inga.mm Posted April 14, 2011 Posted April 14, 2011 Marycha35 napisał(a): Powiesić psa, hm...w głowie się nie mieści, a jednak to się u nas dzieje! skoro mamy zastępy Moherowych Beretów, to czemu ciemnota miałaby ominąć inne aspekty życia? Ja się chwaliłam, żem chów poznański, a tam szanują zwierzęta. To dopiero ciemnota ze mnie wylazła. Miałam jakieś wyidealizowane pojęcie o wsi wielkopolskiej, wyniesione z dzieciństwa. Teraz dorosłam i przestałam się tak obnosić z tą poznańskością, bo oczy otworzyłam szerzej dzięki zwierzętom, a właściwie ich krzywdzie. Wszędzie są debile i sadyści. Dobrze, ze ta sprawa pojawiła się zanim psa w bestialski sposób pozbawili życia. Ja bym ich też powiesiła. Oko za oko, ząb za ząb. Tak jak w Biblii. Quote
Marycha35 Posted April 14, 2011 Posted April 14, 2011 inga mnie przeraża nasilenie tej tendencji debilizmu i sadyzmu!!!! Tak jak mówisz zawsze byli dewianci, ale tak sobie folgują, zero oporów, wstydu!!!!! To ze społeczeństwem pozostałym coś jest nie tak, większość milczy, przechodzi obojętnie! Co się dzieje do cholery???? Trzeba psiaka ocalić. Musimy mieć więcej info o nim. Czy można to zebrać do kupy, jakby w formie ogłoszenia? Ile ma lat, jaki jest duży, jakieś choroby, upodobania??? Quote
dominikabankert Posted April 14, 2011 Posted April 14, 2011 jestem...w razie czego dam 10zl na hotel tylko tyle moge Quote
magdyska25 Posted April 14, 2011 Posted April 14, 2011 Dobrze by było również przerzucić zdjęcia psa w pierwszy post. I opis by się dokładniejszy przydał do ogłoszeń. Jak zachowuje się w stosunku do ludzi? (bo na inne zwierzęta reaguje gwałtownie- przez siatkę). Namiary też potrzebne (tel i mail). Kto może zrobić wydarzenie na fb? może coś się "ruszy"? Quote
Iv_ Posted April 14, 2011 Posted April 14, 2011 Matko i ci ludzie mogliby patrzeć w oczy zabijanemu psu? :shake: a potem żyć normalnie :angryy: Quote
Agata P Posted April 14, 2011 Posted April 14, 2011 jestem na zaproszenie paulinken Iv_ napisał(a):Matko i ci ludzie mogliby patrzeć w oczy zabijanemu psu? :shake: a potem żyć normalnie :angryy: zapewniam Cię ,że mogliby -ale to nie sa ludzie..... Quote
Marlena:) Posted April 14, 2011 Posted April 14, 2011 Jestem na zaproszenie Luzi. Obecnie mogę tylko podrzucić, ale będę zaglądać regularnie. Quote
PaulinKa030894 Posted April 14, 2011 Posted April 14, 2011 Ja najchętniej gdybym mogła bym przygarnęła psinkę na DT lecz mam jeden pokój z rodzicami w tym dwa psy. I na dodatek tego złego mieszkam w Suwałkach,ale jeśli już nie będzie naprawdę mu domku oferuję się jako DT a niech to , niech będzie dobry uczynek będę miała :) No tylko byłby problem z transportem. Ale odrazu mówię dziewczynki , pieska wtedy by trzeba było pilnie ogłaszać gdyż moi rodzice furii dostaną jak pies będzie musiał być u mnie długoo .. Chyba mnie rozumiecie. Oczywiście mogę pomóc w rozgłaszaniu sprawy! I proponuję zapisać w pierwszym wątku osoby chętne do deklaracji! :) Quote
Luzia Posted April 14, 2011 Posted April 14, 2011 Jak coś ja mogę poprowadzić księgowość. Na chwilę obecną zbieram pieniążki tylko na 2 psiaki. Oczywiście jeśli inne osoby wyrażą na to zgodę. Quote
Martika&Aischa Posted April 14, 2011 Posted April 14, 2011 Luzia napisał(a):Jak coś ja mogę poprowadzić księgowość. Na chwilę obecną zbieram pieniążki tylko na 2 psiaki. Oczywiście jeśli inne osoby wyrażą na to zgodę. Ja jestem jak najbardziej za :) Trzeba zbierać szybciutko deklaracje bo czas goni i nigdy nie wiadomo co Ci ludzie są z minuty na minutę w stanie wymyśleć żeby pozbyć się "problemu":shake: Quote
PaulinKa030894 Posted April 14, 2011 Posted April 14, 2011 Również jestem za ! :D To jak robimy? Bo nie wiem czy przygotować psychicznie rodziców na psinkę ? Oferuję DT Quote
Luzia Posted April 14, 2011 Posted April 14, 2011 Martika@Aischa napisał(a):Ja jestem jak najbardziej za :) Trzeba zbierać szybciutko deklaracje bo czas goni i nigdy nie wiadomo co Ci ludzie są z minuty na minutę w stanie wymyśleć żeby pozbyć się "problemu":shake: To poczekamy jeszcze na decyzje innych ;) Quote
Martika&Aischa Posted April 14, 2011 Posted April 14, 2011 PaulinKa030894 napisał(a):Również jestem za ! :D To jak robimy? Bo nie wiem czy przygotować psychicznie rodziców na psinkę ? Oferuję DT Kochana na wszelki wypadek już popracuj nad rodzicami ;) Quote
