henikar Posted April 13, 2011 Author Posted April 13, 2011 Tak to jest dom tymczasowy, chociaż naprawdę szkoda, że nie stały. Quote
ares-ka Posted April 13, 2011 Posted April 13, 2011 Super, że się udało i psina bezpieczny :) Teraz tylko wyglądać nowego domku...nie wiem czy u Was też, ale u mnie adopcje stanęły. Ale mam nadzieję że się ruszy. pozytywne jest to, że zawsze łatwiej wyadoptować psa z DT nżz ze schronu ;) Quote
henikar Posted April 13, 2011 Author Posted April 13, 2011 Faktycznie telefony ucichły, mimo że jeszcze do niedawna dzwoniono do mnie w sprawie wyadoptowanych już szczeniaków. Myślę, że do świąt będzie ciężko. A to prawda, że kiedy psina trafi do schroniska ma mniejsze szanse na adopcje (a szkoda). Dlatego zawsze staramy się stawać na głowie i szukamy DT. Quote
henikar Posted April 13, 2011 Author Posted April 13, 2011 Mamy pierwsze relacje z pobytu Hasiorka Barego z DT (narazie przylgnęło do niego to imię z poprzedniego DT). Noc psina spędziła w domu. Mimo, że miał naszykowany fotel do spania położył się biedaczysko w kąciku i cichutko przespał do rana. Pan Andrzej powiedział, że to bardzo spokojny i ułożony piesek. Obecnie jest w pracy i prosił Ewelinę, aby tam zajrzała. Bary leżał na posłaniu pod wiatą. Kochane psisko. Podobno poprzednie ucieczki pojawiły się dopiero kiedy sąsiadów sunia miała cieczkę, wcześniej było ok. Narazie dostał od Eweliny wędzone ucho. Ma suchą karmę, wodę, wieczorem dostanie coś na ciepło. Quote
ares-ka Posted April 13, 2011 Posted April 13, 2011 To bardzo dobre wieści o psiaku :) Jeśli będzie możliwość to byłoby super, gdyby udało się sprawdzić do jak jest do dzieci i kotów . Quote
Jasza Posted April 14, 2011 Posted April 14, 2011 Ważne informacje. Fajnie, że zostaje sam i jest wtedy spokojny. Można dopisać w tekście do ogłoszeń z pierwszej strony. Quote
ares-ka Posted April 14, 2011 Posted April 14, 2011 Jasza napisał(a): zostaje sam i jest wtedy spokojny. Można dopisać w tekście do ogłoszeń z pierwszej strony. No, to dopiszemy, kolejna zaleta :) Quote
henikar Posted April 14, 2011 Author Posted April 14, 2011 Zaraz dopiszę do pierwszej strony nowe informacje. Zmienię też jego maść, bo on jest właściwie taki srebrny. Wczoraj wieczorem Ewelina zaniosła mu jedzonko. Już bez problemów wchodził do domu na noc. Cieszy się przyjściem z pracy pana Andrzeja. Dzisiaj mój dyżur, zatem będę hasiorka widziała późnym popołudniem. I mam bojowe zadanie, wyciąganie kleszczy. Mimo,wcześniejszych moich zabiegów jeszcze trochę ich pozostało, chyba się uaktywniły po kroplach. Śmiałyśmy się wczoraj z córką, bo znajoma poinformowała nas, że jest husky, który szuka domu. Pomyślałyśmy, że to koleja bieda, a to chodziło o naszego psinę. Fama poszła na całe osiedle. To dobrze im więcej osób wie tym lepiej. Quote
magda_lena Posted April 14, 2011 Posted April 14, 2011 biedny psiaczek :( napewno szybciutko znajdzie domek na stałe , pozwoliłam sobie wkleić linka z jego wątkiem na fcb :) buziaki dla psiaka Quote
Jasza Posted April 14, 2011 Posted April 14, 2011 magda_lena napisał(a):biedny psiaczek :( napewno szybciutko znajdzie domek na stałe , pozwoliłam sobie wkleić linka z jego wątkiem na fcb :) buziaki dla psiaka Dziękujemy!! Quote
henikar Posted April 14, 2011 Author Posted April 14, 2011 Jasza przesłałam na pocztę dwa zdjęcia, które zrobił obecny opiekun. Ewelina też ma dzisiaj przegrać zdjęcia. Quote
feliksik Posted April 14, 2011 Posted April 14, 2011 no to czekamy na nowe zdjęcia. dobrze że psina zaaklimatyzowana Quote
henikar Posted April 15, 2011 Author Posted April 15, 2011 Dzisiaj rano odeszła za TM moja świnka Fiona :-(. Jak pozostałe moje zwierzaki, była tą której nikt nie chciał. Kurde takie małe, a tyle po niej smutku i łez. Hasiorek ma się dobrze. Wczoraj był na spacerku. Po kleszczach zostały tylko małe guzki. Jest kochany. Quote
Plicha Posted April 15, 2011 Posted April 15, 2011 Obserwujcie go uważnie, jak tylko zrobi się apatyczny albo nie będzie chciał jeść to biegiem do weta bo mógł się zarazić babeszjozą, a wtedy liczy się każda godzina. Mam nadzieję że będzie zdrowy. Quote
