Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

[quote name='RUDA ZUZIA']Czasu potrzebuje maleńka:buzi:

:obrazic:owadzikiem?:obrazic::evil_lol:
Proszę,dla Was filmik z Pciółką niewinną:evil_lol:
Albo trzmielem:evil_lol:
http://img109.imageshack.us/img109/8417/c20ycenfkajpgupnkcitkr.mp4

Mały potwór :loveu: gdzie była szkolona do tych walk :cool3:
Ninka ,jak sobie radzisz z Ksenią? jest tak jak myślałaś że będzie czy inaczej ??? strach już minął ??;)

Posted (edited)

To była pierwsza wizyta, więc za mało żeby wszystko wiedzeć.

Ksenia wazy 1,590
Skórka czysta, uszy też, pazurki obciete.
Ma arytmię serca ale w fazie poczatkowej.
Kręgosłup kabłąkowaty, chyba. Za mało się rusza zeby tak do konca ocenić. Wprawdzie gania po mieszkaniu (tuptuptup - takie słodkie)ale trudno powiedzieć czy to przygarbienie.

Ma alergię prawdopodobnie pokarmową .Na razie gotowe karmy to tylko bez drobiu. Ryba, jagnięcina reszta mies zawsze bedzie z dodatkiem drobiu więc muszę uważać przy kupowaniu. Odstawiam wapno.

I najgorsze bo w tylnych łapkach w kolankach rzepki zwichnięte. Jedna lewa noga lekko wykrzywiona. Leczenie tylko operacyjnie ale to z czasem ewentualnie. Na razie mała nie odczuwa jakieś dyskomfortu. Czasami podnosi jedną łapkę.

Teraz odrobaczamy, a 25 kwietnia jesli już się wyciszy to pójdziemy na szczepienie. P doktór powiedział że na pewno przeciw wsciekliznie to ją szczepili ale jesli nie wychodzi to zagrożenia nie ma. Od kleszczy i pchełek wystarczy na dwa dni przed wyjsciem na dwór.

Pan doktór sprowadzi szeleczki dla......świnki, które być może będą w koncu pasowały.

Zeby zniszczone okropnie, po usuniećiu kamienia moga się ruszać.

Zapłaciłam 35 złoty, a z Karą już bym wybuliła ze 100 albo i więcej.

Pan wetek Woj smiał się że boksera na takiego malucha zamieniłam :loveu:
Strasznie się zdziwił że taka malutka.

Ksenia rano wstaje razem ze mną i czeka grzecznie na tym niebieskim kocyku na śniadanie. Zjada , a potem jest ganianie (niestety z pełnym brzuszkiem) po całym mieszkaniu (szerokość bloku) i idzie do kontenerka. Myslę że tak zaczynał sie jej kiedyś dzień. Być może była zamykana po sniadaniu.

Kupa i siu w salonie a co? w jednym pomieszczeniu spi w drugim je to gdzie ma się załatwiać?

Wczoraj jej podpadłam, wiec znów łypie na mnie sarnimi oczkami.:iloveyou:

Chyba to wszystko

Edited by andegawenka
Posted (edited)

Zobaczcie u Kseni wszystko zgodnie z rasą

[h=2]Zdrowie i pielęgnacja[/h] "Jedną z widocznych cech tej rasy psów jest charakterystyczne drżenie ciała, które występuje zarówno u odmiany długo jak i krótkowłosej, mimo że psy te nie wykazują większych tendencji do przeziębień niż inne rasy psów[SUP][4][/SUP].

Pielęgnacja szaty długowłosego chihuahua wymaga regularnego czesania. Ważna jest profilaktyka okulistyczna (ma także znaczenie kosmetyczne - zakraplanie odpowiednich preparatów zapobiega powstawaniu "śladów łez") i dentystyczna.
Z powodu ich niewielkich rozmiarów wymagają opieki zarówno ze strony właścicieli, jak i specjalistów weterynarii, zwłaszcza z zakresu położnictwa. Mają genetyczne skłonności do anomalii neurologicznych jak i anatomicznych (zwichnięcie rzepki)[SUP][potrzebne źródło][/SUP], potrzeby ruchowe muszą zrealizować podczas częstych spacerów."

