Mysza2 Posted April 15, 2011 Posted April 15, 2011 ja go wrzuciłam tu http://www.dogomania.pl/threads/123433-Baza-zwierz%C4%85t-zaginionych/page17 i tu http://zaginionepsy.pl/szukaj.html tylko to ostatnie czeka na aktywację i tu http://www.adopcje.org/adopcja69893.html Quote
Renata N Posted April 15, 2011 Posted April 15, 2011 Fundacja Pomocy Labradorom PRIMA razem z Polskim Towarzystwem Rejestracji i Identyfikacji Zwierząt już po raz drugi zapraszają do udziału w akcji identyfikacyjnej "Chip dla laba - fajna sprawa" Termin akcji: od 1 do 30 kwietnia Darmowa rejestracja, pokrywasz tylko koszt chipa w wysokości 25 zł (plus ewentualny koszt wszczepienia chipa u Twojego weterynarza) Dodatkowo, w trakcie akcji istnieje możliwość darmowej rejestracji w Ogólnopolskiej Bazie Danych Polskiego Towarzystwa Rejestracji i Identyfikacji Zwierząt psów już zachipowanych. W AKCJI MOGĄ WZIĄĆ UDZIAŁ WSZYSCY POSIADACZE PSÓW, NIEZALEŻNIE OD RASY Fajna sprawa, może ktoś będzie chciał skorzystać. Więcej na stronie: www.fundacjaprima.pl Quote
giselle4 Posted April 15, 2011 Author Posted April 15, 2011 [quote name='Renata N']Fundacja Pomocy Labradorom PRIMA razem z Polskim Towarzystwem Rejestracji i Identyfikacji Zwierząt już po raz drugi zapraszają do udziału w akcji identyfikacyjnej "Chip dla laba - fajna sprawa" Termin akcji: od 1 do 30 kwietnia Darmowa rejestracja, pokrywasz tylko koszt chipa w wysokości 25 zł (plus ewentualny koszt wszczepienia chipa u Twojego weterynarza) Dodatkowo, w trakcie akcji istnieje możliwość darmowej rejestracji w Ogólnopolskiej Bazie Danych Polskiego Towarzystwa Rejestracji i Identyfikacji Zwierząt psów już zachipowanych. W AKCJI MOGĄ WZIĄĆ UDZIAŁ WSZYSCY POSIADACZE PSÓW, NIEZALEŻNIE OD RASY Fajna sprawa, może ktoś będzie chciał skorzystać. Więcej na stronie: www.fundacjaprima.pl Renatko,bardzo fajna sprawa:) Quote
dusje Posted April 16, 2011 Posted April 16, 2011 Tak sobie dumam, ze moze psiak przyjechal autobusem do tej miejscowosci a jego wlasciciel nie musi koniecznie miec internetu,wiedziec, jak szukac zaginionego psa. Moze wiec pomoglyby plakaty z podaniem pierwszych i ostanich nr chipa/zabezpieczenie przed ewentualnymi oszustami/ rozwieszone na trasie autobusow i w autobusach kursujacych do tego Mosciska,jak myslicie? Fafel wyglada na zadbanego i jakos trudno mi dac wiare w jego swiadome porzucenie. A moze zostal ukradziony i porzucony? Moze tez lokalna TV,Radio zechcialaby oglosic komunikat :lol: Trzymam kciuki za Happy End i niech mnie moja intuicja nie zawiedzie ;):lol: Quote
giselle4 Posted April 16, 2011 Author Posted April 16, 2011 dusje napisał(a):Tak sobie dumam, ze moze psiak przyjechal autobusem do tej miejscowosci a jego wlasciciel nie musi koniecznie miec internetu,wiedziec, jak szukac zaginionego psa. Moze wiec pomoglyby plakaty z podaniem pierwszych i ostanich nr chipa/zabezpieczenie przed ewentualnymi oszustami/ rozwieszone na trasie autobusow i w autobusach kursujacych do tego Mosciska,jak myslicie? Fafel wyglada na zadbanego i jakos trudno mi dac wiare w jego swiadome porzucenie. A moze zostal ukradziony i porzucony? Moze tez lokalna TV,Radio zechcialaby oglosic komunikat :lol: Trzymam kciuki za Happy End i niech mnie moja intuicja nie zawiedzie ;):lol: Komunikat był w Radiu Sudety i nic..... nastepna sprawa Maciusiowio brakuje witamin i wypada jemu siersc ale juz dostaje i witamini i tranik..... dzisiaj był na spacerku z michelle ale nie mowila nic ... moze sama napisze:) Quote
giselle4 Posted April 16, 2011 Author Posted April 16, 2011 Maciusiu ,mialam 2 telefony w Twojej sprawie:):) Quote
iza91 Posted April 16, 2011 Posted April 16, 2011 dusje napisał(a):Tak sobie dumam, ze moze psiak przyjechal autobusem do tej miejscowosci u nas już pksy nie jeżdża...tzn no jeżdżą ale może 2-3 dziennie. Kierowcy w moich busach wiedzą o całej sprawie więc gdyby czegoś nowego się dowiedzieli to od razu bym o tym wiedziała. Busem on na pewno nie przyjechał. A tak jak już wcześniej pisałam pojawił się w okolicach drogi wieczorem jak już się zaczynało robić ciemno... Quote
