Fart Posted February 14, 2008 Posted February 14, 2008 leee to zly przyklad chyba -przeciez to prawie bracia sa i ich do siebie wspolne geny ciagna.. przyznaj sie ino biegiem po co kopalas po necie -przeciez nie szukalas tak se dla rozrywki zdjec Storma... tych moge ci podeslac troche.... fotke walentynkowa to ja bym zamiescila -:p tylko "goraca" by byla bardzo, bo Storm juz stracil cierpliwosc i do slubu czekac nie chce.... - hehe zapomnialam -ja jakbym miala to co ty masz lub raczej KOGO masz - to wybralabym slomke , bez zwiedzania stolicy kraju sasiadujacego.. - stawiam na slomke!!!!!!!!!!!! Quote
k.iwona Posted February 14, 2008 Posted February 14, 2008 heheheeh wiedziałam że się nabierzesz :))) sama bym się nabrała na zdjęciu jest Calamus TRUE FIGHTER hahahahaha a zdjęcie zrobiłam ja sama wczoraj jak go do wystawy walentynkowej trymowałam kolory troche nie wyszły bo ciemno było i deszcz kropił a kolor ma niesamowity nic nie płowieje :). zaraz podeśle ci fotki na stop - padniesz Storm by się go nie wyparł za żadne skarby świata . Imoprt słomek sprawa do zastanowienia ale to nie temat na TO forum ;) A co do Storma - "FARTA" masz Quote
Fart Posted February 14, 2008 Posted February 14, 2008 stawiaj mury ,kop fose ,gotuj dziala... ja wyjezdzam niebawem,zadnej policji zadnych strazakow, nawet papieska gwardia ci nie pomoze - ten zwierz bedzie porwany!!!!!!!!!!!!! Quote
k.iwona Posted February 22, 2008 Posted February 22, 2008 W Hodowli [ciach]mieszkaja dwa Złote z czatną maska afganiątka po Zw Europy FRANKO NERO Gandamak nie maja jeszcze swoich docelowych domów wiec jesli znacie odpowiedniego chetnego to może .... kontakt do Ewy jest na stronie klubu charta a i ja nim dysponuje. Nowe zdjęcia chłopaków też mam. Quote
Florka_xyz Posted March 22, 2008 Posted March 22, 2008 Słońca, szczęścia, pomyślności, w pierwsze święto dużo gości, w drugie święto dużo wody- to dla zdrowia i urody! Mnóstwo jajek kolorowych, Świąt Wesołych oraz zdrowych! Życzy Florka i hod.XYZ:) Quote
Gosia & c.o. Posted April 11, 2008 Posted April 11, 2008 Ja mam słabość do afganów (i chyba nie tylko ja;)) I sobie tak z boku obserwuje jak tylko mam chwilke :) Iwona GRATULUJE pięknych psów i znakomitych osiągnięć tak stosunkowo młodej hodowli. Życze kolejnych trafnych decyzji hodowlanych i jeszcze wielu sukcesów :) A to afgan, którego miałam przyjemność poznać bliżej i do którego bezwzględnie należy moje serce... :loveu: Quote
Fart Posted April 11, 2008 Posted April 11, 2008 przedstaw z imienia i nazwiska wybranka swego serca - tu zagladaja nie tylko koneserzy;) Quote
Gosia & c.o. Posted April 11, 2008 Posted April 11, 2008 Joey to pies importowany z Australii do Kanady (i tam też go spotkałam) ;) Tu troche młodszy... Z imienia i nazwiska to Multi BIS Ch.Kjavu Scooby Doo (Aust. Grand Ch Kjavu Air Jordan x Aust. Ch. Furbari Faith Diamond) Quote
Mi. Posted April 12, 2008 Posted April 12, 2008 Gosia piękny ten Aff. ;) [quote name='k.iwona']Dziś wystawialismy się w Berlinie i przwieżliśmy ZWYCIĘSTWO BERLINA :multi::multi::multi::multi::multi::multi::cool1: VDH , CAC, CACIB , BOS :multi::multi::multi: R. VDH :multi::multi::multi: fotki i wyniki podam jak przepisze wow gratulacje:multi::multi::multi: Quote
k.iwona Posted April 12, 2008 Posted April 12, 2008 Fart nawet koneser nie jest w stanie ogarnąć wszystkich afganów świata. Ja na przykład śledze kariery tylko nielicznych afganów na innych kontynentach . A Joey o ile się nie myle jest prowadzony przez kogoś z pochodenia polskiego - Andrzeja Kosmale ? Quote
