SAIKO Posted April 13, 2011 Posted April 13, 2011 SAIKYO Akity z Beskidów ur, 26.01.2011r ojciec; RENSO - SURU FUEN NO OKA Roal matka; U'KOI - NI MOERU Halne Wzgórze Pierwsze 2,5 tygodnia w nowym domku ;p Quote
*Aga* Posted April 13, 2011 Posted April 13, 2011 Witam nowe akiciątko na Dogo!! Fajowy jest!! Słodkie ma te uchole- na pierwszych fotkach jeszcze takie "niesforne" a potem już tak pięknie postawione! A co on zrobił biednej lali? ;-) http://i53.tinypic.com/256tphe.jpg:evil_lol::evil_lol: Quote
SAIKO Posted April 13, 2011 Author Posted April 13, 2011 Lala niestety straciła nogę, ponieważ mały zwyczajnie jej ją "odgryzł" od reszty ciała;p. Zresztą błąka się gdzieś po domu i jak rudy sobie przypomni lub ją znajdzie to także ją gryzie. Naprawdę zabawnie to wygląda jak biega po całym domu z lalką w pysku i potrząsa głową w każdą stronę ;), a ponieważ mamy pokoje wzdłuż w mieszkaniu (a mamy spore mieszkanko) to wygląda to przekomicznie :). Teraz mamy z nim mały problem, ponieważ na spacerach zaczął nam jeść kamyczki oraz ziemię i raz w nocy zwracał przez to. Wczoraj byliśmy z nim u weterynarza na odrobaczaniu, który także ma Akitkę, ale zapomnieliśmy zapytać dlaczego tak robi i co jest tego powodem;/. Quote
*Aga* Posted April 13, 2011 Posted April 13, 2011 Hi hi ale to musi zabawnie wyglądać jak lata z tą lalą w pysku i potrząsa łebkiem :loveu::evil_lol: Ja też lubię jak moja ruda potrząsa tak łebkiem jak ma coś w pysku :lol: Jednak z lalką musi to wyglądać naprawdę śmiesznie. Fajnie ,że znaleźliście weta, który sam ma akite :-) Co do zjadania kamyków i ziemi to nie orientuje się co Ci poradzić. Wiem jednak ,że jak Rekishi zaczęła jeść kocie gówinka to pomogło podawanie jej żwacza wołowego. Żwacz podobno dobrze wpływa na florę bakteryjną w żołądku psiaka (stabilizuje) i nam właśnie ktoś doradził żeby jej to dawać. Przyznam ,że szybko przestała uganiać się za kocimi odchodami :lol: Quote
SAIKO Posted April 13, 2011 Author Posted April 13, 2011 No dokładnie, dodatkowo na też moje skarpetki, piszczące piłeczki, kość, a to co ukradnie niezauważenie z szafy lub inne luźno położone rzeczy to nie wspomnę :) Biega sobie dumny z tym co ukradnie i się cieszy łobuz ;p. A z Panią weterynarz to było tak, że najpierw mama chciała pojechać do innego weterynarza gdzie był prowadzony nasz jamnik, ale ja się tak trochę uparłem ;) i mówię że lepiej będzie do tej Pani (wcześniej nie wiedziałem że ma Akitke) i tam trafiliśmy. Tak sobie rozmawiamy i weterynarz mówi, że też ma Akitke i to już drugiego psa. Trochę nas tam jeszcze poduczyła, poopowiadała i takie tam...:). Quote
adriatom Posted April 14, 2011 Posted April 14, 2011 Ładne szczenię, rób durzo zdjęć bo szybko urośnie. Mi tak radzili i posłuchałem bo mieli niestety rację ;-) Quote
SAIKO Posted April 15, 2011 Author Posted April 15, 2011 Nowe, wczorajsze fotki :) z lalą obowiązkowo ;p świeżo po pieszczotach ;) no co? Quote
tatalka2 Posted April 15, 2011 Posted April 15, 2011 Słodziak! :)) ...i te miny z cyklu: 'czego ode mnie znów chcesz, człowieku?' :P Quote
SAIKO Posted April 15, 2011 Author Posted April 15, 2011 trochę takie zmazane...;p z piłeczką...;) chyba się zmęczył :) Quote
SAIKO Posted April 15, 2011 Author Posted April 15, 2011 tatalka2 napisał(a):Słodziak! :)) ...i te miny z cyklu: 'czego ode mnie znów chcesz, człowieku?' :P Dzięki :), te miny to jeszcze nic. Najlepsza jest minka, gdy wstaje świeżo do drzemce i ma takie malutkie zaspane oczka oraz uszy zamiast postawione to są w pozycji poziomej :). Poza bezcenna, ale jeszcze nie zdążyłem z fotką. Pozdrawiamy. Quote
SAIKO Posted April 18, 2011 Author Posted April 18, 2011 Wasze kitki też myją sobie łapki w misce z wodą ? (robi to zawsze jak przyjdzie ze spaceru :)), czasami myje dwie naraz, a jak ma ochotę to pije wodę z łapą w misce :). Z Panem w ogródku :) Z siostrą... jeszcze trochę i będzie od niej większy :) i pierwsze koty za płoty na rzece :)- zdjęcia robione telefonem ;p Quote
