ivette3 Posted January 23, 2013 Posted January 23, 2013 W kwestii animozji z Karmelcią nie mam zdania bo zupełnie nie znam tematu. Mam jednak swoje własne zdanie o Miśku, którego może krótko ale mam okazję obserwować. Misiek jest cudowny,grzeczny,....itd.Ale Misiek to sporej wielkości pies o charakterze wilczura. Potrzebuje zabaw dynamicznych - więc potrzebuje przestrzeni,terenu. W żadnym bloku,w środku miasta takich warunków nie ma.Jeśli nawet by były, to potrzebna mu jest do tych zabaw osoba najlepiej młoda ,o dużej sprawności fizycznej i zdrowotnej, która da mu swoje towarzystwo w zabawach na tyle energicznie na ile on potrzebuje, aby się wyhasać i po powrocie do domu chcieć tylko jeść i odpoczywać lub bawić się zabawką w określonym miejscu. Misiek nie jest nadpobudliwy.Jest po prostu psem podobnym do ras silnych i pracowitych :). Ruch jest mu tak samo potrzebny jak pełna micha. Z tego co wiem, u Karmelci ma właśnie takie warunki.Dodatkowo jako plus jest to, że on ją i jej domostwo już zna.Po wycieczce do Częstochowy, gdy tam wróci, pewnie uzna iż to powrót do domu.Nie sądzę aby chciał nawiać .On wcale nie chce być sam i wcale nie szuka przygód.Po prostu chce gdzieś zgubić energię i czuć się zauważanym. Jeśli więc nie ma lepszego miejsca niż u Karmelci, to każdy dzień trzymania go w ciasnej"budzie" na drugim piętrze ze starą babką ( o sobie mówię :D ) , jest dla Miśka (może miłą,bo pieszczotliwą) wegetacją. Jeśli ktoś z Was ma poważne problemy z akceptacją powrotu do Karmelci,to powinien dla dobra Miśka, tu twardo postawić argumenty ( bez złośliwości i bardzo merytorycznie) i choć trochę poddać propozycji na inne rozwiązanie. Tyle w tym temacie chciałam się wypowiedzieć i mam nadzieję, że nikogo nie uraziłam-(nie miałam takiej intencji :) ) Quote
ivette3 Posted January 23, 2013 Posted January 23, 2013 Myślę, że na potrzeby ogłoszeń nie jest aż tak istotne, że Misiek nie będzie w Częstochowie do soboty a krócej-do czwartku.Tę informację można zmienić już po sobocie, gdyby do tego czasu nikt się nie odezwał .W nowych ogłoszeniach można dopiero zaktualizować. Dostałam już od danavas nr konta i za chwilkę podam na PW :). Jednak najpierw jeszcze raz przypomnę o "zakładach". Werdykt i ogłoszenie zwycięzcy będzie już niedługo :D Quote
Yoana Posted January 23, 2013 Posted January 23, 2013 Jeżeli jesteście pewne, że u Karmelci będzie bezpieczny, to myślę że nie ma o czym dyskutować. Wierzę w osąd Danavas, która zna ją osobiście- a wątek Igi faktycznie nasuwał wiele wątpliwości, ale jak to na forach różne rzeczy są pisane. Quote
ivette3 Posted January 23, 2013 Posted January 23, 2013 Podobnie właśnie myślę o sprawach roztrząsanych na forum.Nie znam Karmelci,nie znam sprawy Igi...mało co znam od niedawna Agnieszkę.Nie znam też w większości osób na tym wątku.Nie potrafię więc niczyjemu zdaniu zaprzeczyć lub podpisać się pod nim całym sercem. Dzisiaj Misiek spędza u mnie ostatni dzień ( zgodnie z planami Agi ), więc dzisiaj jest pora ostateczna aby mądrze i w zgodzie roztrząsnąć problemy i podjąć ostateczną decyzję.Potem już tylko zajmować się Miśkiem,ogłoszeniami i najmniej fajną ale konieczną kwestią kasy. Aga - jedno tylko chciałabym wiedzieć.Czy Karmelcia