Fart Posted April 12, 2008 Posted April 12, 2008 Iwonka Droga Moja -mnie interesuja affy australijskie, nawet wiecej zaprzedalam im dusze z przyleglosciami, za konesera sie nie mam, ale - popatrz na rodowod tego affa i juz wszystko bedzie jasne.. Grand CH.Kjavu Air Jordan to jeden ze slawnych synow affa ktory bardzo mocno sie zaznaczyl w hodowli australijskiej Grand CH Karakush True Blue...ojciec 40 championow mnie najmniej lezy ogonek wtym affie (niestety takie ogonki posiada znamienita wiekszosc potomkow Air Jordan - ale wiadomo przeciez ,ze milosc jest slepa, a serce nie sluga...;) Quote
Gosia & c.o. Posted April 13, 2008 Posted April 13, 2008 k.iwona napisał(a):A Joey o ile się nie myle jest prowadzony przez kogoś z pochodenia polskiego - Andrzeja Kosmale ? Dokładnie tak ;) Andy mówi bardzo dobrze po polsku ;) Fart napisał(a): mnie najmniej lezy ogonek wtym affie (niestety takie ogonki posiada znamienita wiekszosc potomkow Air Jordan - ale wiadomo przeciez ,ze milosc jest ślepa, a serce nie sluga...;) Być może :lol: Jak wiadomo pies na ogonie nie chodzi, a mnie oczarował przede wszystkim jego ruch, perfekcyjna szata oraz niesamowita szyyyyyyja :loveu: Quote
k.iwona Posted April 13, 2008 Posted April 13, 2008 i tu się z toba zgadzam pies na ogonie nie chodzi. Kogo wam przypomina sędzia? jak dla mnie skóra zdjęta z OBELIXA rewelacyjnie sympatyczna twarz. Taaa australia ma swoje sławy ale może przypomne coś z rodzimego kontynentu: WW 89 i 91 Baxadan Xercise Make Master na dobry wynik zanosi sie u POLO mauela Gold n Cooper Blue Print, Kingshlesch Blue Star ....... a w Polsce pewnie nie do przebicie jest Ferrari pahlavi i Alphavilles The Big Bang ( obydwa Importy) Quote
k.iwona Posted April 13, 2008 Posted April 13, 2008 a dziś ten afgan " wypinał śmiało ciało " kto zgadnie kto to ??????? troche ciemno było Quote
k.iwona Posted April 13, 2008 Posted April 13, 2008 jeszcze mam tego gentelmena a ten pan uważa ze prawo grawitacji nie wszędzie ma swoje zastosowanie a teraz bezgłowy jeżdziec Quote
k.iwona Posted April 13, 2008 Posted April 13, 2008 i na koniec damy wypatrujące przystojniaków więcej zdjęc na mojej stronie ;) moze jutro zaktualizuje Quote
Fart Posted April 13, 2008 Posted April 13, 2008 hehe te Damy na ostatniej fotce to jakies niskiej konduity sa , ze tak stoja u plota prezentujac swe zalety? a na pierwszym zdjeciu jest zalozycielka rodu TORTem zwana w kregach znajomych - i co wygralam cos? a apropos wygranych - twoja wygrana paryska czekolada ciagle w mojej lodowce mieszka - myslisz ze dotrzyma do kolejnej mojej polskiej wycieczki? Pan w Paski i Pan CZarny -co tu mowic...moja krew:evil_lol: Quote
Fart Posted April 14, 2008 Posted April 14, 2008 dla tych co nie bardzo wierze w madrosc przyslow i dla terazniejszej opiekunki ( doskonalej zreszta) ku przypomnieniu, ze on ten Czarny Diabel:evil_lol: po kims to ma - boc przeciez "niedaleko pada jablko od jabloni":evil_lol::evil_lol::evil_lol: - dla mniej zorientowanych w koniugacjach afgansko -rodzinnych - na fotce ojciec tego Czarnego - Storm :evil_lol: zbliza sie wielkimi krokami dzien"J" i obok ojca stanie cala DELTA FORCE, w ktorej kazdy bedzie tysiac razy warty imienia ktore nosi :evil_lol::evil_lol::evil_lol: Quote
.ania Posted April 15, 2008 Posted April 15, 2008 Światne zdjęcia! Fart, ten Borzoi obok Storma ma świetą minę, patrzy się jak na wariata ;) Quote
