Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Guest Elżbieta481
Posted

Yoana napisał(a):
Też mi się to nie podoba, ale może zamiast strzelać focha i przenosić się do innej "piaskownicy" zróbmy wszystko, żeby znaleźć Miśkowi odpowiedni dom w PL.

----------------------
Opinia odnośnie strzelania tego czy owego proszę zachować dla siebie,bo jedyne co powinnam zrobić to strzelić sobie w łeb z bezradności-niestety.Polaków nic nie nauczy i tyle.
Szkoda psa-nic więcej,ale póki prawem nie są zakazane takie adopcje to takie coś kwitnie.Jak ktoś ma w podpisie?,,w nosie to mam,,..I to jest właśnie kwint esencja pewnych spraw...Normalnie ręce i nie tylko opadają...Przenosimy się do innej piaskownicy?A co mam zrobić?Ja nikogo nie zmuszę aby zaczął rozumieć pewne kwestie,ale nie muszę z pewnością uczestniczyć w pewnych sytuacjach,rozwiązaniach-więc stąd idę..Skoro wolno ludziom wywozić psy do Niemiec i nie dociera do nich,że Niemcy nie są z gumy,że płyną pełną parą psy z dawnych demoludów,że wywożąc kolejne psy zabierają nadzieje na domy psom,które już tam są-co ja powinnam zrobić?Ja mogę jedynie nie chcieć znać pewnych ludzi,pilnować swoich psów,aby nie trafiły tam-to wszystko co mogę...Już rozumiem,że jedyne co mogę to bronić swoich i to wszystko..
EOT
Elżbieta

Posted

a ja w tej burzy melduje ,ze styczniowai lutowa deklaracja dla Misia juz poleciala.....Ja rowniez pierwszy raz slysze o oplatach pobieranych przez fundacje....a jesli chodzi o traktowanie psow przez Niemcow -to nam Polakom jeszcze daleko do nich...niestety....:(((Przynajmniej na osiedlu gdzie mieszkam zwierzaki sa traktowane niemalze po krolewsku....po prostu z miloscia i oddaniem....co nie przeszkadza ,ze wszedzie trafia sie psychole...:(((

Posted

[quote name='waldi481']----------------------
Opinia odnośnie strzelania tego czy owego proszę zachować dla siebie,bo jedyne co powinnam zrobić to strzelić sobie w łeb z bezradności-niestety.Polaków nic nie nauczy i tyle.
Szkoda psa-nic więcej,ale póki prawem nie są zakazane takie adopcje to takie coś kwitnie.Jak ktoś ma w podpisie?,,w nosie to mam,,..I to jest właśnie kwint esencja pewnych spraw...Normalnie ręce i nie tylko opadają...Przenosimy się do innej piaskownicy?A co mam zrobić?Ja nikogo nie zmuszę aby zaczął rozumieć pewne kwestie,ale nie muszę z pewnością uczestniczyć w pewnych sytuacjach,rozwiązaniach-więc stąd idę..Skoro wolno ludziom wywozić psy do Niemiec i nie dociera do nich,że Niemcy nie są z gumy,że płyną pełną parą psy z dawnych demoludów,że wywożąc kolejne psy zabierają nadzieje na domy psom,które już tam są-co ja powinnam zrobić?Ja mogę jedynie nie chcieć znać pewnych ludzi,pilnować swoich psów,aby nie trafiły tam-to wszystko co mogę...Już rozumiem,że jedyne co mogę to bronić swoich i to wszystko..
EOT
Elżbieta

Wyraziłaś swoje zdanie- masz prawo, ja wyraziłam swoje- też mam takie prawo, bo patrząc na to z boku tak to dla mnie wygląda. Tylko powiedz co konkretnego, z takiego zachowania, dla Miśka wyniknie? Podaj konstruktywne pomysły, które w coś fajnego mogą się przerodzić i pomogą Miśkowi.

