ania shirley Posted November 23, 2011 Posted November 23, 2011 Ja bym wyróżniła allegro na pierwsze 2 tygodnie. A później Świętach. Ale może ktoś myśli inaczej????? Quote
edek Posted November 23, 2011 Posted November 23, 2011 Strasznie podrożało to allegro :( . Nutusiu a ty jak sądzisz, co wyróżniamy ? Masz największe doświadczenie z Naszej trójki. Quote
Nutusia Posted November 24, 2011 Author Posted November 24, 2011 Doświadczenia nie mam żadnego, bo nigdy nie robiłam ogłoszeń. Ale też uważam, że albo nie wyróżniać wcale albo na pierwsze 2 tygodnie grudnia, bo potem ludzie nie mają głowy do szukania psa, a ten kto szuka, i tak znajdzie... Quote
edek Posted November 24, 2011 Posted November 24, 2011 Nutusiu to co wtedy wyróżnić allegro ? Tak jak pisałam zorganizuję sobie tak czas, żeby morusek, tablica, gumtree robić co tydzień. A te 7 innych portali na których robię odnowię po 2 tygodniach. Quote
ania shirley Posted November 24, 2011 Posted November 24, 2011 Edek! Jestes niesamowita z tymi ogłoszeniami! Dla mnie to czarna magia! Wyróżnijmy albo allegro, albo ten portal ,z którego był ostatni odzew. Quote
tekilla12 Posted November 24, 2011 Posted November 24, 2011 Pixi Dixi - dziewczynki trzymajcie sie cieplutko, jestem z wami . Bedzie dobrze! Quote
Olena84 Posted November 24, 2011 Posted November 24, 2011 Jesli bez wyroznienia to lepiej w ogole nie robic, psy z wyroznieniem maja ok 6 stron, a bez to jest nie do zauwaznie, chyab ze w tytule napiszecie szczeniaki Quote
ania shirley Posted November 24, 2011 Posted November 24, 2011 Olena84 napisał(a): chyab ze w tytule napiszecie szczeniaki Dobry pomysł! Trzeba spróbować wyróżnić i napisac szczeniaki!!! I to na kilku portalach, jezeli nie były ogłaszane jako szczeniaki. A chyba nie były. Quote
edek Posted November 24, 2011 Posted November 24, 2011 Dobrze pozmieniam tytuły. Na niektórych portalach trzeba wybrać kategorię i zawsze dawałam na szczeniaki. Quote
tekilla12 Posted November 24, 2011 Posted November 24, 2011 Czy jestescie zainteresowane drogie ciocie zeby jedna dziewczyna poszla do pana ktory chce ja do ogrodu? mieszka podobno tam ale chce zeby sunia pilnowala mu kur.Chce zeby sunia wygladala groznie ale byla lagodna.Jesli tak dowiem sie wiecej szczegolow,pojutrze ma ten pan sie pokazac.Ja osobiscie nie jestem za tym zeby byly na zewnatrz .. wolalabym dla nich domek i kanape.. Quote
Nutusia Posted November 24, 2011 Author Posted November 24, 2011 Tekillo - podpytać nigdy nie zawadzi, ale: a) obawiałabym się o kury ;) b) to nie są duże sunie i chyba raczej nie wyglądają groźnie... c) też bym wolała domek, nawet bez kanapy ;), ale jest jak jest - wiadomo... Quote
edek Posted November 24, 2011 Posted November 24, 2011 tekilla12 napisał(a):Czy jestescie zainteresowane drogie ciocie zeby jedna dziewczyna poszla do pana ktory chce ja do ogrodu? mieszka podobno tam ale chce zeby sunia pilnowala mu kur.Chce zeby sunia wygladala groznie ale byla lagodna.Jesli tak dowiem sie wiecej szczegolow,pojutrze ma ten pan sie pokazac.Ja osobiscie nie jestem za tym zeby byly na zewnatrz .. wolalabym dla nich domek i kanape.. Najpierw to chyba musielibyśmy sprawdzić je na kury , nie wiem czy nie będą ganiać :(. A wiesz coś więcej na temat tego domku ? edit: Ja o kury też bym się obawiała, bo do gołębi ciągnęły i chciały ganiać. Może i by nie zagryzły, ale zamęczyć to i owszem…. Quote
tekilla12 Posted November 24, 2011 Posted November 24, 2011 Takie info mam od zaprzyjaznionego zakladu fryzjerskiego dla pieskow: ci ludzie mieli psa 15 lat ale byl chory i musieli uspic.Podobno dobrzy ludzie i dbali bardzo o swojego burka.Moja sunia tez nie dalaby spokoju kurkom ,ale laski sa mlode moze nauczylyby sie.Warto byloby sprawdzic tam gdzie sa jak faktycznie dziewczyny reaguja na takie zjawiska opierzone jak kury.Dzisiaj Alicja z zakladu fryzjerskiego po pracy ma isc do tych ludzi i dowiedziec sie czegos wiecej.. Quote
