Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted (edited)

bela51 chętnie pokryłabym część kosztów związanych z poszukiwaniami ,ale mimo szczerych chęci nie mam z czego :( ......Ivette3 on ma taki urok z tym dziwnym szczekaniem :) jak zaczepiał moje kociska do zabawy to też takie dzwięki wydawał :) co do misia2 to kliknąć i wejść na mój profil tam jest jego zdjęcie ...nie mogę wrzucić ot tak na forum...nie wiem czemu :( za nie całą godzinę dowiemy się czy Miś2 to zaginiony Max mam spotkanie z właścicielem zaginionego ...jeżeli się okaże,że to ten sam pies to będę zmuszona zwrócić uwagę o obroże z adresatką ,aby zakładał psu jak wychodzi z nim na dwór .... Ivette3 znów komuś (najprawdopodobniej) ukradłaś psa :cool3: (oczywiście to żart ,tylko to przedszkole mi sie przypomina :evil_lol: ) ....Co do tygodniowego gigantu Misia1 to na koniec okazuje się że obie smycze miał dalej na sobie ...czyli ktoś musiał go odwiązać ..moją winą było zostawienie go pod sklepem przywiązanego, a nie tak jak zazwyczaj w sklepie przy wózkach tak, że cały czas go widzę a on mnie i więcej tego błędu nie popełnie... mam nauczke na całe życie....

Edited by MollyMolly
Posted

HALOOO ! ciotki :) ! obstawiajcie po 5zł +... , który brytan zwycięży:smokin::Poland: ?

Ja już mam "zalakowany" folder z ogłoszeniem i fotami zwycięzcy, ale nie pokażę zanim jakaś rozsądna pula się nie uskłada.W końcu chłopaki nie za darmo "krew" o pasek przelali ;):eviltong:

:ylsuper:obecnie jest :
- bela51 5zł

Posted

[quote name='ivette3']HALOOO ! ciotki :) ! obstawiajcie po 5zł +... , który brytan zwycięży:smokin::Poland: ?

Ja już mam "zalakowany" folder z ogłoszeniem i fotami zwycięzcy, ale nie pokażę zanim jakaś rosądna pula się nie uskłada.W końcu chłopaki nie za darmo "krew" o pasek przelali ;):eviltong:[/QUOTE]

Bazarek zakładać! Pomysł idealny ;)

Posted

[quote name='pinczerka_i_Gizmo']Bazarek zakładać! Pomysł idealny ;)[/QUOTE]

Tylko, że ja nie kumata w zakładaniu bazarków.
Ale może cioteczka ( ładnie prosi Misiek :oops::eviltong: ) zrobi takowy prezent :roll:, a ja wesprę fotami ...i mam nadzieję reszta ciotek Miśkowych dołączy z podbijaniem i grosikiem?:roll:

Posted (edited)

Ivette3 To ja też 5zł na Miśka stawiam :P Dostojniak jeden :) niestety więcej nie mogę w tym mcu ehh.. za dużo wydatków jeszcze u lekarze byłam i 140mnie skroił :(
A swoją drogą to fajnie się bawią te pocieszki, masz spokojnego psa, że po pierwsze wpuścił Misia na swoje terytorium i jeszcze bawi się z nim :) Mój Amor to by chyba Miśka zjadł albo próbowałby przynajmniej :P

Molly a jesli ten pan , który przyjdzie po Misia2 okaże się właścicielem co byłoby super to oznaczałoby, że Misiu1 wraca do Ciebie na tymczas? :) A tym, ze uciekł Ci to nie przejmuj się wcale nie Twoja to wina przecież jest. ja swojego też przed sklepem zostawiam przywiązanego na 3razy co prawda aby się smycz nie zsunęła. No z tym, ze ja go słyszę bo ujada pod sklepem jakby go ktoś ze skóry obdzierał :)

Danavas ja ten pierwszy nr daje bo tamtego nie mam nawet zpisanego :) Na podaj łapę na fb widziałam już było ogłoszenie.

Edited by joaska8
Posted

[quote name='bela51']Wiem, ze dobrymi radami jest wybrukowane pieklo, ale koszty ucieczki Miska powinien ponosic ten, kto temu zawinił.
Przynajmniej częsciowo.[/QUOTE]

Bela51 w takim razie Miśka do pracy trzeba posłać niech odrabia wszystko bo sam uciekł skubaniutki to jego wina :)

Posted

[quote name='joaska8']Ivette3 To ja też 5zł na Miśka stawiam :P.........

[quote name='joaska8']Bela51 w takim razie Miśka do pracy trzeba posłać niech odrabia wszystko bo sam uciekł skubaniutki to jego wina :)

No właśnie chłopak pracuje walcząc na ringu :lol:
Dzięki joaska8, że doceniasz jego poświęcenie :eviltong:;)

Kto następny :D ?

