Wiola&Miłosz Posted February 3, 2013 Posted February 3, 2013 welington- prawnym opiekunem psa jest danavas;) Quote
MollyMolly Posted February 3, 2013 Posted February 3, 2013 Wiola&Miłosz napisał(a):welington- prawnym opiekunem psa jest danavas;) gówno prawda!! paszport może być tylko na osobe prywatną , np działaczke OTOZ jak w wypadku danavas i tak naprawdę pies znajduje sie pod opieką OTOZ-u a to że danavas nie informowała swojej fundacji o psach które zgarnia z ulicy i wyrabia paszporty to już inna sprawa Quote
wellington Posted February 3, 2013 Posted February 3, 2013 [quote name='xxxx52']co to jest 90km ,przeciez jak komus zalezy na psiaku to i zrobi 500km,nawet zeby zdjecia zrobic i zobaczyc czy wszystko jest okey co do zdjec to sa dopiero zabobony,bo mozna psa z piwnicy zabrac wsadzic na koronkowa poduszke zawiazac kokardke na szyjce i zrobic piekne zdjecia,a pozniej psa wrzucic jak smiec do piwnicy ,budy ,na dwor. To tak jest czesto jak na zdjeciach rodzinnych ,tylko sie na nich pieknie wyglada i potrzac na zdjecie mozna myslec, ze rodzina jest w pelnej harmoni. Zrobienie 500 km tylko po to zeby zrobic zdjecia to juz jest lekka przesada (przy dzisiejszych kosztach paliwach/transportu), ale niech bedzie. Co do reszty postu to zgadzam sie w 100% - masz absolutna racje. Quote
MollyMolly Posted February 3, 2013 Posted February 3, 2013 Wiola&Miłosz napisał(a):zmien troszke jezyk kobieto;) taaaa i znów to samo ....ty o słowa "gówno prawda" ale do reszty znów sie nie ustosunkujesz jakbys miała problemy z czytaniem ech....brak słów .....typowe dla handlar psami Quote
Wiola&Miłosz Posted February 3, 2013 Posted February 3, 2013 MollyMolly napisał(a):taaaa i znów to samo ....ty o słowa "gówno prawda" ale do reszty znów sie nie ustosunkujesz jakbys miała problemy z czytaniem ech....brak słów .....typowe dla handlar psami Po pierwsze moja droga panno handlara nie jestem i sobie nie zycze bys pisala do Mnie w taki sposob to raz.tak to mozesz mowic do swojej mamusi Dwa poczytaj troszke ze jestem DT goldenowym to dwa;) A 3 jestem osoba obecna na watku miska celem pomocy dla psa a nie dla zaspokojenia twojego oczekiwania linczu dla danavas!! I wyhamuj troszke a jak masz nadmiar czasu zrob ogloszenia dla Miska Quote
Diora Posted February 3, 2013 Posted February 3, 2013 [quote name='Wiola&Miłosz']Po pierwsze moja droga panno handlara nie jestem i sobie nie zycze bys pisala do Mnie w taki sposob to raz.tak to mozesz mowic do swojej mamusi Dwa poczytaj troszke ze jestem DT goldenowym to dwa;) A 3 jestem osoba obecna na watku miska celem pomocy dla psa a nie dla zaspokojenia twojego oczekiwania linczu dla danavas!! I wyhamuj troszke a jak masz nadmiar czasu zrob ogloszenia dla Miska Przyganiał kocioł garnkowi... Quote
joaska8 Posted February 3, 2013 Posted February 3, 2013 Molly coś Ty tak się uparła na ten handel? przecież Danavas pisała na wątku Miśka jak robiło się ogloszenia o DS, że ma znajomą w Niemczech co jest w fundacji i pomaga zwierzakom znaleźć dom, pisała również , że Miśkowi na niemiecką stronę ogloszenia zrobią wiec nie wiem po co ten szum a to jakie Niemcy opłaty biora to nie nasz biznes! My tutaj wpłacamy na psiaki ktore są w PL i potrzebują pomocy w tej chwili w której one w Polsce przebywają. Quote
Wiola&Miłosz Posted February 3, 2013 Posted February 3, 2013 Diora napisał(a):Przyganiał kocioł garnkowi... Wybacz ale to powazne slowo i nie zycze sobie by do Mnie tak mowila. Ja jej nie obrazam i sobie tego nie zycze. Caly czas wypisuje posty szukajac afery tym sie chyba karmi. Quote