Mika31 Posted April 14, 2011 Posted April 14, 2011 jestem na razie z kasą ciężko ale widze dt na horyzoncie Misiek jest młody śliczny szybko dom znajdzie Quote
monika083 Posted April 14, 2011 Posted April 14, 2011 PaulinKa030894 napisał(a):Również jestem za ! :D To jak robimy? Bo nie wiem czy przygotować psychicznie rodziców na psinkę ? Oferuję DT Masz wielkie serducho:)ale sadzisz , ze dalabys rade z trzema psami w jednym pokoju? Nie wiadomo jak on z innymi sie dogada..troche ryzykowne. Quote
koosiek Posted April 14, 2011 Posted April 14, 2011 Jestem na zaproszenie... Pies piękny. Na hotel nie jestem w stanie się dołożyć, ale oferuję ogłoszenia, jeśli ktoś napisze tekst, zrobię jeszcze dzisiaj allegro. On jest w Łukowie? Tam kiedyś był schron - mordownia :( PaulinKa030894 napisał(a): Oferuję DT To jest DT bez innych zwierząt? Quote
PaulinKa030894 Posted April 14, 2011 Posted April 14, 2011 Dobra czyli ja również sama psychicznie nastawiam się na przybycie psiaka. Jeju ja już chce go uściskać, i wiedzieć że jest bezpieczny! Tak mi go szkoda , że aż ciężko nie pomóc .. Misiek chodź do mnie obróć się do nich doopą i przyjeżdżaj :) cioteczka Paulina czeka :) A tak propo mnie też ktoś musiał by spatrolować jeśłi chcę go na DT? Jestem pewna,że poradzę, w prawdzie miałam w domu naraz cztery szczeniaki uratowane ,ale wiadomo jak to małe wszędzie ich pełno i dałam radę, atu z takim szczylkiem bym nie poradziła :) No niby tak trochę ryzkowne z tymi moimi psami. Ale ja ciągle jestem w domu, więc nie musiałabym ich zostawiać sam na sam były pod moim okiem. Przyznaję się bez bicia,że to byłby mój pierwszy psinka któremu bym pomogła,i mam jeszcze większą mobilizację do tego . W razie czego jak już naprawdę byłoby źle swojego psiaka bym trzymała w takiej dużej klatce .. Bo drugi pies zero agresywności, bezzębny :) 16 letni więc z nim by nie było problemu Kurcze mam nadzieję,że tu nic nie namieszałam :) Quote
koosiek Posted April 14, 2011 Posted April 14, 2011 monika083 napisał(a):Masz wielkie serducho:)ale sadzisz , ze dalabys rade z trzema psami w jednym pokoju? Nie wiadomo jak on z innymi sie dogada..troche ryzykowne. No właśnie, zostało wyraźnie napisane, że on nie toleruje innych zwierząt... Quote
koosiek Posted April 14, 2011 Posted April 14, 2011 Mika31 napisał(a):jestem na razie z kasą ciężko ale widze dt na horyzoncie Misiek jest młody śliczny szybko dom znajdzie Chyba nie taki znowu młody, jeśli przygarnięty pięć lat temu... Quote
Martika&Aischa Posted April 14, 2011 Posted April 14, 2011 PaulinKa030894 napisał(a):Dobra czyli ja również sama psychicznie nastawiam się na przybycie psiaka. Jeju ja już chce go uściskać, i wiedzieć że jest bezpieczny! Tak mi go szkoda , że aż ciężko nie pomóc .. Misiek chodź do mnie obróć się do nich doopą i przyjeżdżaj :) cioteczka Paulina czeka :) A tak propo mnie też ktoś musiał by spatrolować jeśłi chcę go na DT? Kurcze kochana trzeba pamiętać jednak że psiak nie jest przyjaźnie nastawiony do innych :( Więc boję się czy znajdzie porozumienie z Twoimi psiakami i nie narobi kłopotu :( Quote
Martika&Aischa Posted April 14, 2011 Posted April 14, 2011 Cioteczki ewentualnie może warto by napisać do hotellillki na jednym z wątków proponowała hotelik gdyż ma aktualnie wolne miejsce :roll: Quote
PaulinKa030894 Posted April 14, 2011 Posted April 14, 2011 Kurcze no ja rozumiem. To jest spore ryzyko... Sama nie wiem .. Z jednej strony trzeba szybko coś robić bo nie wiadomo co im może przyjść na myśl a z drugiej strony proponuję DT lecz te jego nastawienie do innch psów.. No można napisać .. I by się zbierało deklaracje na hotelik. To już zawsze by coś było... To tak jak ktoś może mi napisać jakieś info więcej o psiaku to porobię mu ogłoszenia gdzie się da ! Tylko potrzebny numer kontaktowy w razie czego .. i może ktoś jakiś ładny tekst by napisał do ogłoszeń? Quote
Kama83 Posted April 14, 2011 Posted April 14, 2011 jestem i ja na zaproszenie, na razie obserwuje, mozliwe, ze bede mogla zadeklarowac 10 zl na hotel; wszyscy tu wiemy, ze schron to czesto ostatecznosc, ale ja bym chyba te ostatecznosc tu wybrala... boje sie, ze nikt nikogo nie poinformuje, a nagle psa nie bedzie... schron nie moze nie przyjac zwierzaka (ew. skierowac do innego schronu), moze nie warto im mowic prawdy... powiedz, ze sie przyblakal, jesli nie mamy na wczoraj DT/hotelu. W razie czego, wyciagnie sie go za kilka dni... Quote
Recommended Posts