figa33 Posted April 21, 2011 Posted April 21, 2011 no to by było super aby tak jak rodzinka Nerusia tyle kilometrów ktoś pokonał .. cudny jest , domek ekstra musi być Quote
Becia66 Posted April 23, 2011 Posted April 23, 2011 Rambo tak jak Nero cudowny psiak, bardzo łagodny, towarzyski i tak samo spragniony człowieka. Bawi się z wszystkimi psiakami na wybiegu, teraz wszystkie biegają razem, nie są selekcjonowane w boksach bo się ze sobą zgadzają. Zwłaszcza z Walusiem Rambo zaprzyjażniony, przewala się z nim na wszystkie strony. Quote
figa33 Posted April 23, 2011 Posted April 23, 2011 żyją tak zgodnie ze sobą , cieszą się , pewnie nie miały do tej pory za wiele okazji do radości Quote
Florentynka Posted April 26, 2011 Posted April 26, 2011 Ja wiem, że to przytulisko, że psy bezpańskie i biedne. Ale miło się patrzy na te zdjęcia, naprawdę. Dowodzą one również tego, że wystarczy trochę dobrej woli, żeby stworzyć psom przyzwoite warunki, w których mogą się poczuć bezpiecznie i swobodnie. Przytulisko w Boguchwale powinno stanowić przykład dla innych gmin w tym kraju. Quote
majuska Posted April 26, 2011 Author Posted April 26, 2011 Florentynka napisał(a): Przytulisko w Boguchwale powinno stanowić przykład dla innych gmin w tym kraju. Oj tak Asiu, to na prawdę nie są jakieś olbrzymie koszty, a ile dramatów, tragedii i cierpienia mniej.....tylko nie wiem czy w każdej gminie takie fajne wolontariuszki by znaleźli;):cool3: Quote
Becia66 Posted April 26, 2011 Posted April 26, 2011 majuska napisał(a):Oj tak Asiu, to na prawdę nie są jakieś olbrzymie koszty, a ile dramatów, tragedii i cierpienia mniej.....tylko nie wiem czy w każdej gminie takie fajne wolontariuszki by znaleźli;):cool3: Wiem od p.Derwiszowej , że w Sieniawie chcą utworzyć przytulisko coś na wzór boguchwalskiego. Mieli się z gminą w Boguchwale kontaktować ale fakt - skąd wezmą takie fajne wolontariuszki ? :cool3: Quote
karolciasz28 Posted April 28, 2011 Posted April 28, 2011 Becia66 napisał(a):Wiem od p.Derwiszowej , że w Sieniawie chcą utworzyć przytulisko coś na wzór boguchwalskiego. Mieli się z gminą w Boguchwale kontaktować ale fakt - skąd wezmą takie fajne wolontariuszki ? :cool3: Beciu w tej Sieniawie koło mojej babci?? Quote
Becia66 Posted April 28, 2011 Posted April 28, 2011 karolciasz28 napisał(a):Beciu w tej Sieniawie koło mojej babci?? chyba w tej bo nie ma innej tu na Podkarpaciu.... Quote
majuska Posted April 28, 2011 Author Posted April 28, 2011 Jest druga Sieniawa koło Rymanowa jeszcze :) Quote
ulvhedinn Posted May 3, 2011 Posted May 3, 2011 Słuchajcie w tle przewija się szczenior lekko w typie berna, on jeszcze jest? Quote
Florentynka Posted May 3, 2011 Posted May 3, 2011 Ulv - takie szczeniory są dwa, jeden ma zaklepany domek zdaje się, drugi jest do adopcji. Tu masz wątek szczeniorów i matki, tam jest więcej fot: http://www.dogomania.pl/threads/204788-Iga-wycie%C5%84czona-mamusia-i-jej-3-c%C3%B3reczki Quote
Becia66 Posted May 3, 2011 Posted May 3, 2011 Rambuś wyczesany przez nas prezentuje się o niebo lepiej. Jets bardzo grzeczny, pokornie wchodzi do boksu kiedy go zamykamy i grzecznie siedzi wcale nie protestując. Quote
