RUDA ZUZIA Posted April 19, 2011 Posted April 19, 2011 Dopiero teraz odpisuję bo dziś byłam z malutką u naszej pani doktor.Mała rano zakaszlała to poleciałam:lol: No i okazało się ,że dobrze zrobiłam bo wetka stwierdziła, że to jej wygląda na kaszel kennelowy w początkowym stadium, jakoś tak fachowo dotknęła tchawicy i Pipi zaraz zakaszlała.Nie ma temperaturki na szczęście, ma apetyt ,bawi się i parę razy dziennie ma " głupawkę" biega wtedy i robi piruety w powietrzu. Poza tym na to ,że się drapie obejrzała dokładnie skórkę i okazało się,że skóra jest zaczerwieniona po bokach.No i mała ma przepuklinkę na brzuszku, którą będziemy obserwować.Tylne nóżki są troszkę nie takie ale dokładnie je posprawdzała i stwierdziła tylko "luźne rzepki" i ,że da się to załatwić rehabilitacją.Będziemy się uczyć pływać w wannie:evil_lol: Ale to za kilka dni.Jutro jedziemy znów na zastrzyk.A w ogóle to strasznie jej się podobała.Acha i dzisiaj zważona na fachowej wadze ważyła 1kg i 10 dkg. Pipi już usnęła na moich kolankach to idę ją położyć do łóżka. Quote
ania z poznania Posted April 19, 2011 Posted April 19, 2011 Gdzie chodzicie do weta? Biedne maleństwo..... Quote
RUDA ZUZIA Posted April 19, 2011 Posted April 19, 2011 Do Wąsiatycza.Super tam mają diagnostykę a nasza wetka, która ratowała moją 16-to letnią Dzidzię to naprawdę robiła wszystko i pod koniec to już nawet nie kasowała za ekg i kroplówki. Quote
ania z poznania Posted April 19, 2011 Posted April 19, 2011 Bardzo polecam też na Międzyborskiej dr Lisiecką. Trafiłam do niej przez przypadek, ja jeżdżę normalnie do kolegi do Swarzędza, ale raz byłam bez samochodu a nagły wypadek, bardzo jestem z niej zadowolona. Ona kiedyś pracowała na Mieszka, ta szkoła, ale kilka lat temu otworzyła swój gabinet. Quote
RUDA ZUZIA Posted April 19, 2011 Posted April 19, 2011 O dzięki, to o wiele bliżej by było. Jak się spotkamy to mi coś więcej o niej opowiesz. Quote
ania z poznania Posted April 19, 2011 Posted April 19, 2011 Jasne :). Na początku to głównie zwierzaki z osiedla chodziły tam, ale teraz widzę coraz więcej samochodów podjeżdża na podpoznańskich numerach. Jest i dobrym fachowcem, i wszystko fajnie tłumaczy, zorientowana w nowościach. Quote
Jagna78 Posted April 20, 2011 Posted April 20, 2011 u nas ze zdrówkiem wszystko w porządeczku... trzymamy kciukasy za zdrówko siostrzyczki :) po świętach idziemy do weta na odrobaczanie i szczepienie..... i pewnie po tym zaczniemy uczyć się chodzić na smyczce i wychodzenia na spacerki...bo Lakuś jest nieszczęliwy jak zabieram psiury na spacer a on musi zostać i w tedy jest wielka rozpacz pod drzwiami :( Quote
RUDA ZUZIA Posted April 20, 2011 Posted April 20, 2011 Trzymaj kciuki, trzymaj mocno bo malutka wczoraj płakała przy zastrzyku. Zaraz wyruszamy.Ucałowania dla braciszka. I zamierzam dziś kupić jej szeleczki aby już się przyzwyczajała:lol: Różowe?:loveu: Quote
ania z poznania Posted April 20, 2011 Posted April 20, 2011 Noooooo :)! Ale będzie piękna dziewczyneczka w różu :)! Podasz mi na pw swój numer? Quote
RUDA ZUZIA Posted April 20, 2011 Posted April 20, 2011 Jasne ,zaraz poleci:lol: Tak bym chciała żeby już była zdrowa.Skąd to paskudztwo się wzięło? Może przez tą podróż pociągiem? Quote
Jagna78 Posted April 20, 2011 Posted April 20, 2011 i jak zdróweczko Pipi??? my szeleczki już mamy..... najmniejsze jakie są ....zmniejszone na maxa....i.... są za duuuuże :D....Laki przelatuje przez nie więc stwierdziliśmy, że najpierw przyzwyczaimy go do obróżki....została na po kocie :)....a jak nabierzemy masy;) to zaczniemy ubierać szeleczki :D Quote