Edited by andegawenka
Posted

[quote name='Gosiapk']Dzieciów bez sierści Ci u mnie sztuk 2. Same chłopy.

Od razu weselej z tymi pciółkowymi fluidami :)
No i chyba zaczynam rozumieć co dorcia miała na myśli pisząc o żółtym kocyku. Wygląda mardzo przytulnie.[/QUOTE]
Te bezsierściuchy nasze to się kocha:loveu:

[quote name='Chiquita&DeeDee']Super czytać, jak się Wasza miłość rozwija Ninko :multi::loveu:

A filmik jest super :D jakbym moje gryzonie widziała :D[/QUOTE]
No fakt u Ciebie same chomiki:evil_lol:
Ale wszystkie takie zaborcze czy tylko Dee i Xenia?

[quote name='dorcia44']Mały potwór :loveu: gdzie była szkolona do tych walk :cool3:
Ninka ,jak sobie radzisz z Ksenią? jest tak jak myślałaś że będzie czy inaczej ??? strach już minął ??;)[/QUOTE]
To talent samorodny Dorciu:p

[quote name='andegawenka']To była pierwsza wizyta, więc za mało żeby wszystko wiedzeć.

Ksenia wazy 1,590
Skórka czysta, uszy też, pazurki obciete.
Ma arytmię serca ale w fazie poczatkowej.
Kręgosłup kabłąkowaty, chyba. Za mało się rusza zeby tak do konca ocenić. Wprawdzie gania po mieszkaniu (tuptuptup - takie słodkie)ale trudno powiedzieć czy to przygarbienie.

Ma alergię prawdopodobnie pokarmową .Na razie gotowe karmy to tylko bez drobiu. Ryba, jagnięcina reszta mies zawsze bedzie z dodatkiem drobiu więc muszę uważać przy kupowaniu. Odstawiam wapno.

I najgorsze bo w tylnych łapkach w kolankach rzepki zwichnięte. Jedna lewa noga lekko wykrzywiona. Leczenie tylko operacyjnie ale to z czasem ewentualnie. Na razie mała nie odczuwa jakieś dyskomfortu. Czasami podnosi jedną łapkę.

Teraz odrobaczamy, a 25 kwietnia jesli już się wyciszy to pójdziemy na szczepienie. P doktór powiedział że na pewno przeciw wsciekliznie to ją szczepili ale jesli nie wychodzi to zagrożenia nie ma. Od kleszczy i pchełek wystarczy na dwa dni przed wyjsciem na dwór.

Pan doktór sprowadzi szeleczki dla......świnki, które być może będą w koncu pasowały.

Zeby zniszczone okropnie, po usuniećiu kamienia moga się ruszać.

Zapłaciłam 35 złoty, a z Karą już bym wybuliła ze 100 albo i więcej.

Pan wetek Woj smiał się że boksera na takiego malucha zamieniłam :loveu:
Strasznie się zdziwił że taka malutka.

Ksenia rano wstaje razem ze mną i czeka grzecznie na tym niebieskim kocyku na śniadanie. Zjada , a potem jest ganianie (niestety z pełnym brzuszkiem) po całym mieszkaniu (szerokość bloku) i idzie do kontenerka. Myslę że tak zaczynał sie jej kiedyś dzień. Być może była zamykana po sniadaniu.

Kupa i siu w salonie:evil_lol: a co? w jednym pomieszczeniu spi w drugim je to gdzie ma się załatwiać;-)?

