Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted (edited)

Dowiedziałam się, że Aga miała przekopy ze Strażą Miejską, którą nasłali na nią mieszkańcy i sprzątaczka bloku.Jak widać na Parkitce nie brak podłych ludzi.Agnieszka wyprosiła pozwolenie od administracji spółdzielni na wieszanie ulotek ale tylko wewnątrz bloków...czyli jeśli ktoś wpuści ją na klatkę schodową i pozwoli wieszać na tablicy :(.

PS.Czy jest ktoś , kto może pooglądać rejony Jasnej Góry,parków w kierunku ul.Barbary ...lub rejon Rynku Wieluńskiego w stronę Grabówki? Jeśli to prawda, że Miśka widziano na Parkitce, to on może przemieścić się właśnie w te rejony, może też być w III Alei NMP lub wracać Łódzką lub Ludową pod Real.

Kto może rozglądać się w tamtych rejonach ? Najlepiej gdyby choć odrobina ulotek już tam się pojawiła.
Wiem, że nie każdy może drukować.Ale może choć kilka kartek odręcznie pisanych z grubo zaznaczonym tytułem ZAGINĄŁ MAŁY PIES....(poniżej opis z ulotki i nr tel ) dało by radę już zaznaczyć w tych kierunkach zanim z prawdziwymi ulotkami trafi ktoś z rozklejających?
Trzeba nadgonić czas!
Proszę Was ! Choć kilka kartek np. na pobliskich Wam przystankach.

Edited by ivette3
Posted

ja już wróciłam spacer niezbyt długi ale z dzieckiem małym nie mogę sobie pozwolić na długie spacerowanie, runda zrobiona od pętli tramwajowej wzdłuż Czecha tu ulotki wieszałam bo nie wszędzie były, pod laskiem byłam na Promenadzie ulotkę zawiesiłam przy wejściu do lasu i jedną wcześniej. Ale co to jest 20 ulotek znikają błyskawicznie. Zahaczyliśmy o cmentarz i działki ale tam śladu nie ma. Kurcze ale tak pomyślałam skoro on ciągnie te smycze za sobą to może prócz łapek odbitych na śniegu ( gdzie nie wiadomo jakiego to psa ) to smycz zostawi ślady....

Posted

Moze przed sklepami powiesic ,dworcami autobusowymi ,przystankach ,sklepami ZOO,szkolami(sa teraz wakacje szkolne?)
odwiedzic straz miejska i pokazac ulotke,czy polcje.

Posted

Każda ulotka może okazać się tą najważniejszą, więc warto nawet pojedyncze zawieszać.Dzięki joaska8
Piszesz o rejonach, które już dwa razy były klejone :(.Ludzie są na prawdę dziwni :(.Śmieci potrafią wywalać przez okna na swój trawnik ale ulotki im zawadzają :(.

Posted

ivette3 nie musisz dziękować na ile mogę angażuję się w sprawie tak bardzo bym chciała aby się odnalazł już, tym bardziej, ze mrozy idą coraz to większe i ten weekend szczególnie mroźny :( Czecha od mojej strony przy TBS-ach nie rozwieszone znaczy teraz ja na Czecha wiekszość okleiłam bo tam głębiej już na każdym praktycznie bloku i klatce było. jeden Pan nawet mnie do klatki chciał wpuścić abym od wewnątrz przykleiła żeby nikt nie zerwał. Są jeszcze ludzie, którzy są pomocni ale mało niestety....

Posted

Obeszlam cala okolice Jasnej Gory,Kubiny,wyszynskiego,Jadwigi,Ewy,cala Barbary,okolice parkow,popieluszki,Parkitka od Obi do Jadwigi/Krzysztofa....Rowniez sikorskiego i miedzy blokami...Ani sladu Miska Normalnie pies widmo;/

Posted

ja teraz powiadomiłam siostrzeńca to nastolatek włóczy się z kolegami po tysiącleciu i promenadzie wysłałam mu zdjęcie i mówi, że postarają się rozglądać i moze ogłoszenia poprzyklejają jeszcze. Zamiast bezczynnie łazikować to może akurat trafią na Misia.

Posted

Dzisiaj spotkałam babeczkę, która Miśka kilka dni temu widziała pod realem. Nie złapała, bo było chyba to od razu po ucieczce i nie było ulotek. Obiecała, że będzie się rozglądać.
Na Parkitce niestety musicie uważać, bo tam snoby mieszkają i przeczulenie na punkcie czystości straszne.
Jak dobrze pójdzie, to jutro do południa pójdziemy z psami na Dekabrystów, to będziemy bacznie szukać. Kilka jednostek będziemy musieli przejść i na inne osiedla wkroczyć, więc może się uda!

Posted

No na pewno jest głodny już jutro chyba tydzień minie odkąd go nie ma :( Biedactwo. Żeby tylko się wiedziało w którym miejscu jest najwięcej to by tam się z jedzeniem pachnącym poszło ale to cięzko wyczuć gdzie on jest w danej chwili

Posted

przejechaliśmy dzisiaj dwa razy kawałek kolonii grabówki bialskiej , okulickiego , łódzkiej nie było miśka , ale był półmrok już , w drodze z miasta to samo , ale o tej porze to już ciemno zupełnie

Posted (edited)

ciagle zagladam na watek z nadzieja ,ze psineczka sie znalazla i grzeje dupke w cieplym
Czy go wolacie czy tylko jezdzice autem?.Moze dotrzec pieszo tam gdzie auta nie jezdza?
Moze sie udal w poszukiwaniu jedzenia tzn gdzie jest duzo ludzi i sklepy,smietniki osiedlowe uliczne

Edited by xxxx52
Posted

[quote name='xxxx52']ciagle zagladam na watek z nadzieja ,ze psineczka sie znajdzie.
Czy go wolacie czy tylko jezdzice autem?.Moze dotrzec pieszo tam gdzie auta nie jezdza?[/QUOTE]

Ja tez tu zagladam, gdy tylko widze nowy wpis... Tak mi go żal...:-(
Dziewczyn, ktore biegają po całym miescie w poszukiwaniach, tez.

Posted

Moze zatelefonowac do Strazy miejskiej czy Policje, z zapytaniem czy patrole nie spotkaly psa ciagnacego linke za soba?
Moze zatelefonowac do schroniska,czy ktos nie przyprowadzil psa bez lub z linka?

Guest Elżbieta481
Posted

Zaglądam z nadzieją..A jakiś hycel tam nie działa?Może odłowił?Pytam,bo nie wiem..A służby porządkowe?Nikt nie widział ..
Misiek powsinogo wracaj już!
E/W/R

Posted

Mam, pytanie gdzie mogę pobrać ten drugi plakat, który rozwieszacie z Miśkiem stojącym? On zdecydowanie bardziej oddanie wielkość psiaka, a chciałabym jeszcze pare powiesić.