Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Charli zostal wyadoptowany przez schronisko. Niestety nie wiemy gdzie.

Po paru miesiacach problemow z 'soba ogarnieciem' zabieram sie za ogarnianie naszych dolnoslaskich psiakow, ktore jak wiele innych potrzebują naszej pomocy.... by przetrwac.
Nasze psiaki wyja z samotnosci, boja sie ciemnosci, przeraza je fakt, ze nikt ich nie potrzebuje, ze w koncu umrą w zimnych klatkach naszego schroniska.
Jak wielu ich jest? Okolo 150 miesiecznie i tylko niewielkiemu procentowi udaje nam sie znalezc z Kora domki.

Jednym z tych nieszczesliwych psiakow jest charlii, mlodziutki kundelek.
Zakładam mu wiec wątek w nadziei że szybciutko opusci schroniskowy boks na zawsze.

Szukamy domu
Pies zaszczepiony i zaczipowany

fotki psiaka:

Uploaded with ImageShack.us

Zaraz dodam tekst do ogloszen Charlieg i prosze o pomoc w jego oglaszaniu.

Posted

dodaje fotki z poprzedniego wątku

kizimizi napisał(a):

Piękny, długowłosy piesek.

Pies ma 5 lat, jest wykastrowany i zaczipowany.

bardzo spokojny, troszkę boi sie nowych ludzi. Mnie się lękał ale podbiegał sie tulić i głaskać. Tak smutno i nieśmiało zerka w oczy jakby chciał zapytać: "zabierzesz mnie stąd?":-(
Kochaniutki, spokojnie można go ogłaszać i wyadoptwoać wszędzie.

a tu obok koleżnaka Misia.
Suczka jest po sterylce, ma 4 lata. Jest bardzo łągodna chodż widać, ze podchodzi z rezerwą do obcych. pań, który opiekuje sie jej boksem mówi, z eto kochana sunia i bardzo chciałby aby miała domek.
Suczka również jest zaczipowana i zaszczepiona.

• 5 weeks later...
  • 2 weeks later...
Posted

dziewczyny na razie roboczo ale juz poprawiłam 1 post bo Alex okazał sie Charlim i musialam go przechrzcic na nowo.
Takze nie ALEX tylko CHARLII ;)

Zaarz dodam wiecej co wiem.

• 3 weeks later...
Posted

mialam 3 dni tel, nieodebrany. oddzwanialam pozniej i poczta sie wlaczyla. wczoraj znow zadzwonilam. mloda dziewczyna mila. szukala psa dla babci. ale juz zostala od tego odseparowana i babcia z mama same sie zajely poszukiwaniem.
dziewczyna mowila babci o charlim wlasnie.
jakby co to maja dzwonic, ale raczej to sie juz nie stanie. bo byly chyba na wizyte z jakims wyzlowatym umowione...

poczatkowo oczywiscie nie kojarzylam, ktory to charli :D

jak jest tekscik to go wekend pooglaszam.

Posted

szkoda.
Trzeba wiecej ciotek na charliego watek pozapraszac.

Ja jestem zla ze oglaszac nie moge bo mi administraror prawie kazda strone blokuje! Samo ogloszenie moze bym wstawila ale jak przychodzi do zgranie zdjecia to jzu koniec. Nie ma akcesu i juz ....
A szkodda mi Charliego bo to na prwde ladny psiak i wdodatku bezproblemowy

Posted

taki tekst byl w poprzednich ogloszeniach

cos tam zmieniamy?

Alex to przeuroczy, przyjacielski, towarzyski i spokojny pies. Lgnie do ludzi chociaż potrzebuje chwili na przełamanie pierwszych lodów, szuka kontaktu z człowiekiem ale nie jest nachalny. Jest strasznie przymilnym psiakiem, nie boi się ludzkiej ręki, zawsze pierwszy melduje się przy kratach do pieszczot i nadstawia łebek do głaskania.
Alex to pogodny, przemiły i sympatyczny psiak o bezkonfliktowym charakterze i wesołym usposobieniu. Prawdziwa ostoja spokoju, uroku i sympatii. Z innymi psami bez problemu ustala zasady współistnienia, nie wdaje się w niepotrzebne konflikty.

dzis oglaszam fione i tobiego. potem diana. wojtek.
pozniej lece z kiziowymi psami, czyli flap, charli i mirek. jeszcze teks dla mirka, kizi.
w wekend wiec wypada, ze bedzie kolejka dla charliego :) bo robie po 2 psy dziennie.

Posted

kora78 napisał(a):
dzis oglaszam fione i tobiego. potem diana. wojtek.
pozniej lece z kiziowymi psami, czyli flap, charli i mirek. jeszcze teks dla mirka, kizi.
w wekend wiec wypada, ze bedzie kolejka dla charliego :) bo robie po 2 psy dziennie.

Mirka zrobie na litosc tak jak Flipa i Flapa.
Nie zalozylam muw koncu watku i jzu sobie daruje, dodam na slicznotach.

• 1 month later...