Wczoraj jej podpadłam, wiec znów łypie na mnie sarnimi oczkami.:iloveyou:

Chyba to wszystko[/QUOTE]
Dużo tego jak na jedno maleństwo:shake:Ale powolutku wszystko ogarniecie.
Ale wiesz co ,mówiłaś mi,że jedziesz po pieska a....przywiozłaś świnkę morską?:evil_lol:
Pan doktor pewnikiem już zakochany w szkrabie.:lol:

No proszę ,mówiłam ,że księżniczka.Od razu na salony poszła z toaletą.:)

[quote name='andegawenka'](tuptuptup - takie słodkie)[/QUOTE]:iloveyou::iloveyou::iloveyou:

Posted

andegawenka ,skąd ta alergia? i jak ją odkryłaś? u mnie nie miała żadnych problemów :roll: jadła kuraka i royal i joserę i nic ,wszystko było ok.
tulkam was mocno :buzi:

Posted

dorcia44 napisał(a):
andegawenka ,skąd ta alergia? i jak ją odkryłaś? u mnie nie miała żadnych problemów :roll: jadła kuraka i royal i joserę i nic ,wszystko było ok.
tulkam was mocno :buzi:

Może to nie alergia, tylko stres i przejdzie po jakimś czasie.

Posted

Gosiapk napisał(a):
Może to nie alergia, tylko stres i przejdzie po jakimś czasie.

Wszystko biorę pod uwagę nawet moje kosmetyki;)

Foty majowe bedą, ale to fryga jak ją uchwycić:roll:...kochany szczygiełek:iloveyou:

Posted

andegawenka napisał(a):
Nie:shake: łypie na mnie sarnimi oczkami z pytaniem co ja chcę i obwąchuje moją twarz ale bez buzi:roll:

szkoda ,bo całuje super :eviltong:

Posted (edited)

dorcia44 napisał(a):
szkoda ,bo całuje super :eviltong:

.....prawie jak bokser? ale u mnie ma dywanie pieknie się przeciaga łapkami do przodu i robi sobie grzeb lewą tylną nóżką i grzeb drugą tylną nóżką. Właśnie coś przeleciało koło mnie jak wicher:evil_lol:

Gosiapk napisał(a):
Jeszcze niezasłużyłaś ma buziaczki ;)

A gdzie jest Pciołą? :placz:

Na tysiąc zasłużyłam tylko po prostu NIE chcĘ, lubię się opierać :p

Nieobecność Pcioły pachnie zieloną trawką:razz:

Edited by andegawenka
Posted

Chiquita&DeeDee napisał(a):
A ja czuję niedosyt zdjęciowy rudaskowy :loveu: :evil_lol:

A ja popieram ten wniosek:multi:

andegawenka napisał(a):
Wszystko biorę pod uwagę nawet moje kosmetyki;)

Foty majowe bedą, ale to fryga jak ją uchwycić:roll:...kochany szczygiełek:iloveyou:

To czekamy z niecierpliwością na foty majowe.Wiem,że teraz jesteś nieczasowa ale jedno małe zdjątko?

andegawenka napisał(a):
.....prawie jak bokser? ale u mnie ma dywanie pieknie się przeciaga łapkami do przodu i robi sobie grzeb lewą tylną nóżką i grzeb drugą tylną nóżką. Właśnie coś przeleciało koło mnie jak wicher:evil_lol:

Na tysiąc zasłużyłam tylko po prostu NIE chcĘ, lubię się opierać :p

Nieobecność Pcioły pachnie zieloną trawką:razz:

Biega jak wicher:loveu:Aż strach tu wchodzić:evil_lol:

Opieraj się opieraj,zobaczymy jak długo:roflt:

Posted

[quote name='Gosiapk']

A gdzie jest Pciołą? :placz:
Ciociu Gosiu,muszę się Tobie poskarżyć.Mamcia mnie zaniedbuje ostatnio:placz:.Zamiast bawić się ze mną robi jakieś głupie porządki.Nie powiem,jeszcze wynoszenie kwiatów na balkon to nawet mi się podobało.Latałyśmy z Mamcią wiele razy a na balkonie zawsze jest ciekawie.Ale po co Mamcia kąpała tą zieleninę??Strata czasu.No i inne takie różne niepotrzebne rzeczy robi.
A poza tym zawsze na spacer idzie pierwsza Zuzia:shake:Czy to jest sprawiedliwe???
Ja przetuptuję nóżkami z niecierpliwości i nawet pokazuję Mamci gdzie wisi moja smycz a ona nic tylko Zazulę ubiera.
Za to Zuzia nauczyła mnie ostatnio nowej sztuczki:evil_lol:.Jak Mamcia się szykuje na spacer to my ją szczypiemy po papciach,żeby się pospieszyła.I mamcia wydaje wtedy takie śmieszne odgłosy:evil_lol:
Pcioła