:ylsuper:obecnie jest :

- bela51 - 5zł
- joaska8 - 5zł

Posted

[quote name='MollyMolly']moją winą było zostawienie go pod sklepem przywiązanego, a nie tak jak zazwyczaj w sklepie przy wózkach tak, że cały czas go widzę a on mnie i więcej tego błędu nie popełnie... mam nauczke na całe życie....

tylko,że to spowodowało,iż osoba która w niczym nie zawiniła poniosła ogromne koszty

Posted

[quote name='wilczy zew']tylko,że to spowodowało,iż osoba która w niczym nie zawiniła poniosła ogromne koszty
Nie chcę się w adwokata bawić ale nie ma co kogo winić, tak się stało prawda jest taka, ze każdemu mogło się przytrafić! Po co obwiniać kogokolwiek. Równie dobrze mógł się Tobie zerwać ze smyczy czy komukolwiek. Więc błagam nie obwiniajmy Molly za to, że jej Masiek uciekł! Agnieszka poniosła owszem duże koszty a po troszku i się uzbiera ta kwota i odda Adze.

A może właśnie te walki co Ivette3 wystawiła Miśkowe przeznaczmy dla Agi każdy piątka da i się troszkę uzbiera, co Wy na to? Dla nas 5zł to nie taki koszt duży a 5x10 to już 50zł :) Stawiajcie zakłady Miśkowe.

Posted

[quote name='joaska8']Nie chcę się w adwokata bawić ale nie ma co kogo winić, tak się stało prawda jest taka, ze każdemu mogło się przytrafić! Po co obwiniać kogokolwiek. Równie dobrze mógł się Tobie zerwać ze smyczy czy komukolwiek. Więc błagam nie obwiniajmy Molly za to, że jej Masiek uciekł! Agnieszka poniosła owszem duże koszty a po troszku i się uzbiera ta kwota i odda Adze.

A może właśnie te walki co Ivette3 wystawiła Miśkowe przeznaczmy dla Agi każdy piątka da i się troszkę uzbiera, co Wy na to? Dla nas 5zł to nie taki koszt duży a 5x10 to już 50zł :) Stawiajcie zakłady Miśkowe.

Dokładnie taki jest cel .Misiek poszedł na "rozbój":eviltong::evil_lol: dla kasy aby spłacić dług, który powsinoga zaciągnął wycieczkując po mrozie :)

Posted

uwaga uwaga :)[SIZE=3][SIZE=3]
Miś2 okazał sie Maxem :) właściciel widać przeżył zniknięcie członka rodziny :)
radocha Maxa na widok właściciela warta zapamiętania :)
wytłumaczyłam konieczność posiadania adresatki jak również numeru telefonu napisanego na wewnętrznej stronie obroży :)[SIZE=3] i głupote puszczania psa bez jakiejkolwiek obroży ...
ostatni tydzień był nauczką dla wielu z nas :[SIZE=3])
[SIZE=3][SIZE=2]WilczyZew gadać każdy potrafi jak miałam okazje już sie przekonać...szczególnie jak si[SIZE=2]ę siedzi po drugiej stronie monitora ....na tyle na ile mogę pomagać zwierzakom tak pomagam ....więc [SIZE=3]sprawa z Misiem jest dla mnie tym tragiczniejsza...ale jak rozumiem będziesz się mądrzyć na forum i wszystko wiedzieć lepiej i żadna moja skrucha bąd[SIZE=3]ź czyn nie zmienią twojego podejścia jak i wielu innych krzykaczy że [SIZE=5][SIZE=6]Był to nieszczęśliwy wypadek [SIZE=4]którego [SIZE=6]Żałuje!!!

Posted

Molly nie przejmuj się co piszą to się mogło przytrafić każdemu :) najważniejsze, że Masiek się odnalazł!
Super wiadomość, że Max czyli Misiek2 jest w domu swoim już :) A czy Miś wraca teraz do Ciebie? Krzykaczkami nie przejmuj się wcale.

Posted

Moli - bardzo się cieszę, że maluch już zidentyfikowany.Czy pan mówił kiedy i o której godzinie stracił go z oczu?
Chłopak, który go znalazł twierdził, że długo pies za nim łaził i dlatego dzwonił do Agi.
No i ciekawe czemu go nie szukał w nocy.Ja tam z nim chodziłam długo aż mróz mnie przegonił ale psa nikt nie szukał w tamtej okolicy.

Posted

[quote name='ivette3']Moli - bardzo się cieszę, że maluch już zidentyfikowany.Czy pan mówił kiedy i o której godzinie stracił go z oczu?
Chłopak, który go znalazł twierdził, że długo pies za nim łaził i dlatego dzwonił do Agi.[/QUOTE]
on go zgubił w okolicach domu ....mówił:" zawsze trzyma sie nogi...a nagle zniknął to było około pory obiadowej" szukał wołał a psa ani widu ani słychu .....
joaska8 niewiem to zależy od Agi czy miś wróci do mnie....wolałabym aby wrócił do karmelci tam miał psiaki do towarzystwa teren do wybiegania sie ...a u mnie klita 27m2 dwa koty i ja ;) zobaczymy...

