Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

[SIZE=6]GAJA
To roczna suczka czyli duży szczeniak,
jedni ja oddali a nowi opiekunowie znudzili się nią po 2 miesiącach i chcieli się jej pozbyć, nie ważne jak, zabić wyrzucić oddać, cokolwiek byle się pozbyć.
Dowiedziała się o tym pewna wrażliwa osoba, bojąc się o życie suni bez namysłu zabrała do siebie ale co dalej???po 2 dniach gaja trafiła do nowego DT może w nim zostać do czasu aż znajdzie nowy domek.
Gaja niestety nie toleruje kotów, na kury itp. będzie polować z psami sie dogada o ile nie będą jej zaczepiać, z suczkami niestety sie nie dogada., jak większość psów tej rasy ma skłonności do ucieczek.
Szukamy dla niej domu z ogrodem, posesja musi być dobrze ogrodzona. Gaja nie nadaje się do trzymania w mieszkaniu bo gdy zostanie w nim sama z nudów zacznie niszczyć .
Lubi dzieci, uwielbia sie bawic a na widok smyczy rozmawia po swojemu i ogromnie sie cieszy.
Nowi opiekunowie muszą podpisać umowe adopcyjną, Gaja jest wysterylizowana.

caromina@sforahusky.pl +48695938951
http://sforahusky.pl
kontakt do mnie. 668 432 511 adoptujzwierzaka@wp.pl
kontakt do Magda79 tel. 602 253-993

WPŁATY:
[SIZE=2]Wyżywienie,odpchlenie,odrobaczenie-Magda79

WYDATKI:

[SIZE=2]20zł USG
40zł (dojazd do weta)
40zł (dojazd do weta)
150 zł sterylizacja (07.06.2011)

( z Gaja byłyśmy u weta. do którego chodzi Magda79. tak dla jasności Magda do weta ma blisko ale musiałysmy jechac,razem ,ja mam kombi wiec łatwiej zabrac psa a ja do weta. mam ok 50km w jedna stone)

RAZEM:
250zł

ZOSTAŁO:
0zł
POTRZEBY:
[COLOR=black]szczepienia, trzeba pokryć dług u weta,

Gaja lubi dominować, jest nieusłuchana i kompletnie niczego jej nie uczono, nie moze trafic do domu gdzie sa koty i np. kury, z suczkami raczej tez sie nie dogada bo ustawia nawet psy swojej postury, ludzi podgryza za dłonie, uwielbia sie bawic a na widok smyczy rozmawia po swojemu i ogromnie sie cieszy.
potrzebna tez pomoc finansowa, mozna by gaje odrazu wysterylizowac , trzeba tez zabrac ja do weta bo ma cos z uszkiem, no i karma tez troszke kosztuje a nie mozna z tym Magdy zostawić samej bo ona ma tez nie małe stadko swoich psów(

sunia przebywa na DT u Magda79 w wlkp. mozliwa pomoc w transporcie np. do poznania!!

Gaja w jednym z ,,domów" była trzymana na łańcuchu przy czyms czego buda nazwac nie mozna, i bardzo wychudzona.

• Replies 296
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

mamy czas do jutra:( suni nie mamy gdzie umiescic:( ostatecznoscia jest schronisko ale nie wiem czy wogole ja przyjmą:( ja moge ja na kilka dni 3-4 przetrzymac w kojcu o ile mi z niego nie ucieknie:( do domu jej nie wezme bo mam 3 duze suczki i 2 koty a mieszkanko 2 pokojowe:( ledwo udało mi sie mame wybłagac na przetrzymanie jej w kojcu:(
znam tez troche poprzednich włascicieli suni ale nie chce o tym pisac bo wiadomo na watek moze wejść kazdy:( sunia obecnie do jutra moze zostac u mojej znajomej

Posted

o kurcze ona jest niemal identyczna jak Czesia!!! i te same oczy:)
a dla tych co nie wiedzą Gaja w tej chwili jest u Magda79, Magda ma nie małe stadko swoich piesków wiec Gaja zostaje u niej tylko do jutra

Posted

raczej ok, jutro postaram sie dowiedziec bo tam gdzie jest teraz sa małe suczki, a ona biega po posesji z duzym kastrowanym kumplem :D swietnie sie dogaduja, wczesniej jedna mała sunia ja obszczekiwała ale gaja nie przejawiała agresji tylko sie interesowała

