Jump to content
Dogomania

Pixie (teraz Luna) w DS, Dixie (teraz Sasza) ma dom, za który trzymamy kciuki!

Recommended Posts

Posted

Może za kilka dni?? Dajmy jej dojśc do siebie. Tekilla mówiła,że ona się kuliła jak do niej podeszła. Może ją bili? W każdym razie się boi...
(Ze złem można walczyć,z głupotą sie nie da. A jak oba idą w parze- to tylko płakać...)

• Replies 3.7k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Cześć Pixolku! Przy porannej kawie.

Dziewczyny, a może ogłoszenie w Gazecie Wyborczej?
Tylko nie wiem jak się to załatwia....ale słyszałam że jest spory odzew....

Kiedy Pixie wraca do Lasku?

Posted

Kochane cioteczki rozmawiałam wczoraj z edek,bo mi to nie daje spokoju!!a może by szukać dla Pixuni DT domowego,bo jak ona wróci do mnie to znów sytuacja nic się nie zmieni na lepsze ja na nią czekam to jest oczywiste,ale wróci i co dalej robić.............!!!Serce mnie boli jak o tym wszystkim myslę!!!!

Posted

Tak Chauwa czeka na dziewczyny.
Pixie bardzo szybko się uczy one mają na siebie toksyczny wpływ, najlepiej byłoby je rozdzielić ! Nutusiu czy dałabyś radę wziąć jedną na DT jak Maszeńka trafi do swojego domku ?

Edit: kto by pomyślał pokonała schody a teraz czystość to jest niesamowite! ona potrzebuje człowieka bez dwóch zdań.

Posted

Oleno w sprawie Dixie Pani wysłała zapytanie nie dzwoniła do nas jeszcze.

Edit: Figu nie będzie jechać do Katowic, prawdopodobnie dopiero będzie tam w święta :(

Slay nie może jej przewieść, zgubił dokumenty od samochodu

Posted

[quote name='edek']Tak Chauwa czeka na dziewczyny.
Pixie bardzo szybko się uczy one mają na siebie toksyczny wpływ, najlepiej byłoby je rozdzielić ! Nutusiu czy dałabyś radę wziąć jedną na DT jak Maszeńka trafi do swojego domku ?

Edit: kto by pomyślał pokonała schody a teraz czystość to jest niesamowite! ona potrzebuje człowieka bez dwóch zdań.
Nutusia pracuje , plus dojazd to razem 10 godzin, przeciez przy temperamencie tych suczek to jest moim zdaniem nie mozliwe.W domu jest mala kotka i 3 psy, nie ma jak zwierzakow oddzielic od siebie bo tak jest rozplanowany dom, to oczywiscie jest jeszcze raz podkreslam tylko moje zdanie.One powinny uczyc sie mieszkania w bloku, chodzenia po schodach................A nie zamkniecia przez 10 godzin.

Posted

[quote name='Ellig'].One powinny uczyc sie mieszkania w bloku, chodzenia po schodach................A nie zamkniecia przez 10 godzin.[/QUOTE]

Po pierwsze- napewno nie znajdziemy tymczasu w bloku. A szkoda.
Po drugie- gdy pójdą do bloku, to duża szansa,ze będą zamknięte przez 10 h.

Posted

Ellig nie wiem czy dobrze zrozumiałam Nutusię na wątku Maszy. Masza w ciągu dnia była w budzie i jak wracała z pracy to wpuszczała ją do domku. Tak tez się nauczy kultury osobistej. Małymi kroczkami do przodu. Uważam tak jak Nutusia że to może być toksyczna relacja między D&P i chyba najlepiej było by je rozdzielić. Obawiam się, ze Pixie może się znowu wycofać. A schody jak widać już są pokonane nie miała problemów jak był przy niej człowiek.

Posted

Miałam telefon w sprawie Dixie. Pani szuka suni dla mamy. Dixie miała by być psem podwórkowym, do pilnowania pomieszczeń gospodarczych. Na posesji jest buda, i pomieszczenie z workami gdzie mogla by spać. W budzie pomieszkują 3 koty. Ta pani ma jedną małą sunie mieszkającą w domu i karmi psa, który nocuje u niej pod płotem. Pies podobno nie chce mieszkać na posesji. Państwo szczepią tylko na wściekliznę. Dixie nie będzie wpuszczana do domu. Pani nie dołoży się do transportu. Na początku nie chciała zgodzić się na wizytę przedadopcyjną. Nie udało mi się do końca ustalić ile psów tam wcześniej mieszkało. Usłyszałam jeszcze o jakimś agresywnym kaukazie, którego mieli, o jakimś szczeniaku ze schroniska i ślepym psiaku i jeszcze jakaś sunia chora na raka, którą uśpili. Jest to wieś w Głowaczowie. Pani upewniła się 2 razy czy nie będzie musiała za nią zapłacić. No i oczywiście nie trzymają psów na łańcuchu…. Ja odniosłam negatywne wrażenie.

Posted

[quote name='edek']Ellig nie wiem czy dobrze zrozumiałam Nutusię na wątku Maszy. Masza w ciągu dnia była w budzie i jak wracała z pracy to wpuszczała ją do domku. Tak tez się nauczy kultury osobistej. Małymi kroczkami do przodu. Uważam tak jak Nutusia że to może być toksyczna relacja między D&P i chyba najlepiej było by je rozdzielić. Obawiam się, ze Pixie może się znowu wycofać. A schody jak widać już są pokonane nie miała problemów jak był przy niej człowiek.[/QUOTE]
Masza byla na zewnatrz tylko przez kilka dni jak jeszcze bylo cieplo.:)

Posted

My raczej nie jedziemy teraz na Śląsk, pewnie dopiero w święta..
Oczywiście jeśli udałoby nam się wyrwać wcześniej, to przywieziemy dziewczynę, ale tu nie mogę dać gwarancji co do terminu.
A gdzie ona teraz jest?

A ile psów jest teraz u Chauwy? Da sobie radę?