Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted (edited)

W końcu postanowiłam założyć galerię mojemu łobuzowi.
Lasti ma 2 latka, jest w typie SH.
Od zawsze chciałam mieć psa, jednak rodzice się nie zgadzali. W końcu moja siostra przyniosła do domu tego małego psychopatę ;)
Dostała go na urodziny. Tylko ja w domu wiedziałam, że siostra z chłopakiem jadą po psa. Nie wiedziałam jakiego ani skąd. Okazało się, to husky z pseudo hodowli :(
Siostra wzięła huskiego tylko na wygląd, nic nie wiedząc o rasie, o ich potrzebach. No nic, stało się, przecież nie oddamy psa. Mamy pierwsze słowa jak go zobaczyła to: 'wynoście mi się z nim' ale przekonała się do szczeniaka po 30 minutach :lol: i teraz go kocha prawie tak mocno jak ja.
Oczywiście to ja zajmowałam się szczeniakiem, spałam przy nim, pilnowałam w nocy, uczyłam wszystkiego. To mi sikał w pokoju i ja musiałam sprzątać. Do szkoły chodziłam jak mumia, nic nie ogarniałam po takiej nocy z psem. Wspomnę, że siostra w tym momencie miała ukończoną szkołę i była chwilowo bez pracy...
Od tamtej pory jest to mój własny pies :lol: a siostra obecnie wyjechała do Irlandii.
Pies oczywiście jak na pseuducha z wadami: za krótka dolna szczęka (wet powiedział, że mamy duże szczęście, że pies je sam i nie musimy karmić go przez rurkę), dość często choruje.
To tak 'króciutko' historia przybycia psa do nas :)

Tu jak Lasti był mały:
29geame.jpg

2qwedxg.jpg

To z ostatniego spaceru dogo:
2rdyk5g.jpg

2nurc77.jpg

I po czesaniu :lol::
6z7z7k.jpg

Mam nadzieję, że czasem tu ktoś zajrzy ;)

Edited by Talucha
  • Replies 4.9k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Top Posters In This Topic

Posted

Dzisiaj Lasti zjadł sobie pyyszne śniadanko-pół zdechłego zająca, razem z futrem, kośćmi i tymi wszystkimi 'bajerami' :angryy::shake:

Z Rastą :loveu:

Posted

No to ja będę pierwsza:)
Piękne psisko:)
Kiedyś też chciałam mieć takiego stworka jak twój. Ale jakoś tak wyszło że mam oczarka belgijskiego:)
A uprawiacie jakieś sporty? czy leniuchujecie w domku;)

Posted

Klaudia&Aza napisał(a):
No to ja będę pierwsza:)
Piękne psisko:)
Kiedyś też chciałam mieć takiego stworka jak twój. Ale jakoś tak wyszło że mam oczarka belgijskiego:)
A uprawiacie jakieś sporty? czy leniuchujecie w domku;)

Witamy :p Owczarki belgijskie są świetne. A my wprawiamy się w BJ, biegamy, nakręcam psa na frisbee ale to tylko tak dla siebie ćwiczymy no i troszkę podwórkowe agility ;)

Amber napisał(a):
Witamy, śliczny psiak. Ma mój ulubiony kolor jaki może mieć husky :)

Ja też najbardziej lubię brązowe :razz:

A za chwilę wybieram się do Ciapkowa (schronisko w Gdyni) to później pewnie wstawię jakieś zdjęcia schroniskowców:)

Posted

Ja też najbardziej lubię brązowe :razz:

Ja też, nie tylko u huskych :lol: Na osiedlu mamy koleżankę też tej maści, mała ma jeszcze różnokolorowe oczy :loveu:

Posted

[quote name='Amber']Ja też, nie tylko u huskych :lol: Na osiedlu mamy koleżankę też tej maści, mała ma jeszcze różnokolorowe oczy :loveu:
Oj tak, Twój dobek np. jest boski :loveu:
Ja zawsze jakoś lubiłam czekoladowe psiaki ;d

Ciapkowskie:

Mix jamnika

Pinczerowata Niunia :eviltong:

Kundelek Nikoś

Wichura :loveu::loveu::loveu::loveu:

Przyłapane na gorącym uczynku :diabloti:

Żab było całe mnóstwo :crazyeye:, nie wiem skąd to się tam wzięło a jeszcze wszystkie się rozmnażały...

