Jump to content
Dogomania

Pixie (teraz Luna) w DS, Dixie (teraz Sasza) ma dom, za który trzymamy kciuki!

Recommended Posts

Posted

Mysle, że to dla Suni duża szansa. Zobaczcie jak długo nikt się nimi nie intersował. To ,że pies będzie do dworze nie znaczy , że będzie miał źle a moim zdaniem dziewczyny dużo lepiej czują się na otwartym terenie niż w domu.

• Replies 3.7k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Nie dajmy się zwariować! One teraz też są na dworze (i byłyby w mrozy)!!!!

Edek przez telefon odebrała panią bardzo pozytywnie. Osoba sprawdzająca domek (doświadczona) nie ma zastrzeżeń. Co innego, gdyby domy się o nią biły i miałybyśmy wybór czy na kanapę czy na podwórko... (co oczywiście nie znaczy, że mamy je oddać byle gdzie i byle komu!!!). Ja osobiście uważam, że Pixie powinna zostać adoptowana przez tych Państwa. Decyzja jest najwyraźniej świadoma, skoro adoptującym jest Syn, który podejmuje się opieki nad psem, gdyby coś się (tfu, tfu!!!!) stało z Rodzicami. Rzadko się spotyka takie rzeczy...
Teraz pozostaje kwestia ustalenia terminu transportu, żeby "prawowity właściciel" mógł podpisać umowę ;)

Posted

edek napisał(a):
Kasiek. Wydaje mi się, że nie da rady sprawdzić czy w mrozy będzie zabierana do domu :( musiałabym tam mieszkać…. Do tej pory jak ludzie dzwonili to mówili, że nie będzie wpuszczana do domu. W tym wypadku zarówno synowa jak i ta kobieta mówiła, że będzie zabierana do domu. Kasiek. Mam rozumieć, ze Ty nie jesteś za tym domkiem tak ?

Edek to nie tak ,ja napisałam to tylko jako przestroga ..bo mam u siebie taka sytuację i widzę jak to wygląda na co dzień ,ale to zależy od człowieka ..tylko wiesz nie ma takiej więzi z psem jak jest na terenie a nie w domu i inaczej się go traktuje ,do tego o którym ja pisze nikt nawet nie zagada ,nie pogłaszcze ,a jego wł to nie jacys zwyrodnialcy ..tylko niby normalni ludzie ...
szkoda ,ze ten drugi domek to na 3 piętrze ....

Posted

Wydaje mi się, że gdyby traktowali psy użytkowo czy przedmiotowo to pozbyli by się jamnika, bo kury im dusił. Dlatego jest zrobiona zagroda dla kur.

Posted

U Sylwii w zimie też są na dworze a mają tam RAJ :) I są kochane, dopieszczane itd :)

W kwestii Pani z bloku to akurat trzecie pietro to maly problem- troche pracy i sie nauczy. Gorzej z zachowywaniem czystosci i niszczeniem. Nie zawsze daje sie tego nauczyc...

Posted

Jak drugi raz dzwoniłam do Pani, aby poinformować o wizycie przed adopcyjnej, to Pani powiedziała, żebym się nie denerwowała, że będzie jej dobrze i że będzie kochana i zaprasza na wizytę po adopcyjną. Teść strasznie przeżył śmierć tego 17 letniego psiak i tęskni za nim, więc więź emocjonalna musiała być między nimi.

Posted

Będzie dobrze! ;)
A ta Pani z III p. - to, co mnie najbardziej "martwi" fakt, że TZ byłby niezadowolony. Znaczy nie bardzo się na psiaka godzi, a to nie brzmi obiecująco...

Posted

Ja też uważam, że będzie dobrze. Zawsze jest wizyta po adopcyjna, można zobaczyć co i jak. Ciocia Sylwiaso powiedziała, że gdyby coś się działo to miejsce dla niej się znajdzie. Wydaje mi się, ze głupio byśmy postąpili nie dając Pixie szansy jak i tym Państwu. Tym bardziej, że ten domek brzmi sensownie. Ja, Pan od wizyty i Pani Alicja odebraliśmy pozytywnie ten domek. Gdyby psiaki tam były źle traktowane to nie dożyły by takiego wieku ;)

Posted

Nutusia napisał(a):

A ta Pani z III p. - to, co mnie najbardziej "martwi" fakt, że TZ byłby niezadowolony. Znaczy nie bardzo się na psiaka godzi, a to nie brzmi obiecująco...

Mnie to też najbardziej zmartwiło.

