Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

[quote name='Chiquita&DeeDee']No pięknie, Pcioła ma swój namiocik, a dla Zuzi zostały dziury w ziemi.... :diabloti:

Moje też trawożerne, już nawet nie udają, że nie ;) na szczęście nie umieją kopać dziur :D
Śmiało by się tam zmieściły obydwie ale Zuzla ma w nosie namiocik:eviltong: Kopie te swoje dołko-norki i tam lubi leżeć.Niech sobie kopie ile chce w końcu działkę kupiliśmy dla niej:lol:

Podeślij je na naukę do Zuzi,zaraz odkryją radość z tej czynności:evil_lol:

[quote name='andegawenka']Wampirek:evil_lol: http://i749.photobucket.com/albums/xx131/pipisia/2014-05-2467_zps37fc1fd0.jpg

:obrazic:
Ósmy cud świata:eviltong:

[quote name='Ewanka']O, to dokładnie tak jak moje i dzięki temu mam ładny ogród ;)
To prawda,tylko mało jest zdjęć tego ogrodu:lol:

Pcioła też umie kopać ,tu sobie leży w osobiście przez siebie wykopanym grajdołku

Mały,ciasny ale własny:lol:

• 2 weeks later...
  • 2 weeks later...
Posted

[quote name='Ewanka']Przecudne fotki ... ząbki groźne, ale za to oczka wierne :loveu:
Oj czaruje tymi oczyskami:loveu:

[quote name='andegawenka']Jest fenomenalna, albo aniołek albo diabełek:roflt::iloveyou:
Jak każda kobieta:roflt:

Bąk:lol:

Posted

Witam;)
Chyba dość często tak jest ,że jak mały piesek to "rzuca się " .Ja tam lubię jak taki malutki ustawia innych ;) .Czasem mi się wydaje że jakby duże psy miały charakterek taki jak te małe to byłyby nie do opanowania .

Posted

Ewanka napisał(a):
Wyraźnie z zainteresowaniem, ale lekko krytycznie zerka na otoczenie ;)

Trafna obserwacja;)Pani kierowniczka zawsze ma dozór nad wszystkim co się dzieje:lol:

maltanczyk89 napisał(a):
Witam;)
Chyba dość często tak jest ,że jak mały piesek to "rzuca się " .Ja tam lubię jak taki malutki ustawia innych ;) .Czasem mi się wydaje że jakby duże psy miały charakterek taki jak te małe to byłyby nie do opanowania .

Witaj:lol:
Oj,te nasze małe szkraby tak pewnie się czują ,bo są zbyt często na rękach;)Ale jak tu nie wziąć na ręce jak się domaga tymi swoimi oczyskami?:evil_lol:

Gosiapk napisał(a):
hahaha Pcioła ale miny robisz i oczkami wywracasz śmiesznie :)

Ciociu Gosiu,Ty wiesz ile pracy wymaga pilnowanie całego mojego stada??No i rzeczy moich i mamci:cool3:Wciąż albo ktoś chodzi albo ktoś stuka albo goście przychodzą...No po prostu trudno tego wszystkiego upilnować:cool3:
Ale radzę sobie;) Jednego serdecznie przywitam a innego...dziabnę jeśli zasłuży:p
Pcioła:lol:

Posted

RUDA ZUZIA napisał(a):
(...) Ciociu Gosiu,Ty wiesz ile pracy wymaga pilnowanie całego mojego stada??No i rzeczy moich i mamci:cool3:Wciąż albo ktoś chodzi albo ktoś stuka albo goście przychodzą...No po prostu trudno tego wszystkiego upilnować:cool3:Ale radzę sobie;) Jednego serdecznie przywitam a innego...dziabnę jeśli zasłuży:pPcioła:lol:
Jestem z Ciebie dumna Pciółeczko, że tak sobie dobrze radzisz. Ciocia G.