Posted

Yoana te piękne divy danavas i Balbina większości psom nie szukają nawet przez chwile domu w PL,OTOZ nie wie o żadnym z psów które zabierają do niemiec, Agnieszka jako działaczka w OTOZ-ie robi to na własną ręke nic nikomu nie mówi ...pies zgarniany z ulicy i na szybko wywożony do niemiec ...nikt nic nie wie... nie chce oddawać psa którego mi przywiozły na DT(nie mam zamiaru do tej śmierdzącej sprawy już przykładać ręki) , ma na imię Kapsel, chce mu szukać domu w Polsce, powiedziałam że jakoś uciułam na zwrot za czip paszport kastraje itd. tylko najpierw chce faktury na to .... to przyjechały z policją do mnie do domu ...mnie nie było mam "sprawe z urzędu" za "przetrzymanie mienia" ... trudno za walke o psa mogę mieć zsrane papiery ....
i takie pytanie chodzi mi po głowie : czemu tak bardzo chcą go odemnie zabrać ?? twierdzą że mają zapewniony dom stały ...potem następny telefon jak spradziłam na TiNo ,mówie Kapselek nawet nie jest zarezerwowany to jaki dom stały ...Balbina twierdzi że jednak na DT ma jechać.... pytam więc czemu nie może zostac u mnie ??? bo fundacja przestanie działać w Polsce ...to co nie moga powiedzieć że pani na DT pokochała psa on ją i zostaje w polsce???
TO CO TO ZA FUNDACJA???? jak dla mnie to one już kase za niego dostały i wydały a zkąd nagle 300euro oddać ....

Posted

[quote name='MollyMolly']Yoana te piękne divy danavas i Balbina większości psom nie szukają nawet przez chwile domu w PL,OTOZ nie wie o żadnym z psów które zabierają do niemiec, Agnieszka jako działaczka w OTOZ-ie robi to na własną ręke nic nikomu nie mówi ...pies zgarniany z ulicy i na szybko wywożony do niemiec ...nikt nic nie wie... nie chce oddawać psa którego mi przywiozły na DT(nie mam zamiaru do tej śmierdzącej sprawy już przykładać ręki) , ma na imię Kapsel, chce mu szukać domu w Polsce, powiedziałam że jakoś uciułam na zwrot za czip paszport kastraje itd. tylko najpierw chce faktury na to .... to przyjechały z policją do mnie do domu ...mnie nie było mam "sprawe z urzędu" za "przetrzymanie mienia" ... trudno za walke o psa mogę mieć zsrane papiery ....
i takie pytanie chodzi mi po głowie : czemu tak bardzo chcą go odemnie zabrać ?? twierdzą że mają zapewniony dom stały ...potem następny telefon jak spradziłam na TiNo ,mówie Kapselek nawet nie jest zarezerwowany to jaki dom stały ...Balbina twierdzi że jednak na DT ma jechać.... pytam więc czemu nie może zostac u mnie ??? bo fundacja przestanie działać w Polsce ...to co nie moga powiedzieć że pani na DT pokochała psa on ją i zostaje w polsce???
TO CO TO ZA FUNDACJA???? jak dla mnie to one już kase za niego dostały i wydały a zkąd nagle 300euro oddać ....

Moly czy zdajesz sobie z tego sprawe ze jesli to co mowisz jest nieprawda jest pomowieniem? Jesli jest to prawda to ok. Ale jesli nie to...
masz na to dowody?

Danavas to nie caly Otoz wiec nie pisz takich rzeczy..
Nie tylko Ona jest z Otozu

Posted

rozmaiałam nie z szarym członkiem OTOZ-u tylko wyżej ..jest prawda ...Kapsel który jest u mnie..."tylko nic nie mów i nie pisz na dogo o Kapslu " to samo z Balconem znalezionym w trakcie poszukiwan Misia "tylko nie pisz na dogo fejsie i nie udostępniaj zdjęcia " danavas ma tyle psów po DT np. Miś ..tak jak Kapsel Balcon i reszta nie jest zarezerwowany na TiNo do adopcji ...ale kapsla biorą a Miś 2 rok po DT sie błąka...czy nie sądzisz że powinny (jak juz tak "niby " im chodzi o psy) jechać na DT do niemiec te które siedzą po tymczasach dłużej niż Balcon czy Kapsel??

to jest Balcon http://www.tiervermittlung.de/cgi-bin/webmaster/tierheime/details.pl?IDin=646883&style=tinoev&font=verdana&bgcolor=BAD6B1&referer_url=http://www.tino-ev.de&header=http://www.tino-ev.de/tinoev_header.html&footer=http://www.tino-ev.de/tinoev_footer.html

a to Kapselek http://www.kalaydo.de/kleinanzeigen/hunde-aus-dem-tierheim/kleiner-kapsel-ist-ein-grosser-kuschler/a/35924241/

Posted

piescofajnyjest napisał(a):
no ale ja dalej nie kumam....no i co z tego, ze Kapsel i Balcon i Misiek sa na niemieckich stronach oglaszane??? Mozna im szukac domow w Polsce i w Niemczech-jedno drugiemu nie przeszkadza....