Posted

O ta mała zołzka ,tak na mamcię donosić:razz:

A ja wkleję parę zaległych zdjęć z Wielkanocy.

Moje panienki na występach gościnnych.

Były bardzo grzeczne.tylko pod koniec wizyty Zuzia odkryła,że za kanapą ukrywa się kot.Próbowałą z każdej strony ale nie mogła go dosięgnąć.A jakie miny strzelała:lol:

http://img690.imageshack.us/img690/4488/jf4glgjnyjseogopfopucn.mp4

Śniadanko wielkanocne.
Hmmm co by tu zjeść...?Jajeczko,szyneczka no nie wiem......,ja jednak kurczaczka w galarecie poproszę

fluidy pciołowe lecą do Was:lol:

Posted

[quote name='RUDA ZUZIA']Ciociu Gosiu,muszę się Tobie poskarżyć.Mamcia mnie zaniedbuje ostatnio:placz:.Zamiast bawić się ze mną robi jakieś głupie porządki.Nie powiem,jeszcze wynoszenie kwiatów na balkon to nawet mi się podobało.Latałyśmy z Mamcią wiele razy a na balkonie zawsze jest ciekawie.Ale po co Mamcia kąpała tą zieleninę??Strata czasu.No i inne takie różne niepotrzebne rzeczy robi.
A poza tym zawsze na spacer idzie pierwsza Zuzia:shake:Czy to jest sprawiedliwe???
Ja przetuptuję nóżkami z niecierpliwości i nawet pokazuję Mamci gdzie wisi moja smycz a ona nic tylko Zazulę ubiera.
Za to Zuzia nauczyła mnie ostatnio nowej sztuczki:evil_lol:.Jak Mamcia się szykuje na spacer to my ją szczypiemy po papciach,żeby się pospieszyła.I mamcia wydaje wtedy takie śmieszne odgłosy:evil_lol:
Pcioła

Kochana Pciółko,
Obawiam się, że nie powinnaś dłużej narażać się na tak złe traktowanie i powinnaś się do mnie przeprowadzić. Ja nie mam kwiatków na balkonie i ich nie kompię, będę miała więc czas dla Ciebie.

Twoja ciocia Gosia

Posted

[quote name='Gosiapk']Kochana Pciółko,
Obawiam się, że nie powinnaś dłużej narażać się na tak złe traktowanie i powinnaś się do mnie przeprowadzić. Ja nie mam kwiatków na balkonie i ich nie kompię, będę miała więc czas dla Ciebie.

Twoja ciocia Gosia

Wiesz co ciociu? Zapuściłam mamci focha z przytupem:p i zagroziłam,że się do Ciebie przeprowadzę.Mamcia mnie wypieściła, wytoffffała i przeprosiła za swoje skrajnie nieodpowiedzialne zachowanie.Nawet obiecała mi parę nowych fotek strzelić. Nooo, nagadałam jej.Stare foty sprzed miesiąca wstawia a ja od tamtego czasu wypiękniałam i chcę nowe:fadein: w końcu jestem modelką,co nie?:gent:
Ale jakby co dam Ci znać:loveu:

[quote name='Gosiapk']Pcioła! Uciekaj, nakryli nas! :scared:
:scared:

Pcioła

Posted

dorcia44 napisał(a):
Hej ,a co tu tak cicho ? :cool3:
pewnie Pcioła pojechała na działkę na majówkę, a ciocia ande nie ma czasu pisać, bo nowego malucha głaszcze ;)