będzie współpracować z wątkiem w sprawie info i fotek Miśka?To ważne dla wątku.Napisałaś, że masz nadzieję że nie zostaniesz tu sama ...Myślę, że jest na tym wątku przynajmniej kilka ciotek bardzo mądrych i merytorycznych,kochających Miśka i radzących dla jego dobra różne rzeczy a nie dla zaspokojenia swojego ego (jak to niestety często na dogo bywa).Te ciotki jednak aby tutaj działać i wspierać Miśka i Ciebie mają prawo do wiedzy o psiaku.Nie wiem jak to było wcześniej.Ale to już nie ważne. Ważne jak to będzie teraz.Aby zbierać kasę trzeba coś w zamian.Info i foty to raczej nie wielka cena :) a bez tego wątek usiądzie szybko . Quote
paula_t Posted January 23, 2013 Posted January 23, 2013 (edited) Ciotki, ale nie traktujcie tego w formie "ataku", bo nie taki był cel rozpoczęcia tej dyskusji. Ja również nie znam ani karmelci, ani osób udzielających się na tym czy na Igi wątku, jestem zaledwie obserwatorem. Chciałam wiedzieć i żeby wiedzieli też wszyscy, którzy będą na DT Misia wpłacać pieniążki jakie argumenty przemawiają za tym, żeby go tam umieścić ze względu na niewyjaśnioną sprawę. Jeśli sprawa zostałaby rzeczowo i konkretnie wyjaśniona, a nie tylko "znam karmelcię", "nie wiem o co chodzi", "nie znam karmelci" (może warto by się dowiedzieć?) to dla mnie nie byłoby tematu, bo takie argumenty, to żadne argumenty na forum, na którym wszyscy jesteśmy anonimowi i obowiązuje niestety zasada ograniczonego zaufania. Danavas, przez ostatni czas pokazałaś, że jesteś w stanie baaaaardzo dużo poświęcić dla tego psiaka, że o niego dbasz. Robiłaś wszystko, żeby się odnalazł. Szanuję Twoją decyzję, choć jej nie rozumiem, a bardzo bym chciała, a nie rozumiem, bo sprawa nie została i nie zostanie wyjaśniona. Edited January 23, 2013 by paula_t Quote
ivette3 Posted January 23, 2013 Posted January 23, 2013 (edited) [quote name='paula_t']Ciotki, ale nie traktujcie tego w formie "ataku", bo nie taki był cel rozpoczęcia tej dyskusji. Ja również nie znam ani karmelci, ani osób udzielających się na tym czy na Igi wątku, jestem zaledwie obserwatorem. Chciałam wiedzieć i żeby wiedzieli też wszyscy, którzy będą na DT Misia wpłacać pieniążki jakie argumenty przemawiają za tym, żeby go tam umieścić ze względu na niewyjaśnioną sprawę. Jeśli sprawa zostałaby rzeczowo i konkretnie wyjaśniona, a nie tylko "znam karmelcię", "nie wiem o co chodzi", "nie znam karmelci" to dla mnie nie byłoby tematu, bo takie argumenty, to żadne argumenty na forum, na którym wszyscy jesteśmy anonimowi i obowiązuje niestety zasada ograniczonego zaufania. Cioteczko :).Ja nie tylko , że nie chciałam aby cokolwiek brzmiało jako atak ale wręcz właśnie podobnie jak Ty uważam, że pilnie potrzeba tu rozmowy - koniecznie spokojnej i merytorycznej ,z konkretnymi argumentami od osób znających wątek i ewentualne problemy.Ktoś taki jak ja czy inni, którzy są tu od niedawna, nawet po przeczytaniu wszystkich wątków dogo i tak nie wyrobią sobie obiektywnego zdania o "wojenkach tam toczonych". Dlatego tutaj zróbmy wirtualne zebranie i kto coś wie konkretnego niech napisze - w formie faktów a nie tylko odczuć i mam nadzieję da to możliwość uniknięcia błędu w/c Miśka :) PS.Może też dobrym pomysłem jest aby takie osoby jak ja,Ty... - mało zorientowane, zadały pytania - ja zadałam o foty i w miarę na bieżąco info :) - Ty o : cyt."