Nutusia Posted November 24, 2011 Author Posted November 24, 2011 Bardzo pięknie dziękujemy! I tak pewnie trzeba by było zrobić wizytę przed adopcyjną, a przede wszystkim zapytać tych ludzi czy się na to godzą i czy godzą się na nasze warunku (wizyta, umowa...) Sylwia, masz gdzieś kokoszki po sąsiedzku? ;) Quote
edek Posted November 24, 2011 Posted November 24, 2011 To czekamy na informacje o domku i ewentualnie, która sunia Państwu się podoba, żeby sprawdzić ją na kury ( oby była możliwość sprawdzenia :roll: ) tekilla dziękujemy bardzo za pomoc !!!!! Quote
edek Posted November 24, 2011 Posted November 24, 2011 Dzwoniła do mnie chauwa. Jest problem, ponieważ 10,11,12 grudnia chauwa w ciągu dnia będzie musiała być w Warszawie i nie będzie miał kto wprowadzić D&P do domu. Więc albo szukamy transportu w ciągu tygodnia lub na nst weekend. Ewentualnie 10-go można je dowieść późnym wieczorem. Quote
malvaaa Posted November 24, 2011 Posted November 24, 2011 zaprosze nie śmiało... bazarek dogo lotto: http://www.dogomania.pl/threads/218342-DOGO-LOTTO-jedyny-taki-bazarek-do-01.12.2011r.-ZAPRASZAMY?p=18072912#post18072912 bazarek dla psiaków z Klembowa: http://www.dogomania.pl/threads/218337-Pe%C5%82na-miska-dla-psiak%C3%B3w-z-Klembowa-do-dnia-08.12.2011r.-ZAPRASZAMY?p=18072120#post18072120 Quote
ania shirley Posted November 24, 2011 Posted November 24, 2011 tekilla12 napisał(a):Czy jestescie zainteresowane drogie ciocie zeby jedna dziewczyna poszla do pana ktory chce ja do ogrodu? mieszka podobno tam ale chce zeby sunia pilnowala mu kur.Chce zeby sunia wygladala groznie ale byla lagodna.Jesli tak dowiem sie wiecej szczegolow,pojutrze ma ten pan sie pokazac.Ja osobiscie nie jestem za tym zeby byly na zewnatrz .. wolalabym dla nich domek i kanape.. Ale one nie sa groźne. I są małe. Maja ok 40-44 cm w kłebie. To nie duże pieski. Chyba ważą ok 14 kg. Nie skreślałabym domu "na zewnątrz". Ale trzeba wiedzieć , gdzie będzie psiak w mrozy. Itp. Tekilla12- bardzo, ale to bardzo , dziękujemy!:lol: Quote
maarit Posted November 24, 2011 Posted November 24, 2011 Dawno nie zaglądałam do ślicznotek:oops: Quote
tekilla12 Posted November 24, 2011 Posted November 24, 2011 Ciocie nie bylo mnie i Alicja nie miala jak sie ze mna skontaktowac bo bylam poza zasiegiem,mysle ze jutro beda jakies wiesci.Prosze nie dziekowac bo ja jeszcze nic nie zrobilam.Uslyszalam o takiej opcji dlatego niesmialo zapytalam Was czy cos takiego wchodzi w rachube ..Teraz trzymamy kciuki zeby warunki byly ok,ludzie z ogromnym serduszkiem a dziewczyny nie zjadaly kur.... Dobranoc dziewczynki...niech kosteczki smaczne wam sie przysnia... Quote
sylwiaso Posted November 25, 2011 Posted November 25, 2011 Cioteczki oooo kokosie mam obok siebie od 3-ch dni tzn.zaczęłam je troszkę sama sprawdzać jak sobie poradzą u Chauwy!nie mam warunków typowo domowych,ale letniak to wygląda jak normalna kuchnia,więc zrobiłam na palecie posłanko,żeby było ciepło,a obok jest jeszcze jedno pomieszczenie pomyslałam,że kilka dni zrobię doświadczenie z dziewczynkami i jest tak!nie dają rady z kupką i sikaniem w nocy,a biegają na zewnątrz cały dzień!Krzesełko ciotki ma tylko trzy nóżki a o fotelu samochodowym na którym spała Pixi nie mówie na razie mężowi(powiem,że mu duża mysza wygryzła)bo kawały gąbki i materiału odleciało!!Jak otworzyłam rano drzwi i zobaczyłam WEEEElką koopę to mówię do Pixie...a kto to zrobił nie wolno to jest beee..to ona uciekła ogonek podkuliła,ale zza budynku wyglądała co ja robię!Zrozumiała to jest inteligentna sunia.Z kurkami będzie kłopot,bo mam sąsiada,ale oni mają psiaki i nic z tego nie wyjdzie bo dziewczynki nie wejdą na podwórko! Quote
Nutusia Posted November 25, 2011 Author Posted November 25, 2011 To dzieciaki są jeszcze... Moje od ponad roku są w domu i dalej niszczą, a i nabrudzić im się zdarzy w nocy, jak nie mogą mnie dobudzić. Gorzej z testem na kury, cholerka. A nie da się kury od sąsiada "wypożyczyć". No i uprzedzić, że w razie czego będzie... na rosół ;) A, i skoro Chauwa będzie w Wwie, to czy będzie miała możliwość zabrać je z Wwy ze sobą? Quote
edek Posted November 25, 2011 Posted November 25, 2011 Chauwa jeździ autobusem więc nie będzie miała jak ich zabrać :( Quote
Recommended Posts