Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Łączę się w bólu. Też nie mogę mieć drugiego psa ;). Ale w końcu przestałam naciskać, wszak to nie mój dom i nie mogę na siłę wpychać drugiego psa. Jak będę na swoim to wtedy nikt mi nie zabroni mieć takie stado, jakie tylko sobie zapragnę :D. Teraz skupiam się na swoim psie, chociaż ciężko jest, kiedy robiąc opis kolejnemu bezdomniakowi okazuje się, że to pies moich marzeń: i pod względem charakteru, predyspozycji, uosobienia, jak i wyglądu. ;) No cóż, liczę do 10, zaciskam wargi i idę dalej do przodu. :) I jakoś tak mija rok za rokiem, 2lata zmieniają się 4... ;)

• Replies 4.9k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Top Posters In This Topic

Posted

Onomato-Peja napisał(a):
Ja to bym się cieszyła jakby 15kg nam na 4msce starczyło. :D
U nas w czasie największych szaleństw (wakacje) starcza na ledwo miesiąc, bo wtedy pies dostaje podwójną a czasem i potrójna porcję.

A co do drugiego psa to się nie poddawaj. Może w końcu się ugną.
Albo namów na dom tymczasowy i wynajdź jakiegoś berneńczyka na PwP. ;)

No właśnie jest taki problem, że mama nawet na tymczas nie chce. Uważa, że wtedy pies i tak zostanie na zawsze...

magdabroy napisał(a):
Wpadam z rewizytą ;)

Ładny ten Twój psychopata :loveu:

Nie rezygnuj z drugiego psa ;) Wkońcu namówisz rodziców, wierzę w to :)

Dzięki :) Ja też mam nadzieję, że w końcu się uda

understandme napisał(a):
swietne zdjęcie :) taka minka :) podoba mi się :)

Dzięki :)

Ty$ka napisał(a):
Łączę się w bólu. Też nie mogę mieć drugiego psa ;). Ale w końcu przestałam naciskać, wszak to nie mój dom i nie mogę na siłę wpychać drugiego psa. Jak będę na swoim to wtedy nikt mi nie zabroni mieć takie stado, jakie tylko sobie zapragnę :D. Teraz skupiam się na swoim psie, chociaż ciężko jest, kiedy robiąc opis kolejnemu bezdomniakowi okazuje się, że to pies moich marzeń: i pod względem charakteru, predyspozycji, uosobienia, jak i wyglądu. ;) No cóż, liczę do 10, zaciskam wargi i idę dalej do przodu. :) I jakoś tak mija rok za rokiem, 2lata zmieniają się 4... ;)

Ale to jest bez sensu skoro wiem, że w domu są warunki na drugiego psa a nie mogę go miec.
Wiem, że to dom moich rodziców dlatego chcę miec ich zgodę, a nie przynoszę od tak psa i 'o, patrzcie, mamy kolejnego' :P
Póki co też muszę byc cierpliwa ale nadal zamierzam nagadywac :D Jak się nie zgodzą to trudno ale będę próbowac :)

Dzisiaj rozmawiałam na temat psów z tatą, bo wrócił zza granicy.
Spytał się jakiego chcę. Powiedziałam, że Berneńskiego Pasterskiego albo ONka (ONka dlatego, że tata zawsze chciał ONka i jakby się zgodził to i tak bym postawiła na BPP albo na schroniskowcu :evil_lol:). Powiedział, że mogę miec i pasterskiego i ONka jak uśpimy Lastiego -,-
Wtedy będę mogła miec dwa. Oczywiście wie, że to się nigdy nie stanie (sam też nie byłby w stanie tego zrobic, jest przywiązany do Lastiego chociaż udaje, że nie :diabloti:). No to ja powiedziałam, że możemy miec dwa- Lastiego i BPP :D Ale tata mówi, że nie :P
Specjalnie się ze mną droczył. Mówi, że nie można miec naraz głupiego psa (to o Lastim) i mądrego (potencjalny nowy pies) naraz. Wciskałam tacie kit, że jak nowy będzie mądry to i Lasti zmądrzeje :lol: No ale nic z tego.
Z jednej strony odnoszę wrażenie, że oni by tego psa chcieli a z drugiej ciągle odmawiają. Ech.

Posted

Ja mam mądrego i głupiego, posłusznego i niezależnego i taki duet się sprawdza genialnie! :D
Arni trafił nagle i został, pewnie gdyby nie on, nie byłoby drugiego psa.

Posted

Witamy się po raz pierwszy :lol: .
Fajny ten psychopata ;)

Talucha napisał(a):

Rozmawiałam wczoraj z mamą na temat drugiego psa i dupa. Dlaczego nie mogę miec drugiego? Nie bo nie.
I tyle w temacie.

:evil_lol: Znam to doskonale- zawsze dostaję jednakową odpowiedź "BO NIE" :evil_lol:
Nie poddawaj się i męcz ich dalej ;) . Ja cały czas mam nadzieję, że mi się uda :lol:

Posted

Talucha napisał(a):
Spoko, że Lastiemu 15kg karma starcza na 4 już miesiąc...