Posted

Nie ja tu podejmuję decyzję i może kolejny raz się komuś "narażę", ale, jak popatrzeć w genezę, to pies powstał jako towarzysz człowieka w polowaniach i w pilnowaniu stada, a nie jako pluszak do zabawy. To było potem i zapewne najpierw psa przygarnął ludzki samiec, a dopiero potem dopieściła samica, a i to nie każda. Pies jest przystosowany do ganiania po dworze jak dziecko ludzkie. On to uwielbia i kocha nawet, jak mu dupina przymarza. Wiem to po moim krótkowłosym, 12-letnim Pecie, który - chociaż pies bezwzględnie domowy i dywanowy (kanapa państwa jest zakazana ;), ale do łóżek dzieci czasem się wkrada :evil_lol:) - kocha ganiać nie tylko latem, ale i po mroziku. Zabrać go nie można, kiedy z lekka go przyszczypuje zimno. Pixie jest mniej więcej taka jak on, ale młodsza, więc jeszcze bardziej łasa na gonitwy po terenie. Kura w zagrodzie jest bezpieczna, a jeśli psiak może mieć dom, to nawet bez tej kanapy, warto.

Posted

Hej!Przepraszam za milczenie , bo nie imogłam wejśc na dogo (jak większość) i "wróciłam z dalekiej podrózy", cokolwiek to nie znaczy. Ale jestem. Co robimy z transportem? Edek, pisałaś moze do Figu , badź do Slaya?

Posted

Jeśli domek Wam sie podobal, to Pixie powinna do niego isc, w razie co wiadomo gdzie to bedzie, mozna zrobic wizyte poadopcyjna, nawet z ukrycia zobaczyc jak ona sie ma;). Pixie to ta co gorzej sobie radzi ze schodami i sika w domu? To tym bardziej!

Posted

[quote name='wawer']Nie ja tu podejmuję decyzję i może kolejny raz się komuś "narażę", ale, jak popatrzeć w genezę, to pies powstał jako towarzysz człowieka w polowaniach i w pilnowaniu stada, a nie jako pluszak do zabawy. To było potem i zapewne najpierw psa przygarnął ludzki samiec, a dopiero potem dopieściła samica, a i to nie każda. Pies jest przystosowany do ganiania po dworze jak dziecko ludzkie. On to uwielbia i kocha nawet, jak mu dupina przymarza. Wiem to po moim krótkowłosym, 12-letnim Pecie, który - chociaż pies bezwzględnie domowy i dywanowy (kanapa państwa jest zakazana ;), ale do łóżek dzieci czasem się wkrada :evil_lol:) - kocha ganiać nie tylko latem, ale i po mroziku. Zabrać go nie można, kiedy z lekka go przyszczypuje zimno. Pixie jest mniej więcej taka jak on, ale młodsza, więc jeszcze bardziej łasa na gonitwy po terenie. Kura w zagrodzie jest bezpieczna, a jeśli psiak może mieć dom, to nawet bez tej kanapy, warto.Wawerku jestem ZA!!!!!I wiem,ze Pixolek udusil by sie w bloku!!!Tak jak napisala edek w razie czego ma powrot do lasku!!!

Posted

Poszła moja stała na psiaki. (I mamy też)
Przesłałam także 50 zł od Tekilli12- dziękujemy pięknie!

Tekilla- jeszcze raz dziekuję za znalezienie domku, wizytę i wszystko:bluepaw:! I to w jakim tempie!:klacz::klacz::klacz:

Nawet mój krótkofutry kanapowiec woli byc na dworze niż w domu. A najbardziej lubi pilnować działkę. Myślę,ze bedzie Pixi tam dobrze. Do bloku może by przywykła (jeśliby właścicielom starczyło wytrwałości), ale długo byłby to dla niej stes. Bedzie ok!

Edek- dziękuję!

Posted

Ciociu Tekillo dziękujemy bardzo za znalezienie domku, za szybkie załatwienie wizyty przed adopcyjnej i za pomoc dla tych świrusek :loveu::multi::p

Sylwiaso dziękuje bardzo za to, ze w razie „ w” Pixie może wrócić do Ciebie:roll: ( nie ukrywam, że mam nadzieję, że to ten domek :evil_lol:!! Pixie tyle czeka…. )

Posted

Jasza napisał(a):
Do Slaya lepiej dzwonić, niż pisać.
Nie iwem czy często zagląda na Dogo.
Numer podałam Edek.

Dziękuję Jaszo za telefon, będę dzwoniła :)

Posted

koosiek napisał(a):
P&D były zabrane z Andy, żeby nie trafiły w pierwsze lepsze ręce, na łańcuch albo poniewierkę, i nie rodziły co cieczkę... I ten dom spełnia to założenie...

A dlaczego ten dom jest wg Ciebie zły ???
Edit: Pixie będzie miała co jesć, nie będzie na łańcuchu, a ludzie są zwierzolubni. Sama rozważałaś oddanie je do budy.

Posted

koosiek napisał(a):
A dlaczego uważasz, że według mnie ten dom jest zły? Bo chyba napisałam coś zupełnie odwrotnego...

Przepraszam bardzo źle Ciebie zrozumiałam ;)

Posted

No fakt, wypowiedź koosiek można dwojako rozumieć :):):), ale ja zrozumiałam ją pozytywnie i to na pierwszy rzut oka! Więc, skoro domek raczej sprawdzony, raczej dobry, to Pixie mogłaby w nim zamieszkać na mikołajki?