Kalva Posted May 13, 2011 Posted May 13, 2011 danavas napisał(a):no widzisz ale to wszystko juz wiemy... już z nią o tym rozmawiano powiedziała że psa mamy zabrać dziś...albo ona go odda do schronu i nie powie do którego..nie poda tez miejscowości w której jest pies...a rozmawiać bedzie tylko z osoba której nick podała.... więc puki nie mamy transportu taki telefon jest bezcelowy....postawiła księżniczka warunki...przez telefon to jej można tylko nawrzucać jopów....i samemu się nawkurzać.... to jakiś dziecinny szantaż. O co chodzi - jak chcesz transportować nie wiadomo skąd? Trzeba dzwonić, powiedzieć, że zabieramy psa - niech da namiary - bo jak rozumiem się spieszy - tu viola pisała, że jak blisko to może jej się uda coś zorganizować, ajk nie to zaraz popytamy ludzi z okolicy z dogo czy fb, musimy psa ratować i już Quote
koosiek Posted May 13, 2011 Posted May 13, 2011 Ale pisanie, że to nie ma sensu, że pewnie nie odbierze - gucio psu pomoże. A może właśnie by odebrała, może udałoby się z nią dogadać... Fajnie Paulina, że zadzwonisz, mam nadzieję, że się uda. Dobrze by było, gdybyś najpierw wzięła od Danavas adres, do którego trzeba dowieźć psiaka. Quote
danavas Posted May 13, 2011 Author Posted May 13, 2011 mam tylko nadzieje że ona nie strzeli fochem kolejny raz....pieska trzeba by przewieźć koło częstochowy.... Quote
bela51 Posted May 13, 2011 Posted May 13, 2011 olga7 napisał(a):Ile w tym wszystkim na wątku Miśka jest prawdy-nie wiadomo .Panienka mocno obraziła się na wszystkich z dogo a pies już trafil do schronu-mordowni w Łukowie ,gdzie dlugo nie pożyje ,albo cala ta sprawa Miśka jest juz nieaktualna i pies zniknął. Może rodzinka sprężyla się i pozbyla już psa-i teraz nie ma czym się" chwalić." Nr tel. do Marty jakoś nie dojrzalam,moze byl wcześniej. Inaczej tej dziewczynie powinno zależeć,by pies mógl nadal żyć,niekoniecznie w schronie. Nie chce moze rozmawiac,bo psa juz nie ma albo wpakowala go do tej mordowni-schronu i po sprawie. Telefon do Marty na pewno ma Martika, przeciez juz do niej dzwoniła chyba dwa dni temu. Jesli ktos potrafi rozmawiac z osoba pokroju Marty, niech dzwoni. Ja boje sie, ze Olga ma racje. Tiger, znajoma Marty byla na dogo 10 maja. Ona jest z Lublina, moze ktos ja zna i ma do niej telefon ??? Quote
PaulinKa030894 Posted May 13, 2011 Posted May 13, 2011 Dobra juz siegam po telefon miejmy nadzieje ze odbierze Quote
dusje Posted May 13, 2011 Posted May 13, 2011 Napisał ick tel. kontaktowy tel: 507584727, mail: marta.cegielko@gmail.com Quote
danavas Posted May 13, 2011 Author Posted May 13, 2011 powiedz jej ze z Częstochowy ja bym go odebrała...nie musi mi go pod dom podstawiac....w sumie ja mogę max do Radomska pojechać... Quote
PaulinKa030894 Posted May 13, 2011 Posted May 13, 2011 sie dodzwonilam. No wiec wiesci są takie Pani Marta ewentualnie może pieska dowieźć za pół godziny do centrum Łukowa , czyli piesek jest tutaj zapewne. I jak robimy z transportem ? Ja niestety zadaleko jestem. W razie czego mam się z Panią Martą kontaktować ponieważ ona by zadzwoniła do tiger i może ona by psiaka dowiozła w okolice nowego DT Quote
koosiek Posted May 13, 2011 Posted May 13, 2011 Jeśli Paulinie nie uda się dogadać z Martą, można poprosić wolontariuszy z okolicznych schronisk o sprawdzenie,czy przez ostatnie 3tygodnie nie przyszedł taki pies... Tylko z Łukowem może być problem :( Poproszę Yumanji, żeby zajrzała na wątek, ona mieszka niedaleko i już kiedyś z Anitą_happy wyciągały psy z Łukowa. Kojarzycie może inne schroniska w okolicy? EDIT: ufff, czyli jednak można... Quote
koosiek Posted May 13, 2011 Posted May 13, 2011 A może właśnie u Yumanji byłoby miejsce? To pod Garwolinem, niedaleko Łukowa. Można by wtedy na spokojnie poszukać transportu dalej. Quote
danavas Posted May 13, 2011 Author Posted May 13, 2011 wieice co? ja mam kontakt do hotelu pod Warszawą...oni powinni miec miejsce moze sie dogadamy ze do nich od razu????? paulina możemy sie wymienić numerami na pw??? Quote
