Jump to content
Dogomania

Pixie (teraz Luna) w DS, Dixie (teraz Sasza) ma dom, za który trzymamy kciuki!

Recommended Posts

Posted

Nutusia jest teraz po za domem i nie mogła zadzwonić do Państwa. Zadzwoniłam ja i tak: mieszkają tam 2 rodziny. Ci Państwo co chcą adoptować Pixie i teście. Oni mieli jamnika, który żył 15 lat, teściowie mieli dużego psa wielkości owczarka, który niedawno umarł. Teść bardzo przeżywa śmierć tego psiaka. Jest buda bez kojca. Teren ogrodzony. Jak będą mrozy to Pixie będzie zabierana do domu ( jamnik spał z nimi w łóżku ;) ). Pixie ma bronić kurek przed złodziejami i odstraszać jastrzębie.

• Replies 3.7k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Cioteczki przygotowałam sobie pytania do tej rozmowy i zapomniałam powiedzieć, że Pixie może mieć problemy z zachowaniem czystości w nocy jak będzie zabierana do domu w mrozy. Warto było by to też poruszyć podczas wizyty. Nie mam doświadczenia w adopcjach, ale chyba najlepiej żeby ta osoba zadała te same pytania jeszcze raz, żeby zobaczyć czy odpowiedzi się zgadzają. Dobrze myślę ?

Posted

tekilla12 napisał(a):
mam kogos kto jutro zrobi ta wizyte przedadopcyjna- czlowiek z doswiadczeniem, przeprowadzil juz sporo adopcji. podam mu namiary tych ludzi

Ciotka Ty to jesteś błyskawica ! :)

Posted

zgadzam sie z tym zeby pytac, to wazne.o tym ze beda ja musieli nauczyc przestac siusiac w domu tez musza wiedziec,trzymajmy kciuki zeby sie tym nie zniechecili...Mam nadzieje ze to osoby swiadome i doswiadczone :-)- jutro sie dowiemy

Posted

Awit napisał(a):
Pixi idzie do domku?
A ona jest po sterylce, bo nie pamietam.....

Jeszcze nie wiadomo czy idzie, trzymamy kciuki za to !!!!!
Tak już są po sterylizacji :)

Posted

Kochane Cioteczki domek jest już po wizycie przed adopcyjnej. I tak: adopcji dokonuje syn, Pixie będzie pod opieką jego mamy. Pan powiedział, ze gdyby coś się stało z mamą to jest w stanie przejąć fizycznie opiekę nad Pixie. On miał jamnika, który umarł w wieku 15 lat. Mama i jej Tz mieli mieszańca z owczarkiem, który umarł w wieku 17 lat. Pixie będzie miała do dyspozycji budę, dach został odnowiony, nie widać resztek łańcucha czy sznurka. W mrozy Pixie będzie zabierana do domu. Jak nie dadzą rady sobie z jej czystością to będzie w korytarzu lub kotłowni. Karmiona będzie 2 razy dziennie, Pan kupuje suchą karmę lepszą gatunkowo. I na targu mięsko, żeby miała coś na ciepło. Mam tego Pana podobno jest bardzo zwierzolubna dokarmia okoliczne koty. Teren jest szczelnie ogrodzony, ogrodzenie ma około 1,5 metra. Chyba to wszystko :roll:

Posted

Wczoraj dzwoniła do mnie pani z Łowicza odnośnie Pixie. Pani mieszka w bloku na 3 piętrze. Niestety boi się, że nie da sobie rady z nauką czystości i chodzeniem po schodach. Gdyby miała jakieś zniszczenia w mieszkaniu to miałaby kłopoty z TZ…..

Posted

Jasza napisał(a):
Myślałam, że może ktoś z Fundacji Sos Dla Zwierząt i że może znam :-)
A jakie wrażenia tego Pana?
Tak oprócz faktów?
Na plus?

Pan pozytywnie odebrał ten domek i uważa że spokojnie możemy organizować adopcje i transport ;)

Posted

Jasza napisał(a):
To już się zaczynamy cieszyć? :-)

Po wczorajszych rozmowach telefonicznych Ja, Ania i Nutusia jesteśmy na tak ;) Ciotki potwierdzą to na wątku ;)

Edit: ja już się cieszę hihihi

Posted

Edek czytałaś na moim wydarzeniu o psiaku ,jak to jest jak pies ma pełnić rolę użytkową -pilnowanie ,pilnowanie terenu itp...Ja od dawna walczę o to ,zeby psiaka krótkowłosego zabierali w mrozy do domu -bez efektu ,żeby był puszczany z łańcucha -efekt jest połowiczny...,i jeszcze ,zeby był odpowiednio karmiony -efekt ja go dokarmiam
Dlaczego ,bo pies jest po to ,zeby pilnować -(to młody chudzina -kundelek ) i za darmo żreć nie będzie dostawać ,w domu nie będzie nigdy bo jest od pilnowania -tyle sie dowiedziałam ..dlatego jestem wyczulona na takie podejście do psa ,ale jak wizyta bez zarzutu to ok ,tylko kto sprawdzi potem czy jest zabierana w czasie mrozów do domu ?

Posted

Kasiek. Wydaje mi się, że nie da rady sprawdzić czy w mrozy będzie zabierana do domu :( musiałabym tam mieszkać…. Do tej pory jak ludzie dzwonili to mówili, że nie będzie wpuszczana do domu. W tym wypadku zarówno synowa jak i ta kobieta mówiła, że będzie zabierana do domu. Kasiek. Mam rozumieć, ze Ty nie jesteś za tym domkiem tak ?