...żeby wiedzieli też wszyscy, którzy będą na DT Misia wpłacać pieniążki jakie argumenty przemawiają za tym, żeby go tam umieścić ze względu na niewyjaśnioną sprawę." Może jeszcze ktoś ma konkretne zapytanie ? No i prosimy kogoś ze stałych znawców wątku/sprawy o podzielenie się swoją wiedzą/faktami :) Hasło dnia ! :D Dla dobra Miśka - wymiana informacji i argumentów :) Edited January 23, 2013 by ivette3 Quote
xxxx52 Posted January 23, 2013 Posted January 23, 2013 Moje pytanie jest nastepujace: Co bedzie jak Misiek ktory jest psem dla aktywných ludzi ucieknie z DT karmeci bo: -nie ma zebezpieczonego podworka,ogrodu Quote
ivette3 Posted January 23, 2013 Posted January 23, 2013 [quote name='xxxx52']Moje pytanie jest nastepujace: Co bedzie jak Misiek ktory jest psem dla aktywných ludzi ucieknie z DT karmeci bo: -nie ma zebezpieczonego podworka,ogrodu[/QUOTE] W prawdzie nie ja powinnam odpowiedzieć na pytania ale w tym przypadku odpowiedź wydaje się być logiczna i oczywista dla każdego : Gdy ucieknie trzeba będzie go znów szukać. Nieogrodzony teren przy uważnym opiekunie nie jest niczym złym.W blokach też nie ma ogrodzeń podwórkowych...a teren jest ograniczony jezdniami,placami dla dzieci itp. utrudnieniami. Jest więc wyjście jedno : na koszt nie wiem kogo ? :roll: ogrodzić Karmelci posesję lub poszukać za te same pieniądze, co u niej, kogoś z już ogrodzoną. Moja osobista prośba do osób pytających na wzór powyższy : Zadając takie pytania, bądźcie uczciwi w zamiarach i od razu poddawajcie konkretne pomysły na zaradzenie sprawie. Nie twierdzę, że xxxx52 nie ma racji w obawach...ale sama racja bez rady brzmi nieco zaczepnie a nie zbliża Nas do dobrego wyjścia z kłopotu :) xxxx52 - nie miej żalu ") ja nie atakuję Cię.Wyjaśniam tylko czego brakło mi w Twojej słusznej wypowiedzi :) Quote
ivette3 Posted January 23, 2013 Posted January 23, 2013 Pora ogłosić finał zawodów :) Zwyciężyły cioteczki : bela51 joaska8 Yoana Jako super kibicki Miśka. Zwycięska pula wynosi 15zł co z dumą Misiek przekazuje na konto Agi, która go szukała na "gigancie":cool3: A oto sam zwycięski Misio : Quote
margoth137 Posted January 23, 2013 Posted January 23, 2013 słodki:) życzę ci mądrego i kochanego domku przystojniaku:loveu: Quote
danavas Posted January 23, 2013 Author Posted January 23, 2013 [quote name='ivette3']W kwestii animozji z Karmelcią nie mam zdania bo zupełnie nie znam tematu. Mam jednak swoje własne zdanie o Miśku, którego może krótko ale mam okazję obserwować. Misiek jest cudowny,grzeczny,....itd.Ale Misiek to sporej wielkości pies o charakterze wilczura. Potrzebuje zabaw dynamicznych - więc potrzebuje przestrzeni,terenu. W żadnym bloku,w środku miasta takich warunków nie ma.Jeśli nawet by były, to potrzebna mu jest do tych zabaw osoba najlepiej młoda ,o dużej sprawności fizycznej i zdrowotnej, która da mu swoje towarzystwo w zabawach na tyle energicznie na ile on potrzebuje, aby się wyhasać i po powrocie do domu chcieć tylko jeść i odpoczywać lub bawić się zabawką w określonym miejscu. Misiek nie jest nadpobudliwy.Jest po prostu psem podobnym do ras silnych i