Talucha Posted April 14, 2011 Posted April 14, 2011 (edited) W końcu postanowiłam założyć galerię mojemu łobuzowi. Lasti ma 2 latka, jest w typie SH. Od zawsze chciałam mieć psa, jednak rodzice się nie zgadzali. W końcu moja siostra przyniosła do domu tego małego psychopatę ;) Dostała go na urodziny. Tylko ja w domu wiedziałam, że siostra z chłopakiem jadą po psa. Nie wiedziałam jakiego ani skąd. Okazało się, to husky z pseudo hodowli :( Siostra wzięła huskiego tylko na wygląd, nic nie wiedząc o rasie, o ich potrzebach. No nic, stało się, przecież nie oddamy psa. Mamy pierwsze słowa jak go zobaczyła to: 'wynoście mi się z nim' ale przekonała się do szczeniaka po 30 minutach :lol: i teraz go kocha prawie tak mocno jak ja. Oczywiście to ja zajmowałam się szczeniakiem, spałam przy nim, pilnowałam w nocy, uczyłam wszystkiego. To mi sikał w pokoju i ja musiałam sprzątać. Do szkoły chodziłam jak mumia, nic nie ogarniałam po takiej nocy z psem. Wspomnę, że siostra w tym momencie miała ukończoną szkołę i była chwilowo bez pracy... Od tamtej pory jest to mój własny pies :lol: a siostra obecnie wyjechała do Irlandii. Pies oczywiście jak na pseuducha z wadami: za krótka dolna szczęka (wet powiedział, że mamy duże szczęście, że pies je sam i nie musimy karmić go przez rurkę), dość często choruje. To tak 'króciutko' historia przybycia psa do nas :) Tu jak Lasti był mały: To z ostatniego spaceru dogo: I po czesaniu :lol:: Mam nadzieję, że czasem tu ktoś zajrzy ;) Edited February 26, 2015 by Talucha Quote
Talucha Posted April 14, 2011 Author Posted April 14, 2011 Dzisiaj Lasti zjadł sobie pyyszne śniadanko-pół zdechłego zająca, razem z futrem, kośćmi i tymi wszystkimi 'bajerami' :angryy::shake: Z Rastą :loveu: Quote
Klaudia&Aza Posted April 14, 2011 Posted April 14, 2011 No to ja będę pierwsza:) Piękne psisko:) Kiedyś też chciałam mieć takiego stworka jak twój. Ale jakoś tak wyszło że mam oczarka belgijskiego:) A uprawiacie jakieś sporty? czy leniuchujecie w domku;) Quote
Amber Posted April 14, 2011 Posted April 14, 2011 Witamy, śliczny psiak. Ma mój ulubiony kolor jaki może mieć husky :) Quote
Talucha Posted April 15, 2011 Author Posted April 15, 2011 Klaudia&Aza napisał(a):No to ja będę pierwsza:) Piękne psisko:) Kiedyś też chciałam mieć takiego stworka jak twój. Ale jakoś tak wyszło że mam oczarka belgijskiego:) A uprawiacie jakieś sporty? czy leniuchujecie w domku;) Witamy :p Owczarki belgijskie są świetne. A my wprawiamy się w BJ, biegamy, nakręcam psa na frisbee ale to tylko tak dla siebie ćwiczymy no i troszkę podwórkowe agility ;) Amber napisał(a):Witamy, śliczny psiak. Ma mój ulubiony kolor jaki może mieć husky :) Ja też najbardziej lubię brązowe :razz: A za chwilę wybieram się do Ciapkowa (schronisko w Gdyni) to później pewnie wstawię jakieś zdjęcia schroniskowców:) Quote
Amber Posted April 15, 2011 Posted April 15, 2011 Ja też najbardziej lubię brązowe :razz: Ja też, nie tylko u huskych :lol: Na osiedlu mamy koleżankę też tej maści, mała ma jeszcze różnokolorowe oczy :loveu: Quote