iza91 Posted April 16, 2011 Posted April 16, 2011 giselle4 napisał(a):Maciusiu ,mialam 2 telefony w Twojej sprawie:):) ooo i co i co ? :):) Quote
giselle4 Posted April 16, 2011 Author Posted April 16, 2011 iza91 napisał(a):ooo i co i co ? :):) powiedzialam ze bedzie do adopcji w pierwszy dzien po Swietach:) Quote
michelle04 Posted April 16, 2011 Posted April 16, 2011 Byłam z Maćkiem na spacerze i cóż mogę powiedzieć ..hm...to typowy boksio pragnący zainteresowania człowieka, miziania, czułości, kręcący precelki i pilnujący się. Zerkał czy idę za nim, a gdy tylko go zawołałam biegł do mnie i dawał całuski, domagał się drapanka, wykonywał różne akrobacje typu " i tak Ciebie poliżę". Jeszcze wesoły, radosny........jeszcze........ale jak długo?????? Quote
monika083 Posted April 16, 2011 Posted April 16, 2011 nie no . ja mysle, ze nie ma co szukac bylych''wlascicieli'' ,poprostu trzeba chlopakowi super domku szukac!!:) Quote
Mysza2 Posted April 16, 2011 Posted April 16, 2011 monika083 napisał(a):nie no . ja mysle, ze nie ma co szukac bylych''wlascicieli'' ,poprostu trzeba chlopakowi super domku szukac!!:) Chyba masz rację. Jeśli nikt go w necie nie ogłasza to albo nie szuka, albo nie zna takich możliwości, tak czy siak szansa na znalezienie właściciela marna. Quote
fiorsteinbock Posted April 16, 2011 Posted April 16, 2011 Ja mam wciąż mieszane uczucia, poniewaz ostatnio w naszym rejonie ginie dużo psów w typie rasy. Przyszlo mi do glowy, że może i on został komuś ukradziony i albo uciekl, ale nie chciał współpracowac i go wywalili. Nie wiem co o tym myslec. Dzisiaj, pod wieczór w Strzelinie przy Biedronce, z auta zostal wywalony psiak - mieszaniec z rotkiem. Ludzie szukaja dla niego DT. Pies jest chudziutki, ale wciaz wesoly, reaguje na siad, sygnalizuje potrzebe wyjscia na sioo mimo to dostal kopa w d..e na pozegnanie... Quote
Mysza2 Posted April 16, 2011 Posted April 16, 2011 Maciuś na stronie SOS bokserom http://www.sosbokserom.com.pl/index.php/component/psy/?task=pokaz&pies_id=737 dziękuję Germaine :loveu::loveu::loveu: szkoda tylko że nie napisałaś że jest w Dzierżoniowie i gdzie znaleziony Quote
fiorsteinbock Posted April 16, 2011 Posted April 16, 2011 Pewnie nie napisala, ze wzg na wyławiaczy z pseudohodowli - niech pozostanie dla nich tajemnicą, gdzie przystojniak przebywa :) Czesto w ogloszeniach psiakow w typie rasy pomijalismy miejscowosc. Quote
giselle4 Posted April 17, 2011 Author Posted April 17, 2011 fiorsteinbock napisał(a):Ja mam wciąż mieszane uczucia, poniewaz ostatnio w naszym rejonie ginie dużo psów w typie rasy. Przyszlo mi do glowy, że może i on został komuś ukradziony i albo uciekl, ale nie chciał współpracowac i go wywalili. Nie wiem co o tym myslec. Dzisiaj, pod wieczór w Strzelinie przy Biedronce, z auta zostal wywalony psiak - mieszaniec z rotkiem. Ludzie szukaja dla niego DT. Pies jest chudziutki, ale wciaz wesoly, reaguje na siad, sygnalizuje potrzebe wyjscia na sioo mimo to dostal kopa w d..e na pozegnanie... brak mi słow:( jak zwykle przed Swietmi....sprzatanie Quote
basia34 Posted April 17, 2011 Posted April 17, 2011 Jesli beda sprawdzone domki i nie odnajdzie sie wlasciciel to ,krolewicz pojedzie do domku po kwarantannie. Quote
giselle4 Posted April 17, 2011 Author Posted April 17, 2011 basia34 napisał(a):Jesli beda sprawdzone domki i nie odnajdzie sie wlasciciel to ,krolewicz pojedzie do domku po kwarantannie. spawdzimy i ocenimy wiesz,ze pozniej chcemy fotek i info a nie oddamy na zatracenie Quote
Mysza2 Posted April 18, 2011 Posted April 18, 2011 giselle4 napisał(a):brak mi słow:( jak zwykle przed Swietmi....sprzatanie przed świętami i przed wyjazdami na wakacje :(:( Prezenciki dla dzieci zaczynają zawadzać :( Śliczny królewicz Quote
Recommended Posts