Codik&Toffik Posted April 19, 2008 Posted April 19, 2008 Fart - zdięcie super !!! :lol: Witam wszystkich! Teraz będe tutaj częściej pisał, ponieważ od tego roku również jestem związany z Chartami Afgańskimi :loveu: Moja przyjaciółka - przyjaciółka domu za tydzień odbiera szczeniaczka, którego ja będe wystawiać na ringach w PL i nie tylko ...:evil_lol::loveu: Jak będzie juz nasz wybranek w domu to zaraz wkleje fotki :loveu: Quote
k.iwona Posted April 19, 2008 Posted April 19, 2008 Codik&Toffik - witam FART CZEMU SIĘ NIE CHWALISZ ?! Gratuluje przecudne szczeniaki a jakie fantastyczne kolory !!!!!!! i jak ich dużo :-o . Storm spisał się na złoty medal to wszystko po jednorazowym kryciu :lol:. WOW Pół siostra szczeniaków CALAMUS TRUE LADY otworzyła dziś CACIBEM interchampionat i może nie byłoby to nic dziwnego gdyby nie wiek panienki. TRUE po raz pierwszy występowała w dorosłych klasach i ma w chwili obecnej 16,5 miesiaca :lol:. Jestem z niej niezwykle dumna ! Szybsza( w mojej hodowli) była Tylko IRA która uzyskała swój pierwszy CACIB w wieku 15 miesięcy i kilka dni w stawce dwudziestu paru afganów bardzo wysokiej jakości włącznie z importami z dalekiej Australii. Na tejże wystawie Ira równiez otrzyła swój pierwszy BOB :) Quote
Fart Posted April 19, 2008 Posted April 19, 2008 wiesz Iwono chyba jestem zmeczona... przekopiuje swoj list do Helen ( ! czujesz bluesa?), bo juz mli sie nie chce stukac od nowa tego samego "Fart" Stable is pleased to announce the birth of 10 gorgeous babies - DELTA F.A.R litter (5 girls and 5 boy)s on April 18th, 2008 in different shades of brindle - sired by Multi CH Karakush And Proud Of It and CH.Karakush Come What May pierwszy czerwony pregus ochrzczony Delta F.A.R Firefox i jego zdjecie juz wisi na kompie jego nowej holenderskiej przyjaciolki Quote
k.iwona Posted April 19, 2008 Posted April 19, 2008 Blusa hahaha właśnie miałam ............. hahahaha chyba byłoby nie w pore hahhaha a z tymi szczeniakami to nic ci się nie pomyliło ????? 5/5 ? nie 6/4 ? a co do ilości hehehe nie pomyliłam się nawet o pół ogonka - stawiasz włoską kawe i francuskie ciastko - i wcale się nie wymigasz . NO I NIE KONIEC DOBRYCH WIEŚCI NA DZIŚ tym razem z Niemiec JUNIOR VDH dla Calamusa :) Quote
Fart Posted April 19, 2008 Posted April 19, 2008 wloska kawe -jesooo jakie masz wymagania, dobrze ze mam wloskie znajomosci, wiec sie wylgam jakos ulgowo... tylko pamietaj ze jak zaczne tu schodzic z nadmiaru obowiazkow, to sie spelni dalszy ciag tych wrozb i czasowo zmienisz meldunek i zawod - haha pomylilo mi sie wczesniej, no jeszcze nie tak - pomylilo sie Peterowi, bo jak wiesz on robil za poloznika przy pierwszej trojce, a ja nie sprawdzilam, a moje porodowe notaki sa jakby to powiedziec dosc niechlujnie napisane i zdaje sie ze sama nie bardzo wiem co tam powypisywalam w tym transie.... wyslalam ci fotki te z dzisiaj - tego rozpedu i myslenia o tych kawach i ciastach -( spragniona francuskiego ciasta jestes, to czego ta nieszczesna paryska czekolada ciagle w mojej lodowce sie przewraca, a caly swiat wie, ze w czekolade to belgowie sa NAJ) zapomnialam o gratkach dla Calamusa.... te Calamusy strasznie duzo zamieszania robia w ustalonych porzadkach - hehe Quote
Izabela124. Posted April 20, 2008 Posted April 20, 2008 No i tu bede zagaldala, bo podziwiam wlascicieli, ktorzy maja afgany, takie piekne psy Quote
Recommended Posts