Talucha Posted April 15, 2011 Author Posted April 15, 2011 [quote name='Amber']Ja też, nie tylko u huskych :lol: Na osiedlu mamy koleżankę też tej maści, mała ma jeszcze różnokolorowe oczy :loveu: Oj tak, Twój dobek np. jest boski :loveu: Ja zawsze jakoś lubiłam czekoladowe psiaki ;d Ciapkowskie: Mix jamnika Pinczerowata Niunia :eviltong: Kundelek Nikoś Wichura :loveu::loveu::loveu::loveu: Przyłapane na gorącym uczynku :diabloti: Żab było całe mnóstwo :crazyeye:, nie wiem skąd to się tam wzięło a jeszcze wszystkie się rozmnażały... Quote
Onomato-Peja Posted April 15, 2011 Posted April 15, 2011 O i nawet mój paskud się znalazł. :) Masz ten sam problem co ja - prześwietlenia. Pobaw się ustawieniami. Ale fajne ropuchy! Ile jedzenia! :D Quote
Talucha Posted April 15, 2011 Author Posted April 15, 2011 Mamunia (najprawdopodobniej matka Niuni) Budynkowe: Tiffany (Husky+ON) Quote
Talucha Posted April 15, 2011 Author Posted April 15, 2011 Onomato-Peja napisał(a):O i nawet mój paskud się znalazł. :) Masz ten sam problem co ja - prześwietlenia. Pobaw się ustawieniami. Ale fajne ropuchy! Ile jedzenia! :D No niestety, ciągle albo prześwietlone albo znowu za ciemne. Trzeba ćwiczyć ;P Quote
Onomato-Peja Posted April 16, 2011 Posted April 16, 2011 http://i52.tinypic.com/2n6ryj4.jpg nienawidze psów tego typu w schronie, takie śliczne mordki. :( Quote
Misia&Ruby Posted April 16, 2011 Posted April 16, 2011 Witamy się! :) Buziaki od Ruby dla Lastiego :loveu: Quote
Talucha Posted April 16, 2011 Author Posted April 16, 2011 [quote name='Misia&Ruby']Witamy się! :) Buziaki od Ruby dla Lastiego :loveu: Witamy :multi: Dziękujemy za buziaczki, Lasti też przesyła :loveu: i zaprasza częściej :cool3: Dalszy ciąg schroniskowców: Assa, niewielka suńka z amputowanym ogonkiem. Amputowany na skutek pogryzienia. Suńka uwielbia być głaskana. Zawsze jak usłyszy coś ciekawego albo zobaczy, że ktoś idzie to staje w miejscu, nastawia uszy, obserwuje i uważnie wszystko nasłuchuje ;) Uroczy mix jamnika, całkiem spokojny psiaczek, również uwielbia pieszczoty i smakołyki :diabloti: Mamunia Wichura. Tą suńkę normalnie pokochałam ! Cudo ! Piękniutka i grzeczniutka. Ładnie chodzi na smyczy, zero agresji do innych psów, uwielbia byś głaskana, wielkości gdzieś tak do kolana. Quote
Talucha Posted April 16, 2011 Author Posted April 16, 2011 Lasti i Zgredek ;) Zgredek:loveu: No i mój dupek :p Quote
Onomato-Peja Posted April 16, 2011 Posted April 16, 2011 Biedne te ciapulkowe. Ja jutro się wybieram w końcu z matką i chyba wźmiemy ten boks z czołgiem i kremową damą która tak Ci sie spodobała. A właśnie i mam zapytanko, jak będę miała jakieś fajne zdjęcia Twojego psychopatycznego psa to mogę tu wstawiać? http://i51.tinypic.com/33kyy6g.jpg - to jest bardzo fajne :) A Zgred wymiata z tą kokardką. :D Quote
Misia&Ruby Posted April 16, 2011 Posted April 16, 2011 Jejku, jak zgredek przypomina mi takiego malutkiego szczeniaczka, który jakiś czas temu chodził po naszym osiedlu :) Quote
