Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Jogi wcale nie wiem, czy po sterylizacji ktoś wziąłby Jetkę!!! Moim zdaniem psa trzeba pokochać, żeby wziąć do siebie, a sterylka to tylko wygoda i dla psa i dla człowieka!!! Zwłaszcza, że ja zawsze podkreślałam, że jeśli sama nie wysterylizuję Jetki - chętnie pomogę ew. przyszłemu właścicielowi finansowo przy tym zabiegu. Dla Jetki najważniejszy jest domek i kochający Państwo, choć wiem, że ja jej do schronu nie oddam!!!!

• Replies 1.2k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Aga tu nie chodzi o to, że się dołożysz do sterylki:roll:
Wiele osób boi się tego zabiegu i woli wziąć suke po sterylce niż samemu to zrobić. Boją się że nie będą potrafili się zająć suką po zabiegu, że coś się stanie, to jak na razie nie są powszechne zabiegi. Wolą pokryć koszty sterylizacji i wziąć już po zabiegu niż samemu to zrobić.
I to, że zaoferujesz pomoc finansową to tylko źle wpłynie na przyszłego właściciela:roll: Bo nauczysz ze pies jest za darmo i do tego ktoś się dokłada, a jak coś będzie nie tak to Ci zwrócą wadliwy towar:shake:

Posted

Aga - ja tez się bałam, jak Tolka miała sterylkę w grudniu, bo miałam złe doswiadczenia z poprzednią moją sunią. Ale to było wiele lat temu - teraz jest mozliwość wyboru lecznicy. Trzeba wybrać dobrego weta i wszystko będzie dobrze:lol:

Posted

Dziś byłyśmy u weterynarza na drugiej dawce i ostatniej zakaźnych szczepionek. Jetka była przegrzeczna, choć się bała - ona jest w ogóle małym strachulcem. Rozmawiałam na temat sterylki, zrobi ją doktor Kłaczyński - specjalista chirurgi weterynaryjnej - ten sam kastrował mojego Sonego. Pewnie umówimy się na piątek lub sobotę - najbliższe!

Posted

Ulka tak jak pisalam mam chorą córcię i niestety jestem uwiązana, wyjścia z domu tylko do lekarza i ew. coś bardzo ważnego. A schronisko jest sporo odemnie, więc nie mogłam przyjść, co zresztą pisałam parę postów wcześniej. Jetka ma na Allegro 2 obserwatorów i mnie się jej fotki podobają, tylko, że ja jestem jej fanką!!!

Posted

To może nastepnym razem...jesli do tego czasu sunia nie znajdzie domku.
To zdjecie z Twoja coreczka jest super. Gdybys takie dala na miniaturke na allegro, na pewno przyciagneloby wiecej obserwatorow. Zrob kilka takich zdjec i dodaj do aukcji.

Posted

Agusiu, wszystko bedzie dobrze. Jak weterynarz jest sprawdzony, to nie bedzie klopotow. Sunia troche dluzej pospi, odpocznie. Dobrze, ze sterylka popoludniu, to powinna dospac do rana.
Najwazniejsze, zeby ciecie nie bylo zbyt duze. Chociaz i przy duzym takie mlode suczki szybko dochodza do siebie.
Bedziemy trzymac kciuki :kciuki:

Posted

Trzymamy za kochający domek dla Jetki. Tyle juz psinka czeka:-( Właściwie to my wszystkie czekamy, a Jetusia najchętniej zostałaby u Agi. Nie wie biedactwo, co my tu szykujemy i za co się modlimy:-(

Posted

Martuś masz całkowitą rację i bardzo chciałabym, żeby u mnie została, ale nie może. Niestety nie może i już!!! Poza tym ja nie planowałam drugiego psiaka na stałe, tylko chciałam i nadal chcę pomagać psiakom w potrzebie, dając im tymczasowy domek i szukając stałego, ale to niestety nie takie proste jak myślałam!!!

MAłA, KOCHANA I MąDRA SUNIA SZUKA DOMKU!!! PILNE!!!

Posted

Aga - ja to wszystko rozumiem i wiem, ze rozstanie z sunią nie będzie dla Was obu łatwe:-( Ciągle wierzę, że ktoś pokocha Jetkę, wynagrodzi jej bół rozstania i da jej też miłość i taki domek jak ma u Ciebie. Codzienie rano wstaję z nadzieją, że jest jakaś dobra wiadomość...

Posted

Dzisiaj byłam w schronisku; widziałam sunie, które spały w jednej budzie z Jetką, wszystkie nadal tam są, jedna z nich jest bardzo podobna do Jetki tylko trochę starsza. Serce boli, jak przypomne sobie ich błagalne spojrzenia i drapanie w siatkę:-( Jednocześnie cieszę się, ze udało się wyrwac Jetkę z tego miejsca psiej rozpaczy.
Znalazłam kolejną psią bidę:-(

Posted

Zdjęcia wysłałam. Aga - psinkom pomoże ten, kto zdecyduje się dać im dom. W Zamościu nie mm nikogo, kto daje DT, dlatego prosiłam o wstawianie na dogo - trochę psów znalazło tym sposobem nowych właścicieli. Ale sama wiesz, że niekiedy trudno na tymczasie znalezć nowy dobry dom...Albo niektóre psinki mają mniej szczęścia:-(

Posted

Masz całkowicie rację, ale niestety znalezienie domku wcale nie jest łatwe - wiemy coś o tym, hehehe:cool3:. Jeśli założysz wątki białej suni i tej podobnej do Jetki to powklejam zdjęcia. Niech chociaż tyle mają! Jeśli wiesz coś o ich charakterze i możesz zrobić zdjęcia bez krat chętnie wystawię je na Allegro i inne fora, gdzie wystawiałam Jetusię! Boże ile tych bid jest, a wszystko to nasza, ludzi wina!!!:angryy: