wojtuś Posted April 14, 2011 Posted April 14, 2011 Beatkaa napisał(a):Brak słów...:-( :( Gdybym miała taką babcię :angryy: A po drugie nie rozumiem tego jak schronisko w takiej sytuacji odmawia...nie ma czegoś takiego ! Dziwne...:roll:Nie jestem za tym by tam trafił,ale nie potrafię zrozumieć na jakiej zasadzie dają odmowę. Jeśli mówimy o DT trzeba deklaracje,cokolwiek...ja już nie dam rady niestety nic wyskrobać :-( Beatko masz racje:) Ciężko z tymi deklaracjami i u mnie, udało mi sie tylko jedną przełożyć na Irmę odebraną z łańcucha, ale tylko dlatego bo mestudio zostawiła Pieguskę na DS, a reszta Psiaków nadal szuka domku... Quote
danavas Posted April 14, 2011 Author Posted April 14, 2011 Mysia_ napisał(a):Nie wiem jak wygladała rozmowa ze schroniskiem, wiec nikogo nie chce oceniać, ale nie dziwie sie wcale, że schronisko ma opory w przyjęciu tego psiaka :roll: Wszystkie schroniska pękają w szwach, jakie schronisko zaryzykuje i przyjmie psa, który prawdopodobnie jest agresywny w stosunku do innych zwierząt? Przyjmą go i co dalej? Uśpią, bo będzie gryzł inne psy a w między czasie klika psów straci przez niego zdrowie, albo życie? Na dzień dzisiejszy nic nie wiemy na temat jego relacji z psami, ale z tego co pisze Marta to mogą być problemy. To psiak, który potrzebuje osobnego kojca, znacie jakieś schroniska w którym stoja puste kojce i tylko czekaja na psiaki? Ja niestety nie znam :-( a do tego jest rodzina... Rodzina taka a nie inna :angryy: ale jest! Według mnie pies nie jest bezdomny. Psiak jest piękny i myślę, że po porządnej akcji adopcyjnej znajdzie domek.. Potrzebne tylko doświadczone DT, deklaracje i tego się trzymajmy, proszę! Schronisko to nie jest rozwiązanie. oczywiście że tak...szukajmy dt i deklaracji ..... Marto to że on trafi do schroniska wcale nie oznacza że pożyje dłużej niz na podwórku u Twojej rodziny... Quote
Beatkaa Posted April 14, 2011 Posted April 14, 2011 Eh..no masakra po prostu :(:( wojtuś napisał(a):Beatko masz racje:) Ciężko z tymi deklaracjami i u mnie, udało mi sie tylko jedną przełożyć na Irmę odebraną z łańcucha, ale tylko dlatego bo mestudio zostawiła Pieguskę na DS, a reszta Psiaków nadal szuka domku... A nawet nie mów...tyle biedactw do uratowania,ale możliwości finansowe mają kiedyś swój koniec.:( Quote
danavas Posted April 14, 2011 Author Posted April 14, 2011 Marta edytuj prosze pierwszy post i napisz duzymi literami na samej górze że zbieramy deklaracje na dom tymczasowy....tak żeby kazdy kto wchodzi na wątek wiedział o co biega... Quote
Asior Posted April 14, 2011 Posted April 14, 2011 Beatkaa napisał(a):Brak słów...:-( :( Gdybym miała taką babcię :angryy: czy wy ludzie umiecie czytać ze zrozumieniem??? Bo kolejny raz jak widzę atakuje się babcie... Dziewczyna wyraźnie napisała, ze babcia jest mocno starszą osobą i nie jest w stanie sprawować opieki nad psem.. TO NIE BABCIA CHCE POWIESIĆ PSA, tylko "rodzinka"...... Quote
danavas Posted April 14, 2011 Author Posted April 14, 2011 no i trzeba też dodać ze Marta to dobra osoba...która przeciwstawia sie swojej rodzinie dla dobra pieska.....nie kazdy zdobył sie na opisanie własnej rodziny żeby ratować jedno istnienie.... Quote