Posted

Dobrze ciocie,że mnie wspieracie i rozumiecie.Bo my z Zuzią mamy wciąż pełne ręce roboty.Kto by tak pilnował mamci i tatusia jak my?Obiegamy całą działkę dookoła i odstraszamy wszystkich wrogów.Tak mówiąc między nami to pańciostwo nawet zaszczekać nie potrafią:shake:,nie mówiąc już o gryzieniu(takie ciapy trochę;)).No i co by bez nas poczęli?? Słyszałam,że przed nami były inne pieski,które nad nimi czuwały.Dobrze,że mieli tyle rozumu,że teraz wzięli nas bo nie ma mowy by sobie bez nas poradzili:p

Posted

Dobrze,że mamy też czas odpocząć czasem:lol:

Ale zawsze muszę nasłuchiwać bo mamcia i tatuś to nawet połowy nie słyszą tego co ja:lol:

Bez nas na pewno by sobie nie poradzili:p

Posted

Pciółeczko i Zuzinko, koniecznie (!) ale to koniecznie musicie nauczyć Mamcię szczekać i gryźć! Jakże to, takie malutkie psineczki męczą się całymi dniami, a Mamcia leniuchuje?! Niesłychane!

• 1 month later...
Posted

Wpadłam dziś dziewczynki na szybko bo mam Wam ważną sprawę do przekazania.
Zdarzyło się dziś to czego tak bardzo zawsze się bałam.Pciółkę użadliła pszczoła w prawą tylną nóżkę,na szczęście nie w okolicę buźki.
Nagle usiadła na trawie(Pcioła) i trzymała nóżkę w górze.Schyliłam się i zobaczyłam na niej pszczołę.Strzepnęłam ją i natychmiast pojechaliśmy do weta.Trwało to może 10 minut a nóżka już była spuchnięta jak bania.Pani doktor znalazła i wyjęła żądło i zaaplikowała małej domięśniowo hydrokortizon.I kazała na łapkę kłaść zimne okłady.
Na szczęście nie wpadła we wstrząs.Spytałam na przyszłość co robić w podobnym przypadku.Dostałam ampułkę adrenaliny,igłę i strzykawkę.Teraz już zawsze będę to nosić przy sobie w torebce bo w razie wstrząsu,który występuje bardzo szybko,nawet natychmiast nie ma szans aby w takim tempie dojechać do weta na przykład z działki.
Ważne,adrenalinę podaje się tylko w przypadku wstrząsu(utrata przytomności,opuchnięte okolice gardła a nie tak jak dziś było z Pciółką,że była tylko nunia spuchnięta) 0,1 ml domięśniowo i natychmiast gnać do weta.
No i jeszcze jedna ważna informacja.Dawka ratująca życie psa lub nasze kosztuje u weta 6 zł a taka sama kosztuje w ludzkiej aptece około 40 zł.Warto więc się zaopatrzyć i mieć przy sobie w razie nagłego wypadku.
Uffff,pomijam już to,że prawie zeszłam na serce.
Acha i jeszcze przy okazji dowiedziałam się ,że w Poznaniu w Lasku Marcelińskim ludzie spotykają żmije zygzakowate:crazyeye:
Myślałam,że one występują gdzieś tylko w Bieszczadach.

Ewanka napisał(a):
Masz rację Pciółko, że ich pilnujesz, ale odpoczynek po tak ciężkiej pracy konieczny! :p

Odpoczywam ciociu:lol: Zresztą lato się niestety już skończyło i teraz już rzadko jeździmy:(
Pcioła

andegawenka napisał(a):
Szczęściary , ale im zazdroszczę:evil_lol:

Acha:evil_lol:A kto się wywczasował przez dwa tygodnie z Niuteńką?;)

Gosiapk napisał(a):
Pciółeczko i Zuzinko, koniecznie (!) ale to koniecznie musicie nauczyć Mamcię szczekać i gryźć! Jakże to, takie malutkie psineczki męczą się całymi dniami, a Mamcia leniuchuje?! Niesłychane!

Masz rację ciociu,to niesłychane i niesprawiedliwe.Mamcia jednak jest niewyuczalna i tego lata też nie nauczyła się szczekać.Za to najmłodszemu pańciowi całkiem dobrze to wychodzi:evil_lol:
Pcioła.

A oto mój skarbek,cały i zdrowy:lol: