Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Dziewczyny, ja jestesm chora i jeśli pasuje Wam możecie przywieść sunie wcześniej, bo siedzę w domu na chorobowym, zawsze byłabym w domu i miałabym szanse na opserwowanie psów. Pędzelek jest przyzwyczajony do innych kolegów, mój nie - raczej nie jest przyjacielski do psów, a sunie toleruje. Taki psi sobek. Jakby, którejś z Was pasowało przyjechać autobusen lub pociągiem - ja bez dyskusji zwracam wszystkie koszta, bo Pędzelek to już mój pies. Jeśli żadnej nie pasuje - to czekam na Was w sobotę!!!

• Replies 1.2k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Ja moge przyjechac wczesniej, stymze lekarz zalecal tą kwarantanne, w powietrzu sa jeszcze rozsiewane robale - zeby Twoj pies sie nie zarazil.
Trzeba poczekać na Martę, chciala jeszcze sunie wykapac by pojechała juz czysciutka i jeszcze jedna wizyta u weta byla umowiona. Nie wiem czy dałoby sie to przyspieszyć, obawiam sie o te robale rozsiewane w powietrzu, ewentualnie pewnie dzien wczesniej bo autobus i pociag jest z z samego rana. Moze poczekajmy na Marte jak wroci z pracy, to napisze co mysli na ten temat

Posted

Myślę, że jeżeli Magda zgodzisz się jechac z sunią, to mozna dzien wcześniej - w piątek. Jutro nie da rady - zabieram ją ze schroniska dopiero po pracy :lol: - kąpiel, wizyta u weta, kizianie no i trzeba szykować się do spania. A rano w piątek można jechać. Decydujcie dziewczyny

Posted

To moze juz lepiej na spokojnie w sobotę samochodem, jeden dzień w tą czy w tamtą już nie ma takiej rożnicy, Cathedral mówiła że może rano w sobotę

Posted

Pędzelek to super sunia:lol: Juz drugi dzień jest u mnie:lol: Wczoraj bardzo było mi jej szkoda; chyba pierwszy raz była w mieszkaniu - siedziała w kątku, przywierała do podłogi za każdym razem jak ktos otwierał drzwi, gdy słyszała jakis stukot, bała sie nawet wejść do kuchni. Na spacer trzeba było wynosic ją na rękach - bała się schodów, wejścia do mieszkania, wyjścia, spacerowania - cały czas łapki rozciągniete na boki a brzuś przy ziemi. A dzisiaj:lol: Sunia spaceruje swobodnie po mieszkaniu i dworze, wchodzi po schodach trochę tylko podciągana, próbuje się nawet bawić. Jest wielkim żarłokiem - cały czas chodzi za mną do kuchni i upomina się o jedzenie. A w domu porusza się jak baletnica - delikatnie i subtelnie. I podobnie skacze na przywitanie i gdy chce się bawić. Nie reaguje zupełnie na koty - dzisiaj była w odwiedzinach u zaprzyjaźnionej suni i 3 kotów - pełen luz:lol: A z moja sunia jest juz zaprzyjaźniona - chodzą cały czas obok siebie, pyszczkami zapraszają sią do zabawy.

Posted

Ja mogę, albo jeśli chcesz to instrukcję wklejania Ci prześlę.

Moje córki już wiedzą o przyjeździe Pędzelka. Reakcje takie: najmłodsza - musi być mała, żeby ją nosić na rękach, średnia - ja to wolałabym kota, najstarsza - momo, ty chyba oszalałaś! Rosną przyszłe dogomaniaczki!!!:placz:

Posłanko kupione, chrupki też, miski, gdzieś są tylko muszę poszukać, smycz i obroża są.

U swojego weta byłam, zaleca w miarę szybką sterylkę i posiadanie ze schroniska książeczki właściciela psa z wpisami szczepień, odrobaczeń i odpchlań. Czy Pędzelak to ma?

Najwięcej zmartwień budzi tylko mój włany pies, czy zaakceptuke Pędzelka - on jest straszny snob i nigdy nie mieszkał z innym zwierzakiem.

Dziewczyny, na jaką kasę do zwrotu mam być przygotowana.

Mój mail do wysłania zdjęć: krzysiek.z@wp.pl

Posted

Dzięki za istrukcję. O swojego psiaka nie martw się - Pędzelek dogaduje sie ze wszystkimi. Pierwszy dzień bedzie na pewno taki jak u mnie - ale dziewczynka szybko oswaja sie :lol: Moja suni to dpoiero awanturnica, bałam sie ze będę zamykała je w osobnych pomiessczeniach. A tu proszę - przed chwilką obie poszły do jednej miski - najpierw wypiła moja sunia, potem gość a teraz leżą obie i spią. Książeczka zdrowia jest jest i przyjedzie z sunią.

Posted

wklejam wczorajsze zdjęcia Pędzelka

Kiedy byłam w odwiedzinach sunia była bardzo grzeczna, nie sądzę byś miała z Pędzelkiem jakiekolwiek kłopoty. Wczoraj była jeszcze trochę przestraszona, to był pierwszy dzień w nowym miejscu. Cieszę się że dziś już jest lepiej.
Mam nadzieję że szybciutko się u Ciebie zadomowi i że Twój psiak, tak jak Marty sunia szybko zaakceptuje Pędzelka

Posted

Jak wklejać zdjęcia na Dogomanii:
1. Wejdż na: http://www.imageshack.us/
2. Kliknij klawisz przeglądaj
3. Wybierz zdjecie ze swojego kompa, otwórz
4. Na stronie ImageShack kliknij host it!
5. Pojawi się strona z masą linków
6. Jeśli zdjęcie jest węższe niż 500:

• na Dogo kliknij klawisz z listem
  • wyskoczy okienko, w które wklej ostatni link z ImageShack i kliknij ok
7. Jeśli zdjęcie jest szersze niż 500:

• skopiuj z ImageShack drugi link
  • wklej go do swojego posta na Dogo.
POWODZENIA!!!

Moim córkom nie podoba się imię Pędzelek, czy bunia na nie reaguje? Bo one chcą, żeby to była Jeta.

Oto jej zdjęcia:

Pędzelek z pyszczka już nie jest tak bardzo podobny do naszego Sonika, ma kłapniete uszka i krótszą mordkę i zupełnie inne oczy. Ale to sliczna sunia!!!!!:loveu:

Posted

Jeśli chodzi o imię, to jeśli mogę się wtrącić to najlepiej wybrać takie, żeby było hmmm.... sympatyczne. Pędzelek to fajne przezwisko, ale jeśli psiak ma wzruszyć czyjeś serducho... - nie bardzo.
Jetka - fajnie. Mnie się podoba też Funia, Fibi, Inka.

Posted

Jetka to fajne imię:lol: i pasuje do suńci. A dziewczynki wróciły właśnie z wieczornego wysikanego! spacerku. Moja Tola ułożyła się do spania, a Pędzelek/Jetka domaga się wieczornej porcji miziania. Jutro o 8.00 pożegnanie :-( :-( i w drogę do Mielca, do kolejnego domku. Niech przyniesie ci Pędzelku szczęście, bo dotychczasowe twoje życie to buda w schronisku.

Posted

Jetka już u nas w Mielcu, strasznie się zestresowała suczka, bo do teraz nie było żadnego siusiu - obecnie trwa spacerek, więc może się uda. Straszna kruszynka z tej psinki i taka grzeczniutka. Jedzonko faktycznie bardzo lubi i zjada wszystko ze smakiem. Toleruje wszystkich, nie szczeka, dziewczynka na piatkę z plusem!!!