Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 684
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

maciaszek napisał(a):
Bardzo ładna papuga.
Nie wiem dlaczego, ale nimfy kojarzą mi się jako ptaki z białym upierzeniem... A tu taka ładna żółć :).

Mi się z białym nie kojarzą ja mam samca i samicę, samica - na zdjęciach a samiec bardziej szary jest z białą się jeszcze nie spotkałam. ;)
madzik770 napisał(a):
no,jestem i ja u Ciebie:)
Dziewczyny są super,znam obiechoćostatnio mam okazję spotykać się na spacerach tylko z Temą,Myszy już dawno nie widziałam.
Ale,pogoda ostatnio dopisuje,więc mam nadzieję,że to nadrobię:))
Mam sporo fotek Temy z ostatniej wystawy.

Witamy, witamy i zaraszamy częściej. :) A bo Tomkowi z Mychą wychodzić się nie chcę i dlatego. ;) A z Temą musi. No dzisjejsza pogoda raczej nie dopisuję ale tak to łądnie jest... Ja będe mogła wychodzić z Myszą w wakacjię więc wtedy nadrobisz. ;) No ja nie mogłam iść na wystawkę i dlatego fot nie ma. :( To wrzucaj więcej.
ahedok napisał(a):
ale Tema ślicznie się ustawia :loveu:

No Tema od zawszę się tak ustawia, miała niecały rok a tak już stawała. :-D
magdabroy napisał(a):
Piękna Tema :loveu:

Dzięki. ;)

Posted

ania90 napisał(a):
sliczna Tema :)

zapomnialas o nas?:mad:

Nie nie zapomniałam. :) Tylko jakoś teraz czasu nie mam ale zaraz to nadrobię. :)
Mani2000 napisał(a):
ja u ciebie z przyjemnością:)
u Temy i myszki też:)

Dzięki. :) Więc witamy i zapraszamy częściej. :-D Może dzisjaj powstawiam jakieś foty ze spaceru...

Posted

witamy :)
nawet nie wiedziałam, że ma labradorkę, bo tylko o Temie wspominałaś...
*
to się powinnaś cieszyć, że do szkoły iść nie musiałaś... :)

Posted

Pozwól im uwinąć sobie gniazdko :p Mi kiedyś gołębie uwinęły gniazdo w wiszącej doniczce z pelargoniami. Zrobiły to w kilka godzin jak byłam w pracy. No i potam Lumpek nie mógł wychodzić na balkon, bo chciał upolować ptaszki :evil_lol:

Posted

magdabroy napisał(a):
Pozwól im uwinąć sobie gniazdko :p Mi kiedyś gołębie uwinęły gniazdo w wiszącej doniczce z pelargoniami. Zrobiły to w kilka godzin jak byłam w pracy. No i potam Lumpek nie mógł wychodzić na balkon, bo chciał upolować ptaszki :evil_lol:

Ja bym pozwoliła... Ale teraz w wakacjię robimy remont balkonu więc to by tylko przeszkadzało i spokoju by nie miały. :( Więc lepiej gdyby sobie gdzie indziej uwiły gniazdko... :) Ja też kiedyś miałam gniazdko na balkonie ( nawet pudełeczko specialne miały ) i Mysza ( Temy wtedy jeszcze nie było ) nie mogła wychodzić na balkon... A Tora by nie upolowała?

Posted

Polari napisał(a):
A Tora by nie upolowała?

Tory jeszcze wtedy z nami nie było. Ale na tyle ile znam moją psinę, to myślę, że by nie upolowała. Raczej by chciała być "matką zastępczą" :D

Posted

ja też już przechodziłam problemy z żołądkiem...
ale to nie powinnaś ograniczyć fast-foody? bo z tego co się orientuję ja miałam całkowity zakaz, a jadłam i tak ale domowej roboty....

Posted

ja miałam już sporo razy robione USG i 2 razy gastroskopię W sumie to ok 6 lat się leczyłam na żołądek i niezliczoną ilość razy byłam na pogotowiu ;(
i teraz sama wiem co mogę jeść, a co nie za bardzo, które tabletki mi pomagają a jakie nie...uzbierało się tego trochę....
a Tobie co stwierdziła Pani doktor? co ci dolega?

Posted

A miałaś robioną gastroskopie?? Bo mnie tak męczyli kilka miesięcy, nie wiedzieli co mi jest i dopiero jak zrobili mi gastroskopie, to wyszło, że mam wrzody na żołądku :(

Posted

magdabroy napisał(a):
Tory jeszcze wtedy z nami nie było. Ale na tyle ile znam moją psinę, to myślę, że by nie upolowała. Raczej by chciała być "matką zastępczą" :D

U mnie na działce chodzi pełno ptaków (nawet zaglądają do psiej miski) i Paco nic, a nic sobie z tego nie robi :) Nawet bażantom pozwala się "wypasać" na jego terenie ;) Raz się zdarzyło, że Paco dosłownie pilnował młodych ptaków, które się uczyły latać ;) Niezły z niego "psi tata" :P

Współczuję kłopotów z żołądkiem :(

Posted

a u mnie na ogrodzie był dwie dzikie kaczki, jedna zielona a druga brązowa i już podchopdzę zrobić zdjęcie już nawet wyostrzyłam i bum, Sonia podskoczyła zafascynowana i kaczki odleciały... ale byłam zła...
a co do leżenia to już nie raz mnie psy pociągły, a im więcej bolało tym bardziej chciałam je wyprowadzać :)
**
a co d gastroskopii to te opowiadania są mocno przesadzone, Nie powiem, że mi się podobało, bo nie podobało ale najgorsze to nie było. i o wiele szybciej zgodziłabym się na gastr niż na pobieranie krwi.....

Posted

kalyna napisał(a):
a u mnie na ogrodzie był dwie dzikie kaczki, jedna zielona a druga brązowa i już podchopdzę zrobić zdjęcie już nawet wyostrzyłam i bum, Sonia podskoczyła zafascynowana i kaczki odleciały... ale byłam zła...
a co do leżenia to już nie raz mnie psy pociągły, a im więcej bolało tym bardziej chciałam je wyprowadzać :)
**
a co d gastroskopii to te opowiadania są mocno przesadzone, Nie powiem, że mi się podobało, bo nie podobało ale najgorsze to nie było. i o wiele szybciej zgodziłabym się na gastr niż na pobieranie krwi.....

Co ty chcesz od Soni? :razz: Przecież ona chciała dobrze - uratować pańcie przed potworami i zadbała o twoje zdrowie byś nie zaraziła się ptasią grypą a ty zła bo zdjęć nie udało Ci się zrobić co za wyrodna właścicielka, no Ja nie wiem... :evil_lol:
Ja się boję i chyba wolę badanie krwi... :oops:
Jutro foty! Bo po skzolę idę z Madzik na spacer. :)

Posted

kalyna napisał(a):

Polari napisał(a):

Ja się boję i chyba wolę badanie krwi... :oops:

Gastroskopia to pikuś w porównaniu z sondą żołądka :( Pomyśl tak: gastroskopia trwa kilka minut i po krzyku. A sonda żołądkowa trwa kilka godzin :/ I po gastroskopi masz szybki wynik co Ci dolega.

Posted

Polari napisał(a):
Dzięki za pocieszenie... Magda miałaś sondę żołądka? Ok Ja to rozumiem ale się boję.... :(

Miałam sondę jak miałam 8 lat, nic nie wykazała. Dopiero jak zrobili gastroskopię, to znaleźli to czego szukali :)