PaulinKa030894 Posted May 13, 2011 Posted May 13, 2011 To spróbuj się z nią skontaktować, a jak nie to może poprosić kogoś z tych okolic żeby przetrzymał psiaka, i wtedy próbować przewieźć go do tej częstochowy , bo w sumie kawał drogi . Wiem że w wawie u Tatoi w hoteliku jest bardzo dobrze , może u niej było by miejsce i może udało by się narazie go tam umieścić i szybko zbierać deklaracje? Wtedy można by było jakieś bazarki zrobić wyslalam Ci moj numer telefonu już :) Quote
danavas Posted May 13, 2011 Author Posted May 13, 2011 no ale u mnie to tez jest tylko na tydzień...wiec fajnie jakby od razu do dt poszedł i wtedy biegiem deklaracje zbierać.... wysyłam ci Paulina moj nr na pw bo ja musze jechac do miasta i nie bedzie mnie na dogo...a jakby piesek jechała w moje strony to tez potrzebuje mu bude kołowac bo to pusty plac jest i nie ma nawet pomieszczenia do którego mogłby wchodzic piesek.... Quote
PaulinKa030894 Posted May 13, 2011 Posted May 13, 2011 Może napiszę do Tatoi jak się sprawy miewają i czy piesek mógłby mieć u niej miejsce ? słuchajcie z tego województwa lubuskiego na mapie dogo jest też kilka osob ktore oferują DT na cito wiec moze napisac do nich czy nikt by nie przygarnal go na kilka dni i bysmy zebtraly deklaracje i wtedy hotelik ? Quote
danavas Posted May 13, 2011 Author Posted May 13, 2011 no ja juz dzwoniłam do tego mojego znajomego dt ale poczta mnie łapie...będe próbowac cały czas...jak sie dodzwonie to dryndne do Ciebie Paulinka bo nie wiem kiedy uda mi sie wrócic do domu.... Quote
danavas Posted May 13, 2011 Author Posted May 13, 2011 pytajcie gdzie sie da tylko trzeba tez sie spytac czy np pierwszy miesiąc moznaby z tygodnia na tydzien płacic....bo na razie nie mamy nic kasy... Quote
Martika&Aischa Posted May 13, 2011 Posted May 13, 2011 Jestem dopiero teraz. Cieszę się że coś się ruszyło i udało się dodzwonić do Pani Marty! Mocno trzymam kciuki !!!! Quote
PaulinKa030894 Posted May 13, 2011 Posted May 13, 2011 Okey. Tylko teraz , jak to bedzie z tym transportem ;/ ehhh dobra bede pisac do Tatoi moze jakos ładnie to sklepie nie mam talentu do pisania. Quote
Olga7 Posted May 13, 2011 Posted May 13, 2011 Po niedawnej nauczce na wątku fikcyjnego wilczaka Woltera ,zaczynam czasem wątpić ,gdy wątek zaklada ktoś nowy ,spoza dogo .Tym razem już wiemy,że pies istnieje i żyje nadal .. zajrzalam po nr tel. do wyszukiwarki i są ogloszenia Miska : http://www.lsoz.org/index.php?p=1_28_Zwierz-do-adopcji http://owczarki.eu/psiak/867 http://allegro.pl/ma-byc-powieszony-misiek-stroz-podworka-pilny-dom-i1564850945.html http://www.dogomania.pl/ogloszenia/id/705/ http://www.adopcje.org/adopcja69810.html http://warszawa.gumtree.pl/c-Zwierzaki-psy-szczenieta-oddam-psiaka-W0QQAdIdZ274510546 [FONT=arial](19.04.11r.) Pies, średniej wielkości (sięga do kolan) pełen energii, łagodny, radosny. Szybko i łatwo nawiązuje nowe znajomości z ludźmi - wystarczy podejść i okazać sympatię. Potrzebuje podwórka do biegania (a potrafi szybko) jest doskonałym stróżem. Kijkiem, kością, patykiem zajmie się na pół dnia. Nie toleruje innych zwierząt. Szczepiony. Nie jest typem psa spacerującego przy nodze. Zawsze w biegu, wszędzie go pełno. Kontakt w sprawie adopcji pod nr: 507584727 [/FONT] Quote
dusje Posted May 13, 2011 Posted May 13, 2011 Przed chwila rozmawialam z yumanii Jej tel. Kontakt telefoniczny : Asia - 500 893 485 Wejdzie na watek dzisiaj.Do Lukowa ma ok 50 km, moze podjechac po wczesniejszym umowieniu sie z nia.Cena hotelu 300 zl plus karma ok.80 zl. Kontaktujcie sie z nia ,pliss. Quote
PaulinKa030894 Posted May 13, 2011 Posted May 13, 2011 Mamy tymczas pod Warszawą 350zł/miesiąc jest możliwość płacenia z tygodnia na tydzień. To jest niedaleko od Łukowa. Trzymajcie kciuki dzwonię do Marty. Quote
PaulinKa030894 Posted May 13, 2011 Posted May 13, 2011 Dzwonilam do Marty . Bedzie wlasnie dzwonic do Tiger czy psiaka nie zawiezie w okolice gory kalwari gdzieś tam Przy Warszawie. Oby się udało Quote
Kalva Posted May 13, 2011 Posted May 13, 2011 Super Cioteczki! Hotelik pod Warszawą byłby super i oby Tiger tam mogła dotrzeć. Ja znikam do 21.00 ale potem mogę w razie co działać - pisać o deklaracje tu, na fb. I mamy osobę, która zaofiarowała Misiowi ogłoszenia na kilkudziesięciu serwisach! Trzymam kciuki za Misiaczka Quote
Recommended Posts