Talucha Posted April 16, 2011 Author Posted April 16, 2011 [quote name='Onomato-Peja']Biedne te ciapulkowe. Ja jutro się wybieram w końcu z matką i chyba wźmiemy ten boks z czołgiem i kremową damą która tak Ci sie spodobała. A właśnie i mam zapytanko, jak będę miała jakieś fajne zdjęcia Twojego psychopatycznego psa to mogę tu wstawiać? http://i51.tinypic.com/33kyy6g.jpg - to jest bardzo fajne :) A Zgred wymiata z tą kokardką. :D Uważaj na za luźne obroże, bo psy się wywijają. Pewnie, że możesz:eviltong: Kokardka jest słiiiiit :cool3: Quote
Onomato-Peja Posted April 16, 2011 Posted April 16, 2011 http://i55.tinypic.com/2hq57gl.jpg - haha, znajdź różnicę. :D Quote
Talucha Posted April 17, 2011 Author Posted April 17, 2011 Lastiemu coś jest, całą noc wył, ma biegunkę i wymiotuje... Teraz chwilę śpi ale jest taki przymulony strasznie. Przyczajony Zdredek Rasta Quote
Misia&Ruby Posted April 17, 2011 Posted April 17, 2011 Ale widać, jaką psiaki mają radość z morza :) Zdrówka dla Lastiego! Quote
Klaudia&Aza Posted April 17, 2011 Posted April 17, 2011 Zdjęcia super:) Widać, że Lasti dobrze dogaduje się z innymi futrzakami :) Niech szybko wraca do zdrowia:) Quote
Onomato-Peja Posted April 17, 2011 Posted April 17, 2011 Miał kleszcza? To moze być babeszja, leć do weta. http://i52.tinypic.com/2n6ryj4.jpg a ten psiak, Watson jest zarezerwowany i niedługo jedzie do domciu :loveu: Quote
Talucha Posted April 17, 2011 Author Posted April 17, 2011 [quote name='Misia&Ruby']Ale widać, jaką psiaki mają radość z morza :) Zdrówka dla Lastiego! [quote name='Klaudia&Aza']Zdjęcia super:) Widać, że Lasti dobrze dogaduje się z innymi futrzakami :) Niech szybko wraca do zdrowia:) Dziękujemy ;) A co do innych futrzaków to różnie z nim bywa :P [quote name='Onomato-Peja']Miał kleszcza? To moze być babeszja, leć do weta. http://i52.tinypic.com/2n6ryj4.jpg a ten psiak, Watson jest zarezerwowany i niedługo jedzie do domciu :loveu: Też myślałam, że może babeszja ale kleszcza nie miał. Do weta poszliśmy (na szczęście mieli dzisiaj otwarte :multi:) i to tylko zatrucie pokarmowe. No ale antybiotyk musi dostawać... W każdym razie już jest lepiej :p Watsonek wgl ma szczęście-mnóstwo ludzi się nim interesowało, ciągle ktoś go brał na spacery. Chodził po kilka razy dziennie kiedy inne psiaki siedziały w kojcach cały czas :-( Super, że bd miał stały domek :loveu: Zdjęcia dodam później Quote
Onomato-Peja Posted April 17, 2011 Posted April 17, 2011 Talucha napisał(a): Też myślałam, że może babeszja ale kleszcza nie miał. Do weta poszliśmy (na szczęście mieli dzisiaj otwarte :multi:) i to tylko zatrucie pokarmowe. No ale antybiotyk musi dostawać... W każdym razie już jest lepiej :p Watsonek wgl ma szczęście-mnóstwo ludzi się nim interesowało, ciągle ktoś go brał na spacery. Chodził po kilka razy dziennie kiedy inne psiaki siedziały w kojcach cały czas :-( Super, że bd miał stały domek :loveu: Zdjęcia dodam później Też go wzięłam i się nie dziwię, ze takie nim zainteresowanie. To mieszanka energii, posłuszeństwa i słodkości. Quote
Recommended Posts