Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Azunia pozdrawia z pięknych, słonecznych Janowic :)
Chodzimy na spacerki do lasu gdzie Aza uwielbia zabawe w liściach i tarzanie się w dziwnych substancjach niekoniecznie pachnących (o ile oczywiście takie znajdzie).
U nas wszystko się unormowało, psinka zadowolona, już wie kto przyjaciel, a kto wróg :)
Po prostu się bardzo kochamy :)

• Replies 452
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

• 3 weeks later...
Posted

Witam.
Byłam z Azą u weterynarza bo strasznie grzebała sobie w uszach i niestety okazało się że ma paskudne zapalenie ,szczególnie lewe uszko jest zajęte, lekarz uszy wyczyścił,dał antybiotyk i maść do ucha i już jest lepiej,ale biedactwo się nacierpiało przy tym czyszczeniu aż piszczała:(
Nie mogę się nadziwić ile to maleństwo ma cierpliwości i jak bardzo mi ufa,zniosła wszystkie zabiegi ze spokojem nawet nie zawarczała a przecież miała prawo bo to ją bolało a ona nic, cichutko i spokojnie pozwoliła zrobić przy sobie wszystko, tylko patrzyła na mnie tak jakoś tak jakby chciała powiedzieć" tylko zabierz mnie z powrotem ze sobą"
Ja ją bardzo kocham a ona tą miłość w 100% odwzajemnia:)

Posted

tylko patrzyła na mnie tak jakoś tak jakby chciała powiedzieć" tylko zabierz mnie z powrotem ze sobą"
Kochana suczynka, zawsze taka byla, cichutka, grzeczniutka. Taki pies to skarb :fadein:
Trzymamy kciuki za uszyka Azuni :kciuki: Przesylamy glaski :D

Posted

I sie poryczałam na opis "Tylko zabierz mnie z powrotem ze sobą..."Najbardziej wzruszają takie pokorne psiaki.Raz w życiu miałam z takim do czynienia/Bunia/.Bo moje to w proteście stawiają całą okolice na nogi,a wet jest w cięzkim strachu...

• 2 weeks later...
Posted

Z uszkami Azy już wszystko ok:):)
Patrzę sobię na moją kochaną sunię i tak sobie myślę jakie wielkie zmiany w niej zaszły od kiedy jest u nas,po pierwsze to leżymy teraz sobie w łóżku we trójkę ja,mąż a pośrodku Aza chrapie:) i pomyśleć że jeszcze tak niedawno bała się nawet wejść do pokoju w którym był mój mąż, jak Azunia słyszy dzwonek do dzwi to szczeka i to bardzo głośno a czasami to nawet warczy jak ktoś przechodzi korytarzem, już wie że to jej dom i trzeba go bronić:) a tak wogóle to pewnie się powtarzam ale to anioł nie pies,jak zostaje sama w domu (bardzo rzadko)to nie niszczy niczego, nie brudzi i tak mnie to zastanawia skąd pies który tyle czasu był w schronisku wie że siku i kupę trzeba robić na dworze??siedzę kiedyś przed telewizorem,patrzę a Aza biega po mieszkaniu, wierci się i tak ogólnie to nie wiadomo o co chodzi bo nie dawno wróciła ze spaceru ,dopiero jak pobiegła do kąta to wiedziałam że musi wyjść za potrzebą, krzyknełam Azunia poczekaj, już idziemy, a ona z tego kąta pobiegła pod dzwi i czekała aż się ubiorę no taka to mądrala:)
Oj mogłabym tak długo.........:)
Pozdrawiamy:)

Posted

jak ja kocham czytać takie wiadomości - tak sie cieszę! wszystke te psiny te najzwyklejsze to najmądrzejsze na świecie zwierzątka. My mamy teraz taką zwykłą sunię Kasieńkę, ale to niesamowita psinka i tak chciałabym żeby znalazła najcudowniejszy dom na świecie.