*Aga* Posted April 18, 2011 Posted April 18, 2011 czyszczenie łapek w misce po spacerze - słodki widok- mały udaje czyścioszka ;-) Jednak z tego co wiem to jest sposób chłodzenia się. Tak jak człowiek jak sie zgrzeje i przeciera sobie czoło zimna wodą. Moja też tak robiła w ubiegłe lato. Tak sobie patrze na Saikyo i wspominam moją rudą jak była takim szkrabem. Urocze sa takie maluszki!! I to ich milusie szczeniaczkowe futerko! Achhhhh Ciesz się nim póki jest taki malutki bo kity rzeczywiście strasznie szybko rosną :-( Quote
*Aga* Posted April 18, 2011 Posted April 18, 2011 SAIKO napisał(a):Dzięki :), te miny to jeszcze nic. Najlepsza jest minka, gdy wstaje świeżo do drzemce i ma takie malutkie zaspane oczka oraz uszy zamiast postawione to są w pozycji poziomej :). Poza bezcenna, ale jeszcze nie zdążyłem z fotką. Pozdrawiamy. Znam tą minkę!! Jest świetna i mnie też zawsze rozczula. Rekishi robi ja do dziś. Ogólnie uwielbiam jak kity ustawiaja swoje uszka w "poziomie". Koniecznie strzel mu wtedy fotke!!! Quote
jaco Posted April 22, 2011 Posted April 22, 2011 Super slodziak, minki wali jak chyba wiekszosc :) mozna sie usmiac. Fajna sesyjka, widac jak rosnie :) no i jeszcze wet ktory ma Akite, super sprawa. Jak bedziesz mial jakies newsy od weta to podrzucaj :) pozdro Quote
*Aga* Posted April 25, 2011 Posted April 25, 2011 Jejku jaki on jeszcze malusi, taki do wytarmoszenia, choć pewnie się nie daje?:evil_lol: Widać, że zadowolony z wyjazdu, tyle tam nowych zapachów:lol: a na ostatniej fotce minka urwisa, skąd ja taką znam:evil_lol::diabloti: Fajny z niego malec:loveu: Quote
SAIKO Posted April 26, 2011 Author Posted April 26, 2011 *Aga* napisał(a):Jejku jaki on jeszcze malusi, taki do wytarmoszenia, choć pewnie się nie daje?:evil_lol: Widać, że zadowolony z wyjazdu, tyle tam nowych zapachów:lol: a na ostatniej fotce minka urwisa, skąd ja taką znam:evil_lol::diabloti: Fajny z niego malec:loveu: Czy ja wiem czy taki mały :evil_lol: (chyba tylko tak wychodzi na fotkach), fakt że ma 3 miechy, ale od momentu przyjazdu malucha do teraz wydaje nam się że całkiem sporo podrósł, praktycznie rośnie w oczach:cool3:. Wytarmosić się daje, ale głównie osobom z miłym głosem (głównie kobietom:)), a w domu to łasi się jak ma na to ochotę. Wyjazd się udał, mały hasał po polach i wg... Trochę na początku się bałem tak go puszczać, bo zwyczajnie myślałem że nawieje ale na szczęście ładnie się słuchał i dalej niż 50m nie odchodził:evil_lol:. Quote
schabowy Posted April 26, 2011 Posted April 26, 2011 Rośnie tak z uszami razem:lol: a co będzie jak przestanie rosnąć a uszy nie:razz: zajączek wielkanocny:lol::evil_lol: Pozdrawiam. Quote
SAIKO Posted April 26, 2011 Author Posted April 26, 2011 Znam tą minkę!! Jest świetna i mnie też zawsze rozczula. Rekishi robi ja do dziś. Ogólnie uwielbiam jak kity ustawiaja swoje uszka w "poziomie". Koniecznie strzel mu wtedy fotke!!! Nareszcie zdążyłem z aparatem:evil_lol: gdy mały wita się z mamą. Quote
SAIKO Posted April 26, 2011 Author Posted April 26, 2011 schabowy napisał(a):Rośnie tak z uszami razem:lol: a co będzie jak przestanie rosnąć a uszy nie:razz: zajączek wielkanocny:lol::evil_lol: Pozdrawiam. hehe:) będzie niespodzianka:evil_lol: Quote
schabowy Posted April 26, 2011 Posted April 26, 2011 SAIKO napisał(a):hehe:) będzie niespodzianka:evil_lol: Ale jajko niespodzianka:lol: czy czekoladowy zając:krolik::-) Quote
SAIKO Posted April 27, 2011 Author Posted April 27, 2011 jajko niespodzianka chyba nie bardzo:), czekoladowy zając?:razz: bardziej jednak by pasował rudy zając "wielkanocny":evil_lol::cool1: Quote
SAIKO Posted June 17, 2011 Author Posted June 17, 2011 Trochę nowych fotek :) przyłapany na gorącym uczynku...:P :):) Quote
Recommended Posts