To rzeczywiście na długo starcz Lastiemu karma:lol: A on cały czas leci na karmie, czy np. raz gotowane, raz karma?

Berneńskie Psy Pasterskie to bardzo piękne psy:loveu: a więc trzymam kciuki aby rodzice ulegli i zgodzili się na drugiego psa;)

Posted

Tekst typu "drugiego psa weźmiesz, ale jeśli uśpisz aktualnego" też u nas był na porządku dziennym ;). Po prostu rodzice wiedzą, że pies jest moim oczkiem w głowie i tak oto znaleźli nowy sposób na moje męczenie o drugiego psa.

Tak czy inaczej trzymam kciuki, aby Twoje marzenie się spełniło i za niedługo zagościł u Ciebie szczeniak berna :)

Posted

Walcz uparcie o tego drugiego psa, może się uda:) Ja bardzo długo walczyłam o pierszego, więc o drugim nie mam nawet co wspominać:lol:
Widzę, że i zdjęcia Joy się załapały...jak zwykle z językiem na wierzchu;)

Posted

Ja próbowałam naciągnąć rodziców abym mogła wziąć łanicuchwego psa babci..nie udało się..ALE ja nie chcę innego jak mojego kochanego Kudłatka:-(A widuję go max raz na pół roku (teraz będzie rok bo zimą nie byłam u rodziny...) nie mogę się doczekać wakacji i spacerów z obojgiem moich skarbów...

a Właśnie jak Joy?
co jej jest?

Posted

Mada95 napisał(a):

a Właśnie jak Joy?
co jej jest?

Już nic, ale w zeszłym tygodniu masakra...cały czas wymiotowała (szczególnie w poniedziałek), jak dojechaliśmy do weta to od razu dostała kroplówkę i antybiotyk. Teraz mamy zgodę tylko na krótsze spacery, bo wet się martwi, że jest jeszcze osłabiona i może dostać jakieś gorsze paskudztwo:/

Posted

maryg22 napisał(a):
Jak dla mnie już jest całkiem ok:)
Wracając do tematu:
http://i1186.photobucket.com/albums/z366/Talucha/Spacery%20dogomaniackie/105052.jpg
Lejdi genialnie tu wyszła...100% powagi:)

No bo z Natalii genialny fotograf :)

A ja nie wytrzymam i jak już o ni napisałam to pokażę wam mojego skarba;)

[video=youtube;a0CQqEB2b3A]http://www.youtube.com/watch?v=a0CQqEB2b3A&list=UUMlM3V4dwHWTVF5DPZK9v2A& index=2&feature=plcp[/video]

Posted

Natalia, a co jakbyś postawila rodzicieli pod aktem dokonanym? Przyniosłabys psa i by może się zakochali? :)

Ja tak zrobiłam z moją pierwszą :D
Przyniosłam szczeniaka od sąsiadów z góry i została u nas :)

Posted

Naklejka napisał(a):
Ja mam mądrego i głupiego, posłusznego i niezależnego i taki duet się sprawdza genialnie!
Arni trafił nagle i został, pewnie gdyby nie on, nie byłoby drugiego psa.

Chyba muszę zaaranżować taką sytuację, że niby psa znalazłam :diabloti:

magdabroy napisał(a):
Ja myśle, że Twoi rodzicę chcą drugiego psa, ale są większymi realistami i dlatego się nie zgadzają Ale warto próbować, bo zawsze jest nadzieja

Ale co ma do tego, że są realistami? Ja przemyślałam sprawę posiadania psa z 1000 razy :)

Kaaasia napisał(a):
Witamy się po raz pierwszy .
Fajny ten psychopata

Znam to doskonale- zawsze dostaję jednakową odpowiedź "BO NIE"
Nie poddawaj się i męcz ich dalej . Ja cały czas mam nadzieję, że mi się uda

Hej :)
Mnie najbardziej wkurza taka odpowiedź 'bo nie'. Żadnych argumentów... No ja się chyba doczekam drugiego psa jak będę na swoim, no ale co, próbuję dalej :lol:

omry napisał(a):
Ja też bym chciała jeszcze jednego psiaka. No ale co..

Ja to i tak się cieszę, że mam chociaż Lastiego :D

Klaudia&Aza napisał(a):
To rzeczywiście na długo starcz Lastiemu karma A on cały czas leci na karmie, czy np. raz gotowane, raz karma?

Berneńskie Psy Pasterskie to bardzo piękne psy a więc trzymam kciuki aby rodzice ulegli i zgodzili się na drugiego psa

Cały czas suche ;)
BPP to piękne i mądre psy :loveu:

Ty$ka napisał(a):
Tekst typu "drugiego psa weźmiesz, ale jeśli uśpisz aktualnego" też u nas był na porządku dziennym . Po prostu rodzice wiedzą, że pies jest moim oczkiem w głowie i tak oto znaleźli nowy sposób na moje męczenie o drugiego psa.

