Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Aga - po sterylce najgorsza jest pierwsza doba - Jetka będzie się troszkę przewracała, przez pierwsze 2 dni trzeba też uważać, zeby nie wskakiwała na fotele, kanapy itp. No i na pierwsze siusiu po zabiegu trzeba ją znieść. Ale potem jest juz tylko lepiej:lol: Spacerki oczywiscie odpadają - tylko parę chwil i po wszystkim do domu. Cały czas do zdjęcia szwów musi chodzic w kołnierzu! My zdejmowalismy Tolce na wyjscia, ale zaraz po wejsciu do domu miała zakładany - chwila nieuwagi i łapała zębami za wystające końce. Koniecznie zaraz po zabiegu musi dostać antybiotyk i za 2 dni - wizyta kontrolna +antybiotyk. Jak wszysto ok to potem po 10 dniach zdjęcie szwów.

• Replies 1.2k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Martaa2 nic dodać nic ująć:)

Aga najważniejsze sa pierwsze 2 doby, suka po sterylce ma mieć ograniczony ruch i zabezpieczoną ranę (ubranko lub kołnież) i to jest najważniejsze. Reszta jest prosta:)
Spiesz się ze sterylką:lol: bo ja jade w następny piątek do Wrocka i chciałabym żeby Jetka była już po. To przed wyjazdem dam ogloszenia.

Posted

Laguna, ale Twoja Sonia jest szczęściarą!!! Chciałabym,żeby Jetce też się tak poszczęściło!!! Pozdrawiam i życzę Wam bardzo dużo fajnych chwil razem!!! I trzymajcie kciuki i łapki za powodzenie Jetusi!!!:lol:

Posted

Nie ma mnie w domu, dzis udalo mi sie na chwile wejsc na Neta w bibliotece. Tytul zmienilam, nie mam w tej chwili czasu przeczytac calosci od ostatniej wizyty jesli trzeba zmienic tresc badz wkleic zdjecia piszcie do Moda.
Szczerze mowiac liczylam ze jak tu wejde to Jetunia bedzie miala juz domek a tu nic:-(

Posted

Magda, dziekuję za zmianę tytułu wątku, może ktoś nam pomoże.

Jetka ma się dobrze, zaczęła się mnie słuchać na spacerach, po tym jak w ostatnią niedzielę się zgubiła na dłużej. Ale strasznie żywiołowa z niej panienka, uciekanie, węszenie, bieganie, kopanie, podgryzanie Sonego i tarzanie się w różnych świństwach to jej ulubione zajęcia na spacerze. Pięknie robi siad i daje łapę, wie co znaczy stój przed przejściem przez ulicę, w ogóle bardzo mądra z niej panienka!

PROSZę O POMOC W ZNALEZIENIU JETCE DOMU STAłEGO LUB TYMCZASOWEGO, BO U MNIE MOŻE ZOSTAć DO POCZąTKU LUTEGO!!!

Posted

Niewiasto, czy Ci ludzie z Łodzi, którym spodobała się Jetka, faktycznie wzięli pieska, bo ich wątek nadal jest aktualny w dam dom i chętni się tam oglaszają?

Kilka nowych fotek moich milusińskich:

Ala i Jetka przed balem karnawałowym. Ciekawe czemu Jetusia się nie przebrała?!

Zapasy w czarno-białym stylu:

Bardzo miła ta Jetka, rozruszała nawet mojego leniucha i sobka Sonusia, ma prawdziwy talent!!! Niestety nie ma domku stałego, kto pomoże w skutecznych poszukiwaniach domu!!!???

Posted

Wygladają jak rodzeństwo, albo raczej tatus z córunią:cool3:
Aga - co ze sterylką - może coś się ruszy po zabiegu? Pestka obiecała, że wrzuci Jetusię na strony, gdzie zawsze umieszcza ogłoszenia, przynosi szczęście zamojskim psiakom:lol:

Posted

Wczoraj poszłam się umówić na sterylkę, ale pan weterynarz nie miał czasu i dziwne poglądy na temat sterylki, więc odłożyłam do poniedziałku jak bedzie moja pani doktor. Poza tym Pajunia obiecala próbować znaleźć domek dla Jetki nawet tymczasowy, ale psy zabierają z Mielca w najbliższą sobotę, więc do tego czasu nie zdąży się ze sterylką, więc się wstrzymam na razie, chyba. Jeśli uda się znaleźć domek dzięki pajuni, postarają się wysterylizować sunię na miejscu, bo też są zwolennikami nierozmnażania nawet najpiękniejszych kundelków. Jeśli będzie trzeba dołoże się finansowo, bo dobro tej panienki bardzo mi leży na sercu!!!

Posted

agusiazet napisał(a):
Poza tym Pajunia obiecala próbować znaleźć domek dla Jetki nawet tymczasowy, ale psy zabierają z Mielca w najbliższą sobotę, więc do tego czasu nie zdąży się ze sterylką, więc się wstrzymam na razie, chyba.

Dzięki Pajunia! Każda pomoc się liczy i dobre chęci też są w cenie :)

Posted

Aga jadę do Wrocka w sobotę i mogłabym dac o niej ogloszenie do wyborczej ale musi byc wysterylizowana. Nie wezme na siebie odpowiedzialności, że przyszli własciciele to zrobią, nie będąc tam na miejscu cały czas. Sterylka może być zrobiona nawet w środe. Jetka nie musi czekac u ciebie aż do sciągniecia szwów. Ważne zeby mineło te 2-3 dni od sterylki, żeby miała antybiotyk i można ją oddać, a przyszli własciciele już na zdjęcie szwów pójda do swojego weta. Nie czekaj z tym, (to jest prosty i szybki zabieg), bo domek może się znaleść lada chwila i wtedy będzie problem. Nigdy nie odwazyłabym sie oddać niewysterylizowanej suki, chyba że dobrym znajomym, z którymi mam kontakt i w każdej chwili moge umówic sie na zabieg. Zasada ograniczonego zaufania obowiązuje w pełni.

Posted

Mnie też leży na sercu dobro Jetki, polubiłam bardzo psinkę:loveu: Zrobiła takie postępy od pierwszego dnia, gdy zabrałam ją ze schronu! Z zalęknionej, przerażonej suni, która nie umiała nawet poruszać się po mieszkaniu - stała się wesołą, szcześliwą dziewczynką:lol: Tyle osób pomaga w szukaniu jej domu:lol: więc wierzę, że ten Jedyny Domek juz niedługo odezwie się, bo inaczej być nie może.

Posted

Ulka18 jak najserdeczniej zapraszam w sobotę o której Ci tylko pasuje, ale wcześniej sprawdź czy pajunia jej nie zabrała, bo taka możliwość istnieje. Zresztą będę o tym na wątku pisać!