Jump to content
Dogomania

Pixie (teraz Luna) w DS, Dixie (teraz Sasza) ma dom, za który trzymamy kciuki!

Recommended Posts

• Replies 3.7k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

[quote name='Nutusia']A pozostałe 10% to pies z potencjałem, czyli Saszka i w ten oto sposób mamy 100% udanej adopcji:)[/QUOTE]

Ale kciuki dalej trzymamy!!! Do potwierdzenia!
Edek miała dzwonić dziś do domku Saszki.... Edek!!!!!???????

Posted

Cioteczki nie dzwoniłam wczoraj do Państwa, ponieważ w sobotę dostałam emaila z nowymi informacjami i fotkami. Nie chcę codziennie wydzwaniać i pytać się jak tam, żeby Państwo cierpliwości do mnie nie stracili. Dzisiaj na pewno będę dzwonić wieczorkiem, żeby się spytać jak Dixolek się sprawił :razz:

Posted

Edek nie ma netu.
Ale z relacji wiadomo, że nic nie wiadomo.
Pan ma jeszcze tydzień wolnego,zeby pracować z Saszką.
Sama Saszka- robi postępy, ale:
- nie nawiązała kontaktu z córką ( i to mnie martwi najbardziej)
- dała się "zbić" kotu
- do klatki wchodzi, ale jak państwo wychodzą to wyje
- państwo próbuja zostawiać jej gryzaki- jest lepiej
-została wykąpana
-do kaltki wchodzi chętnie
- jak jest w klatce- nie daje wejść kotom
- wyjada kotom z misek (kocia jadalnia przeniesiona na parapet)
- bardzo, ale to bardzo boi się psów (chowa ogon pod siebie)
-i ludzi trochę też

Posted

Tak się jakoś plotą te dobre z tymi gorszymi informacjami. Najlepsza to ta, że Państwo stale próbują i nie dają za wygraną - myślę, że to podstawa...

Co one mają z tym wyciem? Luna też wyła... A przecież obie były przyzwyczajone do bycia bez człowieka (fakt, w psim towarzystwie)...

Jakiego rodzaju miałby być kontakt z Córką Państwa? W ogóle się nią nie interesuje, nie reaguje?...

To, że wyjada kotom z misek, to akurat normalne - u mnie się wyjada wszystko i wszystkim!!! ;)

To, że do klatki nie wpuszcza kotów - też normalne, w końcu to miał być jej azyl...

Ale że się boi ludzi i psów - cholera jasna - co się stało u Chauwy, skoro u Sylwii było całkiem odwrotnie?...:shake:

Do reszty osiwieję...

Posted

Co do Córki- jak zostaje z nia to tez wyje. Maja ją wciągnąć do zabawy , szkolenia- mają....
Luna przyjechała od Sylwii ostrożna, ale ufna. Chciała ufać człowiekowi. Tą ufnością łapała za serce, tak była wpatrzona w człowieka.
Saszka boi się bardzo psów. Siada, chowa ogon pod siebie....... Luna boi się dużych psów, ale nie panicznie.Udaje ,że nie widzi. Z innymi się bawi- sa fotki.

Posted

[quote name='ania shirley']Edek nie ma netu.
Ale z relacji wiadomo, że nic nie wiadomo.
Pan ma jeszcze tydzień wolnego,zeby pracować z Saszką.
Sama Saszka- robi postępy, ale:
- nie nawiązała kontaktu z córką ( i to mnie martwi najbardziej)
- dała się "zbić" kotu
- do klatki wchodzi, ale jak państwo wychodzą to wyje
- państwo próbuja zostawiać jej gryzaki- jest lepiej
-została wykąpana
-do kaltki wchodzi chętnie
- jak jest w klatce- nie daje wejść kotom
- wyjada kotom z misek (kocia jadalnia przeniesiona na parapet)
- bardzo, ale to bardzo boi się psów (chowa ogon pod siebie)
-i ludzi trochę też[/QUOTE]
Wszystkie informacje na temat zachowan Saszki powinni Panstwo bezposrednio przekazywac Piotrowi droga mailowa lub telefoniczna.

