Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Tak Gosiu jak chipsy :)

Zuziu, a dlaczego myślisz, że by się Pcioła nie dogadała? Moja Dee też zaborcza, że hej, każdego nowego przeszkoliła, ale finalnie z Xenia ciągle się tuli, choć pierwsze 2 tyg to jak podchodziła to miała od razu atak wściekłej Dee ;)

Słodko sobie leżą :loveu:

Posted

Jakie piękne foty :iloveyou:
część tych psów znam osobiście :razz: i cieszę się że mają cudowne domki .

Moje maleństwo oddane do adopcji po 3 dniach wróciło ,chore i strasznie biedne .
Na 3 dni raz zjadła ,ot skubnęła ,ludzie nie wytrzymali ,ja zresztą też i mała wróciła.
Za dużo walki było o nią no i za malutka żeby pozwolić jej na taką głodówkę.
Przywiozłam około 90 dkg psa ,bardzo wyniszczonego ,chorego ,zestrachanego na maksa :-( już po cesarce....
W tej chwili waży prawie 1.15 kg :-P
Możliwe że jeszcze raz spróbuję z tymi samymi ludźmi ,mieszkają w wawie ,jeżeli tylko zdecydują się na przyjeżdżanie do nas ,codzienne ,tak żeby malutka dobrze ich poznała .
Na razie znów się leczymy ,zapadalność tchawicy ,kaszel okropny :shake:aż się jej nóżki rozjeżdżają :-(
Jutro znów mamy wizytę na Białobrzeskiej u dr. Cetnarowicz.

tyle kleszcza .

Posted

Gosiapk napisał(a):
W kolorach trochę i do jednego gatunku kleszcza podobna ;) Czy stad to imię?

Kleszczu ,bo wiecznie wessane to w człowieka :lol:odczepiam żeby wstać ,a ona już czepia się od nowa i tak cały dzień :roll:

Posted

Ewanka napisał(a):
Cudny Kleszczu :loveu:
... maleństwo chwyta za serce i nie dziwę się, że potencjalny domek chce o niego powalczyć, jak zrozumiałam.

tz. ja bym chciała ,domek się już boi :shake:

Posted

Ewanka napisał(a):
Cudny Kleszczu :loveu:
... maleństwo chwyta za serce i nie dziwę się, że potencjalny domek chce o niego powalczyć, jak zrozumiałam.

ona nie jest smutna ,nie robi minek ,ona poprostu siedzi i mnie drapie z takim zapamiętaniem robiąc z siebie zgredka ,wlezie pod bluzkę lub na cyca i już jest spokój .
Niestety wydaje takie dzwięki jak by się dusiła ,przeraża mnie to ,wczoraj kol. podpowiedziała mi kichanie wsteczne i to tak wygląda tyle że z ogromnym natężeniem i bardzo często ,okropne dla ucha i dla oka .
Bywa że staje jak buldog na rozstawionych łapkach ,wyciąga szyję i tak się męczy ,a ja nie mogę nic zrobić.

Posted

dorcia44 napisał(a):
ona nie jest smutna ,nie robi minek ,ona poprostu siedzi i mnie drapie z takim zapamiętaniem robiąc z siebie zgredka ,wlezie pod bluzkę lub na cyca i już jest spokój .
Niestety wydaje takie dzwięki jak by się dusiła ,przeraża mnie to ,wczoraj kol. podpowiedziała mi kichanie wsteczne i to tak wygląda tyle że z ogromnym natężeniem i bardzo często ,okropne dla ucha i dla oka .
Bywa że staje jak buldog na rozstawionych łapkach ,wyciąga szyję i tak się męczy ,a ja nie mogę nic zrobić.

Hmm... a nie ma uczulenia na roztocza/kurz? :hmmmm:

Posted

Ewanka napisał(a):
Niby tylko leżymy, ale w obiektyw czujnie zerkamy :p

... słodziaki :loveu:

Masz bystre oko,tak,Zuzia zaraz zauważa gdy robię zdjęcie i szybciutko znika.Dlatego właśnie tak mało mają wspólnych zdjęć,szczególnie w domu.Bo na działce ,gdy lampa nie błyska to się tak nie boi.

Chiquita&DeeDee napisał(a):
Tak Gosiu jak chipsy :)

Zuziu, a dlaczego myślisz, że by się Pcioła nie dogadała? Moja Dee też zaborcza, że hej, każdego nowego przeszkoliła, ale finalnie z Xenia ciągle się tuli, choć pierwsze 2 tyg to jak podchodziła to miała od razu atak wściekłej Dee ;)

Słodko sobie leżą :loveu:

Pcioła jest jak giez,nie sądzę aby zechciała się podzielić czymkolwiek z innym psem.Szczególnie rękami pańci:lol:Zuzia to co innego bo pozwala jej na wszystko i jest uległa,nawet jak Pciółka ją straszy ząbkami to się usuwa i nigdy nie wszczyna awantur.Nie wiem jakie mogłyby być sytuacje,gdyby nowy piesek nastał...

dorcia44 napisał(a):

Biedna maleńka,musi się strasznie męczyć:-(

Gosiapk napisał(a):
Hmm... a nie ma uczulenia na roztocza/kurz? :hmmmm:

Też tak myśle,że może być na coś uczulona.