azalia Posted April 14, 2011 Posted April 14, 2011 Czy ktoś rozmawiał,uprzedził tą "rodzinkę",aby nie skrzywdzili psa?Jak patrzę na niego,jak śoi taki piękny i ufny na trawie to serce mi się kraje.Dlaczego w ludziach jest tyle zła do tych bezbronnych? Quote
danavas Posted April 14, 2011 Author Posted April 14, 2011 azalia napisał(a):Czy ktoś rozmawiał,uprzedził tą "rodzinkę",aby nie skrzywdzili psa?Jak patrzę na niego,jak śoi taki piękny i ufny na trawie to serce mi się kraje.Dlaczego w ludziach jest tyle zła do tych bezbronnych? dali Marcie czas do 1-go maja Quote
pola53 Posted April 14, 2011 Posted April 14, 2011 Deklaruję 10 zł stałej, ale niech już Marta nie mówi o schronisku. Pierwszy dzień zbieracie a już trochę tego grosza jest. Ja więcej nie mogę. Mam już 250 zł stałych deklaracji i niestety, żaden z 'moich' psiaków do domu się nie wybiera. A cioteczce życzę, aby sama umierała w schronisku, takim dla ludzi, gdzie nad staruszkami znęcają się opiekunowie. mam nadzieję, że do takiej 'instytucji' trafi. I niech jej się wtedy przypomni Misiek :(. Oby umierała długo i boleśnie, wtedy będzie miała czas na przemyślenia. Quote
danavas Posted April 14, 2011 Author Posted April 14, 2011 :multi::multi: grosz do grosz a będzie kokosza, jak mawiał śmieszny pan w reklamie:multi::multi: Quote
iwoniam Posted April 14, 2011 Posted April 14, 2011 Piękny pies, rozsyłam u siebie... Biedactwo, a taki wspaniały.. Quote
giselle4 Posted April 15, 2011 Posted April 15, 2011 marta507 napisał(a):Rozwiesiłam ogłoszenia na uczelni, w akademiku, prosiłam znajomych o rozwieszenie w swoich miejscowościach. Do schronisk dzwoniłam - w Lubartowie przyjmują tylko bezdomne, w Lublinie nie przyjmą, bo to inny powiat. Pies był spuszczany - jak jeszcze Babcia chodziła, to co noc, a potem zawsze jak ja przyjeżdżałam ale już coraz rzadziej mogę. co to znaczy powiesic?do cholery a nie wiemy co to eutanazja? ale to ostatecznosc moze ktos by dal jemu Dt bo widze ze pies jest miły i wydaje sie spokojny. co EKO-straz Straz Miejska Toz...zadna organizacja jemu nie chce pomoc? shronisko jest tez od tego ale trzeba zgłosic na Straz Miejska [TAK JEST U NAS] jest przeciaz kwarantanna 15 dni i mozna zobaczyc jak pies sie zachowuje w stosunku do inych i dlaczego zaraz jedynka [osobny kojec]takich nie ma w zadnym schronisku wolnych..... Quote
Nadziejka Posted April 15, 2011 Posted April 15, 2011 Jestem na zaproszenie od dwoch cioteczek Paulinek, kochani zal serce sciska , czytalam wczoraj , to pieknie ze Marusia odwazna , ze serce ma wielkie :iloveyou::thumbs::thumbs:kochani sciskam z calych sil , narazie ani grosika dac nie moge , bo mam znow w zyciu ogromne zawirowania :shake:jesli bede miala wiecej kaski z robotki , wtedy przyjde ku wam napewno , trzymam mocno za Misia!! Quote
kaja555 Posted April 15, 2011 Posted April 15, 2011 skorzystałam z istniejącego allegro i też zrobiłam, takie bardziej dramatyczne: http://allegro.pl/ma-byc-powieszony-misiek-stroz-podworka-pilny-dom-i1564850945.html w pierwszym poście nadal nie ma: - wieku psa - informacji o szczepieniach - telefonu kontaktowego - miejscowości gdzie jest pies, województwa (my tu z całej Polski przecież piszemy) Quote
danavas Posted April 15, 2011 Author Posted April 15, 2011 danavas napisał(a):Marta edytuj prosze pierwszy post i napisz duzymi literami na samej górze że zbieramy deklaracje na dom tymczasowy....tak żeby kazdy kto wchodzi na wątek wiedział o co biega... ponawiam prośbę...... Quote
