danavas Posted April 10, 2013 Author Posted April 10, 2013 tekst Misiowy.... Jesteś stary, samotny i nikt Cie nie kocha....????? ja mam tak samo..... tylko mam problem bo jestem psem... Nie mogę sam poszukać wybrać Pana ale Ty możesz wybrać mnie... Przekonaj się jak mocno potrafi kochać moje się serce... sory nie mam weny.... ale jeszcze takie cuś... Misiek ma 8 lat ale młode serducho.Jest zdrowy i ma świetną kondycję. Zawsze chętny do zabaw i spacerów. Pies który nigdy się nie męczy. Idealny do uprawiania sportów. Jest zaszczepiony i wykastrowany. Świetnie dogaduje się z innymi psami. Zachowuje czystość w domu, lubi jazdę samochodem.. nic więcej ciocia nie wypłodze... jak coś Ci przyjdzie do głowy to dopisz śmiało, może wspólnymi siłami coś fajnego napiszemy... Quote
joaska8 Posted April 11, 2013 Posted April 11, 2013 Czyli Molly pokręcone w głowie dalej ma, myślałam, że sprawa już się skończyła szkoda Kapselka w tym wszystkim ale dobrze, że on nieświadomy tej wojny... Ten pierwszy tekst chwyta za serce. mówisz weny nie masz? :) To jak Ty z weną wymiatasz? ten jest naprawdę dobry :) Quote
Yoana Posted April 11, 2013 Posted April 11, 2013 Co do ogłoszenia, myślę że nie ma co podkreślać jego wieku. Oczywiście informacja musi się znaleźć, ale żeby od razu stary ...:mad:. Czy on może być w mieszkaniu w bloku czy tylko domek z ogrodem wchodzi w grę? Co z kotami i dziećmi? Jaki kontakt podać i jaki mail aktywujący? Kiedy Cię wywieje w ciepłe kraje? Bo jak wyjedziesz to na pewno ktoś zadzwoni :evil_lol: Quote
Yoana Posted April 11, 2013 Posted April 11, 2013 [quote name='danavas']tekst Misiowy.... Jesteś stary, samotny i nikt Cie nie kocha....????? ja mam tak samo..... tylko mam problem bo jestem psem... Nie mogę sam poszukać wybrać Pana ale Ty możesz wybrać mnie... Przekonaj się jak mocno potrafi kochać moje się serce... sory nie mam weny.... ale jeszcze takie cuś... Misiek ma 8 lat ale młode serducho.Jest zdrowy i ma świetną kondycję. Zawsze chętny do zabaw i spacerów. Pies który nigdy się nie męczy. Idealny do uprawiania sportów. Jest zaszczepiony i wykastrowany. Świetnie dogaduje się z innymi psami. Zachowuje czystość w domu, lubi jazdę samochodem.. nic więcej ciocia nie wypłodze... jak coś Ci przyjdzie do głowy to dopisz śmiało, może wspólnymi siłami coś fajnego napiszemy...[/QUOTE] Ja "spłodziłam" coś takiego: Może Ty odmienisz moje życie? Pokażesz mi co to miłość, ciepły kąt i swój, ale taki do końca, swój Człowiek? Spójrz w moje oczy i powiedz, że mnie chcesz a ja odwdzięczę się miłością z całego mojego psiego serduszka. Misiek ma 8 lat, ale młode serducho.Przebywa obecnie w hoteliku. Jest zdrowy i ma świetną kondycję. Zawsze chętny do zabaw i spacerów. Pies który nigdy się nie męczy. Idealny do uprawiania sportów. Jest zaszczepiony i wykastrowany. Świetnie dogaduje się z innymi psami. Zachowuje czystość w domu, lubi jazdę samochodem. Warunkiem adopcji jest wyrażenie zgody na wizytę przed i poadopcyjną. Reszta ciotek niech też kombinuje :lol: Quote
danavas Posted April 11, 2013 Author Posted April 11, 2013 no i super Aśka:) co do bloku to jasne, ale trzeba mu zapewnić dużo ruchu.... bardzo dużo... Quote
danavas Posted April 11, 2013 Author Posted April 11, 2013 [quote name='Yoana']Co do ogłoszenia, myślę że nie ma co podkreślać jego wieku. Oczywiście informacja musi się znaleźć, ale żeby od razu stary ...:mad:. Czy on może być w mieszkaniu w bloku czy tylko domek z ogrodem wchodzi w grę? Co z kotami i dziećmi? Jaki kontakt podać i jaki mail aktywujący? Kiedy Cię wywieje w ciepłe kraje? Bo jak wyjedziesz to na pewno ktoś zadzwoni :evil_lol:[/QUOTE] dlatego damy kontakt na kogoś na miejscu..... bo ja jeszcze tylko tydzień jestem.... Quote