Posted

rozpieszczona klusencja :p

Kleszczyk dostał steryd i pewnie na sterydzie będzie już jechała .
Zobaczymy co teraz powie dr.Cetnarowicz.
Wcześniej miała b.złe wyniki moczu ,wszystko tam było łącznie z bilirubiną w dużej ilości.
Za to coraz mniejsze są problemy z kupą ,na początku nie była wstanie wycisnąć ,odwłok sterczał na parę cm. a w nim kupa ,trzeba było wyciskać ,teraz coraz rzadziej się to zdarza .
ale się zdarza ,bywa że kupa wypadnie na łóżku.
Mimo wszystko jest psem pełnym życia ,radości ,bawić się może godzinami ,aportuje gumiaki ,te które najgłośniej piszczą zagryza na śmierć.
no i nie chodzi już w kwadracie ,tylko po całym mieszkaniu .
To tyle o kleszczu.
acha w łóżku zawsze pod ręką żeby jakieś futro na niej się nie uwaliło bo udusi maleńtasa.
Pozdrawiam wszystkich serdecznie i znów znikam.

Posted

To spojrzenia pełne zaufania i miłości, a jednocześnie czujne - warte każde pieniądze :loveu:

Dorciu, skoro jest w Maleńtasku Kleszczyku wola życia i radość z zabawy to najważniejsze, znaczy, że się nie poddała, a to podstawa.

Kciuki zaciskamy i zdrowia i wytrwałości życzymy!!!

Posted

[quote name='dorcia44']rozpieszczona klusencja :p
Mówiłam,że umiem tylko rozpieszczać:p Mała potrzebuje takiego odpoczynku na działce bo tam wciąż biega i robi afery:evil_lol: Nie umie tam spokojnie i głęboko usnąć,wciąż jest czujna.Odpręża się dopiero na moich rękach,pewnie czuje się wtedy bezpieczna:lol:
Ale żeby zaraz klusencja:obrazic:

[quote name='dorcia44']Kleszczyk dostał steryd i pewnie na sterydzie będzie już jechała .
Zobaczymy co teraz powie dr.Cetnarowicz.
Wcześniej miała b.złe wyniki moczu ,wszystko tam było łącznie z bilirubiną w dużej ilości.
Za to coraz mniejsze są problemy z kupą ,na początku nie była wstanie wycisnąć ,odwłok sterczał na parę cm. a w nim kupa ,trzeba było wyciskać ,teraz coraz rzadziej się to zdarza .
ale się zdarza ,bywa że kupa wypadnie na łóżku.
Mimo wszystko jest psem pełnym życia ,radości ,bawić się może godzinami ,aportuje gumiaki ,te które najgłośniej piszczą zagryza na śmierć.
no i nie chodzi już w kwadracie ,tylko po całym mieszkaniu .
To tyle o kleszczu.
acha w łóżku zawsze pod ręką żeby jakieś futro na niej się nie uwaliło bo udusi maleńtasa.
Pozdrawiam wszystkich serdecznie i znów znikam.
Ja też trzymam kciuki za zdrowie małej,żeby jej przeszedł ten straszny kaszel.Ale to pewnie nie takie proste.Napisz co powie ten doktor C.

[quote name='Ewanka']To spojrzenia pełne zaufania i miłości, a jednocześnie czujne - warte każde pieniądze :loveu:

Dorciu, skoro jest w Maleńtasku Kleszczyku wola życia i radość z zabawy to najważniejsze, znaczy, że się nie poddała, a to podstawa.

Kciuki zaciskamy i zdrowia i wytrwałości życzymy!!!
O tak,jest moim słoneczkiem i uwielbiam na nią patrzeć:lol:
Mogłabym tak bez przerwy:loveu: Ale smarkacz lubi dużo biegać i drze paszczę bez umiaru:lol:

Posted

Te dwie fotki mnie zachwyciły ...

to spojrzenie - cuuuuudne :loveu:

a druga fotka pokazuje gdzie Zuzia ma publiczność :evil_lol:

[quote name='RUDA ZUZIA']

Posted

[quote name='Ewanka']Te dwie fotki mnie zachwyciły ...

to spojrzenie - cuuuuudne :loveu:

a druga fotka pokazuje gdzie Zuzia ma publiczność :evil_lol:
Naszłam ją na podjadaniu trawy i ma wypisane na buźce "ale o co chodzi?Oglądam sobie tylko trawkę":evil_lol:
Ona ma sto twarzy:lol:

Zuzia:evil_lol: Wielbi kopać doły w sporych ilościach.
Potem wygląda tak

Posted

Chiquita&DeeDee napisał(a):
(...)

Moje też trawożerne, już nawet nie udają, że nie ;) na szczęście nie umieją kopać dziur :D

O, to dokładnie tak jak moje i dzięki temu mam ładny ogród ;)