pracowitych :). Ruch jest mu tak samo potrzebny jak pełna micha. Z tego co wiem, u Karmelci ma właśnie takie warunki.Dodatkowo jako plus jest to, że on ją i jej domostwo już zna.Po wycieczce do Częstochowy, gdy tam wróci, pewnie uzna iż to powrót do domu.Nie sądzę aby chciał nawiać .On wcale nie chce być sam i wcale nie szuka przygód.Po prostu chce gdzieś zgubić energię i czuć się zauważanym. Jeśli więc nie ma lepszego miejsca niż u Karmelci, to każdy dzień trzymania go w ciasnej"budzie" na drugim piętrze ze starą babką ( o sobie mówię :D ) , jest dla Miśka (może miłą,bo pieszczotliwą) wegetacją. Jeśli ktoś z Was ma poważne problemy z akceptacją powrotu do Karmelci,to powinien dla dobra Miśka, tu twardo postawić argumenty ( bez złośliwości i bardzo merytorycznie) i choć trochę poddać propozycji na inne rozwiązanie. Tyle w tym temacie chciałam się wypowiedzieć i mam nadzieję, że nikogo nie uraziłam-(nie miałam takiej intencji :) )[/QUOTE] dobrze gada dać jej wódki..;) poza tą starą babką oczywiście, bo śmiga jak osiemnastka..;) Quote
Wiola&Miłosz Posted January 23, 2013 Posted January 23, 2013 [quote name='danavas']dobrze gada dać jej wódki..;) poza tą starą babką oczywiście, bo śmiga jak osiemnastka..;)[/QUOTE] :evil_lol::evil_lol::evil_lol: powiedziala co wiedziala;) Dzisiaj mam urodziny pozwalam ci sie za Mnie nawalic:eviltong: Napij sie z Ivetka;) Quote
danavas Posted January 23, 2013 Author Posted January 23, 2013 [quote name='ivette3']Podobnie właśnie myślę o sprawach roztrząsanych na forum.Nie znam Karmelci,nie znam sprawy Igi...mało co znam od niedawna Agnieszkę.Nie znam też w większości osób na tym wątku.Nie potrafię więc niczyjemu zdaniu zaprzeczyć lub podpisać się pod nim całym sercem. Dzisiaj Misiek spędza u mnie ostatni dzień ( zgodnie z planami Agi ), więc dzisiaj jest pora ostateczna aby mądrze i w zgodzie roztrząsnąć problemy i podjąć ostateczną decyzję.Potem już tylko zajmować się Miśkiem,ogłoszeniami i najmniej fajną ale konieczną kwestią kasy. Aga - jedno tylko chciałabym wiedzieć.Czy Karmelcia będzie współpracować z wątkiem w sprawie info i fotek Miśka?To ważne dla wątku.Napisałaś, że masz nadzieję że nie zostaniesz tu sama ...Myślę, że jest na tym wątku przynajmniej kilka ciotek bardzo mądrych i merytorycznych,kochających Miśka i radzących dla jego dobra różne rzeczy a nie dla zaspokojenia swojego ego (jak to niestety często na dogo bywa).Te ciotki jednak aby tutaj działać i wspierać Miśka i Ciebie mają prawo do wiedzy o psiaku.Nie wiem jak to było wcześniej.Ale to już nie ważne. Ważne jak to będzie teraz.Aby zbierać kasę trzeba coś w zamian.Info i foty to raczej nie wielka cena :) a bez tego wątek usiądzie szybko .[/QUOTE] już Ci pisze kochaniutka..... Karmelcia nie ma neta, ma możliwość coś w telefonie zrobić, ale na dogo nie da rady wejść ze względu na zbyt dużą ilosc reklam na tym forum , wiec umówiłyśmy się na bardzo częste relacje które będzie mi wysyłać na maila, a ja wklejać i foty, obszerną ilość 2 razy w tygodniu... wszystko zamieszczę od razu jak dostane na skrzynkę.... ja nie omijam dogo nawet na jeden dzień, jeśli nie jestem cały dzionek to późnym wieczorkiem , ale wejdę... więc każde pytanie, każdą sugestię jej przekaże i przeczytam przez telefon... zobaczymy jak to pójdzie..... wierzę że sparawnie.... Quote
danavas Posted January 23, 2013 Author Posted January 23, 2013 [quote name='paula_t']Ciotki, ale nie traktujcie tego w formie "ataku", bo nie taki był cel rozpoczęcia tej dyskusji. Ja również nie znam ani karmelci, ani osób udzielających się na tym czy na Igi wątku, jestem zaledwie obserwatorem. Chciałam wiedzieć i żeby wiedzieli też wszyscy, którzy będą na DT Misia wpłacać pieniążki jakie argumenty przemawiają za tym, żeby go tam umieścić ze względu na niewyjaśnioną sprawę. Jeśli sprawa zostałaby rzeczowo i konkretnie wyjaśniona, a nie tylko "znam karmelcię", "nie wiem o co chodzi", "nie znam karmelci" (może warto by się dowiedzieć?) to dla mnie nie byłoby tematu, bo takie argumenty, to żadne argumenty na forum, na którym wszyscy jesteśmy anonimowi i obowiązuje niestety zasada ograniczonego zaufania. Danavas, przez ostatni czas pokazałaś, że jesteś w stanie baaaaardzo dużo poświęcić dla tego psiaka, że o niego dbasz. Robiłaś wszystko, żeby się odnalazł. Szanuję Twoją decyzję, choć jej nie rozumiem, a bardzo bym chciała, a nie rozumiem, bo sprawa nie została i nie zostanie wyjaśniona.[/QUOTE] Bo nie mnie to wyjaśniać kochana.....niech się Karmelcia broni sama.... nie wiem ile postów i jakie zniknęły po moderacji, ale ja na wątku Igi napisałam dlaczego korzystam z jej usług... myślę że dokładnie i rzeczowo... zarzuty do Karmelci miały osoby które nigdy u niej nie były.... a ja jestem co tydzień.... co widziałam opisałam.... zdania nie zmieniam... Quote
danavas Posted January 23, 2013 Author Posted January 23, 2013 [quote name='xxxx52']Moje pytanie jest nastepujace: Co bedzie jak Misiek ktory jest psem dla aktywných ludzi ucieknie z DT karmeci bo: -nie ma zebezpieczonego podworka,ogrodu[/QUOTE] Misiek z tego Dt nie ucieknie, bo był tam pół roku i uznaje to miejsce za swój dom... Quote
danavas Posted January 23, 2013 Author Posted January 23, 2013 [quote name='Wiola&Miłosz']:evil_lol::evil_lol::evil_lol: powiedziala co wiedziala;) Dzisiaj mam urodziny pozwalam ci sie za Mnie nawalic:eviltong: Napij sie z Ivetka;)[/QUOTE] Sto lat, stara rurko!!!!!!;) Quote
danavas Posted January 23, 2013 Author Posted January 23, 2013 Mam coś dla psiaka spod balkonu....:) juz go dziś szukałam po osiedlu ale gdzieś mała menda poleciała... teraz jade znów i bez niego nie wracam...dziś śpimy razem:) co ja się ostatnio naszukam...ech...dzięki Miśkowi udało mi się zrzucić brzuchol na który pracowałam przez całe święta...;);) Quote
Wiola&Miłosz Posted January 23, 2013 Posted January 23, 2013 [quote name='danavas']Sto lat, stara rurko!!!!!!;)[/QUOTE] :boom::boom::boom::boom: noo to tyle w temacie Quote
Wiola&Miłosz Posted January 23, 2013 Posted January 23, 2013 [quote name='danavas']Mam coś dla psiaka spod balkonu....:) juz go dziś szukałam po osiedlu ale gdzieś mała menda poleciała... teraz jade znów i bez niego nie wracam...dziś śpimy razem:) co ja się ostatnio naszukam...ech...dzięki Miśkowi udało mi się zrzucić brzuchol na który pracowałam przez całe święta...;);)[/QUOTE] No czyli ile psow znalazlas podczas poszukiwan miska?:) Quote