Posted

cały dzien poza domem jestem ppadnięta, dopiero wróciłam wiec napisze krótko:
była dzis u Magdy odwiedzic Gaje, byłysmy tez u pewnej rodziny zainteresowanej adopcja, Sunia miałaby u nich bardzo dobre warunki, to miła rodzina kochajaca zwierzeta, maja juz 1 pieska w domu 4 letni kundelek, i 5 kotków tez w domu Pokazywali nam zdjecia piesków które mieli a które sa juz za TM, posesja spora dobzrze ogrodzona, wszytko pieknie tylko ze Gaja nie jest sprawdzona na koty a z tego co mowili ludzie ktorym była odebrana to gaja dusiła kury goniła koty wiec chyba doemek odpada, Magda ma sie jeszcze przejsc do nich bo mieszkaja po sąsiedzku weźmie gaje i zobaczy jak na kotki zareaguje (oczywiscie majac ja na smyczy) w razie co Panstwo pewnie adoptuja inna bide.
kontaktowała sie tez z nami pewna Pani która jest miłośniczka rasy i obiecała pomóc w szukaniu domu, Magda zgodziła sie Gaje miec u siebie jeszcze tydzien
niestety gaja chyba nie dogada sie z innymi suczkami:( pieska swojej postury tez ustwaia:(
nie nadaje sie tez raczej do dzieci bo bawiąc sie bardzo mocno podgryza i skacze, kompletnie nie jest niczego nauczona, zamknieta w kojcu rozpacza mozliwe ze jak sama w domu by została to by go zdemolowała, sunai nie ejst bojazliwa, jest ciekawska garnie sie do ludzi, uwielbia sie bawic, ale czasem zapomina jak ma na imie, smiałam sie dzisiaj ze ona ma koci charakter hihihi
zaraz dodam kilka zdjec bo zrobiłam jej dzis bardzo bardzo duzo fotek!!!!
a wiec cioteczki mamy tydzien czasu an znalezienie domku!!!!

Posted

martaipieski napisał(a):
cały dzien poza domem jestem ppadnięta, dopiero wróciłam wiec napisze krótko:
była dzis u Magdy odwiedzic Gaje, byłysmy tez u pewnej rodziny zainteresowanej adopcja, Sunia miałaby u nich bardzo dobre warunki, to miła rodzina kochajaca zwierzeta, maja juz 1 pieska w domu 4 letni kundelek, i 5 kotków tez w domu Pokazywali nam zdjecia piesków które mieli a które sa juz za TM, posesja spora dobzrze ogrodzona, wszytko pieknie tylko ze Gaja nie jest sprawdzona na koty a z tego co mowili ludzie ktorym była odebrana to gaja dusiła kury goniła koty wiec chyba doemek odpada, Magda ma sie jeszcze przejsc do nich bo mieszkaja po sąsiedzku weźmie gaje i zobaczy jak na kotki zareaguje (oczywiscie majac ja na smyczy) w razie co Panstwo pewnie adoptuja inna bide.
kontaktowała sie tez z nami pewna Pani która jest miłośniczka rasy i obiecała pomóc w szukaniu domu, Magda zgodziła sie Gaje miec u siebie jeszcze tydzien
niestety gaja chyba nie dogada sie z innymi suczkami:( pieska swojej postury tez ustwaia:(
nie nadaje sie tez raczej do dzieci bo bawiąc sie bardzo mocno podgryza i skacze, kompletnie nie jest niczego nauczona, zamknieta w kojcu rozpacza mozliwe ze jak sama w domu by została to by go zdemolowała, sunai nie ejst bojazliwa, jest ciekawska garnie sie do ludzi, uwielbia sie bawic, ale czasem zapomina jak ma na imie, smiałam sie dzisiaj ze ona ma koci charakter hihihi
zaraz dodam kilka zdjec bo zrobiłam jej dzis bardzo bardzo duzo fotek!!!!
a wiec cioteczki mamy tydzien czasu an znalezienie domku!!!!

ja popytam cioci ona mieszka w Rogoźnie czy w Rogożnie albo przejade się do niej w pt i pochodze popytam.
mam nadzieje że znajdzie się dla ślicznotki domek ^^
a jeżeli nie .. to trafi do schronu czy jak ?

Posted

tzn najlepiej byłoby odrazu dac ja do DS ona w pierwszej rodzinie wiele razy zmieniała miejsce zamieszkania bo ci ludzie sie przeprowadzali kilka razy, domy miała dwa teraz Dt u Magdy ale tylko na tydzien, poznieje nie mamy pomysłu gdzie ja dac ale raczej nie do schroniska bo nawet nie wiem ajk ja tam by mozna było umiescic, pozatym nie mozna jej tego zrobic:(
ale jesli nie znajdzie sie DS to trzeba bedzie dac ja do nowego Dt ale bezpłatnego bo nie mamy funduszy na opłacenie, jedynie troszke bysmy mogły wspomóc no i warunkiem adopcji jest sterylizacja
no i problemem pewnei bedzie transport do DS lub DT