Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

[quote name='Tiger']dusje, umarłam :lol::lol::lol:

A tak naprawdę ....:angryy:

Rozmawiałam z PauliNka030894 dziś - telefonicznie i powiedziałam , że Misiek powinien pojechać do yumanji - hotelik sprawdzony, 50km od Łukowa - zabrałaby dziś psa - bezpłatnie - 75 zł byłoby w skarpecie Misia... Uznałam , że ustaliłyśmy to , że pies pojedzie do yumanji.... okazuje się, że decyzja została podjęta zupełnie inna ....
Jestem przeciwna dawaniu psów do niesprawdzonych hotelików , zwłaszcza , że była alternatywa hoteliku u yumanji - również od dziś ....
-------------------------

Bylam przekonana,ze Misiek pojedzie do yumanii,dzwonilam do niej z prosba o przyjecie psa.Stalo sie inaczej.

Posted

jestem tu wystarczająco długo żeby przeczytać wątek Ramzesa i widzieć jak było u Yumanji w jego przypadku....a tamten został sprawdzony przeze mnie i Koosiek i jest tańszy niż u Yumy i warunki lepsze...chociażby te żywieniowe... a zobacz sobie na google że w Mikówcu jest tylko jedna ulica - Tęczowa a numeru nie pamiętam...
to że ktoś jest tu krótko wcale nie znaczy że nie umie czytać istniejących wątków...i nie jest to żadnym wyznacznikiem do oceny...

Posted

problem dokładnego adresu rozwiązuje podanie nr telefonu albo maila - wtedy odwiedzający będą mogli po prostu zapytać bezpośrednio, a gdyby był dom bezpośrednio się porozumieć i tyle. Bardzo dużo na dogo niezarejestrowanych dt, kontakt być musi, bo jakby danavas akurat nie mogła być obecna to będą niepotrzebne nerwy!

Posted

mam nieodparte wrażenie, że w większości ludzie tu piszą sami do siebie i nie czytają uważnie, widać taki bałaganowy wątek - czy ktoś już prosił o zmianę administratora wątku? Ważne, że Miś już bezpiecznie szuka ds, oferta z ogłoszeniami aktualna, ja będę zaglądać, ale jakby co proszę o pw

Posted

Przyklad tajemniczego sanatorium....na maila....mam miejsce...na pw....mam miejsce....:diabloti:

http://www.dogomania.pl/threads/201606-Dom-tymczasowy-dla-potrzebującego-psa?p=16836827#post16836827

no i jeszcze tutaj:

http://www.dogomania.pl/threads/201606-Dom-tymczasowy-dla-potrzebującego-psa?p=16828170#post16828170

Mamy wiec w googlach szukac albo zajechac na Teczowa i tam pukac do wszystkich drzwi? Duch Barei jest wsrod nas.

- Dzien dobry,czy tu mieszka pan Henio?
- Panie, jaki Henio??? -Jozek mieszka,idz pan do diabla bo zawolam policje

Puk puk
-Szukam pana Henia
-Mieszkal,ale juz nie mieszka,hmmm spytaj pan pod 15, moze tam cos wiedza

Pod 15

Puk puk
-Czy tu mieszka pan Henio?
-Henio???? ten od Franka i Jozki? Panie,on juz od 2 lat nieboszczyk,panie...
-Taki od psow,nie nieboszczyk
-Aaaaa,kiedys byl tu taki Heniek z jakims kundlem,pytaj pan pod 125 u sklepowej

U sklepowej

- Proszem pana,ja jestem po zawodowce i wlasnie podnoszem kwalifikacje i nie wchodzem w jakies uklady z policjom.Sie ten rozum ma ,nie?! Nie znam Henia,nie wiem,nie widzialam!Alkohol sprzedajem tylko za okazaniem dowodu osobistego

U proboszcza
-Wiem,ale nie powiem......oltarz trzeba odnowic,panience najswietszej koronke pozlocic.....noooo owszem..... przychodzi na msze z jakimis kundlami wyjcami..........

Policja

-Kiedy zaginal? Nie zaginal?!To co mi pan glowe zawraca!Jakie psy?!My tu mamy powazne sprawy.. a rzecznik na urlopie.Sad Grodzki znajdzie panu pana Henia!Dowodzik prosze!

Posted

Dusje czepiasz się niepotrzebnie. Po co siejesz te swoje wątpliwości. Jeśli nie wierzysz w to,że Misiu ma tam dobrze, to weś adres na pw i jedź tam i wtedy będzie wszystko jasne. Nie przekreślaj człowieka tylko dlatego , że pies mógłby mieć np u Yumanji lepiej. Tak samo co do adresu . Jestem jak najbardziej za tym aby nie podawać go publicznie. Przecież danavas nie chce tego ukrywać, napisała,że jeśli ktoś chce to dostanie adres na pw i to jest jak najbardziej w porządku. Tylko teraz czepiasz się,żeby podała go tutaj na wątku , a napisałaś do niej pw ?

