Jump to content
Dogomania

Pixie (teraz Luna) w DS, Dixie (teraz Sasza) ma dom, za który trzymamy kciuki!

Recommended Posts

Posted

No i fajnie!
Za mną wszystkie moje nowe domowniczki też chodzą jak cień (do łazienki obowiązkowo ;)). Nie mogę się ruszyć z jednego końca kanapy na drugi, żeby nie wzbudzić podejrzeń, że je porzucę!!!! Także Saszka się przekona, że Pani nigdy nie zostawi i będzie dobrze :)
A że jest mądra, to nikt nie ma i nie miał wątpliwości. Cwaniarstwo też jest składową mądrości ;)

• Replies 3.7k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

[quote name='edek']Witajcie Cioteczki, wreszcie mam internet uffffff. Tak jak pisała Ania państwo rozmawiali z sąsiadami, że mają nowego psiaka, który może piszczeć, szczekać i wyć. Państwo są dobrej myśli, ponieważ widać niewielkie zmiany np. jak Pani wcześniej szła do łazienki to Dixie szła za nią i piszczała drapała w drzwi, już zrozumiała, że stamtąd ta Pańcia prędzej czy później wyjdzie. Dixolek jeszcze nie nawiązał kontaktu z córką, ale nad tym też pracują. Państwo uważają że Dixie jest mądra i cwana i mają nadzieję, że nauczy się spokojnego pozostawania w domu. Rozmawiałam tez o Panu Piotrze, powiedzieli, że na razie stosują techniki Pana Piotra, jak staną w miejscu lub edukacja by się cofnęła tfu tfu to będą się kontaktować z Panem Piotrem, bo tak się umawiali z nim. Nadal trzymamy kciuki za Dixolka vel Saszkę !!!!

Jeśli chodzi o chauwe to też nie mogę się z nią skontaktować, albo włącza się skrzynka, albo telefon jest po za zasięgiem albo nikt nie odbiera. Wysłałam sms z prośbą o rozliczenie się z nami i wiem że doszedł ponieważ dostałam tzw. Potwierdzenie odbioru.[/QUOTE]Jestem spokojna i szczęsliwa!!Dixolku Wielki Buziol od ciotki s.

Posted

Ciekawe jak się nasze Lalki miewają ;) Myślę, że wyśmienicie i tego się będę trzymać! :)

A przy okazji przepraszam, ale...

Ciocie Kochane - zajrzyjcie! Takie dziecko i taki życiowy falstart! :( Spod ziemi trzeba kasę wyciągnąć, żeby zrobić operację, po której psiątko wróci do sprawności...

http://www.dogomania.pl/threads/223340-5-miesi%C4%99czna-bita-sunia-ze-z%C5%82aman%C4%85-%C5%82apk%C4%85-b%C5%82aga-o-pomoc

Posted

[quote name='beka']Edytko, podeślesz mi umowę? dane nowych wł Saszy? chce podac do lecznicy i zmienić w safeanimal[/QUOTE]

Beka wyślę pocztą tą umowę, czy na ten adres, który jest w umowie ? Wydaje mi się, że jeszcze za wcześnie jest zmieniać dane w chipie, bo ta adopcja jeszcze jest pod znakiem zapytanie. Ludzie jeszcze z nią pracują, z kotami już było w miarę ok, ale jeszcze zostało to wycie :(. Może zadzwonię pod koniec tygodnia i spytam się jak idzie nauka, jak usłyszę, że jest ok to zapytam się czy już możemy zmieniać dane w chipie i czy Dixolek ma już na zawsze swojego człowieka.

Posted

A na poprawę humoru wiesci z Lunkowego domku: Luna śpi w łóżku- zaanektowała poduszkę swojej pani. Pani mówi ,że ona tak slicznie wygląda , jak rano ziewa i się przeciąga ,że jej nie zabrania wchodzić do łóżka. Piesek zrobil sie wybredny- Royala już nie bedzie, druga karma też nie pasuje- pani gotuje, żeby pieseczek nie był glodny. Widziałam mnóstwo zdjęć- błyszczy sie tak , że oczy bolą.:lol::lol:

Posted

No pewnie, że widok rozespanego psiaka na poduszce jest fantastyczny - wiem coś o tym!!! ;)
Ale pisać, że widziałaś mnóstwo zdjęć i nie wstawić ani jednego to jest po prostu... znęcanie się nad dogomaniakami. Jest tu jakiś prawnik, co zna na to paragraf?!?!?!!?!? :)

Luna przestała wyć? Jak długo trwało oduczanie? Może Lunkowy domek podzieliłby się doświadczeniami z domkiem Saszkowym?...:razz:

Posted

Widziałam w aparacie pani Sylwii- nie mam ich- ale uwierz- sa pięknę!!:diabloti::diabloti:

Luna wyła - ok. 2 tygodni. Były próby z wychodzeniem na 5minut , kilka razy dziennie, kościa do gryzienia, zabawkami. Kilka razy nie udalo się wyjśc- bo wyłastrasznie głośno. W końcu znalazła parapet- i tam spedzała czs , gdy państaw nie ma. Później dostała kanapę do zabawy:diabloti::angryy:- i od tej pory sama nie zostaje. :diabloti:

