Jump to content
Dogomania

Pixie (teraz Luna) w DS, Dixie (teraz Sasza) ma dom, za który trzymamy kciuki!

Recommended Posts

• Replies 3.7k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

sylwiaso napisał(a):
Ciociu edek czyli po jutrze!!!!!!!!!!!!!

Tak cioteczko dzwoniłam przed chwilą i telefon masz zajęty. Nie wiem jeszcze o której Cioteczki podjada po nie , jak się dowiem to dam znać. Sylwiaso to jakbym mogła prosić, odbierz te badania i napisz na wątku jakie sa wyniki tej tarczycy i co Pani doktor zaleciła. Czy kupiłaś dla nich ten lek na chorobę lokomocyjną ?

Posted

sylwiaso napisał(a):
Jutro podjadę po badania i kupię lek!!!Wkleję zalecenia i wyniki na wątek.Nie mogę uwierzyć,że w niedzielę jadą!!!!

Dziękuję Sylwia za wszystko co zrobiłaś dla D&P, wiem, że one przywiązały się do ciebie i ty do nich. Będzie Wam bardzo ciężko współczuję :(. Są u Ciebie szczęśliwe na każdym zdjęciu mordki się im śmieją.

Edit: Mi też serce pęka, bo wiem, że będą się stresować i tęsknić. A najbardziej szkoda mi Pixola bo wiem, ze jest strasznie za Tobą.

Posted

sylwiaso napisał(a):
:-(:-(:-(bardzo się cieszę,że będą w domku i będą się wszystkiego uczyły!!!

Wiem Sylwia smutek i szczęście się mieszają.

Posted

edek napisał(a):
Nie wiem o jakim transporcie mówisz :(. W niedzielę może jechać Selenga i Malawia.

Z Warszawy do Łowicza i potem do Nowy Lubiel.

edit: Selenga jutro będzie dzwonić do Malawia i ustalą szczegóły o której ruszają.

No jak Ty nie wiesz o jakim transporcie ja mówię to...cóż ,miałam dla nich załatwiany transport za paliwo ,ale jak nie trzeba to jeszcze lepiej :cool3:
Jesli chodzi o odrobaczenie ,czasami tak jest ,ze nie wytruje sie wszystkich robali i póxniej trzeba odrobaczać co miesiac ,zeby wszystkie stadia larwalne wytruć ...
Taka cena tabl na odrobaczenie jest ,ale przecież są tańsze też dobre ,to po co tyle płacić ...
ps edek ja nic nie poradzę ,ze nie możesz wejść na wydarzania ,jak są dostepne ogólnie na FB to jakiś problem z kompem ,albo nie wiem ..nie zawsze mam czas na wszystko odpowiedzieć .

Posted

edek napisał(a):
Andzike dziękuję za chęć pomocy, Selenga i Malawia zawiozą D&P w tą niedzielę.

Aaaa... Bo zaczęłam pisać posta, ale widzę, że tu już wszystko załatwione :)
Trzymam kciuki! :)

Posted

Selengo, Malawio - piękne dzięki za pomoc! I oczywiście poproszę o info ile pieniążków i na jakie konto mam przelać.

Dziewczynki, bądźcie grzeczne, nie dajcie plamy, uczcie się pilnie i wreszcie do domu wynocha!!!!!

Sylwia - bardzo dziękuję za to, że dałaś nam szansę na ratunek dla P&D, pomimo zaistniałej wtedy sytuacji. Napisz mi proszę jaką kwotę mam Ci wysłać i napisz za co (badania, hotelowanie), żeby rozliczenie było jasne. Aha, za dowóz na sterylkę, wg podanych przez Ciebie danych wyszło 49 zł z groszami, więc przyjmijmy 50 zł. Przelałam wtedy więcej, więc uwzględnij do proszę.

Nadal mam nadzieję, że ta historia zakończy się happy endem...

Posted

Ja się do FB nie przyznaję, bom kobieta XIX-wieczna, więc i tak cud, że dogomanię ogarniam (mniej więcej zresztą tylko...) ;)
Myślę, że właśnie na tym ta "robota" polega, by każdy pomagał tak jak może i potrafi :)

Posted

Nutusia napisał(a):
Ja się do FB nie przyznaję, bom kobieta XIX-wieczna, więc i tak cud, że dogomanię ogarniam (mniej więcej zresztą tylko...) ;)
Myślę, że właśnie na tym ta "robota" polega, by każdy pomagał tak jak może i potrafi :)

Tak ,tak własnie na tym to polega ;)
ale mozecie chyba wstawić linki do ich wydarzeń na FB na pierwsza ,bo jest to stare wydarzenie,a tych nie ma.

Posted

To chyba jakieś nieporozumienie... Chodzi o to, żebym w pierwszym poście te linki wstawiła? Bo ja zrozumiałam, że Kasiek ma pretensje, że nie wchodzimy na wydarzenie. Ja nie wchodzę, bo nie jestem zarejestrowana na FB... Ale linki w pierwszym poście mogę oczywiście wkleić, co niniejszym czynię ;)

Posted

Jutro o 10:00 jestem umówiona z Malawi, więc mam nadzieję, że do sylwiaso dotrzemy koło południa i potem może się uda ok. 14:00-15:00 dotrzeć do chauwy. Ale, że nie wiem jak będzie wyglądała sytuacja na drodze, to traktujcie te godziny bardzo orientacyjnie. Ostatnio znajomi jechali z Gdańska do Warszawy 8 godzin, ja swego czasu dużo gorszym samochodem robiłam tę trasę w 4,5 godziny...

Posted

edek napisał(a):
Selenga i Malawia już w drodze po D&P ;)

No i sprawa się rypła :( Sunia, którą Chauwa przyjęła pod swój dach tydzień temu jest bardzo chora... Nie ma jeszcze diagnozy - wśród podejrzeń padło parwo (wpadłam w lekką drżączkę, bo druga sunia z tego samego gospodarstwa jest u mnie...)
W tej sytuacji doszłyśmy do wniosku, że nie możemy ryzykować. P&D co prawda szczepione, ale są po sterylce, po narkozie... Organizm więc nieco osłabiony. Konsultowałyśmy się z kilkoma weterynarzami. Większość z opisu objawów wyklucza parwo, ale żaden suni nie badał. Wszyscy jednak twierdzą, że jeśli to jest parwo, niebezpieczeństwo zarażenia - choć niewielkie - jednak istnieje. Trudno - Selenga z Malawią zrobiły sobie wycieczkę do Cioci Sylwii i wracają do Wwy. Mam nadzieję, że zgadzacie się z naszą decyzją...

Posted

Rozmawiałam z Sylwią, dziewczynki mogą u niej zostać do momentu wyjaśnienia sprawy na co zachorowała ta bidula. Dziękuję Ci bardzo Sylwia, jesteś niezastąpiona !!!!
Jestem też po rozmowie z chauwą, miejsce dla Dixie i Pixie nadal czeka i jest zaklepane. Czekamy na diagnozę Kiko.
Selenga, Malawia dziękuję za cierpliwość i pomoc.

Posted

cioteczki mam nową stronę hotelikuhttp://wlesiebrzozowym.prv.pl/(cały czas jest jeszcze w rozbudowie)zobaczcie kto jest na pierwszej stronie!a tak dla potwierdzenia dziewczynki zostały u mnie a cioteczki odjechały!!