Tak czy inaczej trzymam kciuki, aby Twoje marzenie się spełniło i za niedługo zagościł u Ciebie szczeniak berna

Dokładnie tak ;) Szczeniak berna albo schroniskowiec :) Mama wolałaby jeśli już to mniejszego psa.

maryg22 napisał(a):
Walcz uparcie o tego drugiego psa, może się uda Ja bardzo długo walczyłam o pierszego, więc o drugim nie mam nawet co wspominać
Widzę, że i zdjęcia Joy się załapały...jak zwykle z językiem na wierzchu

Ja też cudem mam Lastiego ;)

Mada95 napisał(a):
Ja próbowałam naciągnąć rodziców abym mogła wziąć łanicuchwego psa babci..nie udało się..ALE ja nie chcę innego jak mojego kochanego KudłatkaA widuję go max raz na pół roku (teraz będzie rok bo zimą nie byłam u rodziny...) nie mogę się doczekać wakacji i spacerów z obojgiem moich skarbów...

a Właśnie jak Joy?
co jej jest?

maryg22 napisał(a):
Już nic, ale w zeszłym tygodniu masakra...cały czas wymiotowała (szczególnie w poniedziałek), jak dojechaliśmy do weta to od razu dostała kroplówkę i antybiotyk. Teraz mamy zgodę tylko na krótsze spacery, bo wet się martwi, że jest jeszcze osłabiona i może dostać jakieś gorsze paskudztwo:/

Mada95 napisał(a):
Aha to dobrze...kiedy będzie już całkiem okej?

maryg22 napisał(a):
Jak dla mnie już jest całkiem ok
Wracając do tematu:
Lejdi genialnie tu wyszła...100% powagi

Mada95 napisał(a):
No bo z Natalii genialny fotograf

A ja nie wytrzymam i jak już o ni napisałam to pokażę wam mojego skarba

Uuuu, biedna Joy :( Lsti mi też coś świruje, wczoraj nie fajnie się załatwiał, żarł trawę, a dzisiaj rzygał trochę. Zrobiłam mu wczoraj głodówkę ale nie pomogło, chyba musimy się przejśc do weta.
Magda-wcale nie jestem genialnym fotorafem no ale dzięki :)
A psinka fajna, mały kudłacz jak Łatek mojej babci :)
Jean napisał(a):
Natalia, a co jakbyś postawila rodzicieli pod aktem dokonanym? Przyniosłabys psa i by może się zakochali? :)

Ja tak zrobiłam z moją pierwszą :D
Przyniosłam szczeniaka od sąsiadów z góry i została u nas :)

To nie przejdzie. Takim sposobem mam Lastiego :lol: Przyniosła go moja siostra. Teraz nie będę ryzykowac, bo rodzice na bank każą mi psa oddac albo wynieśc się z domu a ja póki co nie pracuję, więc to nie wchodzi w grę :lol:

Posted

Talucha napisał(a):

Ale co ma do tego, że są realistami? Ja przemyślałam sprawę posiadania psa z 1000 razy :)

Oni pewnie też to przemyśleli, ale wiedzą, że 2 psy to dwa razy więcej pracy i obowiązku :) I myślę, że odmawiają z tego powodu, żebyś Ty miała czas też na inne ważne rzeczy ;)

Posted

magdabroy napisał(a):
Oni pewnie też to przemyśleli, ale wiedzą, że 2 psy to dwa razy więcej pracy i obowiązku :) I myślę, że odmawiają z tego powodu, żebyś Ty miała czas też na inne ważne rzeczy ;)

Ale ja sobie zdaję w pełni sprawę z tego, że to dwa razy więcej pracy, wydatków i trzeba poświęcic im więcej czasu...
Z mamą omówiłam wszystkie warunki, mama doskonale wie, że to ja zajmuję się psem, że mam dla niego czas a i na naukę też czas znajduję. To nie problem :)

Jean napisał(a):
Z pracą to pewnie kwestia czasu, pewnie Cię po praktykach będą chcieli zatrudnić jak już z szefostwem jesteś na 'Ty' ;)

Szefostwo mnie ostatnio opierniczyło, bo jak weszłam to powiedziałam dzień dobry zamiast cześć :lol:
Ogólnie praktyki mi się bardzo podobają, nawet fajnie było by tam pracowac ale nie sądzę aby mnie zatrudnili, bo tam nie ma tyle miejsca na stałe dla tylu osób :lol: To dośc mała agencja :)

Lasti czuje się chyba już trochę lepiej.

Posted

No i skończyły mi się praktyki. Szkoda bo było zarąbiście ;)
Ocena końcowa: celujący :P
Teraz od poniedziałku do szkoły :(
Miałam iśc dzisiaj pobiegac z Lastim ale coś mi nie wyszło. Mam coś z biodrami, czasem mam takie uczucie jakby mi kości przeskakiwały albo się nie stykały. Teraz z jednej strony tak mnie boli jakby mi się kości ścierały o siebie:roll:
Mama mnie ciągle wysyła z tym do lekarza a ja nie mam kiedy iśc.
Lasteckiemu ostatnio odwala... Trzeba się za niego wziąc.