rasa, która mi się podoba na tyle, by ją wziąć pod dach. Mówię serio - jest wiele psów, które mi się podobają, ale zawsze znajdę u nich coś, co mi nie spasuje :D.

Też mam dużo nauki i też mi się nie chce. Nawet nie siadłam do książek, a muszę umieć naprawdę sporo. Trudno :P.

http://i1186.photobucket.com/albums/z366/Talucha/Ciapkowo151212r022_zpse9675408.jpg o raaany, dałaś znać dziewczynom z SOS Husky? Dawno zaglądałam do nich na forum :oops:, więc nie wiem czy czasem o tym psie już wiedzą ;)

Pies tam jest od czwartku, podobno ma chipa, szukają właściciela.
Ja tam się cieszę, że mam 'swoją' rasę, bo inaczej nie umiałabym się zdecydować na konkretnego :lol:

Posted

[quote name='Talucha']Niufki też baaaardzo lubię :loveu: W ogóle molosy :loveu::loveu:[/QUOTE]

[quote name='omry']Oj molosy :loveu:
Tylko i wyłącznie molosy :lol:[/QUOTE]
Widzę, że macie bardzo dobry gust :loveu:

[quote name='Talucha']Pies tam jest od czwartku, podobno ma chipa, szukają właściciela.
Ja tam się cieszę, że mam 'swoją' rasę, bo inaczej nie umiałabym się zdecydować na konkretnego :lol:[/QUOTE]
Ja też się cieszę, ze od 12 lat niezmiennie mam 'swoją' rasę i dążę do tego, żeby ją mieć prędzej czy później :)

Posted

[quote name='maryg22']Hej:)
Wiesz coś więcej o tym whippecie? Bo mój pan od infy jest zainteresowany ;)[/QUOTE]

Oooo, trzymam kciuki :loveu:

Właśnie - może by tak fotki owego whipetka? :P

Posted

[quote name='Ty$ka']Oooo, trzymam kciuki :loveu:

Właśnie - może by tak fotki owego whipetka? :P[/QUOTE]
Trzymaj, trzymaj. Jak z nim dzisiaj rozmawiałam to powiedział, że żona bardzo chce kolejnego co by Mirek (czyli ten whippet, którego mają) się zbytnio nie nudził :lol:No i teraz i on się zaczął nad tym zastanawiać więc czeka na wieści ode mnie :evil_lol:
A zdjęcia by się przydały :D Ale najbardziej to wszystkie informacje na jego temat :)

Posted

[quote name='omry']Oj molosy :loveu:
Tylko i wyłącznie molosy :lol:[/QUOTE]

:D:D:D

[quote name='vege*']Widzę, że macie bardzo dobry gust :loveu:

Ja też się cieszę, ze od 12 lat niezmiennie mam 'swoją' rasę i dążę do tego, żeby ją mieć prędzej czy później :)[/QUOTE]

Oczywiście, że mamy dobry gust :cool3:
Ja też już coś ok. 12 lat jestem w nich zakochana :D

[quote name='Aleksandra95']siemka :):):)[/QUOTE]

Hej :)

[quote name='maryg22']Hej:)
Wiesz coś więcej o tym whippecie? Bo mój pan od infy jest zainteresowany ;)[/QUOTE]

Oooo jak miło :D Muszę zapytać o niego jutro w pracy ;)
Dowiem się co i jak i dam Ci znać

[quote name='Ty$ka']Oooo, trzymam kciuki :loveu:

Właśnie - może by tak fotki owego whipetka? :P[/QUOTE]

Nie mam jego zdjęć :lol:

[quote name='maryg22']Trzymaj, trzymaj. Jak z nim dzisiaj rozmawiałam to powiedział, że żona bardzo chce kolejnego co by Mirek (czyli ten whippet, którego mają) się zbytnio nie nudził :lol:No i teraz i on się zaczął nad tym zastanawiać więc czeka na wieści ode mnie :evil_lol:
A zdjęcia by się przydały :D Ale najbardziej to wszystkie informacje na jego temat :)[/QUOTE]

Super, jutro się dowiem wszystkiego :)

[quote name='Jean']prześliczny ten berneńczyk.. mam nadzieję, że szybko znajdzie domek..[/QUOTE]

Też mam nadzieję, że znajdzie dom