Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

[quote name='FredziaFredzia']O proszę, super! :)
A zdjęcia piękne kolory mają!

[quote name='Asiaczek']Praca jest praca:) Może to właśnie to stanowisko będzie odskocznia do innej pracy...?
Pzdr.

[quote name='Ewa&Duffel']Gratuluję w takiej razie uzyskania wymarzonego stanowiska :)

U nas niby słonecznie nadal jest, ale zimno okropnie :roll:

[quote name='Molowe']Super gratuluje:multi::multi::mdrmed:

http://global.images10.fotosik.pl/23/274b74e77e8544ff.jpg to zdjęcie jest boskie :loveu:

dziękuję wszystkim :) jutro muszę jeszcze jechać do szkoły, do Torunia, po dyplom, załatwić lekarza i tak za tydzień zacznę pracę ;) i po cichu mam nadzieję że osoba którą zastepuję nie wróci do pracy:diabloti:
u nas też bardzo zimno, po 6 stopni:crazyeye: dziś słońce wyszło i wyszliśmy na spcer testować nowy aparat, TŻ tak sie wkręcił, że napstrykał 960 zdjęć :evil_lol: próbował wszystkie tryby i sprawdzał co się da ;) może po selekcji i zamieszczeniu na fotosiku wrzucę jeszcze dziś :) no i oczywiście po spacerze obowiązkowo poszliśmy z Lexie na wybory:eviltong:

• Replies 1k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

[quote name='Molowe']http://global.images10.fotosik.pl/38/df3177faf3f1ebca.jpg kochana ruda księżniczka :loveu:

http://global.images10.fotosik.pl/38/1e101e20673633c0.jpg oj oj a Jej temperatura na dworze nie przeszkadza ???? :evil_lol: :crazyeye:

http://global.images10.fotosik.pl/38/cdc3e87d0fbac46d.jpg piękny widok i świetne zdjęcie :)

temperatura w ogóle jej nie przeszkadzała, poza tym było trochę cieplej, jakieś 10 stopni:diabloti:

[quote name='Asiaczek']Nie no, takiego seterka to ja nigdy w zyciu nie widziałam...
http://images10.fotosik.pl/38/330e5b4e217534f7.jpg

Pzdr.

ja też nie, może wyjdzie z niej jakaś nowa linia ;)

[quote name='daguerrotype']http://images10.fotosik.pl/38/dcac3597718b3084.jpg rozkoszne :D Lexie jest urocza, taka radosna! :)

:)

[quote name='kalyna']wielkie gratulacje :)
no 37 osób to bardzo dużo i najważniejsze, że jest ta praca, bo znaleźć ją to jest ciężko. A praca biurowa w sądzie to fajna musi być.

http://images10.fotosik.pl/38/dcac3597718b3084.jpg taaa a co jest najlepsze dla mokrego psa? wykulać się :D dobrze, że była tam trawa a nie sama ziemia czy piasek :D

dziekuję :) a ziemię i piasek już przerabiała, liście są fajniejsze
...........................
z newsów Lexie dostała cieczkę. Normalnie cieszyłabym się, że to w końcu, ale nie 2 tygodnie przed Poznaniem :sad: jestem :angryy: (nie na Lexie, tylko tak ogólnie ;) ), ominie nas najważniejsza wystawa i możliwośc zakończenia Młodziezowego Chamionatu. Trudno, skończymy w przyszłym roku, odbijemy sobie :)

Posted

Przecież nie ma zakazu wystawiania suk z cieczką, spokojnie możecie jechać. Tylko majtki na tyłek, cała wystawa w transporterze, a przed ringiem wycieranie dooopki i psikanie sprayem na cieczkę.
Dacie rade :)

PS U nas też pierwsza cieczka :P

Posted

niby nie ma zakazu, ale może jest taki niepisane, grzecznościowy. Z jednej strony zapłaciłam za wystawę, nie ma zakazu ale z drugiej inni także, a psom może pójść gorzej ze względu na rozkojarzenie przez sukę z cieczką... Muszę mocno pomyśleć, dziś (3 dzień) zaczęła plamić mocniej, zobaczymy jak to będzie. Może wypowie się jeszcze ktos bardziej doświadczony w tych sprawach - jeździcie jak wypadnie cieczka czy raczej nie? Szysz- Wy też jedziecie do Poznania?