No jak nie przeszkadza. Olga;) oszalalas? Danavas przehandlowala 300 euro;)
I sie nie podzielila;) swinia jak nic..

Moly ja cie prosze zanim rzucisz oskarzenia zrob rachunek sumienia;)
Taka moja dobra rada. Podtarlas sobie tylek danavasowej zwlokami.
A co masz na sumieniu? Powiesz sama>?

Rzuc kamieniem...

Posted

a jakich dowodów jeszce potrzebujesz?? zadaj sobie pare logicznych pytań...czemu TiNo nie współpracuje z OTOZ-em ?( ja wiem pofatygowałam sie i poszukałam , popytałam) Czemu psy nie zarezerwowane,nie znane nikomu w żadnej fundacji jada do niemiec, a inne błąkające sie po DT i pod patronatem oficjalnych fundacji w Polsce dalej czekają....??!! tych pytań jest więcej ...a chcesz dowodu,że policja mi toczy sprawe ...? ok jutro będę miała dostęp do skanera i wyśle ci papiery... co nie wierzysz, że szczują mnie policja ??

Posted

MollyMolly napisał(a):
a jakich dowodów jeszce potrzebujesz?? zadaj sobie pare logicznych pytań...czemu TiNo nie współpracuje z OTOZ-em ?( ja wiem pofatygowałam sie i poszukałam , popytałam) Czemu psy nie zarezerwowane,nie znane nikomu w żadnej fundacji jada do niemiec, a inne błąkające sie po DT i pod patronatem oficjalnych fundacji w Polsce dalej czekają....??!! tych pytań jest więcej ...a chcesz dowodu,że policja mi toczy sprawe ...? ok jutro będę miała dostęp do skanera i wyśle ci papiery... co nie wierzysz, że szczują mnie policja ??

Czy ty czytasz ze zrozumieniem? Znasz troszke przepisy? chyba nie bardzo...
Zanim zaczniesz kogokolwiek oskarzac powiedz jak bylo jak misiek zniknal;)
Ale szczerze. Bo pojawiasz sie jak burza po 2 tygodniach i takie rzeczy wypisujesz..

Posted

Dlatego nic nie pisałam ...bo zbierałam informacje co się dzieje.....a ty czytasz ze zrozumieniem ??? czemu tak bardzo chcą go odemnie zabrać ?? twierdzą że mają zapewniony dom stały ...potem następny telefon jak spradziłam na TiNo ,mówie Kapselek nawet nie jest zarezerwowany to jaki dom stały ...Balbina twierdzi że jednak na DT ma jechać.... pytam więc czemu nie może zostac u mnie ??? bo fundacja przestanie działać w Polsce ...to co nie moga powiedzieć że pani na DT pokochała psa on ją i zostaje w polsce???
TO CO TO ZA FUNDACJA????

Posted

A czy wszystkie psy ktorym pomagamy sa obecne na dogo?;)
Niekoniecznie to zaden argument i zaden dowod..
Piszesz o calym otozie. Niemile to.
Mam 2 psy z otozu;) I jakos mi ich nie przehandlowali.
Wklej konkretne dowody.

Jesli chodzi o policje- maja takie prawo- pies nie jest twoja wlasnoscia.
Jestes tylko domem tymczasowym.

Posted

Czemu Kapsel nie moze zostac u MollyMolly na dt ?
Nie rozumiem zupelnie czemu mialby byc wieziony do niemieckiego dt .

Ja sie zobowiazuje wspierac adopcje Kapselka w Polsce , bede sponsorowac jego ogloszenia, a jesli bedzie trzeba to wysle karme do Molly tez.

Wiola&Miłosz napisał(a):

Jesli chodzi o policje- maja takie prawo- pies nie jest twoja wlasnoscia.
Jestes tylko domem tymczasowym.

W takim razie CZYJA wlasnoscia jest Kapsel ?

Posted

wellington napisał(a):
Czemu Kapsel nie moze zostac u MollyMolly na dt ?
Nie rozumiem zupelnie czemu mialby byc wieziony do niemieckiego dt .

Ja sie zobowiazuje wspierac adopcje Kapselka w Polsce , bede sponsorowac jego ogloszenia, a jesli bedzie trzeba to wysle karme do Molly tez.

W takim razie CZYJA wlasnoscia jest Kapsel ?