joaska8 Posted April 12, 2013 Posted April 12, 2013 Danavas chcę odnowić na psygarnij ogłoszenia z tekstem Yoany bo fajny :) ale ten nr drugi kontaktowy w razie co to jaki mam wpisać? Quote
Yoana Posted April 12, 2013 Posted April 12, 2013 Też czekam na nr telefonu. Joaska napisz, gdzie są aktualne ogłoszenia, żeby dziewczyna wstawiająca ogłoszenia nie dublowała ich. Quote
joaska8 Posted April 13, 2013 Posted April 13, 2013 Ja dawałam tylko na tablicę i na facebooka ale tam uaktualnie sama a na tablicy co jakiś czas mi przychodzi wiadomośc i uaktualnia się :) Quote
piescofajnyjest Posted April 14, 2013 Posted April 14, 2013 czy mozemy prosic o wiecej info???? Quote
danavas Posted April 14, 2013 Author Posted April 14, 2013 tak sobie myślę ciocie drogie..... równo dwa lata temu wpadła tu Marta i napisała że jej babcia ma psa i trzeba go ratować bo go zaciukają.... i niezły zbieg okoliczności że dokładnie wczoraj Misiek miał swój dwuletni staż na dogo.... i dokładnie wczoraj zadzwoniła do mnie Ivette3 z takim info że lepszego bym się nie spodziewała... dobra nie będę pieprzyc już bzdur... mówiąc w skrócie Ivett3 znalazła Miśkowi dom.... i w trójkę razem z wujkiem bavesisem odwieźliśmy go wczoraj do Gliwic, do jego pani i do jego nowego świata.... i gęba mi się cieszy niesamowicie... Misiek teraz będzie taki szczęśliwy że HEJ!!! Bo ta jego pańcia to nie byle jaka... nie dość że ekstra laska (a Misiek zasługuje tylko na te z wyższej półki) to jeszcze ciotka z dogo... teraz cieszą się sobą i niech się cieszą... dajmy im czas... wejdą i podzielą się z nami tym co tam sobie razem robią...:) i nie będzie teraz fot, bo nic nikomu nie musimy udowadniać... Ci co Misia kochają i są tu dla niego już się na bank cieszą z Miśka szczęścia i cierpliwie poczekają aż się chłopak odezwie.... a Ci co knują i potrzebują dowodów to nam latają koło....tyłka;) a ja idę otworzyć piwko a potem jeszcze kilka i świętuje do rana:) i powiem jedno...Mam Cię z głowy Miśku!!!!!:) Quote
piescofajnyjest Posted April 14, 2013 Posted April 14, 2013 w Gliwicach chlopak bedzie???? huuurrrraaaaa! to moze go gdzies spotkam na trasie w wakacje???? Danavas, ja sie potem napije.....u mnie 11 rano;) Quote
Yoana Posted April 14, 2013 Posted April 14, 2013 Super!!! :multi: Bardzo się cieszę i czekamy na info od nowej właścicielki Miśka- fajnie, że to też dogomaniaczka więc na pewno sie odezwie. Na razie niech się poznają wzajemnie. Quote
Kocurek Posted April 14, 2013 Posted April 14, 2013 wspaniale!!!!!!Oczywiście,ze cierpliwie poczekamy na relacje....:)))) Quote
piescofajnyjest Posted April 15, 2013 Posted April 15, 2013 no to winko otwieram:) zdrowie Misiek! zdrowie Ciocie! Quote
migama Posted April 15, 2013 Posted April 15, 2013 [FONT=Times New Roman][SIZE=3][COLOR=#000000]Witam Cioteczki. Misiek to bardzo dobry piesek i elegant.Łazi za mną i przegląda się w lusterku ...:oops: To pies ideał jeśli chodzi o prowadzenie sie w domu. Bardzo delikatny i nieufny na początku. Aż dziwne , żetak śliczny i grzeczny sierściuch szukał swojego opiekuna tak długo?? ??:shake::shake:Nierozumiem.. Misiek powolutku się rozkręca. Na jego pełne zaufanie trzeba sobie zasłużyć Jeden dzień spędziliśmy u mnie na mieszkaniu ale chwilowo będziemy u moich rodziców. Tam bez problemu zaprzyjaźnił się z psem od mojej siostry, który był chwilowym tam gościem. I dość dziwne- bo o ile u mnie czuł się dość nieswojo tak tutaj ( u rodziców) sprawia wrażenie jakby mieszkał odzawsze :crazyeye: Misiu to jedyny piesek w domu , także w końcu będzie tym psem jedynym dla jednego opiekuna, który zamierza go rozpieszczać i niebawem miziać do utratu tchu . Mam na celu wynagrodzić mu te całe lata bez tego jednego właściciela, bez oporu i jakichkolwiek zasad :) TO pies iście domowy a niebawem już będzie kanapowy :) To nasz plan.. .Drepta za mną krok w krok a jego ślepka patrzą bez przerwy.... A Dziś mamy dzień tylko dla siebie, na okoliczność Miśka wzięłam urlop na żądanie i idziemy cieszyć się wiosną tak żeby mieć cały dzień dla siebie. Jeszcze raz dziękujemy i pozdrawiamy cioteczki i wujków :). P.s. Ponieważ jesteśmy u rodziców, nie mam kabla ani karty do telefonu, wobec czego w przyszłym tygodniu postaram się wysłać foteczki z pozdrowieniami od Miśka. Bardzo się cieszę i jeszcze raz dziękuję Wam :multi:[/COLOR][/SIZE][/FONT]:multi::multi: Quote