figa33 Posted May 3, 2011 Posted May 3, 2011 jak ładnie łapki ułożył , prawdziwy dżentelmen:gent: Quote
Dzika_Figa Posted May 3, 2011 Posted May 3, 2011 [quote name='figa33']jak ładnie łapki ułożył , prawdziwy dżentelmen:gent:[/QUOTE] No, ja go widzę na takim eleganckim szezlongu przed trawertynowym kominkiem ;) Quote
Dzika_Figa Posted May 4, 2011 Posted May 4, 2011 Wrzuciłam Rambo tu: http://www.dogomania.pl/threads/203855-Psiak-w-typie-collie-poszukiwany%21-Inne-du%C5%BCe-sier%C5%9Bciuchy-te%C5%BC-zapraszamy%21/page5 i rozpędu też tu: http://www.dogomania.pl/threads/204476-Przygarn%C4%99-pieska-mniej-wi%C4%99cej-dowolnego-pocz%C4%85tek-lata-koniec-wiosny Quote
figa33 Posted May 4, 2011 Posted May 4, 2011 [quote name='Dzika_Figa']No, ja go widzę na takim eleganckim szezlongu przed trawertynowym kominkiem ;)[/QUOTE] o to to , kanapa , kominek , takie właśnie klimaty , a Rambo odwdzięczy się z całego serca:lol: Quote
Becia66 Posted May 4, 2011 Posted May 4, 2011 [quote name='Dzika_Figa']Wrzuciłam Rambo tu: http://www.dogomania.pl/threads/203855-Psiak-w-typie-collie-poszukiwany%21-Inne-du%C5%BCe-sier%C5%9Bciuchy-te%C5%BC-zapraszamy%21/page5 i rozpędu też tu: http://www.dogomania.pl/threads/204476-Przygarn%C4%99-pieska-mniej-wi%C4%99cej-dowolnego-pocz%C4%85tek-lata-koniec-wiosny Dziękuję ci Dzika_Figo ale Rambuś jeszcze nieadopcyjny. On naprawdę żle wygląda i nie sądzę żeby ktoś go chciał w takim stanie.:shake: Quote
Dzika_Figa Posted May 4, 2011 Posted May 4, 2011 [quote name='Becia66']Dziękuję ci Dzika_Figo ale Rambuś jeszcze nieadopcyjny. On naprawdę żle wygląda i nie sądzę żeby ktoś go chciał w takim stanie.:shake:[/QUOTE] Próbować nie zaszkodzi. Jak ktoś chce colaka, to ja go będę proponowac i już. Zara będzie kasa z bazarku, pomyśl, co mu trzeba kupić, jakie witaminki itd. Można zamówić np na krakvecie, jak myślisz? Quote
Becia66 Posted May 4, 2011 Posted May 4, 2011 [quote name='Dzika_Figa']Próbować nie zaszkodzi. Jak ktoś chce colaka, to ja go będę proponowac i już. Zara będzie kasa z bazarku, pomyśl, co mu trzeba kupić, jakie witaminki itd. Można zamówić np na krakvecie, jak myślisz?[/QUOTE] on już jakieś dostaje ale sa takie super z kwasami omega3 i takie mu zafundujemy na skorę. Poza tym nie wiem czy jakaś bardziej szczegółowa diagnostyka nie będzie potrzebna. Porozmawiamy z wet Justyną na ten temat. Quote
Becia66 Posted May 7, 2011 Posted May 7, 2011 Biedny Rambuś taki sponiewierany przez życie, a właściwie przez złych i okrutnych ludzi. Trzy lata na krótkim łańcuchu, nawet nie pomysleli że to czyjś pies, że ktoś szuka, że kocha i tęskni, może płacze....Taki los debilni ludzie mu zgotowali, jest wyniszczony , wiek trudny do określenia , oczy przejrzyste bez śladu zaćmy ktora pojawia się u psów juz ok. 7 roku życia. Serce krwawi na myśl, jakie musiał znosić cierpienia ten piękny, mądry i stateczny pies . :-( Quote
majuska Posted May 8, 2011 Author Posted May 8, 2011 Kojarzycie kto jest na dogo z fundacji DR Lucy, bo watek Nerusia przekopałam i nie znalazłam:shake: Quote
Recommended Posts