Tak Tigier rozmawiałam z Tobą o tym pomyśle, ale potem okazało się,że po pieska mogą przyjechać no i przyjechali nie wiem w czym problem. Z tego co wiem Marta będzie chciała tam pojechać i sprawdzić warunki. Niech ona sama się przekona .

Tyle na ten temat a teraz może zajmijmy się czymś korzystniejszym i pomóżmy Miśkowi szukać domu, bo takie konwersacje na pewno mu w tym nie pomogą.

Posted

Odpowiem.Nie mam nic do pana Henia,przynajmniej na tym etapie.Nie upieram sie przy innym DT,jeszcze nie teraz.Adres jest istotny.Zblizaja sie wakacje,urlopy.Rodzinkowo ma byc osoba posredniczaca,podsylac foty itd.Co bedzie,gdy wyjedzie na urlop? Ktoras z Was bedzie podjezdzac tam?Ja - nie, z uwagi na jedyne 1400 km dzielace mnie od tego miejsca.Tyle na ten temat.

Posted

Ty$ka napisał(a):
Kalva, więc popraw - dobrze? Koło mojego nicka z 20zł popraw na 10 - tyle deklarowałam i tyle dać mogę. ;)

poprawione:) skopiowałam to z postów - chyba raz pisałaś 10, raz 20, a może to i moja literówka-cyfrówka, bo było późno, nieistotne bo już poprawiłam na tyle na ile możesz oczywiście czyli 10 zł.
czy ktoś pytał inne osoby, które się zgłosiły - wszystkie wymieniłam, ile mogą zdeklarować? Pewnie księgowa Misia to zrobi, ale może im szybciej tym lepiej bo Miś w potrzebie.
Czy już wiemy jak było u weta??? Co u malucha?

Posted

Kochani przypomnę Naszego Misia:)

Koosiek- i ja proszę abyś była księgową wątku Misia i poprowadziła wątek:)
będą finanse w 1 poście.

A napiszesz do Moda Maupa4 o zmianę prowadzącego wątek? Proszę pięknie;);)

Posted

do weta pojadą w poniedziałek...źle wam napisałam ..nie wzięłam pod uwagę że dziś sobota...sorki....puki co Misiu jest odizolowany od innych psiaków bo nie był odrobaczany, a pieski całkiem niedawno wszystkie gdy Fox przyjechał dostały tabletki,więc nie ma sensu ich ponownie faszerować....Misia trzeba wykąpać,bo podobno jego zapach to masakra....jest kochany i wesolutki....puki co nie biegał z innymi pieskami ale nie warczy na nie i nie szczeka...a Foxowi przygląda się z ciekawością...
Rodzinkowo sprawdzili go na swoich pociechach..nie okazywał agresji...za bardzo z nim nie poszalały ale jak Miś będzie już odrobaczony to dokładnie go posprawdzaja na dzieciaki i inne pieski....
każdy kto zachce odwiedzić Misia niech kontaktuje się ze mną, Rodzinkowo lub PaulinKa030804 (ona ma mój numer) zawsze któreś z nas na dogo jest...ja jestem codziennie.... podamy tez adres mailowy
Rodzinkowo ma już zdjęcia i niedługo je wrzuci na watek z jakimiś nowinkami Misiowymi...
Panowie obawiali się jak Miś będzie się zachowywać w nowym miejscu ...czy nie bedzie osowiały bo przecież do poprzedniego przywykł przez tyle lat....
to dopiero pierwszy dzień ale można spokojnie stwierdzić że nie zrobiło to na nim raczej wiekszego wrażenia...jest radosny i rozpiera go energia....

Koosiek wysyłaj pw z numerem konta bo trzeba zapłacić za pierwszy tydzień chociaż i tablety na robale....

Posted

Misiu jest w dobrych rękach:)... jak sobie pomyśle jak tu było nerwowo na tym wątku...a teraz już każdy odetchnął.....piesek bezpieczny:) cel minimum osiągnięty!!! ...teraz jeszcze deklaracje i szukamy domku na zawsze....moja deklaracja nie aktualna już...mogę dać dopiero od czerwca...ale zwiększam na 30 zł...

Posted

sprawdzam sobie skrzyneczkę a tam niespodzianka:) Rodzinkowo sprezentowało fotki Misia zrobione zaraz po wczorajszym przyjeździe:)
połowa zamazana bo chłopak tak biegał...ale coś wybiorę i wrzucę cioteczkom:)

Posted

Cieszę się,że u niego wszystko dobrze. Miejmy nadzieję,że psiak będzie umiał się"zachować" w stosunku do innych psiaków to może nawet i do domku z towarzystwem pójdzie :evil_lol:
No to w takim razie czekamy na zdjęcia Misia pysia :D
oraz numer konta:razz:

Posted

Ale z Misia to chyba nie jest wcale taki maluch ,jak pisala danavas wczoraj ,może mniejszy od ONka faktycznie a ja zrozumialam ,że z niego to taki nieduży,nawet maly pies ..