Posted

niech nie martwią się brakiem kontaktu Saszki z córką , moja sunia od roku jest z nami i do tej pory nie ma kontaktu z moim synem,szczerzy się na niego, nie lubi go, przy każdej próbie zbliżania się do niej pokazuje zęby...najważniejsze że Saszka nie przejawia agresji w stosunku do dziecka, lepiej że jest obojętna niż miałaby warczeć. Sunia mojego taty adoptowana w listopadzie też regularnie czyści kocią miskę a ostatnio nawet wzięła się za kuwetę :evil_lol: wyżeranie to normalka w stadzie :cool3: cholera wycie da się na pewno wyeliminować..i niech pozwolą mieć tylko tę klatkę dla niej, taki był zamiar..koty niech się tam nie pchają to miało być jej terytorium :lol:
nie wiem czy dobrze zrozumiałam, jeszcze Państwo dają małej tydzień na klimatyzację??

Posted

[quote name='mania1979']nie wiem czy dobrze zrozumiałam, jeszcze Państwo dają małej tydzień na klimatyzację??[/QUOTE]
Ponoc nie padło stwierdzenie, ze ma tydzień na aklimatyzację. Nie wiem jak to rozumieć.

Posted

Dziewczyny, nie panikujmy i nie przeinaczajmy faktów, proszę... Z mojego punktu widzenia (choć nie rozmawiałam z Opiekunami Saszki, bo gdybyśmy tak wydzwaniały co chwilę inna, to by się z rozumem nie pozbierali ;)), ale z relacji Edek, z tego, co mówił Piotr, a przede wszystkim z kroków podejmowanych przez Państwa wnioskuję, że się nie poddają i zależy im na tym, żeby ta adopcja się udała. Nie każdy by się zgodził na wstawienie do w sumie niewielkiego mieszkania klatki dla psa, nie każdy "marnowałby" dodatkowy tydzień urlopu na bycie i pracę z psem! Fakt, że nie zwrócili Dixola a) z powodu rozczarowania Pana jej wyglądem i zachowaniem b) z powodu pierwszego napotkanego problemu (reakcja na koty, na dziecko, brudzenie w domu, wycie, strach...), dobrze rokuje. Myślę, że teraz trzeba odpuścić, nie dzwonić, nie wywierać presji, pozwolić Państwu na swego rodzaju samodzielność i kontakt jedynie z Piotrem. Cały czas serce mi drży, ale staram się być dobrej myśli...

Posted

Kciuki to są zaciśnięte do białości (w moim przypadku jeden, bo drugi został dziabnięty przez jedną z moich nowych tymczasowiczek i się... nie zgina ;)) Pozytywne myślenie to już połowa sukcesu - co najmniej połowa :)

Posted

kontaktowałyście się może z chauwą?

chce zabrać stamtąd Lole ale nie mogę się jak zwykle do niej dodzwonić od dwóch dni...

ps. jakby komuś wpadł w oko jakiś dt z wolnym miejscem, proszę o kontakt.

Posted

Witajcie Cioteczki, wreszcie mam internet uffffff. Tak jak pisała Ania państwo rozmawiali z sąsiadami, że mają nowego psiaka, który może piszczeć, szczekać i wyć. Państwo są dobrej myśli, ponieważ widać niewielkie zmiany np. jak Pani wcześniej szła do łazienki to Dixie szła za nią i piszczała drapała w drzwi, już zrozumiała, że stamtąd ta Pańcia prędzej czy później wyjdzie. Dixolek jeszcze nie nawiązał kontaktu z córką, ale nad tym też pracują. Państwo uważają że Dixie jest mądra i cwana i mają nadzieję, że nauczy się spokojnego pozostawania w domu. Rozmawiałam tez o Panu Piotrze, powiedzieli, że na razie stosują techniki Pana Piotra, jak staną w miejscu lub edukacja by się cofnęła tfu tfu to będą się kontaktować z Panem Piotrem, bo tak się umawiali z nim. Nadal trzymamy kciuki za Dixolka vel Saszkę !!!!

Jeśli chodzi o chauwe to też nie mogę się z nią skontaktować, albo włącza się skrzynka, albo telefon jest po za zasięgiem albo nikt nie odbiera. Wysłałam sms z prośbą o rozliczenie się z nami i wiem że doszedł ponieważ dostałam tzw. Potwierdzenie odbioru.