Posted

tak strasznie żałuję że nie mogę dać domu jeszcze jakiemuś pieskowi,ale Aza zasługuje żeby być tą jedyną,ona jest teraz taka szczęśliwa,że nawet ciężko to opisać, ma nas na wyłączność(o przepraszam jest jeszcze kot,ale on się nie liczy bo albo jest na dworze albo śpi:))jak mówię do niej tak pieszczotliwie moje, moje kochane pieseczki ,to ogonek tak szybko merda. że wydaje się że się urwie a Azunia aż popiskuje z radości:)
Mam nadzieję,że Kasieńka znajdzie wspaniały domek i tego jej życzę:)

• 3 weeks later...
Posted

Witam z Azunią:)
Moje kochane maleństwo ma się bardzo dobrze,nadal jest strachliwa,ale już nie tak bardzo, od niedawna śpi sobie sama w pokoju na kocyku(wcześniej spała z moją córką,ale teraz wybrała sobie oddzielny pokój :))ale jak zaczyna robić się jasno to wpada jak torpeda do nas do sypialni,układa się między nami i dzięki temu jak otwieram oczy to widzę jej cudny pyszczek,mąż twierdzi,że ona przychodzi do niego ale my z Azą wiemy swoje:)
Mała przylepa chodzi za mną wszędzie,gzie ja tam i ona,mądrala nawet jak słyszy jak lakieruję włosy to już zaczyna dreptać koło drzwi bo wie że wychodzimy,najgorzej jest jak nie mogę jej ze sobą zabrać wtedy jest taka smutna i tak na mnie patrzy,że mi też robi się smutno, za to jak już wrócę do domu to jest taka radość że trudno to opisać:)
Obcinałam Azuni pazurki bo chyba z braku stresu zaniechała tej czynności,byłam bardzo zdziwiona,że psinka leży grzecznie i nawet łapki nie zabiera ,jakby wiedziała,że krzywdy jej nie zrobię,taka jest właśnie siła miłości:)Aza patrzy na mnie a ja widzę w jej oczach bezgraniczne zaufanie,przywiązanie i miłość i pomyśleć,że ta ''dama salonowa'' jeszcze parę miesięcy temu mieszkała w budzie i nie miała się do kogo przytulić i dlatego chciałam jeszcze raz serdecznie podziękować wszystkim osobom dzięki którym dane mi jest cieszyć się z tej przecudownej psinki i z jej wielkiej miłości do mnie:). Ja ją również bardzo kocham i życzę wszystkim żeby w Nowym Roku wszystkie psy i koty znalazły wspaniałe domy,żeby nie były głodne i krzywdzone,mam nadzieję,że ludzie się w końcu opamiętają i zaczną traktować naszych mniejszych przyjaciół jak członków rodziny bo na to właśnie zasługują:):)
WSZYSTKIEGO NAJ,NAJ,NAJLEPSZEGO W NOWYM ROKU:):) życzą Agnieszka z Azą

• 2 weeks later...
Posted

Dzis dopiero mialam chwile, zeby zajrzec na dogomanie a tutaj wpis AgiCz.
Miód na serce ten post...mozna sie zryczec, ze nasza krotkolapcia ma taki wspanialy dom :bigcry:
Dziekujemy za adopcje Azuni :Rose: Prosimy o wiecej postow i wiecej zdjec ;-)

Zapraszam do mieleckich kolezanek :
http://www.dogomania.pl/threads/67927-CASABLANKA-mini-collie-z-Mielca-ZOSTAJE-U-ULKI18-PROSIMY-O-KCIUKI-ZA-JEJ-ZDROWIE?p=18299694#post18299694

Posted

Postaram się pisać więcej i prześlę na maila trochę zdjęć,ale jestem po operacji kręgosłupa szyjnego i jeszcze trochę ręka mi nawala a i szyja boli więc dlatego się trochę opuściłam,ale pamiętam o Was:)

Posted

D Z I Ę K U J E M Y !!!!!Syce,syce i nasycić nie moge!!!Tylko beczeć zawsze moge w takich sytuacjach....Obie jestescie cudowne,a malutka niepozorna sunia spotkała wielkie serce,takie ,na jakie zasługiwała!Czemu takich ludzi jest tak niewiele.I tak wzruszających wpisów.....