RUDA ZUZIA Posted April 20, 2011 Posted April 20, 2011 Pipi już lepiej się czuje.:multi: Pani doktor czekała już na nas w rejestracji i zaraz zawołała koleżanki.Wszyscy podziwiali Pipinkę niesamowicie.Jeszcze trochę i ta mała będzie rozdawać autografy.:lol: Dostała dzisiaj jeszcze zastrzyk i o dziwo nawet nie zapiszczała.Skórka też już lepiej wygląda.Dostałam do domu 1 tabletkę antybiotyku i mam ją podzielić na 10 części:crazyeye: i podawać rano i wieczorem.Potem pojechałam jeszcze do mamy i martwiłam się o małą bo spała i spała aż ją wyciągnęłam z transporterka żeby zobaczyć czy nic jej nie jest.Pobawiła się troszkę ale była markotna. W drodze do domu znowu usnęła. Gdy w domu otworzyłam drzwiczki to z transporterka wyskoczył wulkan energii i gejzer radości.Po prostu było widać po niej jak szaleńczo się cieszy,że wróciła do domku.Lotem błyskawicy obleciała wszystkie kąty i kręciła takie piruety w powietrzu,że tego nie da się opisać.A Zulka jak się cieszyła,że smarkacz wrócił do domku:loveu: Quote
RUDA ZUZIA Posted April 20, 2011 Posted April 20, 2011 A jeszcze zapomniałam dopisać,że w nagrodę za dzielność.poleciałyśmy do sklepu przy lecznicy i ta pani,która sprzedawała po prostu zakochała się w Pipi.Powiedziała mi,że ma w domu cziłałę i udzieliła paru rad.Ja jej mówiłam,że to jest mix i nie wiadomo jeszcze co z tego wyrośnie ale pani już przepadła.Zmierzyła Pipince na ladzie śliczne różowo-żółte szeleczki i teraz Pipinka wygląda po prostu rozkosznie.Szkoda,że nie mogę Wam dzisiaj pokazać tej Gwiazdeczki.Ale baterie się ładują i może jutro coś zrobię.Podrowienia dla braciszka i wszystkich:lol: Quote
andegawenka Posted April 20, 2011 Posted April 20, 2011 Mimo problemów zdrowotnych to z przyjemnością czytam:loveu::loveu: trzymam kciuki za maluszki Quote
mshume Posted April 21, 2011 Author Posted April 21, 2011 Mam nadzieję, że Pipi szybko z tego wyjdzie a zaraza nie rozniosła się na inne psiaki u Dorotki :( Quote
RUDA ZUZIA Posted April 21, 2011 Posted April 21, 2011 Miejmy nadzieję.U Dorci same dorosłe zwierzaki oprócz jednego i pewnie będzie dobrze. Mała Gwiazdeczka też ma się dobrze , dostała już antybiotyk i czekam czy nie będzie jakichś sensacji.Chodzi sobie w szeleczkach i wcale jej nie przeszkadzają. A teraz kombinuję w myślach jak ją powolutku oswoić z wodą aby ją polubiła.Będę wdzięczna za rady. Jagna78 a jak się ma braciszek? Czy ważyłaś go może? Bo on przecież jest mniejszy od Pipi.Bardzo jestem ciekawa. Quote
mshume Posted April 21, 2011 Author Posted April 21, 2011 u Dorotki wszytkie zwierze zdrowe, więc ja raczej stawiam na częstą przypadłość małych ras czyli zapadalność tchawicy. Szczególnie,ze to się własnie ujawnia przy naciśnięciu na krtań. Kaszel kennelowy to ostry, duszny napadowy kaszel a nie jedno kaszlnięcie Quote
inga.mm Posted April 21, 2011 Posted April 21, 2011 mshume napisał(a):u Dorotki wszytkie zwierze zdrowe, więc ja raczej stawiam na częstą przypadłość małych ras czyli zapadalność tchawicy. Szczególnie,ze to się własnie ujawnia przy naciśnięciu na krtań. Kaszel kennelowy to ostry, duszny napadowy kaszel a nie jedno kaszlnięcie Moja Tośka też była leczona na kaszel kenelowy, bo przy ucisku krztusiła sie i dusiła. Bez ucisku też. Ma jednonabłonkowe zapalenie zatok, pałeczkę ropy błękitnej, gronkowca spp i podejrzenie nowotworu kości puszki nosowej. Taki to był kaszel kenelowy. Leczenie spowodowało uaktywnienie nużeńca, bo cały system immuno diabli wzięli. Quote
Jagna78 Posted April 23, 2011 Posted April 23, 2011 RUDA ZUZIA napisał(a): Jagna78 a jak się ma braciszek? Czy ważyłaś go może? Bo on przecież jest mniejszy od Pipi.Bardzo jestem ciekawa. Braciszek ma się bardzo dobrze:) rozrabia jak pijany zając :D....wszędzie go pełno...ale w nocy to aniołek ...śpi calutką noc na swojej podusi:) niestety jeszcze się nie ważyliśmy ale pewnie ok 1kg ważymy :) Quote
Jagna78 Posted April 23, 2011 Posted April 23, 2011 robimy porządki i segregujemy rzeczy do prania :) najpierw trochę powycinam a potem zagramy w domino :D Quote
RUDA ZUZIA Posted April 23, 2011 Posted April 23, 2011 Jakbym widiziała Pipi :evil_lol: Śliczny jest. Quote
Jagna78 Posted April 23, 2011 Posted April 23, 2011 a tak czasem śpie :D i taki ślicznotek jestem Quote
Jagna78 Posted April 23, 2011 Posted April 23, 2011 RUDA ZUZIA napisał(a):Jakbym widiziała Pipi :evil_lol: Śliczny jest. tylko wasza Pipi ma mniej tych śmiesznych długich włosów... a Lakuś robi się chyba długowłosy sierściuch....na razie przypomina chwilami jeża :D Quote
Recommended Posts