Posted

widziałam dziś Saszkę .Jak zwykle po pracy dokarmiałam nasze osiedlowe bezdomniaki aż nagle patrzę,idzie jakiś pan z psem tak jakby znajomym..przyglądam się jak głupia ..patrzę a to Saszka :lol: szła bez smyczy koło swojego Pana, w szeleczkach ,adresówka jak najbardziej a na niej wypisane dwa nr telefonów( musiałam oblukać żeby nie było ;))
grzeczna,posłuszna, nie zwracająca kompletnie uwagi na mnie i psiaki które karmiłam. Dopiero jak z Panem zaczęłam rozmawiać Saszka zainteresowała się mną,a może prędzej karmą :evil_lol: staliśmy tak a ja miałam przed sobą trzy gęby rozwarte :lol: Saszka wygląda ładnie,żebra nie są już tak widoczne, jest wklęśniecie w tali jak ja to mówię ale nie ma chudości takiej jak przed dwoma tygodniemi jak ją widziałam . Dla mnie jest o niebo ładniejsza. Dalej jest płochliwa i nie ufna do obcych , nie dała mi się pogłaskać ,kuliła łepek,dopiero po pewnym czasie jak przekupiłam ją chrupkami stała się śmielsza, nawet skakała na mnie ( jak trzymałam torbę z jedzeniem ) dała mi łapkę nawet. I zaczepiała do zabawy te dwa pieski z którymi stałam. Pobawiła się chwilę , widziałam wtedy taką radosną ,wesołą Saszkę ,merdającą ogonkiem, i w fajowych pozach,tzn: doopka w górze reszta niżej :loveu:. Wypytałam Pana o wycie,wyje nadal..niestety, nawet jak z córką Państwa siedzi potrafi wyć i 3 godź. :-( Pan powiedział ze Saszka jest na samej karmie suchej wysoko energetycznej ale niedługo będą musieli myśleć o takiej light, bo pochłania duże porcje i może być kłopot w postaci utuczonej Saszki. Z kotami ok. Jak byście chciały coś więcej wiedzieć to pytajcie bo moze uciekło mi z głowy. A Pana pytałam o wiele rzeczy . Wydaje mi się że wszystko chyba napisałam.

Posted

[FONT=&quot]Dziewczyny, sorki za OFF, ale Fundacja Grey Animals jest w dramatycznej sytuacji!![/FONT]
[FONT=&quot]http://www.dogomania.pl/threads/223839-Fundacja-Grey-Animals-ILE-MO%C5%BBNA-NIE-SPA%C4%86-Mamy-48-godzin-na-du%C5%BC%C4%85-zmian%C4%99.-Damy-rad%C4%99
Zrobiłam wątek, proszę o "rozdmuchanie" gdzie tylko się da. Walczymy o to by móc działać! [/FONT]
Potrzebujemy ludzi, którzy nagłośnią nasz problem, sami już nie dajemy rady!!

Bardzo proszę o pomoc!!!

Posted

a właśnie wiedziałam że o czymś zapomniałam :evil_lol: tak zapytałam o to , w takiej delikatnej formie, czy biorą pod uwagę jej oddanie,to Pan uśmiechnął sie ,powiedział cos takiego" nie no...i tylko to wycie.." ja odebrałam go bardzo pozytywnie, mówił ze z nią pracują cały czas. Pewnie jeszcze jest coś o co pytałam ale nie pamiętam :evil_lol:

Posted (edited)

Więc tak rozmawiałam z Panem Darekiem martwią się tym wyciem. Ćwiczą z nią i jak na razie bez efektu. Szeleszczą kluczami, wychodzą i wchodzą do domu. Zostawiają jej smaczki, na początku to skutkowało, teraz się wycwaniła i wie, że smaczek nie ucieknie, zakopie go i wyje dalej. Nawet jak córka jest w domu to wyje, podobno ma bardzo donośne tp wycie i jak zamknie drzwi to nie daje rady wytrzymać tego wycia i szczekania, bo ma bardzo donośny głos. Córka ja wypuszcza i zaczyna ćwiczyć to na trochę się uspokaja potem znowu daje koncert. Pilnuje Pana i Pani. Jak jedno jest w domu i np. Pan pójdzie do córki pokoju to Saszka idzie do drzwi wącha czy na pewno jest i idzie do pokoju się położyć. Napisali emaila do Pana Piotra, który dał im wskazówki. Będą dalej trenować. W między czasie nagrają filmik z tym jak się zachowuje jak nikogo nie ma w domu, żeby Pan Piotr mógł zobaczyć i jeszcze coś podpowiedzieć. Najpierw chcą poćwiczyć i zobaczyć czy będzie efekt. Potem zaczną stosować ten stress aout, żeby wiedzieli co tak naprawdę jej pomogło. Oby się przyzwyczaiła to fajny domek i będzie wielka szkoda jak ta adopcja się nie powiedzie tym bardziej, że już się do nich przywiązała :-(

Edited by edek
Posted

[quote name='ania shirley']
Jak Luna trafiła do obecnego domu, to przestalam nazywać ja Pixi. Żeby zakląć los. Tu też tak być musi![/QUOTE]

Tak jest będę się pilnować !!!! Saszka przestanie wyć !!!! i będzie szczęśliwa w nowym domu !!! Już pomyłkę w tekście powyżej poprawiłam ;)