ivette3 Posted April 15, 2013 Posted April 15, 2013 :loveu: Witaj migama .Nie będę komentować Twoich doniesień o Miśku, bo trochę go znam i wiem że słów pochwalnych na jego temat żaden słownik niestety jeszcze nie posiada.To pies nad psy :D Skomentuję więc Ciebie :eviltong: Otóż drogie cioteczki i wujkowie Miśka - migama to mała ciałem ale wielka sercem osoba .Przy Miśku wygląda to tak, że ona mała -mały ON (jak na ONka ;) )...ale Miłość taka wieeeelka :oops:. Bardzo jestem szczęśliwa, że nasz uciekinier trafił do migamy, bo to oznacza, że jego pytające oczka ,czy wreszcie na zawsze jest czyjś, znalazły odpowiedź : TAK - migama i jej rodzina to ludzie przeznaczeni dla niego . Gratuluję Ci migama i zazdroszczę ;) Quote
Yoana Posted April 15, 2013 Posted April 15, 2013 To my Ci dziękujemy [B]migama [/B]i za informacje i przede wszystkim za danie domu Miśkowi. Wreszcie będzie miał swojego "ludzia" a przecież o to w tym wszystkim chodzi. Pomiziaj go ode mnie i czekam na kolejne sprawozdanie jak się odnajduje w nowym domku. Quote
ivette3 Posted April 15, 2013 Posted April 15, 2013 (edited) [quote name='Yoana']To my Ci dziękujemy [B]migama [/B]i za informacje i przede wszystkim za danie domu Miśkowi. Wreszcie będzie miał swojego "ludzia" a przecież o to w tym wszystkim chodzi. Pomiziaj go ode mnie i czekam na kolejne sprawozdanie jak się odnajduje w nowym domku.[/QUOTE] Yoana - masakra :mad: ...musimy ratować psa! Trafił do ludzi, którzy na jego widok wywołali wojnę ;) Mama migamy zakochała się w sekundę i ku niezadowoleniu migamy Misiek odwzajemnił to uczucie w momencie.Wprawdzie nadal obserwuje każdy krok swojej Pańci...ale Mamusię wyraźnie adoruje i ma z nią tajemniczą nić porozumienia jakby znali się od dawna :lol: To bardzo dobre wiadomości, bo migama będzie mogła liczyć na wsparcie i w razie potrzeby opiekę nad swoim pupilem .Misiek szukał jednego domu...a znalazł dwa :D Edited April 15, 2013 by ivette3 Quote
Yoana Posted April 15, 2013 Posted April 15, 2013 Ivette- mało zawału nie dostałam czytając Twój wpis :mad: już pędziłam po kurtkę, żeby ratować Miśka :lol: No to jak Misiek zakochał się w Mamie to może wyadoptujemy innego migamie? (ale się zrymowało- Częstochowa działa :evil_lol:). Nigdy dość miłości, więc Misiek się naczekał i doczekał- niech go kocha jak najwięcej ludzi a on na pewno to odwzajemni. Quote
ivette3 Posted April 15, 2013 Posted April 15, 2013 Yoana- Ty z tego zawału nie rezygnuj jeszcze i kurtkę miej w pogotowiu , bo ja wiszę na gorącej linii z migamą i otrzymuję co raz to nowe info...niektóre wstrząsające :placz:;). Migama wykorzystuje Miśka do sprzątania domu !!! Dostałam od niej info, że nauczyła go współpracy przy myciu podłóg !!!:crazyeye: Podczas jazdy mopem Misiek kręcił się po domu za migamą i pieczętował łapkami umyte ale jeszcze mokre miejsca.Migama postanowiła więc wyznaczyć mu jego zakres obowiązków na czas "mopo-jazdy" ale Misio nie chciał zastosować się do polecenia : "na miejsce"....więc jego Pańcia co zrobiła? Cytuję : "...To pojetny pies.... po dwoch kesach kielbasy zakumal, ze ma sie nie ruszac z legowiska jak ja z mopem jezdze po domu....":lol: Tyle z aktualności :cool3: Quote
Recommended Posts