Jump to content
Dogomania

Pixie (teraz Luna) w DS, Dixie (teraz Sasza) ma dom, za który trzymamy kciuki!

Recommended Posts

• Replies 3.7k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

To znaczy to, co napisałam u muszkieterów. Żadnego psa nie wzięłam, bo mi się podobał, bo fajnie jest się pobawić w adopcję. Wzięłam, bo jeśli ja się nimi nie zajmę, nie zajmie się nimi nikt inny. Jeżeli jest możliwość, żeby ktoś sprawdzony psa przejął - oddaje go, tak, jak ostatnio sunie z działek, która zajęło się 4dogs.
W poprzednim poście napisałam, że co poniektórzy zaczęli traktować mnie jak fundacje, której można bez końca zwalać na głowę psy... Ale ostatecznie wykasowałam to zdanie i zostawiłam to, co jest. Może źle zrobiłam, wtedy intencja mojej wypowiedzi byłaby lepiej zrozumiana... Bynajmniej, wcale nie jestem zadowolona z taplania się długach i dostawania opierdzieli z każdej strony - od jednych, że psem się nie zajęłam i zostawiłam na ulicy, od drugich, że go z tej ulicy zgarnęłam...

Posted

Dziękuje za filmik. Ale one wielkie się zrobiły. Jakie zadowolone. Lubią biegać dwie kobyłki. Dixie zeszczuplała. Pannice pełną gębą.

Posted

koosiek napisał(a):
To znaczy to, co napisałam u muszkieterów. Żadnego psa nie wzięłam, bo mi się podobał, bo fajnie jest się pobawić w adopcję. Wzięłam, bo jeśli ja się nimi nie zajmę, nie zajmie się nimi nikt inny. Jeżeli jest możliwość, żeby ktoś sprawdzony psa przejął - oddaje go, tak, jak ostatnio sunie z działek, która zajęło się 4dogs.
W poprzednim poście napisałam, że co poniektórzy zaczęli traktować mnie jak fundacje, której można bez końca zwalać na głowę psy... Ale ostatecznie wykasowałam to zdanie i zostawiłam to, co jest. Może źle zrobiłam, wtedy intencja mojej wypowiedzi byłaby lepiej zrozumiana... Bynajmniej, wcale nie jestem zadowolona z taplania się długach i dostawania opierdzieli z każdej strony - od jednych, że psem się nie zajęłam i zostawiłam na ulicy, od drugich, że go z tej ulicy zgarnęłam...

Że to,bo wcześniej zadałam pytanie.:)

Posted

A... polam i wszystko jasne! :)
A swoją drogą, trzeba jednak zachować choć minimum zdrowego rozsądku. Całego psiego świata nie da się zbawić - żebyśmy sobie flaki i żyły wypruły :( Co to znaczy, że niektórzy Cię traktują jak fundację, Koosiek! Jeśli są tacy mądrzy, niech sami zabiorą psa z ulicy, zapewnią mu dom i utrzymanie! Z nieba nic nie spada! Gdy pod płotem znalazłam Lupusa, pierwsza propozycja jaka padła na wątku: "zabieramy do hotelu". A za co?... Teraz "podrzucono" mi Lunę - to samo! Nikt sobie nawet trudu nie zada, żeby się rozejrzeć za BDT!!!! A potem się dowiaduję, że powstał nawet na dogo wątek jakie to BDT są naiwne, że najłatwiej "zrobić je w balona". No nie powiem, fajnie się z tym czuję... W moim pojęciu osobą, którą potem można "ścigać" za nieopłacony pobyt psa w hotelu jest osoba, która jest "opiekunem" tego psa. I na niej się skupia "całe zło". A że ciotki pognały do innych, większych tragedii, że deklarowały wpłaty, a nie wpłacają... kogo to obchodzi?.. A potem alarm - nie ma pieniędzy - powrót do schronu :( "Mierz siły na zamiary" - jak napisał wieszcz...

Posted

Najgorsze jest to , że większości psów koosiek groziła śmierć nie schron. Lub tak jak Dixie i Pixie wieś, łańcuch z budą i rodzenie co cieczkę :( Albo i coś gorszego :(

Posted

Nutusia napisał(a):
Ja to wszystko wiem, ale jedno serce nie da rady, po prostu nie da :(

Ja doskonale wiem, że nie da. Myślałam, że na dogo wszyscy sobie na wzajem pomagają, ale niestety tak nie jest:( Psy zabezpieczone i wszyscy sobie poszli z wątków. Pomogę jak mogę, kasy wiele nie mam,ale zawsze coś wyskrobię. Będę rozsyłać ten wątek zbiorczy może uda się psiaki zabezpieczyć :(

Posted

edek napisał(a):
Myślałam, że na dogo wszyscy sobie na wzajem pomagają, ale niestety tak nie jest:( Psy zabezpieczone i wszyscy sobie poszli z wątków. Pomogę jak mogę, kasy wiele nie mam,ale zawsze coś wyskrobię. Będę rozsyłać ten wątek zbiorczy może uda się psiaki zabezpieczyć :(

Ja też tak kiedyś myślałam... Ale niestety - pies bezpieczny = pies zapomniany :( Też coś pokombinuję, może bazarkowo... ale przy kosztach hotelu to wszystko to kropla w morzu potrzeb, bo co się uzbiera, to znów kolejny miesiąc do zapłacenia :(