Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

SAIKYO Akity z Beskidów
ur, 26.01.2011r
ojciec; RENSO - SURU FUEN NO OKA Roal
matka; U'KOI - NI MOERU Halne Wzgórze

Pierwsze 2,5 tygodnia w nowym domku ;p

• Replies 78
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Lala niestety straciła nogę, ponieważ mały zwyczajnie jej ją "odgryzł" od reszty ciała;p. Zresztą błąka się gdzieś po domu i jak rudy sobie przypomni lub ją znajdzie to także ją gryzie. Naprawdę zabawnie to wygląda jak biega po całym domu z lalką w pysku i potrząsa głową w każdą stronę ;), a ponieważ mamy pokoje wzdłuż w mieszkaniu (a mamy spore mieszkanko) to wygląda to przekomicznie :).

Teraz mamy z nim mały problem, ponieważ na spacerach zaczął nam jeść kamyczki oraz ziemię i raz w nocy zwracał przez to. Wczoraj byliśmy z nim u weterynarza na odrobaczaniu, który także ma Akitkę, ale zapomnieliśmy zapytać dlaczego tak robi i co jest tego powodem;/.

Posted

Hi hi ale to musi zabawnie wyglądać jak lata z tą lalą w pysku i potrząsa łebkiem :loveu::evil_lol:
Ja też lubię jak moja ruda potrząsa tak łebkiem jak ma coś w pysku :lol: Jednak z lalką musi to wyglądać naprawdę śmiesznie.
Fajnie ,że znaleźliście weta, który sam ma akite :-)
Co do zjadania kamyków i ziemi to nie orientuje się co Ci poradzić. Wiem jednak ,że jak Rekishi zaczęła jeść kocie gówinka to pomogło podawanie jej żwacza wołowego. Żwacz podobno dobrze wpływa na florę bakteryjną w żołądku psiaka (stabilizuje) i nam właśnie ktoś doradził żeby jej to dawać. Przyznam ,że szybko przestała uganiać się za kocimi odchodami :lol:

Posted

No dokładnie, dodatkowo na też moje skarpetki, piszczące piłeczki, kość, a to co ukradnie niezauważenie z szafy lub inne luźno położone rzeczy to nie wspomnę :) Biega sobie dumny z tym co ukradnie i się cieszy łobuz ;p. A z Panią weterynarz to było tak, że najpierw mama chciała pojechać do innego weterynarza gdzie był prowadzony nasz jamnik, ale ja się tak trochę uparłem ;) i mówię że lepiej będzie do tej Pani (wcześniej nie wiedziałem że ma Akitke) i tam trafiliśmy. Tak sobie rozmawiamy i weterynarz mówi, że też ma Akitke i to już drugiego psa. Trochę nas tam jeszcze poduczyła, poopowiadała i takie tam...:).

Posted

tatalka2 napisał(a):
Słodziak! :))
...i te miny z cyklu: 'czego ode mnie znów chcesz, człowieku?' :P

Dzięki :), te miny to jeszcze nic. Najlepsza jest minka, gdy wstaje świeżo do drzemce i ma takie malutkie zaspane oczka oraz uszy zamiast postawione to są w pozycji poziomej :). Poza bezcenna, ale jeszcze nie zdążyłem z fotką.
Pozdrawiamy.

Posted

Wasze kitki też myją sobie łapki w misce z wodą ? (robi to zawsze jak przyjdzie ze spaceru :)), czasami myje dwie naraz, a jak ma ochotę to pije wodę z łapą w misce :).

Z Panem w ogródku :)

Z siostrą... jeszcze trochę i będzie od niej większy :)

i pierwsze koty za płoty na rzece :)- zdjęcia robione telefonem ;p

Posted

czyszczenie łapek w misce po spacerze - słodki widok- mały udaje czyścioszka ;-) Jednak z tego co wiem to jest sposób chłodzenia się. Tak jak człowiek jak sie zgrzeje i przeciera sobie czoło zimna wodą. Moja też tak robiła w ubiegłe lato.
Tak sobie patrze na Saikyo i wspominam moją rudą jak była takim szkrabem. Urocze sa takie maluszki!! I to ich milusie szczeniaczkowe futerko! Achhhhh
Ciesz się nim póki jest taki malutki bo kity rzeczywiście strasznie szybko rosną :-(

Posted

SAIKO napisał(a):
Dzięki :), te miny to jeszcze nic. Najlepsza jest minka, gdy wstaje świeżo do drzemce i ma takie malutkie zaspane oczka oraz uszy zamiast postawione to są w pozycji poziomej :). Poza bezcenna, ale jeszcze nie zdążyłem z fotką.
Pozdrawiamy.

Znam tą minkę!! Jest świetna i mnie też zawsze rozczula. Rekishi robi ja do dziś. Ogólnie uwielbiam jak kity ustawiaja swoje uszka w "poziomie". Koniecznie strzel mu wtedy fotke!!!

Posted

Super slodziak, minki wali jak chyba wiekszosc :) mozna sie usmiac.
Fajna sesyjka, widac jak rosnie :) no i jeszcze wet ktory ma Akite, super sprawa. Jak bedziesz mial jakies newsy od weta to podrzucaj :)
pozdro

Posted

Jejku jaki on jeszcze malusi, taki do wytarmoszenia, choć pewnie się nie daje?:evil_lol:
Widać, że zadowolony z wyjazdu, tyle tam nowych zapachów:lol:
a na ostatniej fotce minka urwisa, skąd ja taką znam:evil_lol::diabloti:
Fajny z niego malec:loveu:

Posted

*Aga* napisał(a):
Jejku jaki on jeszcze malusi, taki do wytarmoszenia, choć pewnie się nie daje?:evil_lol:
Widać, że zadowolony z wyjazdu, tyle tam nowych zapachów:lol:
a na ostatniej fotce minka urwisa, skąd ja taką znam:evil_lol::diabloti:
Fajny z niego malec:loveu:

Czy ja wiem czy taki mały :evil_lol: (chyba tylko tak wychodzi na fotkach), fakt że ma 3 miechy, ale od momentu przyjazdu malucha do teraz wydaje nam się że całkiem sporo podrósł, praktycznie rośnie w oczach:cool3:.

Wytarmosić się daje, ale głównie osobom z miłym głosem (głównie kobietom:)), a w domu to łasi się jak ma na to ochotę.

Wyjazd się udał, mały hasał po polach i wg... Trochę na początku się bałem tak go puszczać, bo zwyczajnie myślałem że nawieje ale na szczęście ładnie się słuchał i dalej niż 50m nie odchodził:evil_lol:.

Posted

Znam tą minkę!! Jest świetna i mnie też zawsze rozczula. Rekishi robi ja do dziś. Ogólnie uwielbiam jak kity ustawiaja swoje uszka w "poziomie". Koniecznie strzel mu wtedy fotke!!!

Nareszcie zdążyłem z aparatem:evil_lol: gdy mały wita się z mamą.

Posted

schabowy napisał(a):
Rośnie tak z uszami razem:lol: a co będzie jak przestanie rosnąć a uszy nie:razz: zajączek wielkanocny:lol::evil_lol:
Pozdrawiam.

hehe:) będzie niespodzianka:evil_lol:

• 1 month later...