feliksik Posted April 15, 2011 Posted April 15, 2011 henikar napisał(a):Dzisiaj rano odeszła za TM moja świnka Fiona Heniu, strasznie mi przykro, ostatnio ciągle przykre sprawy wokół mnie Quote
henikar Posted April 15, 2011 Author Posted April 15, 2011 Psisk ma apetyt i jest skory do spacerów i zabaw. W poniedziałek był u weta i dostał preparat przeciwko kleszczom. Myślę, że powinno być ok. Feliksik dzięki za wsparcie. U mnie też ostatnio same smutne wieści i to nie tylko w kręgu zwierząt. A jak Twoja sunia? Quote
Jasza Posted April 15, 2011 Posted April 15, 2011 Heniu, przykro mi z powodu Fiony... Zaraz wkleję zdjęcia Szafira. Quote
feliksik Posted April 15, 2011 Posted April 15, 2011 o rany, jaka piękność. I on nie ma domu????????? nie do wiary. a moja sunia - dobrze po operacji, teraz czekamy na wyniki badań histopatologicznych - ale sobie poczekamy, bo to ok miesiąca Quote
henikar Posted April 16, 2011 Author Posted April 16, 2011 [FONT=Times New Roman]No kochani domek tymczasowy naszego hasiorka staje się jego domem stałym. Takie informacje o pozostawieniu psiaka dochodziły do mnie juz dwa dni po jego pobycie w dt, ale znając życie czekałam na oficjalne potwierdzenie tej decyzji. I wczoraj stało się. Kiedy pojechałam do hasiorka z jedzonkiem (które tak na marginesie chyba powinnam sobie sama zjeśc, bo psina była już pojedzona i tylko popatrzyła na mnie z politowaniem) Pan Andrzej oznajmił mi, że decyduje się definitywnie na pozostawienie psa. Miał tylko prośbę czy może go nazywac IGOR, bo jakoś tak od początku to imię mu pasowało, ale nie chciał póki co decydowac. Duże znaczenie co do pozostania Igorka miało jego zachowanie w obejściu domowym. Pan Andrzej pracuje i wiadomo, że dużo czasu spędza poza domem. Już wcześniej przetrzymywał na dt psiaka, ale ten był bardzo hałaśliwy i sąsiedzi się skarżyli. Nasz hasiorek, tak jak już pisałam wcześniej jest cichutki, cierpliwie czeka na powrót pana do domu. Wczoraj potwierdzili to sąsiedzi i nawet sami utwierdzili pana Andrzeja co do pozostawienia Igora. Wczoraj już przeprowadziłam z Panem Andrzejem rozmowę na temat adopcji. Ewelina też dzisiaj jeszcze ma się spotkac. Zresztą Pan Andrzej powiedział, że w każdej chwili "furtka jest dla nas otwarta". Tylko, że z tego co wczoraj widziałam, to Igor już się nie cieszy z mojego przyjścia i totalnie mnie olał, chodząc krok w krok za swoim panem.[/FONT] [FONT=Times New Roman]Właśnie miałam teraz telefon od mojej trzeciej koleżanki psiary i oznajmiła mi, że właśnie Andrzej wracał z targu i pokazywał jakie zakupy poczynił dla Igorka. Myślę, że możemy odpuścic już sobie ogłoszenia. Dziękuję wszystkim za pomoc. Oczywiście będę o nim pisac i jak trochę nabierze ciałka zrobimy mu nowe zdjęcia.[/FONT] Quote
ares-ka Posted April 16, 2011 Posted April 16, 2011 No do super że psisku się udało :) Powodzonka nowemu domkowi życzę, i zdejmujemy go z ogłoszeń :) Niemniej będę tu zaglądać, w oczekiwaniu na nowe wieści poczynaniu psiaka w nowym domku :) Pana Andrzeja, jeśli ma chwilkę czasu zapraszamy na forum www.shusky.pl , do wątku psiaka http://forum.shusky.pl/viewtopic.php?t=2339 Jeśli pojawią się jakieś problemy z okiełznaniem natury husky, nasz ekspert służy pomocą :) Quote
henikar Posted April 16, 2011 Author Posted April 16, 2011 Ares-ka bardzo dziękuję za pomoc. Póki co nadal będę zdawała relację z obecnego domku Igorka i miała psinę na uwadze. Quote
Jasza Posted April 16, 2011 Posted April 16, 2011 Ale wieści z samego rana!!! Bardzo się cieszę! Jeżeli Pan Andrezj ma dostęp do komputera to może rzeczywiście byloby fajnie gdyby się zalogował na forum haszczaków, może się wymieniać uwagami i opiniami z innymi właścicielami SH, może będzie potrzebował jakichś porad... ....ale fajnie!!:multi::multi::loveu: Quote
magda_lena Posted April 16, 2011 Posted April 16, 2011 suuuuper wiadomość .... oby takich było jaknajwięcej :) Quote
Recommended Posts