Wiola&Miłosz Posted February 3, 2013 Posted February 3, 2013 joaska8 napisał(a):Molly coś Ty tak się uparła na ten handel? przecież Danavas pisała na wątku Miśka jak robiło się ogloszenia o DS, że ma znajomą w Niemczech co jest w fundacji i pomaga zwierzakom znaleźć dom, pisała również , że Miśkowi na niemiecką stronę ogloszenia zrobią wiec nie wiem po co ten szum a to jakie Niemcy opłaty biora to nie nasz biznes! My tutaj wpłacamy na psiaki ktore są w PL i potrzebują pomocy w tej chwili w której one w Polsce przebywają. Udalo ci sie ponowic ogloszenia na fb? Quote
joaska8 Posted February 3, 2013 Posted February 3, 2013 Ok! przeczytałam ogloszenie niemieckie Balcona i nie wiem co w nim jest nie tak, że się czepiają niektórzy. Tam mu szukają domu prawdziwego i kochającego, a że opłata jest to moim zdaniem oczywiste przecież ktoś musi pokryć koszty przewiezienia psa za granice. Ludzie opamiętajcie się!!! Jaka to różnica czy pies będzie w polsce czy w niemczech chyba najważniejsze, żeby trafił do dobrego domu a mało ważne w jakim państwie!!!! Quote
ania shirley Posted February 3, 2013 Posted February 3, 2013 Hmm. A nie lepiej , zeby Kapsel mial DS w Polsce , niz DT w Niemczech??? Przeciez nie wiadomo co z nim bedzie , jak tam pojedzie... Quote
Lilek Posted February 3, 2013 Posted February 3, 2013 Zadałam pytanie o zasadność wożenia Misia we wszystkie możliwe strony oraz o zasadność pobytu w Niemczech psa, który nie ma jeszcze domu. Czy TiNo ma swoje własne schronisko, w którym można kontrolować stan psów polskich oczekujących na adopcję czy też psy rozwożone są do tzw.gnadenhof? To pytanie już padło, z tego, co pamiętam, ale jakoś nie przypominam sobie odpowiedzi na nie. A więc? Quote
joaska8 Posted February 3, 2013 Posted February 3, 2013 Na jednym pisałam na drugim jest widoczny ( podaj łapę) a na psygarnij pewnie troszkę trzeba będzie poczekać bo wtedy też po tygodniu mi dali ogłoszenie tam ciężko się wbić. Pewnie dadzą je wyżej ale zobaczymy :) Quote
joaska8 Posted February 3, 2013 Posted February 3, 2013 Wiola&Miłosz napisał(a):Udalo ci sie ponowic ogloszenia na fb? Na jednym pisałam na drugim jest widoczny ( podaj łapę) a na psygarnij pewnie troszkę trzeba będzie poczekać bo wtedy też po tygodniu mi dali ogłoszenie tam ciężko się wbić. Pewnie dadzą je wyżej ale zobaczymy :smile: Quote
joaska8 Posted February 3, 2013 Posted February 3, 2013 Lilek napisał(a):Zadałam pytanie o zasadność wożenia Misia we wszystkie możliwe strony oraz o zasadność pobytu w Niemczech psa, który nie ma jeszcze domu. Czy TiNo ma swoje własne schronisko, w którym można kontrolować stan psów polskich oczekujących na adopcję czy też psy rozwożone są do tzw.gnadenhof? To pytanie już padło, z tego, co pamiętam, ale jakoś nie przypominam sobie odpowiedzi na nie. A więc? Co do Misia to przyjechał do cz-wy bo miało być taniej a uciekł tydzień miał wagarów i po odnalezieniu wrócił do Opola bo po tej ucieczce najlepsze było dla niego miejsce, które zna i czuje się bezpiecznie Quote
Wiola&Miłosz Posted February 3, 2013 Posted February 3, 2013 Lilek napisał(a):Zadałam pytanie o zasadność wożenia Misia we wszystkie możliwe strony oraz o zasadność pobytu w Niemczech psa, który nie ma jeszcze domu. Czy TiNo ma swoje własne schronisko, w którym można kontrolować stan psów polskich oczekujących na adopcję czy też psy rozwożone są do tzw.gnadenhof? To pytanie już padło, z tego, co pamiętam, ale jakoś nie przypominam sobie odpowiedzi na nie. A więc? Ja niestety NIE JESTEM STRONA ZAJMUJACA SIE ADOPCJA MISKA ani kapsla. wiec nie umiem ci odpowiedziec na takie pytania. Joaska8- pieknie dziekuje:):) Ja wlasnie poodnawialam te ostatnie ktore robilam Quote
wellington Posted February 3, 2013 Posted February 3, 2013 [quote name='Wiola&Miłosz']welington- prawnym opiekunem psa jest danavas;) Dziekuje. Rozumiem ze starsza pani , czyli Babcia , jak ja okresla marta507, zrzekla sie pisemnie praw wlasnosci psa Miska na korzysc danavas ? I ze danavas dysponuje tym dokumentem ? Zamieszczone przez marta507 Historia jakich wiele - pilna, smutna i uwłaczająca godności człowieka. Około 5-ciu lat temu Babcia przygarnęła do budy psiaka, szczeniaka, prawie zagłodzonego na śmierć. To była rewelacyjna inwestycja. Zwierzak pełen energii, łagodny, radosny, szybko się do nas przywiązał i łatwo nawiązuje nowe znajomości z ludźmi - wystarczy podejść i okazać sympatię. Sięga do kolan, jest psem łańcuchowym, który potrzebuje podwórka do biegania (a potrafi szybko). Kijkiem, kością, patykiem zajmie się na pół dnia. Nie toleruje innych zwierząt. Dziś Babcia ze względu na podeszły wiek i pogarszający się stan zdrowia nie może się nim dalej opiekować, nie mieszka już w swoim domu, opiekuje się nią Ciocia mieszkająca w bloku. Reszta rodziny nie poczuwa się do odpowiedzialności za zwierzaka. Ich propozycja - POWIESIĆ. Od roku szukam mu nowego domu - odraczam wyrok ile tylko mogę. Pytałam w schroniskach - nie przyjmą. Poprosiłam o pomoc Łukowskie Towarzystwo Opieki nad Zwierzętami - nie są w stanie pomóc. Ja nie mogę przejąć obowiązków Babci, ponieważ mieszkam w akademiku. Bardzo proszę o wsparcie, już nie wiem gdzie szukać pomocy. Quote
xxxx52 Posted February 3, 2013 Posted February 3, 2013 ania shirley napisał(a):Hmm. A nie lepiej , zeby Kapsel mial DS w Polsce , niz DT w Niemczech??? Przeciez nie wiadomo co z nim bedzie , jak tam pojedzie... no to adoptuj pieska o ile wynik kontroli przedadopcyjnej bedzie pozytywny,albo zabirz sie robienia ogloszen dl apsiaka. Gdybaniem nie da sie miejsc w domu stalym. Quote
ania shirley Posted February 3, 2013 Posted February 3, 2013 xxxx52 napisał(a):no to adoptuj pieska o ile wynik kontroli przedadopcyjnej bedzie pozytywny,albo zabirz sie robienia ogloszen dl apsiaka. Gdybaniem nie da sie miejsc w domu stalym. xxxx52- mozesz mi nie organizowac zycia???? To nie ja chc adoptowac Kapsla, a Molly. I o nia pytalam. Quote
xxxx52 Posted February 3, 2013 Posted February 3, 2013 wellington-jezeli danavas jest prawnym opiekunem Miska no to popros ja zrobienie kontroli przedaopcyjnej? ps a tak na marginesie nie wiem czy sie nadajesz na posiadanie psa,bo jak siedzisz caly czas przy komputerze i studiujesz wszystkie posty to biedny pies nigdyby nie wyszedl na spacer , na siusiu.to ja bym Tobie psa nie dala ,moze muszke.hmm Quote
ania shirley Posted February 3, 2013 Posted February 3, 2013 xxxx52 napisał(a): ps a tak na marginesie nie wiem czy sie nadajesz na posiadanie psa,bo jak siedzisz caly czas przy komputerze i studiujesz wszystkie posty to biedny pies nigdyby nie wyszedl na spacer , na siusiu.to ja bym Tobie psa nie dala ,moze muszke.hmm Ze do mnie??? Noge mam w gipsie, to sobie studiuje.... Quote
Diora Posted February 3, 2013 Posted February 3, 2013 xxxx52, czy ja się mylę czy Ty mieszkasz w Niemczech? Quote
MollyMolly Posted February 3, 2013 Posted February 3, 2013 xxxxx52 to też kobieta która bawi sie w handel i wszedzie broni tego tałatajstwa ze swojego worka Quote
Diora Posted February 3, 2013 Posted February 3, 2013 [quote name='MollyMolly']xxxxx52 to też kobieta która bawi sie w handel i wszedzie broni tego tałatajstwa ze swojego worka Molly, daj sobie spokój z tymi oskarżeniami. Zastaniawiam się czy masz na to wszystko dowody, czy gdybym np. ja - kompletnie niezwiązana ze sprawą, napisała coś w obronie dziewczyn, to też w Twoich oczach byłabym "handlarą"? Quote
Recommended Posts