Beatkaa Posted April 15, 2011 Posted April 15, 2011 Podpisuję się pod zmianą pierwszego postu no i może w tytule dodać,ze szuka DT na CITO ? Asior napisał(a):czy wy ludzie umiecie czytać ze zrozumieniem??? Bo kolejny raz jak widzę atakuje się babcie... Dziewczyna wyraźnie napisała, ze babcia jest mocno starszą osobą i nie jest w stanie sprawować opieki nad psem.. TO NIE BABCIA CHCE POWIESIĆ PSA, tylko "rodzinka"...... No tak,rzeczywiście racja :oops: W każdym razie rodzinka niczego sobie naprawdę :angryy: Quote
marta507 Posted April 15, 2011 Posted April 15, 2011 Jest nadzieja! Mojej koleżance kilka miesięcy temu zginął pies. Długo negocjowałam, żeby przygarneli Miśka ale jej mama chce szczeniaka aby wychować go po swojemu - ma prawo. Ale zgodziła się zapewnić Miśkowi dom tymczasowy na kilka miesięcy.:razz: Jutro jadę jej go pokazać, jak się polubią, a wierzę, że tak, to Misiek u nich narazie zostanie. Quote
Nadziejka Posted April 15, 2011 Posted April 15, 2011 :iloveyou::thumbs::thumbs:o luduuuuu ale cudnie , aby sie wszystko udalo cioteczko! Quote
marta507 Posted April 15, 2011 Posted April 15, 2011 Pamiętam o chęci pomocy MaDi ze znalezieniem schroniska. Jak koleżanki rodzina nie wypali, to schronisko będzie w rezerwie Quote
danavas Posted April 15, 2011 Author Posted April 15, 2011 ja zwariuje!!!!! tłuką Ci tu wszyscy do głowy że schronisko to tez możliwy wyrok....traktuj go jako ostateczność...zmień ten pierwszy post..proszę....jesli koleżanka go zabierze to super....ale jeśli nie to daj nam czas do tego nieszczęśnego maja.....jeśli nie nazbieramy deklaracji to zostanie opcja ze schroniskiem....ale puki jest szansa na inna drogę ...to prosze skorzystaj z niej.... Quote
bela51 Posted April 15, 2011 Posted April 15, 2011 Kochani, zagladam na wątek od wczoraj, ale nie jestem w stanie juz nic zadeklarowac na stałe. Prosze o nr konta, moge wpacic 10 zł jednorazowo. Wiem, ze to mało... Quote
danavas Posted April 15, 2011 Author Posted April 15, 2011 bela51 napisał(a):Kochani, zagladam na wątek od wczoraj, ale nie jestem w stanie juz nic zadeklarowac na stałe. Prosze o nr konta, moge wpacic 10 zł jednorazowo. Wiem, ze to mało... to bardzo dużo:) dzięki.... Quote
AniaGucio Posted April 15, 2011 Posted April 15, 2011 marta507 napisał(a):Jest nadzieja! Mojej koleżance kilka miesięcy temu zginął pies. Długo negocjowałam, żeby przygarneli Miśka ale jej mama chce szczeniaka aby wychować go po swojemu - ma prawo. Ale zgodziła się zapewnić Miśkowi dom tymczasowy na kilka miesięcy.:razz: Jutro jadę jej go pokazać, jak się polubią, a wierzę, że tak, to Misiek u nich narazie zostanie. Byłoby cudownie Quote
abigeal Posted April 15, 2011 Posted April 15, 2011 danavas faktycznie naskrobał do wszystkich na 'a' więc jestem :) Historia okropna -trzymam kciuki za Miśka --> ale jakby ((odpukać) nie wyszło z koleżanką -Matra daj działać w sprawie hoteliku, mam wrażenie, że wydaje Ci się, że płatny DT spadnie na Ciebie i że to ty będziesz płacić -ale tak nie jest -po to są deklaracje, byś nie płaciła za hotel -będze opłacany z datków. Póki co jedynie podbijam temat, plus udostępniłam na fb, może coś dorzucę kaski, ale nie w tym miesiącu.. :( Quote
Recommended Posts