Kapsel jest wlasnoscia danavas - ona sporawuje wladze wykonawcza nad nim czytaj jest wlasciecielem psa. To ona ma decydujacy glos i wpolskim prawie jest tak ze on jest jej wlasnoscia.

dt nie ma wladzy wykonawczej. podpisujac umowe adopcyjna jestes tylko rodzina adopcyjna psa. Wladza wykonawcza jest wlasciciel psa pod warunkiem ze nie napisze oficjalnego zrzeczenia wladzy nad psem...

Moglby ale ja napisalam wczesniej. Molly prosze cie napisz co sie dzialo od poczatku do konca gdy misiek ci zwial;)

Wklej dowody wtedy bede rozwazac opcje zmiany nastawienia od poczatku do konca- choc ja znam prawde. Albo bedziesz miala odwage albo nie..
I nie nazywaj egzekwowania prawa szczuciem Takie ich pprawo

Posted

ale tych psów nie ma na żadnym portalu ...oprócz niemieckich wystawionych do kupna ...nie pisze o całym OTOZ-ie tylko o danavas , że kręciła , mataczyła ,zatajała ....tak:diabloti: dla ciebie nic nie bedzie żadnym dowodem :diabloti:
a to nie łaska zajrzeć na strone tino i poczytać?? (w razie czego masz translator..a skoro tak sie przyjaźnisz z danavas to niech Balbinka ci przetłumaczy)
TiNo działa z datków od dobrych ludzi którzy wysyłają na psy z ich strony www kase: na transport sterylizacje leczenie .... te psy co były tu w polsce na dogo miały zasponsorowane od nas polaków leczenie, sterylizacje,kastracje ...a na koniec TiNo pobiera od przyszłego właściciela kolejny raz za to samo kase ....
Ci co czytają i widzą jak pięknie sie tu bronicie ,kolejnymi matactwami , widza ze coś nie tak i mam nadziej że będą ostrożne co do was ...
Ja też wierzyłam , że wszystko pięknie cacy ...
nawet myślałam ..skoro nawet zarabiają ... to ok no w końcu z czegoś trzeba żyć , ale przynajmniej pieski jadą do wspaniałych domków ..i jak to określa Balbinka " na poduszke "
jak ktoś poszuka zada pare pytań ....to widzi jak to cuchnie z daleka
a szcucie mnie policją wytaczanie mi spraw to szczyt wszystkiego...to pies nie może zostać u mnie ??? czemu ????

Posted

Po pierwsze z cala sympatia nikogo nie bronbie ale kiedys ty sie pojawila? hm?\
W momencie dt dla miska zgubilas go szukalas a pozniej sciemnialas ze szukasz jak cie danawas opitolila;) poczyta.as o niemcach odwalilas dym
Nieprawdaz to? Nie dokladaj mi kumplostwa;) lubie owszem wspomagam owszem i mam pelne zaufanie.

zawsze wiem co sie dzieje - jesli to zarzut ukamienuj Mnie;)
Ale zacznij od siebie:)

Prawda jest taka ze mozesz psa adoptowac i szukac mu dalej domu.
Zapewne zostalas o tym poinformowana:) nie zrobilas tego.
A teraz wyedytuj posty zamiast pisac ogolnikowo otoz;)

Posted

taka jesteś cwana że wyrzygujesz mi sprawe misia ..dwie dziewczyny( nie wymieniam kto jak będą chciały same napiszą ja je w to gówno które tu sie robi wciągać nie będę) które były tu na wątku widziały jak biegam kleje itd. ...to ja załatwiałam zgode dyrekcji M1 na rozdawanie ulotek itd. ...i wybacz ja nie siedze na dupie w domku albo bawie sie w handel psami jak danavas tylko pracuje ... i nie zawsze mam czas .....a taka sytuacja mogła sie zdarzyć każdemu z nas ....
co brak Ci argumentów więc przystępujesz do ataku ....Miś sie odnalazl i tego danavas nie ujmuje że jeździła i szukała jak szalona, ale nie tylko ona ...a opitoliła mnie za to, że powiedziałam ja o 23 na dzielnicy której sie boje sama biegać nie będę i kleic... bo ona dupe w auto i z auta szuka ....a dzieki ulotkom w M1 misiek sie odnalazł... nie dzieki jeżdzeniu w ciepłym autku
a co nie czytasz że chce psa adoptować i pokryć koszty kastracji , czipa paszpory itd. a te z policją do mnie do domu ??!! Wiola&Miłosz a co tak bronisz ich ???? tobie też sie grunt pod nogami pali???