Posted

Akurat nie jedziemy do Poznania, ale w ten weekend mamy Częstochowę. I jedziemy na totalny hardcore, bo z psem (jamnikiem) i suką (weimarką) ;) Mamy dużą konkurencję w klasie młodzieży na każdej wystawie, więc nie odpuszczę z powodu cieczki. Wydaje mi się że też nie powinnaś odpuszczać Mł.Ch. ze względu na cieczkę. Takie jest moje zdanie. Jak odpowiednio pozabezpieczasz Lexie to powinno się obyć bez strat ;)

Posted

Jamnik Wam oszaleje w samochodzie:evil_lol: sprawdzę jak się sprawuje preparat odstraszający, jeszcze się zastanowię :) zobaczymy jak jej będzie mijać ta pierwsza cieczka, mam nadzieję, że bezboleśnie, również nam ;)

Posted

U Watry już pierwszy tydzień minął, na razie zachowuje się tak, że w domu ma depresje totalną, nie rusza się z kanapy a w polu znowu zatrzymać jej nie można ;) I najada się na noc :)

Posted

najgorszy jest 9-14 dzień. Suka ma tak silny zapach wtedy i nadstawia się, aby pies ją pokrył. U nas Sonię psikałam spreyem to Ciapek się gubił. Ale jak przyszły dni płodne tak z 3-4 dni to oszalał. Nie było z nim kontaktu, tylko płakał pod budą i już nic nie działało. A wiadomo to taka wystawa i tyle psów tam jest i pewnie nie ona sama z cieczka będzie... wiesz możesz patrzeć jak mija cieczka i potem w ostatniej chwili podjąć decyzję.

Posted

Ja byłam z suką w cieczce na wyst. Klubowej w tym roku i - jakos dałam radę. A miałam do wystawienia 2 samce. Z reakcji moich samców widziałam, że nie tylko ja jedna przyjechałam z suką w cieczce, bo oni ciagle mieli nosy przy ziemi. Jednak jest coś w tym, że na niektórych wystawach jest zakaz wchodzenia na ring z psami PRZED oceną.
Ja bym pojechała...

Pzdr.

Posted

[quote name='szysz']U Watry już pierwszy tydzień minął, na razie zachowuje się tak, że w domu ma depresje totalną, nie rusza się z kanapy a w polu znowu zatrzymać jej nie można ;) I najada się na noc :)

no to u nas na razie nie ma specjalnych objawów cieczki, Lexie zachowuje się normalnie i chyba nie zdaje sobie sprawy że ma cieczkę i coś się tam dzieje :eviltong:

[quote name='Casablanca']Naprawdę przepiękne fotki :) Lexie prawdziwa top modelka :loveu: Jak ona urosła :crazyeye:

dziękujemy :)może nie tyle urosła ale zmężniała chyba :)

[quote name='kalyna']najgorszy jest 9-14 dzień. Suka ma tak silny zapach wtedy i nadstawia się, aby pies ją pokrył. U nas Sonię psikałam spreyem to Ciapek się gubił. Ale jak przyszły dni płodne tak z 3-4 dni to oszalał. Nie było z nim kontaktu, tylko płakał pod budą i już nic nie działało. A wiadomo to taka wystawa i tyle psów tam jest i pewnie nie ona sama z cieczka będzie... wiesz możesz patrzeć jak mija cieczka i potem w ostatniej chwili podjąć decyzję.

:cool1: do ans na razie nie jeszcze nie podleciało, ale najgorsze przed nami ;) decyzję rzeczywiście podejmę pewnie w piątek lub sobotę :)

[quote name='Asiaczek']Ja byłam z suką w cieczce na wyst. Klubowej w tym roku i - jakos dałam radę. A miałam do wystawienia 2 samce. Z reakcji moich samców widziałam, że nie tylko ja jedna przyjechałam z suką w cieczce, bo oni ciagle mieli nosy przy ziemi. Jednak jest coś w tym, że na niektórych wystawach jest zakaz wchodzenia na ring z psami PRZED oceną.
Ja bym pojechała...
Pzdr.

wszyscy mnie nakłaniają żebym jechała ;) kusicie:diabloti:

byliśmy dziś z Lexie na końskiej pogoni za lisem :) Lex pierwszy raz widziała konie i to tyle naraz, była trochę speszona i jak za blisko jakiś podszedł to chowała się za naszymi nogami, ale jak tylko odszedł to szła za nim i podszczekiwała nawet:lol: potem byliśmy w polu (oczywiście na lonży-znów nieocenionej :) ) Lexie była przeszcześliwa, tylko w drodze do auta w czymś się przeokrutnie śmierdzącym wytarzała, tak jeszcze nigdy nie capiła... a do domu trzeba było jechać autem...nie muszę chyba opowiadać jak przyjemnie nam minęła podróż:mad:teraz Żabol już wykąpany, pachnący, najedzony i w majtach śpi w wyrku:loveu: foto z pola

happy dog

Posted

[quote name='kalyna']we wszystkich galeriach już jesień jest :)
a Lexie zmywa się z tłem i to fajnie wygląda :)[/QUOTE]

ja czasem będąc na jesień z Moli na łące czy w lesie jak mała gdzieś dalej pobiegnie muszę dłużej patrzeć żeby zobaczyć swojego psa.Molly jest mała i to jeszcze utrudnia sprawe :evil_lol:

na przed ostatnim zdjęciu to sama wyszła jak kucyk :eviltong:

a pierwsze i ostatnie:loveu: