Gosiara Posted April 13, 2011 Posted April 13, 2011 Oto piesio Maksiu amstafopitbul. Ma ponad rok.Może on rasowy, a może trochę skundlony. Jego pan jest cięzko chory(nowotwór). Opiekuje się nim sąsiad, który ma już swoje zwierzaki (m.in kota). Nie chcemy, aby psiak dostał się w złe ręce (dresiarze itp itd). Pan opiekun zabiera pieska na spacerki ze swoim psem i go dokarmia. Maks nie wykazuje agresji. Wobec opiekuna jest bardzo przyjacielski. Przytrzymuje go łapkami i domaga się pieszczot. Na nasz widok (obcych bab z aparatami) trząsł się ze strachu. Numer telefonu do pana, który się psiakiem opiekuje to: 694-271-299 . Facet czasami nie odbiera, bo wiadomo jak to w pracy. Ja miałam problem, żeby się dodzwonić to wysłałam sms i oddzwonił. Pan opiekun jest bardzo zaangażowany. Zależy mu, żeby znaleźć dobry dom. Jak wam się uda jakaś adopcja to dajcie znać, a jak nam się uda to my damy znać, żeby nie szukać niepotrzebnie. Pozdrawiam, Bożena. Quote
danielka92 Posted April 14, 2011 Posted April 14, 2011 Śliczny pies! Trzeba mu szybko znaleźć dom! :shake: A ile on ma? Wiadomo? Quote
danielka92 Posted April 14, 2011 Posted April 14, 2011 To rzeczywiście młodziutki i prześliczny. Zakochałam się w nim od pierwszego wejrzenia :oops: :razz: Przy większej ilości czasu mogę zająć się ogłoszeniami. Quote
phase Posted April 14, 2011 Posted April 14, 2011 boże !! Kolejna bida piękna bida na łańcuchu, jeszcze taki młody. :( Chociaż Pan jest człowiekiem a nie to co inni. Quote
marra Posted April 15, 2011 Posted April 15, 2011 jestem jestem ;) Jak na psa na łańcuchu wygląda całkiem nieźle ;) uffff już się bałam że jakiś szkieletor :( przepiękny ;) Quote
Gosiara Posted April 16, 2011 Author Posted April 16, 2011 Ogłosiłam na paru portalach na reszte nie mam czasu,zaczął się sezon koni............... Quote
marra Posted April 18, 2011 Posted April 18, 2011 Co tu tak cicho ???? Apel z prośbą o wsparcie: Na dzień dzisiejszy pod opieką fundacji pozostają czterdzieści cztery zwierzęta. W tym siedemnaście poniżej trzeciego miesiąca i cztery powyżej siódmego roku życia, wymagające specjalnej karmy oraz Maciek pozostający na diecie R.C Urinary ze względów medycznych. Objęte leczeniem są aktualnie: cztery kocięta (zaawansowany koci katar), Cikuś ( głębokie bakteryjne zapalenie skóry), Rambo (zapalenie zatok), Dora i Klara (zabiegi okulistyczne i zmiany skórne). W ciągu ostatnich dwóch tygodni wykonano: * RTG u Żbika, Ramba i Promyka * Kastrację/sterylizację Żbika, Promyka, Ramba, Rami, Sparty, Kropki, Asty. * zabiegi profilaktyczne ( badanie krwi, odrobaczenia, odpchlenia, u niektórych szczepienia i założenie chipa) u Żbika, Promyka, Ramba, Rami, Sparty, Kropki, Asty, kociąt i Misia, Fridy, April, Primy, Mrówki, Leśnej Tiny ze szczeniętami, Cikusia i Kropki, Klary i Dory. W najbliższym czasie musimy wykonać: * badanie krwi u seniorów Mysi i Pusi, kolejne badanie moczu u Maćka * RTG Cikusia * kastrację/sterylizację Cikusia, Mrówki, Misi, Leśnej Tiny * szczepienia i chipowanie psów i szczeniąt: Fridy, Primy i April, Mrówki, Leśnej Tiny i jej szczeniąt * szczepienia kotów i kociąt (Rami, Sparty, Kropki, Cikusia, Misi i jej kociąt, miotu piwnicznego Wszystkie zwierzaki trzeba w między czasie wykarmić, a kotom dodatkowo zapewnić żwirek do kuwet. W tej chwili fundacja ma ponad 500zł długu w jednej z przychodni weterynaryjnych za dotychczasową opiekę i leczenie syndromu urologicznego, a potem przewlekłego zapalenia zatok u Maćka, które to schorzenia wiązały się z koniecznością wykonania szczegółowej diagnostyki i trzech zabiegów (udrożnienia cewki moczowej, usuwania polipów z kanału nosowego oraz trepanacji zatoki czołowej). Mamy kwiecień, w piwnicach, na śmietnikach i klatkach schodowych właśnie rodzą się i będą rodzić przez najbliższe miesiące niechciane kocięta i szczenięta. Za niedługo nadejdzie czas wyjazdów świątecznych, majowych i wakacyjnych, a wraz z nim przy drogach, w lasach i na ulicach pojawią się porzucane i potrącane przez auta koty i psy. Żebyśmy mogli im pomóc, musimy mieć jak! Bez Waszego wsparcia, będziemy mogli tylko rozłożyć ręce i zapłakać⌠Dlatego zwracamy się z gorącą prośbą o pomoc finansową w formie darowizn ogólnych lub wirtualny sponsoring poszczególnych zwierzaków! Naprawdę każdy grosz się liczy! Fundacja Pomocy Zwierzętom Bezdomnym "Szara Przystań" KRS : 0000288303 NIP: 648-264-54-76 Numer konta: 27 1020 2401 0000 0202 0240 5868 Tylko dzięki Wam będziemy mogli skutecznie działać! Quote
danielka92 Posted April 19, 2011 Posted April 19, 2011 Ja już jestem. Trzeba przerwać tę ciszę! :D Quote
phase Posted September 14, 2011 Posted September 14, 2011 Tak przy okazji patrzyłam wątki i znalazłam Maksia, a przy okazji zapytam, czy wiadomo co z psiakiem? Quote
phase Posted November 12, 2011 Posted November 12, 2011 phase napisał(a):czy wiadomo co z psiakiem? Ponawiam........... Quote
Gosiara Posted November 13, 2011 Author Posted November 13, 2011 Nie mam kontaktu z tymi ludzmi nie wiem jakie są dalsze losy psa.. Quote
Recommended Posts