Posted

[quote name='bela51']Super, ze Mis - Max odnalazł Pana, czy tez odwrotnie :lol:
A Wy obstawiajcie walki psów ! :lol: Ziarnko do ziarnka i sie nazbiera !
Słusznie prawisz cioteczko :p;)

Posted

[quote name='MollyMolly']joaska8 niewiem to zależy od Agi czy miś wróci do mnie....wolałabym aby wrócił do karmelci tam miał psiaki do towarzystwa teren do wybiegania sie ...a u mnie klita 27m2 dwa koty i ja ;) zobaczymy...[/QUOTE]

A Karmelcia to ten dom z Opola hmm... bo ja nie do końca w temacie jestem. :) A swoją drogą jak z kotami się dogaduje to dobry psiak z niego :)

Posted

[quote name='MollyMolly']on go zgubił w okolicach domu ....mówił:" zawsze trzyma sie nogi...a nagle zniknął to było około pory obiadowej" szukał wołał a psa ani widu ani słychu .....
joaska8 niewiem to zależy od Agi czy miś wróci do mnie....wolałabym aby wrócił do karmelci tam miał psiaki do towarzystwa teren do wybiegania sie ...a u mnie klita 27m2 dwa koty i ja ;) zobaczymy...[/QUOTE]

Czyli przynajmniej całe popołudnie,wieczór i pół nocy ten biedak tam latał.
Teraz mam radość, że go zabrałyśmy z tej ulicy.On z tą swoją gładką sierścią mógł nocy nie przetrzymać...albo wlecieć pod tramwaj lub auta-tego w okolicy akurat nie brakuje.

Posted

[quote name='joaska8']A Karmelcia to ten dom z Opola hmm... bo ja nie do końca w temacie jestem. :) A swoją drogą jak z kotami się dogaduje to dobry psiak z niego :)[/QUOTE]
tak to w opolu :) tam gdzie był wcześniej...nawet chciał sie bawić z kotami ..tylko że im to raczej nie w smak było :) dlatego wydawał dziwne dźwięki :P
Ivett3 bardzo dobrze zrobiłaś ...zamarzłby jak nic ...z ulicami to on ostrożny ryzyko w tym kierunku niewielkie jak miałam okazje sie przekonać :D ale zimno :( to już inna sprawa.....z tak krótką sierścią długo by nie dał rady :( dziadek go szukał ale w innym rejonie ...nie koło szkoły .... i nie po 22..tylko duuużo wcześniej ...mijał się z wami jak my z Miśkiem na gigancie...

Posted

MollyMolly No na pewno od Agi zależy ale jak coś to go weźmiesz do siebie ? Kotki będą miały bodyguard'a :P :) Ten w Opolu to kurcze chyba kaskę jeszcze wisi z tego co mi Aga mówiła więc Misiu musi się odkuć troszkę a najpierw spłacić dług :D
A trzeba się spiąć i oby znalazł szybko stały i to taki bardzo kochający :)

Posted

Ciotki, dzięki wielkie za sklecenie tekstów, oba się przydadzą, bo chciałam na dwa województwa zrobić, po ostatnim spacerze z psiakiem się wezmę :)
Cudownie, że Misiek2 wrócił do swojego domku:multi:

Nie chcę się wcinać w sprawy finansowe, ale uważam, że skoro koszt paliwa i ulotek to wydatki związane z Miśkiem, to z braku wpłat dobrowolnych i jednorazowych, powinno się zrobić bazarek (czy fantowy czy cegiełkowy) na pokrycie tych wydatków, bo danavas zapłaciła z tego z własnej kieszeni, wiedząc po prostu, że MUSI, a nie była to Jej dobrowolna, nieprzymuszona wola. Ktoś musiał ponieść te wydatki i padło po prostu na danavas.

Co do wysyłania Miśka do karmelci- przez długi czas śledziłam wątek Igi i nawet jeśli nie było tak, jak większość osób podejrzewało, to moim zdaniem powinna Wam się zaświecić czerwona lampka. Lepiej nie ryzykować, bo psiak sam o swojej krzywdzie nie powie. Nie chcę znowu rozpoczynać tej samej dyskusji, która się tam toczyła, wyrażam tylko swoje zdanie, a zrobicie jak chcecie, bo normalna sytuacja to to nie była....:shake:

Posted

[quote name='Yoana']W sprawie walk psów :lol: - stawiam na Miśka :Cool!: Misiek- nie zawiedź mnie!

Za darmo nie ma :evil_lol::eviltong: stawiania !
Ile stawiasz ? grzecznie pytam :mad::D;)

Posted

Paula ja nie znam sytuacji i nie chce się wtrącać dlatego nie wtrącam się.
dziewczyny dawać po 5zł chociażby aha i ja proszę numer i dane konta gdzie tego piątaka mam wpłacić a w przyszłym miesiącu postaram się więcej :)