joaska8 Posted January 23, 2013 Posted January 23, 2013 (edited) [quote name='danavas']Mam coś dla psiaka spod balkonu....:) juz go dziś szukałam po osiedlu ale gdzieś mała menda poleciała... teraz jade znów i bez niego nie wracam...dziś śpimy razem:) co ja się ostatnio naszukam...ech...dzięki Miśkowi udało mi się zrzucić brzuchol na który pracowałam przez całe święta...;);)[/QUOTE] Poważnie psiak ma jakieś miejsce DT u kogoś? Kiedy po niego jedziesz? :) Bo jak coś to teścia muszę jutro odwołać bo kazałam mu go poszukać tej budy dokładnie i dokarmiać tam :) Ivette3 ja nie znam sprawy chcę wiedzieć co i Misia co podoba mi się ta mordka :) Szkoda, że nie mogę go sama przygarnąć na DS ale mam czarnucha swojego. Wierzę, że Aga wie co robi dając go do Opola i Karmelci bo przecież kocha tego psiaka co udowodniła szukając go dzień i noc. I zapewne gdyby miała taką możliwość to pewnie u niej by został :) Edited January 23, 2013 by joaska8 Quote
ivette3 Posted January 23, 2013 Posted January 23, 2013 (edited) Aga- ja jestem osiemnastką ...ale(razy) X 3 ...więc łamanie w kościach i mięśniach po "wygłupach=podchodach" za Miśkiem też mam X 3 :lol: W kwestii picia...:roll: ...no cóż ...chętnie wzniosę toast za solenizantkę , pożyczę "tola,tola " czyli sto lat :lol: i na soczku poprzestanę.Wystarczy, że mam głowę siwą i wiecznie bolącą z innych przyczyn...kac mi już nie jest potrzebny :eviltong: --- Jutro rano Misiek wyrusza z wycieczki po Częstochowie w drogę powrotną na swoje włości do Opola. Z wpisów na wątku raczej nie wynika nic, co byłoby przeszkodą do takiej decyzji Agi.Nie ma też innej i co ważniejsze ! lepszej oferty.Tak więc życzmy Miśkowi i sobie tylko dobrych wieści od dziś :) po dzień gdy trafi mu się najlepszy stały domek. Aby umilić Wam jutro oczekiwanie na wieści o dotarciu Misiaczka na miejsce, przygotuję sesję zdjęciową z Miśkiem jeszcze u mnie.Kilka fotek już mam :eviltong:...ale czekają do jutra :) na otarcie łez ;) Edited January 23, 2013 by ivette3 Quote
monika083 Posted January 23, 2013 Posted January 23, 2013 [SIZE=2]Ivette3 czy Misiek juz spakowany? :) Quote
ivette3 Posted January 23, 2013 Posted January 23, 2013 [quote name='monika083'][SIZE=2]Ivette3 czy Misiek juz spakowany? :) No tak trochę ;) Jesteśmy na etapie przymierzania kolczatki ( która jest spłaszczona młotkiem i kolców nie ma :evil_lol: ale wygląda poważnie ) Misiek chyba lubi biżuterię, bo na moje oko spoważniał i jest mini wilczurem bez żadnego "ale" :lol: Ciotko Agnieszko.Od jutra zaczynamy tu wszyscy tęsknić za naszym Wilkiem mix z Misiem :placz:.Pilnuj go nam !!! Quote
Wiola&Miłosz Posted January 23, 2013 Posted January 23, 2013 Blagam nie bizuteria;) Jak trzeba posle wam piekna obrozke;) Quote
ivette3 Posted January 23, 2013 Posted January 23, 2013 [quote name='Wiola&Miłosz']Blagam nie bizuteria;) Jak trzeba posle wam piekna obrozke;)[/QUOTE] Dawaj,dawaj cioteczko :) Misio w tej biżuterii i tak nie bardzo może chodzić,bo cwaniak się z niej potrafi wyślizgiwać( mówiłam już Adze o tym ).Jest więc( ta biżuteria-kolczatka) tylko chwilową zabawką i potem może Agnieszce się do czegoś przyda.Misiek ma swoją czerwoną obrożę, w której pojedzie ale jak dostanie nową :) to pewnie wcale mu przykro nie będzie;) Quote
Recommended Posts