Posted

Onomato-Peja napisał(a):
O i nawet mój paskud się znalazł. :)
Masz ten sam problem co ja - prześwietlenia. Pobaw się ustawieniami.
Ale fajne ropuchy! Ile jedzenia! :D

No niestety, ciągle albo prześwietlone albo znowu za ciemne. Trzeba ćwiczyć ;P

Posted

[quote name='Misia&Ruby']Witamy się! :)
Buziaki od Ruby dla Lastiego :loveu:

Witamy :multi:
Dziękujemy za buziaczki, Lasti też przesyła :loveu: i zaprasza częściej :cool3:

Dalszy ciąg schroniskowców:
Assa, niewielka suńka z amputowanym ogonkiem. Amputowany na skutek pogryzienia. Suńka uwielbia być głaskana. Zawsze jak usłyszy coś ciekawego albo zobaczy, że ktoś idzie to staje w miejscu, nastawia uszy, obserwuje i uważnie wszystko nasłuchuje ;)

Uroczy mix jamnika, całkiem spokojny psiaczek, również uwielbia pieszczoty i smakołyki :diabloti:

Mamunia

Wichura. Tą suńkę normalnie pokochałam ! Cudo !
Piękniutka i grzeczniutka. Ładnie chodzi na smyczy, zero agresji do innych psów, uwielbia byś głaskana, wielkości gdzieś tak do kolana.

Posted

[quote name='Onomato-Peja']Biedne te ciapulkowe.
Ja jutro się wybieram w końcu z matką i chyba wźmiemy ten boks z czołgiem i kremową damą która tak Ci sie spodobała.

A właśnie i mam zapytanko, jak będę miała jakieś fajne zdjęcia Twojego psychopatycznego psa to mogę tu wstawiać?

http://i51.tinypic.com/33kyy6g.jpg - to jest bardzo fajne :) A Zgred wymiata z tą kokardką. :D

Uważaj na za luźne obroże, bo psy się wywijają.
Pewnie, że możesz:eviltong:
Kokardka jest słiiiiit :cool3:

Posted

Lastiemu coś jest, całą noc wył, ma biegunkę i wymiotuje...
Teraz chwilę śpi ale jest taki przymulony strasznie.

Przyczajony Zdredek

Rasta

Posted

[quote name='Misia&Ruby']Ale widać, jaką psiaki mają radość z morza :)

Zdrówka dla Lastiego!

[quote name='Klaudia&Aza']Zdjęcia super:)
Widać, że Lasti dobrze dogaduje się z innymi futrzakami :)
Niech szybko wraca do zdrowia:)

Dziękujemy ;)
A co do innych futrzaków to różnie z nim bywa :P

[quote name='Onomato-Peja']Miał kleszcza? To moze być babeszja, leć do weta.

http://i52.tinypic.com/2n6ryj4.jpg a ten psiak, Watson jest zarezerwowany i niedługo jedzie do domciu :loveu:

Też myślałam, że może babeszja ale kleszcza nie miał. Do weta poszliśmy (na szczęście mieli dzisiaj otwarte :multi:) i to tylko zatrucie pokarmowe. No ale antybiotyk musi dostawać... W każdym razie już jest lepiej :p
Watsonek wgl ma szczęście-mnóstwo ludzi się nim interesowało, ciągle ktoś go brał na spacery. Chodził po kilka razy dziennie kiedy inne psiaki siedziały w kojcach cały czas :-( Super, że bd miał stały domek :loveu:

Zdjęcia dodam później

Posted

Talucha napisał(a):

Też myślałam, że może babeszja ale kleszcza nie miał. Do weta poszliśmy (na szczęście mieli dzisiaj otwarte :multi:) i to tylko zatrucie pokarmowe. No ale antybiotyk musi dostawać... W każdym razie już jest lepiej :p
Watsonek wgl ma szczęście-mnóstwo ludzi się nim interesowało, ciągle ktoś go brał na spacery. Chodził po kilka razy dziennie kiedy inne psiaki siedziały w kojcach cały czas :-( Super, że bd miał stały domek :loveu:

Zdjęcia dodam później

Też go wzięłam i się nie dziwię, ze takie nim zainteresowanie. To mieszanka energii, posłuszeństwa i słodkości.