Ty$ka Posted May 22, 2011 Posted May 22, 2011 Zalety: - poręczny - wiecznie radosny - łagodny wobec ludzi - akceptuje dzieci - pojętny (szybko się uczy) - reaguje na polecenia (zna podstawowe komendy) - dogaduje się z psami - szybko akceptuje zmiany (aklimatyzuje się) - nadaje się do sportów (frisbee, agility) Wady: - nieufny - nie potrafi chodzić na smyczy - potrzebuje sporo ruchu (kipi energią) Opis: Misiek to 5letni psiak żartobliwie nazywany "miniaturką owczarka niemieckiego". Ma czarny czaprak gdzieniegdzie zdobiony brązowym plamami. W ciemnych oczkach odbija się radość i ciekawość. Misiek jest pełen pozytywnej, zaraźliwej energii, wciąż skory do harców i zabaw. Miś uwielbia szaleństwa z pobratymcami. To bardzo energiczny, zawsze uśmiechnięty psiak. Szybki jak gepard, zręczny jak sarenka i czujny jak pantera. Żaden ruchomy obiekt nie ujdzie jego uwadze. Lubi współpracować z człowiekiem, a przy tym jest bardzo pojętny, szybko uczy się nowych komend. Największą nagrodą za wykonanie poleceń jest energiczna zabawa przeplatana życzliwym słowem i smakołykiem. Jako pies niewielkich rozmiarów jest poręczny, dzięki czemu zmieści się do każdego pojazdu, którym będzie miał okazję wybrać się na dłuższą przejażdżkę. Nadaje się do sportów, gdzie da upust swojej energii. Potrzebuje sporo miejsca do biegania. Świetnie nada się na psa stróżującego. Misiek jest zaszczepiony i odrobaczony. Psiak przed adopcją zostanie wykastrowany. Warunkiem adopcji jest wizyta przed- i poadopcyjna oraz podpisanie umowy adopcyjnej. Kontakt: e-mail: gibon83@o2.pl Quote
Ty$ka Posted May 22, 2011 Posted May 22, 2011 Do treści dodane dwa ostatnie zdania :p. Można go ogłaszać :) Bardzo się cieszę, że M. się rozkręca. Quote
danavas Posted May 22, 2011 Author Posted May 22, 2011 A ja czekam na zrzeczenie się przez babcię pieska...w dniu w którym zabrali Misia do dt Marta obiecała że wyśle.... Quote
danavas Posted May 22, 2011 Author Posted May 22, 2011 Ty$ka napisał(a):Do treści dodane dwa ostatnie zdania :p. Można go ogłaszać :) Bardzo się cieszę, że M. się rozkręca. No i git ...jeszcze tytuł i wysyłamy do Kasi...:) Quote
danavas Posted May 23, 2011 Author Posted May 23, 2011 Tysia to wybierz proszę jakiś tytuł i wyślij Kasi...możesz? Quote
koosiek Posted May 24, 2011 Posted May 24, 2011 Czy ktoś mógłby porozsyłać nieco wątek? Finanse Misia leżą... Quote
Rodzinkowo Posted May 24, 2011 Posted May 24, 2011 Dzisiaj byliśmy profilaktycznie u lekarza: waga 17 kg, wiek ustalony głównie po zębach ponad 7 lat, sprawność motoryczna bardzo dobra. Zakupiono tabletki na odrobaczanie (20 zł) i p/kleszcz (18 zł). Koszt wizyty = 0 zł. Razem 38 zł. Mysiek szybko się uczy i przyzwyczaja. Zawsze radosny i zadowolony. Chętny do zabawy, ciężki do zabiegania. Quote
Ty$ka Posted May 24, 2011 Posted May 24, 2011 Mnie osobiście podoba się Twoja propozycja, danavas: "Misiek nie szuka domu...Misiek szuka Ciebie" Quote
danavas Posted May 24, 2011 Author Posted May 24, 2011 powiedziała Kasi żeby wybrała coś....ma dwie opcje więc na pewno coś wybierze...ogłoszenia gotowe..teraz trzeba wątek porozsyłać...bo wisimy kasiorkę za dt... Quote
danavas Posted May 25, 2011 Author Posted May 25, 2011 ok trzeba zdecydować bo Kasia sama nie chcę wybierać.... a ja tez nie.... głosowanie do dziś do wieczora: mamy dwie opcje do wyboru: 1."Psi wulkan energii - adoptuj Miśka!" 2."Misiek nie szuka domu...Misiek szuka Ciebie" Quote
koosiek Posted May 25, 2011 Posted May 25, 2011 Hotel Misia kosztuje 87,50 tygodniowo. Misio siedzi tam już dwa tygodnie, za dwa dni zaczyna się trzeci, czyli do 27 powinno być łącznie wpłacone 262,50 zł. Do tej pory wpłynęło do mnie na konto 65 zł + 15 zł zostało z pieniędzy przeznaczonych na weta (dobrze piszę?), czyli razem 75 zł. Misio jest na minusie 187,50 zł a ten dług wciąż będzie rósł, bo brakuje deklaracji :( Quote
danavas Posted May 25, 2011 Author Posted May 25, 2011 Tyśka jeszcze wczoraj Ci się drugi podobał:D Quote
Ty$ka Posted May 26, 2011 Posted May 26, 2011 Ale tego drugiego nie było :PP Oczywiście oba są fajne ;) Quote
danavas Posted May 26, 2011 Author Posted May 26, 2011 [quote name='piescofajnyjest']czy moj list z kasa dotarl na Myska??? Koosiek nic nie pisała.... a do niej poszedł? cioteczki reaktywacja na fb: trza Misia lansować.... http://www.facebook.com/event.php?eid=143106909093175 Quote
danavas Posted May 26, 2011 Author Posted May 26, 2011 są odzewy z fb... Koosiek ja nadal nie mam Twojego konta...nie miałąm wyjścia i podałam moje bo już trzeba było....wszystko od razu co wpłynie przeleje na poczet długu.... Quote
Kalva Posted May 27, 2011 Posted May 27, 2011 drugi tytuł lepszy i bardziej chwytliwy:) zaczynamy naprawdę prosić o pomoc na fb bo Msiek musi szybko do domku, a i za hotelik trzeba zapłacić Quote
danavas Posted May 27, 2011 Author Posted May 27, 2011 Koosiek zapisz w finansach że dostałam na Misia 216zł od Urszuli T. wysyłam to od razu na poczet długu Misia.... moje 30 zł (czerwcowe) wpłacone na Misia uwzględnij, bo nie wiem czy zaznaczyłaś że poszło...i z pomocą przyszedł nam Roland_De który od czerwca daje 50 zł stałej...wyślij mu pilnie nr konta na pw....ja też konta nie mam i na fb podawałam moje... Quote
koosiek Posted May 27, 2011 Posted May 27, 2011 piescofajnyjest napisał(a):czy moj list z kasa dotarl na Myska??? Doszło wczoraj :) Tylko muszę znaleźć chwilę, żeby wymienić. Danavas, wysyłam nr na pw. Quote
danavas Posted May 27, 2011 Author Posted May 27, 2011 koosiek napisał(a):Doszło wczoraj :) Tylko muszę znaleźć chwilę, żeby wymienić. Danavas, wysyłam nr na pw. ok już mam:) wszystko co mi wpłynie z fb będę kierować od razu na konto dt... Quote
Recommended Posts